דת / לא דת. מה ביניהם?

כופה את הפחדים שלי?

חסרה לך אינפורמציה על מלחמות ישראל מאז קום המדינה? את מטיל ספק ברצון של שכניך המוסלמים להעיף אותך מפה לעזאזל? באיזו פלנטה אתה חי?

עכשיו אתה רוצה לשכנע אותי עם הפחדים שלך ?

חסרה לך אינפורמציה על ההיסטוריה של העם היהודי

למעשה אני מאמין שאם הייתה נותן למנתחלים תקציב שנתי של צה"ל (60מיליארד ש"חׂׂׂׂׂׂׂ ׁׁׂ)
אז מזמן היינו ארץ ישראל השלמה
מהפרת ועד אחידקל

שלא כמו היום הצבא משמש לפנות יהודים בעבור נייר חסר ערך

תן ליהודים האמיתיים לעשות את העבודה עם הערבים, ואתה תראה עולם אחר

דידי 9

New member
קצצצצה1<-------------------->קצצצצה 2

דניאל~~~~~vs~~~~~~~~סוק.

שני קיצוניים.

דידי 9

New member
הלו דניאל :) תמשיך לברוח מהעיקר-זכותך המלאה..

מה שכתבת לא קשור כהוא זה למה שכתבתי אני..

אחלה יום מותק!

shayCn

New member
משהו על כפייה דתית

האמת שבימים האחרונים חשבתי לפתוח פוסט בנושא,אבל הרבה זמן אין לי לאחרונה.אז את פתחת כבר פוסט על דת וזה נחמד שאני יכול לתרום משהו לזה.
אז ככה..למרות שאני נחשב בברית השמרנים,אמנם מבחינת אמונה דתית אני מאמין באלוהים ושלם עם זה אבל..כפייה דתית מחליאה אותי.
למה אני מתכוון?
אני זוכר שאני והאקסית גרנו בדירה שלה לפני מספר שנים.בעלת הדירה שלה בחיפה היתה עורכת דין דתיה מירושלים שהכניסה לחוזה שלה סעיף שערורייתי שאסור לה להכניס גברים לדירה ושאם זה יוודע לה-לבעלת הדירה,יש לה אפשרות להוציא אותה מהדירה תוך 24 שעות.
כאילו..מי היא בכלל?שתבוא לקבוע למישהי אם לנהל חיים זוגיים או לא.
הקטע הפיקנטי מבחינת הקוראים,שכשהיינו בתהליכי פרידה,האקסית שכחה מהסעיף והתקשרה לבעלת הדירה ועידכנה אותה שגרתי איתה.
בעלת הדירה מצידה,לא חיכתה יותר מדי ושלחה נציג-חבר שלה שגר בחיפה כדי שיודיע לה להתפנות מהדירה.(אני כבר לא גרתי איתה,כי נפרדנו ועזבתי).
יש מקומות שאנשי דת נכנסים לך לורידים,לעורקים ולנימים וזה גובל בחוצפה ובגועל.זו היתה דוגמא לחדירה דתית פולשנית.

דידי 9

New member
מחפש איזון שי? :) כדי לצאת מהברית?

עזוב אותך משטויות! אין ברית אין שמרנים.יש מלא הזיות אבל!

מה שכתבת כאן? אני אוכל להביא לך 1000 דוגמאות גרועות בהרבה..
בלי שום ספק מכל הצדדים יש ויש! אין מלאכים בעולם, ומי שיגיד לך שכן
טועה ומטעה......

גם דניאל, ש"כפה" עלינו ברית או קיטלג אותנו בתוך "קבוצה"- כי ככה הוא רגיל ככה נוח לו לחשוב.:)
בדברים מוגדרים לא בדקויות....לא באנשים, בקבוצות.

אבל זה-שלו. לגמרי שלו....עובדה שקצת צחקנו על הקטע הזה...
אתה אל צריך למצוא את ה"רע" שבזה ואתה לא צריך לנסות להראות שאתה בסוג של איזון בקטע הזה....
אתה מאמין-בדרכך שלך שיכולה להשתנות ליותר או פחות אמונה על פי איך שאתה מרגיש...

יש אנשים שלא יכולים לעשות את זה! הם חייבים דברים מוגדרים וברורים כי אין להם עוצמות הכלה של
דברים שלא ברורים או מוגדרים או עובדתיים.
הייתי יכולה להגיד שאולי יש לזה קשר לחינוך-אבל זה לא נכון:)
אני רואה בזה עניין של אומץ. אין להם את האומץ ללכתץ עם החשיבה הזו עד הסוף...גם לא הכל.
אבל זה כבר נושא לפוסט אחר.

