האדם הנאור -

מה שמשתנה

איננו מוחלט.
מה שמוחלט - אינו משתנה.
אדם מואר הוא מוחלט, לכן הוא אינו משתנה.
גופו (שאיננו מוחלט) משתנה.

מואר בתנאים נוראיים אינו חווה את הנורא.
הוא עד (witness) שקט לו.
להערכתי ממש בלתי אפשרי אדם מואר שהוא חולה.
או שהוא מואר או שעדיין לא ואז הוא חשוף למחלות.

קשקשן ...

מהרישי סבל באופן כרוני מכאבי פרקים (במיוחד מפרקי הברכיים) בזמן שהותו בהולנד וטופל במהלך תקופה באופן סדיר אצל אוסטיאופט באזור וולודרופ
כמו כן סבל לאורך שנים מבעייה מסויימת במערכת העיכול אי לכך הותאמה לו דייטה מיוחדת למצבו

lightflake

New member
רק בוא נבהיר שאנחנו מדברים פה

על שני "מהרישים"
האחד רמנה, שהיה חולה כרוני ונחשב לאחד המורים המוארים הגדולים של המאה הקודמת כמעט ע"י כולם מלבד ע"י דניאל גליקר, השני, מהש יוגי, שדניאל טוען שבריאותו ללא רבב ...

כמובן כמובן ...

אני מדבר על מהרישי של דניאל ואגב ...
אנקדוטה מעניינת - מהרישי של דניאל שלח לא פעם תלמידים שלו לביקור אצל רמאנה מהרישי
אני מניח שהוא עשה זאת לא בגלל שהוא חשב שראמנה מהרישי לא מספיק מואר

שטויות במיץ

האדם ישב בישיבה מזרחית 24/7.
משך רובן של כמעט 60 שנה מאז החל ללמד את המדיטציה הטרנסנדנטלית.
כשקם ללכת, גם כשעבר את גיל ה-90, ההליכה שלו היתה חלקה כשל צעיר בן 20.
כאבי פרקים עלאק.

לא אדבר איתך על עינייני דיאטה של מהרישי.
מתי אכלת איתו בפעם האחרונה ארוחת צהריים?

מה שאתה כותב זו רכילות של צהובונים זולים.

תקשיב דניאל ...

ראיתי בשנותיי חסידים רבים סביב מהרישי … מכול הסוגים ...
לא הייתי מגדיר אותך חסיד שוטה, אבל אתה בהחלט חסיד נלהב עם גוון מסוים של קיצוניות ובהיותך כזה אתה סובל ממידה של הכחשה עצמית, עיוורון ואתה גם ניזון ממיתוסים.

כעת, גם אני חסיד של מהרישי, אבל יש בינינו הבדלים מהותיים, שאמנה כרגע שניים מהם -
1. אני אוהב את מהרישי ואת הלימוד שלו בלי צורך במיתוסים
2. הייתי פיזית בסביבתו המידית והקרובה של מהרישי הרבה זמן … הרבה יותר ממך

לענייננו-

לפני למעלה מ-20 שנים הייתה לי הזכות להשתייך לקבוצת תרגול הנקראת "פורושה" אותה אתה בוודאי מכיר, רק אציין למען האחרים, כי זו קבוצת הדגל של התנועה הבינלאומית למ"ט, קבוצה שישבה בוולודרופ, הולנד והתנהלה תחת השגחתו האישית והצמודה של מהרישי מהש יוגי.
שהיתי ותירגלתי במקום שנים ארוכות.
לאחר זמן מה, מהרישי, שהיה עד אז בהודו, עבר להתגורר (עד יום מותו) באותו המקום.
כלומר במהלך תקופה ארוכה הייתי "שכן" של מהרישי.

