האזעקה הראשונה

האזעקה הראשונה

שמתריעה על כניסת שבת, נשמעה לפני כחצי שעה. אני כמובן לא שמעתי אותה, לו שמעתי, הייתי חושב פעמיים לפני שאני נכנס למאה שערים סמוך לכניסת שבת. אני נוסע לאט, לא רוצה לעצבן אף אחד, אני יודע שהשעה קרובה לשבת, לא יודע שהשקיעה הייתה כבר לפני 5 דקות. מתקרב למלכי ישראל גאולה, הטרמפיסטית שלי צריכה להשאר אצל קרוביה בשכונת בית ישראל, לעזאזל.. למה אני תמיד מחכה לרגע האחרון. האנשים כבר לא הולכים על המדרכות, אלא באמצע הכביש, הם בדרך לבית כנסת, ואם יש משהו שהם לא אוהבים לראות בדרכם לתפילת שבת, זה מכונית עם צעירים בתוכה שאין עליה מדבקת זק"א\הצלה\מד"א. אני נוסע באמצע, ומכל הכיוונים מבטים נזעמים לכיווני, עוד לא שבת, אני מרגיע את עצמי, רק אוריד אותה ואני עף מהחור הזה. בחור גבוה ורזה קופץ למרכז הכביש, נעמד מול הרכב ומרים את שני ידיו באוויר... "שאבעעס!!!" מכיוון שמאל אני שומע עוד צעקה זהה. אני לא בולם, האדיוט הזה נכנס לי לתוך הכביש, שיזדיין.. 15 מטר, 10 מטר, אני מתקרב אליו במהירות, עניין של שניות ואני מעיף אותי. הוא סוגר עינים, סוגר, לא עוצם, יש הבדל. הוא לא זז ואפילו לא נרתע. בזריזות עקפתי אותו, תוך צעקה "עוד לא שבת!" הכביש מתעקל שמאלה, ואני רואה שאין מצב שהנסיעה הזאת ממשיכה, מאות איש צועדים לכיווני, כולם בוהים בי, לעזאזל למה אין עוד מכונית טועה כמוני בכביש הזה, היא תוריד כצת את החום ממני. לוקח ימינה ועוצר צמוד למדרכה, "צאי צאי מהרכב" אני אומר לה, "אין מצב להיכנס עמוק יותר" אשה צעירה עם מטפחת שחוצה את הכביש, נצמדת לי לחלון, ומסתכלת לי על הכיפה (הייתי אצל ההורים לפני כמה שעות ולא הורדתי עדיין) "אתה יודע שכבר שבת?" - "מה באמת?! אוי וואבוי, אני נוסע מפה" - "אבל אסור! תצא מהאוטו!" - "שעבאס!!" במראת צד אני רואה קבוצת חסידים צעירים שבראשם אדם מבוגר מתקרבים במהירות.. רק צריך אחד שיצית את הגפרור, והם כולם עלי. לחצתי על הגז, אני עכשיו לא בכביש הראשי אלא בסמטאות גאולה שאני מכיר מצויין, נשמתי לרווחה, עניין של דקה ואני אמצא את עצמי בדוידקה משם הדרך הביתה קצרה. הכביש מתמלא מרגע לרגע והם כולם בוהים וחלקם מנפנפים בעצבים לכיוון המאזדה F הספורטיבית שלי. "אם יזרקו אבן, לעצור או להאיץ" אני חושב לעצמי, לוקח שוב ימינה ושמאלה, אני רואה בסוף הכביש את הצומת T שישחרר אותי מהאיזור הזה. שייט!! אני רואה מרחוק שהכביש חסום, חסמו אותו עם הגדרות של שבת, אני עושה פרסה במהירות ומרגיש את הלב שלי.. אני צריך למצוא יציאה אחרת. לא מפחד מהאנשים האלו, לא שונא אותם, מזדהה איתם.. אני אמנם מעולם לא צעקתי 'שעבאס' למכונית וודאי שלא זרקתי אבן, אבל הייתה לי את תחושת ה-"מדוע הוא לא מתחשב? חסר כבישים בארץ, שהוא צריך לבוא ולהוציא לנו את העינים? הוא בטח נהנה מזה, הוא בטח עושה את זה בכוונה, אפילו ראיתי פעם מכונית נוסעת בבר אילן שנהגה חייך ועשה תנועת אצבע מגונה.. מנוול הוא מהרעים, אני מהטובים.. הוא מהרעים, כך שלא מעניין אותי מה יש לו להגיד, לא מעניין אותי מה הוא חושב, האמת מעולם לא עצרתי לחשוב עם הוא בכלל חושב, הוא חיה, הוא מחלל שבת בפרהסיה, שימות. אנחנו הטובים הם הרעים. הרעים נדפקים תמיד בסופו של דבר, זה 'קול' לשנוא את הרעים. ועכשיו החלפתי צדדים, אני מסתכל ל'טובים' בעינים, בעודי מחפש יציאה אחרת מהאיזור החם שנקלעתי אליו, ה'טובים' מחזירים לי מבט.. אני רואה בעינים שלהם אותי. ובאותו זמן אני רואה, שאין סיכוי שהם יראו בעינים שלי את עצמם. אני מהרעים. וזה ביאס לי את השבת בטירוף. אז סליחה שהברזתי ולא עניתי לטלפונים.

