תקשיב דניאל ...
ראיתי בשנותיי חסידים רבים סביב מהרישי … מכול הסוגים ...
לא הייתי מגדיר אותך חסיד שוטה, אבל אתה בהחלט חסיד נלהב עם גוון מסוים של קיצוניות ובהיותך כזה אתה סובל ממידה של הכחשה עצמית, עיוורון ואתה גם ניזון ממיתוסים.
כעת, גם אני חסיד של מהרישי, אבל יש בינינו הבדלים מהותיים, שאמנה כרגע שניים מהם -
1. אני אוהב את מהרישי ואת הלימוד שלו בלי צורך במיתוסים
2. הייתי פיזית בסביבתו המידית והקרובה של מהרישי הרבה זמן … הרבה יותר ממך
לענייננו-
לפני למעלה מ-20 שנים הייתה לי הזכות להשתייך לקבוצת תרגול הנקראת "פורושה" אותה אתה בוודאי מכיר, רק אציין למען האחרים, כי זו קבוצת הדגל של התנועה הבינלאומית למ"ט, קבוצה שישבה בוולודרופ, הולנד והתנהלה תחת השגחתו האישית והצמודה של מהרישי מהש יוגי.
שהיתי ותירגלתי במקום שנים ארוכות.
לאחר זמן מה, מהרישי, שהיה עד אז בהודו, עבר להתגורר (עד יום מותו) באותו המקום.
כלומר במהלך תקופה ארוכה הייתי "שכן" של מהרישי.
כבר כשהייתי שכן ידעתי על מהרישי דברים, כמו כולם מסביב, אבל בשלב כלשהו, הפכתי יותר משכן … הייתה לי הזכות להיכנס בנסיבות מסוימות לאחד מהמעגלים הקרובים ביותר סביב מהרישי, להיפגש איתו באורח קבע, להיות עד ללב ליבה של פעילותו ולעבוד איתו בצמידות.
אז נכון … עדיין לא אכלתי עם מהרישי ארוחת צהריים, אבל ראיתי אותו, ראיתי מה הוא עושה, כיצד הוא מתנהג, עם מי הוא מדבר ככה ועם מי אחרת, איך הוא הולך, מה מידת כוחו הפיזי ועוד המון דברים …
הכרתי את האנשים סביבו, את הנהגים שלו, את הטבחים שלו, את מי שדאג לכביסה שלו, את היועצים שלו, את ננדקישור, את גיריש וארמה, את ניל פטרסון ואת כל מי שאתה יודע עליו ולא יודע עליו ו … הכרתי היכרות אישית את האוסטיאופט שטיפל בו (אגב, גם אני טופלתי על ידיו עקב בעיה בגב התחתון)
אז במחילה, אל תגיד לי מה היה ולא היה למהרישי כי אני הייתי שם לידו.
מהרישי היה מספיק גדול גם בלי המיתוסים שאתה שמעת מרחוק ועד היום מחזיק בהם.
את המיתוסים לא הוא יצר … יצרו אותם אנשים שהיו זקוקים להם בשביל אנשים כמוך שגם זקוקים להם.
מי שהיה שם לידו, ידע את האמת והאמת הייתה מספיק מיוחדת גם בלי המיתוסים. האמת הייתה מספיק מיוחדת מכדי שחולשות גופו המזדמנות והקבועות יפריעו לה.
כבר אז, זמן רב לפני מותו, מהרישי לא הלך כמו בחור צעיר. הוא הלך לאט מאוד וכשיצא להליכות מחוץ לסוויטה, תמיד היו משני צידיו, כתף אל כתף, שני אנשים על מנת לתמוך בו במקרה הצורך.
מלבד טיפולים הקשורים בחולשת הפרקים שלו (וישיבה מזרחית היא לא אינדיקציה לבריאות פרקים דניאל) הגיעו אליו לא פעם ולא פעמיים רופאים שהוזמנו מבחוץ על מנת להתייחס למצבים שונים שהיה בהם זאת בנוסף לטיפול האיור-וודי הקבוע.
אף אחד לא עשה מזה סיפור ולא התאכזב ולא חשב שזה מראה משהו על דרגתו הרוחנית.
תתבגר דניאל … אתה כמו ילד שממשיך להאמין שילדים באים מחסידות ...
אם יש צורך אני יכול לכתוב לך עוד הרבה על דברים מן המציאות הקרובה למהרישי ולחסידיו שלא ממש מסתדרים עם המיתוסים שאתה מאמין בהם.
אני אומר לך את זה שוב – מהרישי היה מדהים גם בלי כל זה.