האבה נריאות ואושר

שירקאן1

New member
האבה נריאות ואושר

בקצה העולם חי לו זוג צעיר,יום אחד חזר הבעל מהעבודה בשדה והנה בפתח הבית עומדות שלוש זקנות עייפות ותשושות מי אתו, ומה מעשיכן פה? שאל האיש. ענו לו הזקנות:באנו מרחוק אנו מאוד תשושות וצמאות למים. מה שמותיכן?שאל אותם האיש.שמי אושר, שמי בריאות ושמי אהבה ענו לו הזקנות. הזמין אותם האיש להכנס לביתו תודה על ההזמנה האדיבה שלך אדוני אך יש בעיה אחת ענתה לו אחת הזקנות.רק אחת מאיתנו יכולה להכנס לביתך. ובכן אמר האיש אכנב לביתי ואתייעץ עם אישתי. נכבס האי לביתו וסיפר לאישתו על שול הזקנות, אמר הבעל נזמין את אושר מה פיתאום אמרה האישה נזמין את בריאות,והיתחילו לריב רבו,רבו,רבו,רבו, ופיתאום הגיעו להחלטה שהם זקוקים לאהבה. פתח הבעל את הדלת ואמר אנחנו מזמינים את אהבה להכנס. קמה הזקנה להכנס והנה אחריה נכנסות גם אושר ובריאות. שאל הבעל רגע אמרתן שרק אחת יכולה להכנס,נכון ענו הזקנות אבל בית שיש אהבה יש גם בריאות ואושר...

סימפתי

New member
אכן האהבה היא האילוזיה השכיחה ביותר

שירקן מציג את חשיבות האהבה כערך עיליון, אשר כוללת בתוכה אושר ובריאות. הצדק והמציאות עימו. אם כל הערכים בעולם כמו: (דת, אידיאולוגיה, אמונה, אהבה, וכל משמעות אחרת) הם רק אילוזיות? הרי "האהבה" כעוורון סלקטיבי, היא האילוזיה הטובה ביותר. שיהיה לג' בעומר נעים לכולם.

השאלה היא איך כל אחד מאתנו

מגדיר את הערך אהבה.בהגדרות מסוימות אהבה היא אשליה אבל יש הגדרות של אהבה שהן בהחלט אינן אילוזיה אבל בגלל חוסר רגישות הפורום אני ממש לא מרגישה צורך לשתף מעל גלי הפורום

magy

New member
צודקת........

גם לי הוציאו את כל הרוח מהמפרשים...............

magy

New member
כמה נכון כתב האיש

"לא מה שנכנס לפיהם של האנשים הוא הרע - הרע הוא מה שיוצא מפיהם"

בלסימה

New member
היי מאגי,ל"ג בעומר נחמד לך../images/Emo169.gif

מי שאמר את האימרה שאת מצטטת,מה שחשוב הוא מה שיוצא מהפה ןלא מה שניכנס לפה,הוא ישו הנוצרי,אמר זאת בקשר למאכלי הכשרות אצל היהודים.כידוע היה יהודי שהפר את המיצוות.

magy

New member
../images/Emo169.gif../images/Emo169.gif../images/Emo169.gif../images/Emo169.gif

בלסימה

New member
מאגי../images/Emo24.gifתודה על הטרחה

מקווה שתהני בכל מה שתחליטי לעשות הערב,אני בבית

magy

New member
על מדורה לא אוותר.....

להגיע לבן לשכונה כבר לא אספיק אז אחפש פה באזור מדורה....... תפוח האדמה כבר מוכן עם המלח בשקית....... והריחות יגיעו בעוד כשעה........בעקבות המדורות..... ריף של שרוף.......... זה החג הכי שמח מכל החגים..... גם שורפים, גם חם, גם טעים.......... ובעיקר .....................רומנטי........ אז שאני אוותר עליו כי אתם לא מזיזים את התחת?
יכולנו לעשות עוד דברים על האש.........לצחוק ולהנות...... אבל.........יש אנשים, שהמסע אחרי חצי המאה, עושה אותם כבדים.... כמה חבל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magy

New member
תודה, היתה גם היתה

בעיקר תפוח האדמה השחור והשרוף............קשה בחוץ רך בפנים........עם מלח...........אחחחחחחחחחחחח אחחחחחחחחחחח טעם של ילדות......................

