דת / לא דת. מה ביניהם?

dori78

New member
מיס דידי

אני מנסה להבין כל מה שכותבים פה.
לא תמיד אני מסכימה עם הדברים (אני בטוחה שגם את לא).
לפעמים אני לא מבינה, אז אני מבקשת הבהרות.
לא תמיד זה מביא לתוצאה שהכותב ציפה לה.

אז מה, לא להגיב כי אני חושבת אחרת?

דידי 9

New member
לאן לקחת את זה?!
ברור שכן..

רק נסי לבוא מכיוון פתוח להבנה הזו......

חלילה לא להגיב!

דווקא קראתי בפורום "אל תשמרו בבטן" *את בטח מכירה-
שרצוי תמיד להגיב לא משנה מה.....

אחלה יום מיס דורי......

דידי 9

New member
ראית מה זה? לקחו ת'פוסט החיובי שלי

לשטחים....

ליו"ש ועזה........לכי תביני גברים....

כמה מעט תאים פעילים יש להם-זה נורא בעיני להתנהל ככה בעולם...נכון?

dori78

New member
יש דברים שאני לא מבינה.

יש לי חברת ילדות, מישהי שאני מכירה מגיל 5-6.
לפני 7 שנים היא חזרה עם תואר ברפואה מאחת מארצות מזרח אירופה, חטפה שוֹק משוּק ההיכרויות החילוני, ראתה את אחותה הגדולה שחזרה בתשובה עוד ב-95' (שאז היו לה כמה ילדים חמודים והיום יש לה כמעט פי שניים), וחזרה גם בתשובה.

זה התחיל מזה שהיא שמרה שבת ואכלה ושתתה אצלי רק בכלי זכוכית, אח"כ רק בחד פעמי.
אני לא מבינה את הסיבות שלה לחזרה בתשובה, אני לא מזדהה איתן.
אני חושבת שהיא הולכת כעיוורת אחרי דברים שהיא לא בהכרח מבינה, קשה לי עם זה שהתשובה שלה לכל דבר זה "נעשה ונשמע" או "במופלא ממך אל תחקור".

יחד עם זה,היא חברה שלי ואני אוהבת אותה.
אז אנחנו נפגשות פחות, מתמקדות בשיחות נפש על חיינו האישיים בלי התייחסויות פוליטיות או דתיות, נפגשות רק במסעדות כשרות למהדרין. היא לא מעבירה ביקורת על זה שאני מנהלת זוגיות פיזית לפני החתונה, מדי פעם היא מזמינה אותי לאיזה שיעור או התוועדות (חב"ד). אני לא מציקה לה בשאלות מטופשות ולא מנסה לשכנע אותה לחזור להיות חילונית. דו- קיום.

את חושבת שגברים הם לוחמניים יותר מטבעם? אני לא בטוחה.
מה שבטוח, זה שבאופן מכליל - הם פונים לאלימות ותוקפנות כשקשה להם להתבטא.
במקום לאזור אומץ להתחיל עם בחורה שמוצאת חן בעיניך - אפשר ללכת לעשות ווילי עם האופנוע ולהרגיש גבר-גבר, במקום לענות בצורה תרבותית וקוהרנטית לטענה שאתה לא מסכים איתה - אפשר להגיב לגופו של כותב ולהשפיל אותו. יאללה בלאגן!

דידי 9

New member
ממש לא לוחמניים יותר

מטבעם..

הם יותר עם אגו. מה שהסביר המתוח.......הקטע של הניצחון גם בדיון/ויכוח מאוד משמעותי להם,
חלק מהגבריות *המטורללת כשהאגו בשמיים* כך שכבר באמצע דיון או ויכוח הם מאבדים את העיקר
ונלחמים את הקרב העיקרי-"לי יש יותר גדול משלך" או משהו בסיגנון....
זו לא כוחניות זה הרצון להוכיח לעצמם משהו בתחושה. משהו שהוא שיקרי שולי ולא חשוב..
בלי הכללות, כן? :)