כבר כשהייתי שכן ידעתי על מהרישי דברים, כמו כולם מסביב, אבל בשלב כלשהו, הפכתי יותר משכן … הייתה לי הזכות להיכנס בנסיבות מסוימות לאחד מהמעגלים הקרובים ביותר סביב מהרישי, להיפגש איתו באורח קבע, להיות עד ללב ליבה של פעילותו ולעבוד איתו בצמידות.
אז נכון … עדיין לא אכלתי עם מהרישי ארוחת צהריים, אבל ראיתי אותו, ראיתי מה הוא עושה, כיצד הוא מתנהג, עם מי הוא מדבר ככה ועם מי אחרת, איך הוא הולך, מה מידת כוחו הפיזי ועוד המון דברים …
הכרתי את האנשים סביבו, את הנהגים שלו, את הטבחים שלו, את מי שדאג לכביסה שלו, את היועצים שלו, את ננדקישור, את גיריש וארמה, את ניל פטרסון ואת כל מי שאתה יודע עליו ולא יודע עליו ו … הכרתי היכרות אישית את האוסטיאופט שטיפל בו (אגב, גם אני טופלתי על ידיו עקב בעיה בגב התחתון)

אז במחילה, אל תגיד לי מה היה ולא היה למהרישי כי אני הייתי שם לידו.

מהרישי היה מספיק גדול גם בלי המיתוסים שאתה שמעת מרחוק ועד היום מחזיק בהם.
את המיתוסים לא הוא יצר … יצרו אותם אנשים שהיו זקוקים להם בשביל אנשים כמוך שגם זקוקים להם.
מי שהיה שם לידו, ידע את האמת והאמת הייתה מספיק מיוחדת גם בלי המיתוסים. האמת הייתה מספיק מיוחדת מכדי שחולשות גופו המזדמנות והקבועות יפריעו לה.
כבר אז, זמן רב לפני מותו, מהרישי לא הלך כמו בחור צעיר. הוא הלך לאט מאוד וכשיצא להליכות מחוץ לסוויטה, תמיד היו משני צידיו, כתף אל כתף, שני אנשים על מנת לתמוך בו במקרה הצורך.
מלבד טיפולים הקשורים בחולשת הפרקים שלו (וישיבה מזרחית היא לא אינדיקציה לבריאות פרקים דניאל) הגיעו אליו לא פעם ולא פעמיים רופאים שהוזמנו מבחוץ על מנת להתייחס למצבים שונים שהיה בהם זאת בנוסף לטיפול האיור-וודי הקבוע.
אף אחד לא עשה מזה סיפור ולא התאכזב ולא חשב שזה מראה משהו על דרגתו הרוחנית.

תתבגר דניאל … אתה כמו ילד שממשיך להאמין שילדים באים מחסידות ...

אם יש צורך אני יכול לכתוב לך עוד הרבה על דברים מן המציאות הקרובה למהרישי ולחסידיו שלא ממש מסתדרים עם המיתוסים שאתה מאמין בהם.

אני אומר לך את זה שוב – מהרישי היה מדהים גם בלי כל זה.

lightflake

New member
וואו תודה על המידע הזה

דווקא מלקרוא הודעה רצינית כזו אני יכול להעריך את האדם הרבה יותר מאשר ההודעות הלא ריאליות של דניאל שהופכות את כל הנושא לבדיחה

רכילות היא עדיין

רכילות.
גם אם היא מגיעה ממקומות "מהימנים" דוגמת נהגים וטבחים.
א.א.א = איש אחד אמר.
אז אמר.

אני הייתי נוכח עם מהרישי, גם בפורומים מ-א-ו-ד מצומצמים בהם היינו איתו 3-4 אנשים, בכמה הזדמנויות כשהוא כבר העדיף את השקט שאיפשר לו לתכנן לטווח ארוך עבור כל העולם.
כשהוא כבר כמעט לא ראה יותר איש.
סוף שנות ה-90 ותחילת שנות ה-2000.
(שלא לדבר על כמה פעמים של 4 עיניים בשנות ה-70' וה-80'.)
אני יודע מה שראו עיני.
אדם ערני, חד-מחשבה, תופס דברים עד לפרט האחרון וקל תנועה.

נתתי את הישיבה המזרחית רק כדוגמה.
שב, או בקש מכל אדם שהוא לשבת, בכל צורה שהיא, בכסא הכי מפואר ונוח עם 3 משענות של 'ד"ר גב'.
אחרי כמה ימים שכאתה יושב כך 24 שעות ביממה, אמור לי אתה איך אתה קם ללכת.
מהי התחושה שלך.

מבקש ממך תשובה עם היד על הלב.
האם היית אישית נוכח בטיפול של אוסטיאופט, ואיידייה או אחר במהרישי?
בהחלט יכול להיות שכאלה נכנסו לאיזור המגורים של מהרישי.
האם ראית אותם מטפלים בו?
כי אם לא, זו רכילות כדרכן של כל הרכילויות האחרות.