בלסימה

New member
|מאגי יקרה,אני נושפת רוח חזקה לעברך

שלא תצא לך הרוח מהמיפרשים,יש גם טוב בביקורת,גם אם היא מכאיבה,לדעתי אין צורך לשנות את שם הפורום,השם מושך אנשים פנויים להכרויות,יש פנים לכאן ולכאן,אולי בעתיד אנשי הפורום יפתחו יותר ויספרו על עצמם ובכך גם יקבלו תמיכה בפורום למצבם,הכל בנחת,דברו חלש.

בלסימה

New member
היי סימפטי גם לך ל"ג בעומר נעים

אתה קורא לאהבה אילוזיה?שפרושה אשליה.האם זה אומר שאינך מאמין באהבה? או אפשר לשאול את זה אחרת,מה זאת אהבה?שאלת השאלות. לעניות דעתי אהבה זו נתינה לשם נתינה!בלי לחשוב על טובת ההנאה שלי מהעינין,בלי כלי מדידה כמה אני נותנת וכמה אני מקבלת?בנתינה ללא שיקולים יש נתינה של אהבה.בסופו של תהליך כזה ,אהבה חוזרת ומלבלבת בשני הכיוונים,למדתי זאת דרך אהבתי לילדי הבוגרים,נתתי את עצמי בלי שיקולים ויש גמול.כנ"ל זה יכול לעבוד עם מי שבוחרים לתת לו\ה את אהבתנו הנקיה מציפיות וחופש מוחלט להיות מי שהם.

היי בליסימה. את מביאה דוגמא

לאהבה ללא תנאי את הנתינה שלך לילדיך. האהבה והנתינה הטהורים היחידים הם האהבה והנתינה לילדינו. כל מערכת אחרת שמבוססת על נתינה חד סטרית ואין זה משנה אם זו נתינה פיסית ו\נתינה רגשית נדונה לכשלון בשלב זה או אחר. מפני שזה אינו מצב נורמלי. באשר לדבריך על בקורת בקורת היא דבר נפלא כאשר היא בקורת בונה והחלפת דיעות אך לא כאשר הבקורת היא כדי להשתלח ולהראות כמה אני חכם וכמה אתאו אתה פחות חכמים ממני. חשבי על הדברים ....

בלסימה

New member
היי צפורת הנפש,נעים להכיר אותך../images/Emo20.gif

לגבי אהבה ילדים ונתינה ללא תנאי, אז זה לא בדיוק כך,כאשר הם גדלים ועוזבים את הבית.אתן לך דוגמא מחיי האישיים,הבת שלי הבכורה כיום בת 30 ועד 120 שיהיה לך כל טוב שיש בעולמנו. היא נשואה ולה שני ילדים קטנים ומקסימים,היא גרה בקירבתי,עד לפני כשנתיים בערך לא כל כך הסתדרנו בינינו ביחסים,היו לה המון בקשות מימני,כגון לעשות הרבה ביבי סיטר,אני התמרדתי ליותר מידי מעורבות מצידי, הרגשתי שמשהו בחופש שלי ניגזל,דיי הרבה השתמשתי באימרת הסבתות,אני את הילדים שלי כבר גידלתי,עכשיו שידאגו לעצמם.המתח בינינו היה קשה לי מאד,אני שונאת מתחים,שאיזשהו שלב שיניתי את גישתי לעינין,גם בעיקבות נכדי שלא רצה מטפלת שתוציא אותו מגן חובה, הבת שלי עובדת כמורה,לקחתי על עצמי את המחוייבות להוציא אותו כמעט כל יום מהגן,אני עובדת מהבית,אמנית.הורדתי ממני את כל השיקולים,עכשיו אני חווה רק אהבה נקיה,אין לי ציפיות לתודה.הפכתי להיות חלק פעיל,זה ההבדל,הכל בראש.

תודה את מחזקת את דברי על כך

שאהבה לילדים היא אהבה ללא תנאי גם אם נדמה לנו לפעמים שהם מנצלי או מגזימים. שמחתי לגלות שאת אמנית. גם אני . באיזה תחום את עוסקת?

בלסימה

New member
צפורת הנפש,זה לא מובן מאילו

אהבת הילדים ונתינה כשהם בוגרים ועצמאים,

למה האהבה היא אילוזיה?

האהבה היא מכלול - חברות, תשוקה, איכפתיות, קרבה, דאגה...הכל, איך היא יכולה להיות אילוזיה הרי כל אלו הם חלק מחיינו?

למעלה