יפים היחסים שלך עם החברה הזו שלך......אבל הם לחלוטין לא קשורים לעניין שלנו כאן:)
כי פה נוגעים בנקודה עצמה. ושם זה מתפוצצ...
עם החברה שלך אין דיונים כאלה כי חבל להרוס את מה שיש ביניכן עם הקטע הזה. ואם אי פעם
את תחליטי שאת מתקרבת לדת מתוכך, מתוך משהו שאולי יצוץ בך-אז.....תוכלו להתקרב גם מהפן הזה...:)

אני בכלל באופן כללי גם בחיים-לא נכנסת לויכוחים האלו!
כי תמיד בתכלס יש את הקטע של "יש אלוהים? תוכיח...." תמיד זה מסתיים בכאלו...למי יש כח?!

מה יש בווילי חוץ מסכנה?
אף פעם לא התלהבתי מזה ואף אחד שעשה את זה לא היה בעיני "גבר גבר"....:)

אבל!!!!!! לעומת זאת בתחרויות שטח בבן שמן, או סתם בנסיעה בשטח-ועוד איך כן!

זה עושה לי את זה....

אני לא חושב שתיארת את הדברים בצורה מהימנה

הגישה שלי היא לא אנטי כללי כנגד הדת. אני יכול בקלות למצוא לך פוסטים שלי מהעבר מהלל דברים מסוימים בדת (כמו החינוך לאהבת לרעך כמוך, שחסר בחינוך בבתים חילוניים רבים, ובכלל הנושא של מצוות בין אדם לחברו).

העניין הוא רק שאלת קיומו של האל. אף אחד לא יודע האם האל קיים, מתוך חוסר הידיעה המוחלט הזה, חלק בוחרים להאמין, וחלק בוחרים לא להאמין (או להישאר אגנוסטיקאים).

הקושי שלי עם אנשים מאמינים מסוימים, זה שהם חושבים שאמונה באל נותנת להם יותר זכויות על ארץ ישראל, או הופכת אותם ליותר יהודים, או משחררת אותם מחובות אזרחיות, או נותנת להם זכות להתנהג בחוסר שיוויון לזולת.

יהודים = קבוצת אנשים שחיו פה 1000 שנה לפני ספירת הנוצרים. זו עובדה היסטורית שאין חולק עליה, ואנחנו הצאצאים שלהם (או צאצאים לאנשים שהחליטו להצטרף אליהם עם הזמן, כמו שאנשים מחליטים להצטרף למדינת צרפת או אנגליה).

dibablas

New member
לא האמונה באל נותנת לנו זכות בא"י

אבל היהדות והכמיהה של דורות על דורות לא"י-בהחלט כן!
אני יודע שהיום חלק גדול מהעם רואה בשטח של גדרה-חדרה כא"י שבירתה צפון ת"א, אך העם היהודי כל הדורות נכסף (מלשון כיסופים, השתוקקות) לחברון, בית אל, בית לחם וירושלים (כולל המזרחית) הרבה הרבה לפני שת"א ופתח תקווה קמו, הרבה לפני...

אין שום סיבה שלא תהיה כמיהה

חיינו במדינה משלנו, ויום אחד סילקו אותנו מביתנו, ופיזרו אותנו בין העמים. אין שום סיבה שלא תהיה כמיהה מסוימת לחזור (כמיהה שסביר ולא הייתה מגשימה את עצמה, מטעמי נוחות, אם לא השואה).

אנחנו העם היהודי שחי פה לפני 3000 שנה, וחזרנו הביתה. זה מצוין, וזה ממש לא חייב להיות קשור לאמונה באל.

ולגבי שטחי הגדה ועזה

ברור שהרצון הוא שהמדינה שלך תהיה כמה שיותר גדולה, אבל מה לעשות שב- 2000 השנה האחרונה לאחר שסולקנו מכאן, התיישבו פה אחרים. גם להם מגיעות זכויות, ולא צריך להיות חזירים.

צלשלספק

New member
מה רע להם

יש להם מדינה כל כך גדולה בירדן, גם יו"ש וגם עזה.

מה עוד נשאר לתת להם, חוץ מאת תל אביב ועכו ורמלה שכבר ביקשו.

לפחות במים הטריטוריאליים יהיה לנו מותר לשחות קצת אחרי שנכבה את האור בנתב"ג?