נו טוב ...

אתה תמשיך להאמין במה שאתה חייב להאמין ... זה בסדר ... לא ציפיתי שזה ישתנה
לוותר על המיתוסים ... להיות מפוקח מול העובדות האמיתיות ... זה אומר להתמודד עם קונפליקט שמוכר לי היטב, אבל אתה כנראה עדיין לא מוכן להתמודד איתו
לכן אתה יכול לספר לעצמך כל מיני סיפורים על אנשים שעפים, על מהרישי שרץ כמו נער צעיר בגיל 90 ... אתה לא היחידי ... פגשתי אנשים שסיפרו לעצמם ולאחרים סיפורים שאפילו אתה היית חושד בהם
מילא ... ככה זה

כתבתי את מה שכתבתי פחות בשבילך ויותר בשביל אנשים אחרים שקוראים כאן בפורום ... אנשים שאולי היו שמחים לשמוע על מהרישי, אבל בהחלט לא ממך כי אתה מציג להם את הדברים במעטפת כל-כך לא אמינה שיוצרת אצלם במקרה הטוב ביקורת מוצדקת ובמקרה הרע גיחוך וזלזול

אמרתי לך פעם ואגיד זאת בשנית - מעולם לא היה כאן מייצג כה גרוע שהסב כל-כך הרבה נזק למ"ט ולידע שלה

מי שמספר

כאן סיפורים, הוא דווקא אתה.
כמו שכבר אמרתי, רכילות.
א.א.א

מעולם לא דברתי לא על אנשים שעפים (דברתי על אנשים, כמוך וכמוני למשל, שמתרגלים את התעופה היוגית, ברמה כזו או אחרת של הצלחה) ולא על מהרישי שרץ (בחיים לא ראיתי מישהו שהולך באופן כל-כך שלו, נינוח וחלק, כאילו 1-2 ס"מ מעל הקרקע, גם בגיל 90).
דברתי לא פעם על מהרישי כמורה-גדול (ג'אגאד-גורו) מואר.
לדעתי הגדול ביותר שקם בדורות האחרונים (למרות שלכל אורך הדרך הוא לא לקח לעצמו שום קרדיט, את כל התהילה הוא נתן למורה שלו).
אם זו אינה מעטפת שמתאימה לך, או לאחרים, יש לכם בעייה.

אם אתה חושב שבאמרי את האמת (המתוקה) והמוכחת אובייקטיבית על המדיטציה הטרנסנדנטלית מסב לה נזק, צר לי שאתה חושב כך.
יש מי שנוגס בקליפת התפוז ומר לו בפה ובהווייתו.
יש מי שאוכל את הפרי המתוק...

די נכון מה שכתבת וגם בהתייחסות ללייטפלק

אולי ההארה אכן מוחלטת והשינוי הוא באמת בגוף - מחלה נאמר.
אבל כפי שנכתב בפסקה - ....הוא הולך בעקבות קווי השמיים (הטבע שניתן לו) ולכן אינו ניפגע מהאסון הבא מהשמיים.
האסון בא - הגוף נפגע, אבל הוא, העצמי הפנימי\הגבוה שלו אינו נפגע. פה באה לידי ביטוי המוארות שלו.
ולמרות זאת, אם אני מתייחס לכך מעט יותר לעומק -
הגוף הוא אינו אלא ביטוי חיצוני של הנשמה. הנשמה עובדת בעולם הזה באמצעות הגוף. אם היא צריכה לעבור משהו, הגוף נותן לה את הדרך ואת החומר. לכן - כשהנשמה טהורה, כפי שכתוב בפסקה, אין לה על מה לעבוד, וכך הגוף אינו חולה. העניין הוא שהנשמה מושפעת מהסביבה ומתלכלכת ממנה, הרעיונות השכליים מלכלכים אותה ואז יש לה על מה לה עבוד.