uri80

New member
מפחיד, פשוט מפחיד. הצלחת למצוא

יציאה אחרת? מה עשית בסוף? נשמע כמו להיכנס לרמאללה בטעות. "אתה מהרעים"? שיהיה. אם כל "הרעים" היו רעים כמוך מצבנו היה יותר טוב. אותי מדאיגים אנשים "טובים" כאלה.

סרט אה? טוטאלי מזדהה...

באמת, לפעמים אני נקלעת למצבים שבא לי לומר להם תעצרו רגע, חכו ותקשיבו, הייתי כמוכם פעם, אני יודעת מה אתם מרגישים, אני לא עושה דוקא. הם לא מבינים נופלחו יקירי. זה לא מעניין אותם אם אתה עושה דוקא או לא. מבחינתם אתה אויב. עזוב. שטויות. אתה יודע שאתה לא עושה דוקא. שבניגוד אליהם, אתה מקבל, מבין, ואף מכבד את השונה ממך. וזה מה שחשוב. (אמרתי לך שתהיה בתלאביב שבת ולא הקשבת לי,זה ככה דרך אגב)

בתל אביב יש פקחים

פקחים חרדים פקחים חרדים פקחים חרדים פקחים חרדים אמממ.. אני הולך עם חרדים

בטוח? מתחת לבית שלי יש חניה בטוחה

בחינם. רוצה לחשוב שוב? ומה סה הולך עם חרדים? בוגד חופשי אה?

סרט אה? טוטאלי מזדהה...

באמת, לפעמים אני נקלעת למצבים שבא לי לומר להם תעצרו רגע, חכו ותקשיבו, הייתי כמוכם פעם, אני יודעת מה אתם מרגישים, אני לא עושה דוקא. הם לא מבינים נופלחו יקירי. זה לא מעניין אותם אם אתה עושה דוקא או לא. מבחינתם אתה אויב. עזוב. שטויות. אתה יודע שאתה לא עושה דוקא. שבניגוד אליהם, אתה מקבל, מבין, ואף מכבד את השונה ממך. וזה מה שחשוב. (אמרתי לך שתהיה בתלאביב שבת ולא הקשבת לי,זה ככה דרך אגב)

אם הייתי במקומך

הייתי דורס את הקנאי כמובן לא הורג אלא משאיר אותו עם פצעים שילמד לפעם הבאה

דרוס כל דוס?

זה מזכיר לי התבדחות ישנה: כשאתם נוסעים בכביש ורואים טרמפיסט חרדי: תעצרו לו תסתכלו לו בעיניים ותשאלו אותו לאן הוא צריך "לבני ברק" הוא יענה כנראה (וזה ממש לא עקרוני) "הבנתי" תענו לו, "אתה מאמין באלוהים" "בטח" "אוקיי. אז שאלוהים ייקח אותך...!" ויש גם את כל התעשה צבא למיניהם...

uri80

New member
גועל נפש. חייל שלי עשה את זה פעם

וקיבל ממני חתיכת שטיפה.

מזכיר לי עוד התבדחות

גם ישנה: אתה עובד ליד הגטו ורואה ילד יהודי רעב, אתה שואל אותו.. רוצה משהו שיעצור לך את הרעב? הוא מהנהן ואז אתה יורה לו בראש חחחחחח

או שאתה שואל אותו בן כמה אתה

ולתשובת ``עוד שבועיים שש`` אתה מהנהן בנחמדות ``אופטימי הא?!``

למעלה