יש להם את עזה

ויהיה להם את יו"ש, וזהו.

יכולים להמשיך לבקש עד מחר. נכון שבתוכני החלוקה הובטח להם הרבה יותר, אבל זה העונש שהם מקבלים בעקבות הניסיון שלהם (ושל אחיהם המוסלמים) להשמיד אותנו במלחמת העצמאות.

dibablas

New member
אתה צוחק נכון??

נסיגה מיו"ש תהווה סכנה בטחונית נוראית למ"י!
זו תשאר עם "רוחב" של 14 קילומטר ואיזורים "שוליים" כמו נתב"ג, איזור השרון רבתי וגם ...ת"א.
אני כבר לא מדבר על הפקרת המקומות הקדושים לעם היהודי, לעקירה של רבבות רבות של יהודים (וראינו מה קרה אם עקירה של רבבה אחת!עד היום לא מצאו להם פתרונות!)
אסור לסגת, בטח אחרי כל הויתורים שעשינו והתוצאות שיצאו מכך, בינתיים כל הנסיגות הללו עשו רק רע (כן, כולל מסיני! מה ההבדל בין ה"שלום" עם מצרים ל"שלום" עם סוריה?אא שמסוריה יש קצת פחות הברחות נשק...)
בקיצור, אסור לנו להשליך את רצועת הבטחון והמקום שהוא לב ליבה של האומה היהודית והאיזור החשוב כ"כ לעם היהודי ולמדינת ישראל.
הם גם ככה שולטים ברוב השטח ע"י הרשות הפלסטינאית(שטחי A וB) וגם בשטחים שיש שליטה צבאית הם לא חיים בצורה גרועה כ"כ (יש הרבה אפריקאים שהיו מתחלפים איתם).
בקיצור, אסור לסגת מיו"ש (כבר נסוגנו מחלקים מיו"ש אם זה כמה התנחלויות בצפון השומרון ב"התנתקות" ואם זה בהעברת שליטה בהסכם אוסלו, הסכם חברון ועוד).

רוב שטחי יו"ש הם עדיין C (בשליטת ישראל)

לפחות לפי המפה הזו משנת 2005:

http://1.bp.blogspot.com/_srfC9In8sCc/TQTVFeb1prI/AAAAAAAABEE/beQAc3u38yY/s1600/map+dror+etkes.jpg

בכל מקרה, אני מסכים איתך שצה"ל לא יכול לסגת במצב הנוכחי משטחי יו"ש מבלי לסכן את ישראל, וגם לא נראה יוכל לסגת בעתיד הנראה לעין. מצד שני, זה לא מצדיק המשך בניה ישראלית בשטחי יו"ש. אנחנו צריכים להפסיק לבנות שם לגמרי, זה השטח שלהם לא שלנו. זה שהם בהמות ואי אפשר להוציא את צה"ל, לא אומר שצריך להיות בהמות כמוהם ולבנות בשטח שלהם.

צלשלספק

New member
תגדיר שטח "שלהם"

הם סרבו לתוכנית החלוקה, נלחמו והפסידו. אין שטח "שלהם", הם תושבים ומהגרי עבודה ביו"ש שהגיעו למצוא עבודה בשנות ה-40 והמקור שלהם הוא מדרום סוריה והסביבה. ערבים ככל הערבים, המילה פלסטיני בכלל יוחסה ליהודים בא"י-פלשתינה, והערבים ראו בה כמילת גנאי.

תאמין לי שכל בן דוד שם יודע טוב מאוד! מאיפה משפחתו הגיע, וזה בטח לא מיו"ש.

dibablas

New member
למה שטח שלהם?