אז האם מוארות היא מוחלטת - איני יודע.

lightflake

New member
זה הרבה יותר מורכב ממה שאנחנו יכולים להבין

לדוגמה, כל בני האדם, כלומר כל הנשמות בעולם, מחוברות זו לזו כך שישנה גם השפעה הדדית אחד על השני... ומעבר לכך כל נשמה קשורה בשיעורים שהיא עוברת בעצמה ע"י אחרים ומעבירה לאחרים וכך יכול להיות שדווקא אדם מואר אם הוא חולה זה מלמד אחרים שאין שום מגבלות להארה וגם אדם מאוד חולה או מוגבל פיזית יכול להיות חופשי ללא תלות במצבו הגופני...
בסטסאנג הלפני אחרון של מוג'י הוא אמר שבגלל שהוא אוהב את התלמידים שלו, הגוף שלו לוקח מהם הרבה אנרגיה שלילית ולכן הוא נהיה חולה! (לא בדיוק במילים האלה אבל זה מה שאני זוכר) אז לך תבין את העולם!!!

בקיצור אני רק אומר שזה מורכב יותר ממה שאנחנו מסוגלים להבין וכל כללים וחוקים כמו שדניאל כל כך אוהב פשוט לא עובדים בנושא הזה

ינוקא1

New member
דרגות שונות ומורכבות.

למשל על משה כתוב :

" ומשה, בן-מאה ועשרים שנה--במותו; לא-כהתה עינו, ולא-נס ליחו."

אצל "מואר" בדרגה הגבוהה ביותר אכן זה המצב - שלימות גם של הגוף הפיזי שהנשמה מאירה אותו עד כדי כך שמחלה לא שולטת בו.

אבל דווקא כדי להגיע ל"דרגה הגבוהה ביותר" , האדם צריך להקטין את עצמו - כפי שכתוב על משה גם כן :

"והאיש משה ענו מאד מכל האדם אשר על פני האדמה"

האדם המואר יודע בבירור שהוא "לא טוב יותר" מאשר אותו האדם החולה !

(וחוץ מזה ישנן דרגות על גבי דרגות כי לנשמה יש כמה חלקים , ויתכן שחלק אחד הגיע ל"הארה" וחלק אחר עדיין לא.
כך שהתפיסה של הארה כמושג "מוחלט" איננה נכונה לדעתי).

דוגמא קלאסית להארה.

איש שבגיל 120 הבריאות שלו הייתה מושלמת.
לא כל מיני אנשים שהולכים ומפלבלים בעיניים שלהם וכולם אומרים "וואו. איזה מואר!!!".

neophile

New member
אני הייתי אומר

שבגלל שהחכם הולך בעקבות קווי השמיים הוא לא נפגע מהאסון הבא מהשמיים בגלל שהוא בעצמו הופך כביכול לשמיים .

המוארות שלו מתבטאת בזה שהוא הולך בקווי השמיים , שהוא הופך לכאורה לשמיים ולכן הוא לא יכול להפגע מאסון שבא משמיים ...אלה אם זה אסון שהוא מביא על עצמו !

שזה כמובן מעלה את כל השאלות של האם הנשמה בוחרת באסונות כאלה ואחרים שמשפיעים עלינו באופן ישיר ועקיף .

או שאולי הבחירה היא בכלל לא של הנשמה - אלה שלך כאן בגוף הזה - ללכת בקווי השמיים .

חולק על דעתך

שום אסון (או למען זה, גם ארוע חיובי) לא בא "מידי שמיים".
הוא בא כולו מהעשייה של אותו אדם.
"...מה שאתה זורע, זה מה שאתה קוצר..."

כל מעשה, דיבור, מחשבה של כל אדם, הולכים עד האינסוף וחוזרים אליו.
אם זה היה מעשה (שוב או דיבור, או מחשבה) שהטילו אסון, הם חוזרים אליו כאסון.

אדם מואר משוחרר מהמעגל של פעולה ותגובה.
הוא סיים את כל התגובות שהיו צריכות להגיע אליו.
לכן הוא לא יכול להיות חשוף לשלילי, לאסון, למחלה....

ינוקא1

New member
אתה סותר את עצמך :

"אדם מואר הוא מוחלט, לכן הוא אינו משתנה.
גופו (שאיננו מוחלט) משתנה."

לעומת :

"להערכתי ממש בלתי אפשרי אדם מואר שהוא חולה".

אם הגוף אינו מוחלט ומשתנה , למה הגוף לא יכול להיות חולה ?

למעלה