תמשיך להיות עסוק, תהנה בדרך:)

shayCn

New member
כולנו מאוזנים באיזה שהוא מקום

אף אחד לא הולך עם החשיבה שלו בצורה קיצונית כל הזמן.טוב,נו..חוץ מדניאל.
סוק למשל,עם כל החשיבה הדתית שלו,הוא חילוני בהמון מובנים.גם MRI יכול להיות דתי אבל לשבת בפאב ולשתות בירה(שזה בכלל לא סממן דתי).
לא מבין בקטע של השייכויות מה שלי ומה שלו,אבל בגדול,אני אומר לך..אין לי מה לנסות לאזן כדי לא לצאת רע עם אוכלוסיה מסויימת.את כבר מכירה אותי קצת,אז את יודעת שאני מסוגל ללכת עם משהו שאני מאמין עד הסוף נגד הזרם,נגד הרוח,נגד נשיא ארה"ב ופמלייתו :)

דידי 9

New member
לא מסכימה איתך......

לא כולם מאוזנים או אובייקטיביים או...לא קיצוניים-גם אם יש בהם את שני הדברים.
מה שקובע זו המידה של הפתיחות, והסיבה לה!

*סוק סלח לי בלי כוונות רעות חחחחח*

קח את סוק למשל-לדעתי כבר מזמן הוא יכול היה להיות שלם יותר אם הוא היה חוזר בתשובה ולדעתי זה מה
שיקרה בסוף..*רק לדעתי אולי אני טועה*
אבל יש סיבה שהוא עדיין לא. הסיבה-לא נראית לי :)

בתוך כל זה אני חושבת עוד דברים שאני לא יודעת אם כדאי לי לכתוב אותם למרות שהם מאוד מאוד חכמים-ואני אובייקטיבית! חחחח

באמת אובייקטיבית......
אבל אנשים מפרשנים את זה בתוך הנימוס המופלץ המאופק והתרבותי שלהם, כ"חוצפה" או כמשהו "פוגעני" שאסור להגיד אותו.

אז שישארו שם, סבבה.....לא אומרת

זה יותר מידי לפה....למדתי קצת לאפק אותי ולהתכווץ לתוך הבועה הקטנה כאן......

דידי 9

New member
אלה*. אחת* בלשון נקבה*

כן, למה? *ואסור לך להסתכל לה בעיניים אגב..*

shayCn

New member
למה לא להסתכל לה בעיניים?

יש לה בעיה בעיניים?העיניים שלה לא יפות?.. :)

מנומשת27

New member
איך אמר ראסל?

באופן היפותטי, יתכן כי ישנו קומקום תה הסובב את כדור הארץ בקביעות, הממוקם במרחק קבוע בין כדור הארץ למאדים ולא ניתן לאיתור אפילו על ידי הטלסקופ החזק ביותר. אני מוכנה לקבל את אפשריות קיומו. אני מוכנה גם לקבל את העובדה שאנשים אחרים מאמינים בקיומו ומנהלים את חייהם בהתאם. אני לא מוכנה, לעומת זאת, לסגוד לקומקום הזה, לחנך את ילדיי להאמין בו, לחנך לאמונה בו ולחיות במדינה המחוקקת חוקים המבוססים על האמונה הזו.

קפישי?

השלושר

New member
המסתורין הגדול ביותר ביקום

הוא איזו תועלת מוצאים אנשים בדיונים אינטרנטיים על דת ואמונה.

אני ראיתי בערך 100000 כאלה,
התוצאה הכי טובה שאי פעם חזיתי בה לדיון מעין זה
היא שמסכימים לא להסכים, כלומר כל אחד נשאר בדיוק בדעתו המקורית
אבל הייתה מספיק דרך ארץ על מנת לא להיגרר לתת-רמה.

dibablas

New member
זה תקף לכמעט כל דיון אינטרנטי

וגם לרוב המוחלט של דיונים בכלל...
קשה לי מאוד לזכור מקרה שראיתי דיון באינטרנט בו שני אנשים היו עם דעה מנוגדת לגמרי אחד מהשני ובסיום הסכימו או אפילו דעותיהם התקרבו.
ההבדל בין דיונים על דת למשל לבין דיונים אחרים שאין בהם הסכמה בסוף שלרוב הדיונים על הדת (ויש עוד כמה נושאים כאלה...) יותר ברמה מאשר האחרים, דוגמת: מה דעתכם על הפרסומת האחרונה של פאנטה? או מה לעשות בדייט ראשון?
אבל אתה יודע, כל אחד ומה שמדבר אליו...

למעלה