הם בונים בשטח שלהם.
יש להם את רמאללה, את חברון (הם שולטים שם על 97% מהעיר), ג'נין לא חסר להם מקומות לבנות בהם.
יש להם אוניברסטיאות, תיאטראות, מגרשי כדורגל, כיכרות ועוד.
על תושפע יותר מדי מהתקשורת, רוב השטחים שנבנים שם בהתנחלויות לא קשורים אליהם ולא נוגסים מהשטחים שלהם וגם אם נוגס זה בקטנה ובמקרים פרטניים וגם אז יש מי שמתערב...
אני במקרה שירתתי בשטחים אומנם כתומכ"ל, אבל ראיתי כמה מרחבים יש שם ואת המרחק בין הכפרים הערביים להתנחלויות ותאמין לי יש להם שם וילות וכפרים גדולים ולא חסר להם כלום.
אנחנו צריכים לדאוג לעצמנו ולאינטרסים של עצמנו ולהמשיך לבנות איפה שאפשר אם זה בגוש אדומים, באריאל ובעוד מקומות שיבטיחו את האחיזה שלנו בשטח ויאמנו את רעיון העיוועים הנורא של הקמת מדינה פלסטינאית בלב שטח ישראל: אם לא תבנה-אתה משאיר פתח כזה.
יש הרבה מה להגיד על ה"זכות" הזו שלהם למדינה, ראשית היותם עם מוטל בספק, אבל גם אם הם עם מה מבחין בינם לבנין האינדיאנים שאין להם מדינה?הכורדים?הצוענים?האבוריג'ינים?
ואתה יודע מה-מה מבדיל אותם מהעם היהודי שחיכה 2000 שנים בגלות, נטבח וגורש ונרצח בכל מקום שבו היה עד שקיבל את המדינה הזו (בהתחלה רק חצי ממנה בהחלטת האו"ם שכמובן הערבים סירבו לכך)כמה זמן הם "עם" וכמה זמן הם בדיוק מחכים למדינה?ועוד יש להם רשות!יש להם מעין אוטונומיה שם, מתי היה את זה ליהודים ואחרי כמה זמן?
בקיצור שיחכו.

צלשלספק

New member
זה לא מה הם יבקשו מעבר ליו"ש

זה על מה הם ימשיכו להילחם מעבר ליו"ש. מספיק שאחד או עשר מהם יעיפו לך טילים למרכז, לא צריך שכולם - רק אחד יכול למרר לך את החיים
ולהפוך אותם לבלתי נסבלים, אבל זה נחמד שאתה אופטימי, אני "קצת" פחות.

אם יו"ש הייתה מספקת אותם, היה יכול להיות שלום עוד לפני ששיחרנו את יהודה ושומרון ב67'

משום מה אז הם לא טרחו או רצו להקים שם איזו "מדינה" שלא הייתה קיימת מעולם ושלום לא היה לא אז ולא היום בלקסיקון, היום מדברים על "הסכם",
לא על שלום, ובטח לא על מדינה יהודית לצד מדינה פלסטינית. אלא רק מדינה פלסטינית לצד ישראל שאמורה להיות בית חם לכל פליט ערבי.

הכל זו אסטרטגיה לנשל אותנו מנחלת אבות בשיטת הסלמי.

היום הם פשוט נלחמים גם על שטחי 48' וגם על שטחי 67' בשיטת השלבים.
וכך ממציאים "עם", כי לירדנים יש מדינה, לסורים יש, למצרים יש, אז המציאו את ה"עם הפלסטיני" שאין לו מדינה כדי להמאיס אותנו על העולם,
זו גם הסיבה למה הם לא משקמים את הפליטים.

והנה לך ההיסטוריה העגומה של עם ישראל בארץ ישראל, שהתחילה עוד לפני קום המדינה מימי היישוב הישן.
אבל זה המחיר שצריך לשלם כדי לחיות כאן, SO BE IT

זו כפיה חילונית

"או משחררת אותם מחובות אזרחיות, או נותנת להם זכות להתנהג בחוסר שיוויון לזולת."

החילוני המצוי בעולמו המקולקל השתעבד למלכות נכר
מלכות שמפיצה תרבות של חוקים תחת הגדרות פקטיביות לאדם, כגון "אזרח"
החילוני המצוי רואה את עצמו כאזרח, הוא לא מבין שהוא אדם, הוא גם לא רוצה להיות אדם, הוא מעדיף להשתעבד למלכות,
בדיוק כמו שביציאת מיצרים היו כאלו שרצו לחזור למצרים

עכשיו מה קורה
החילוני חושב שהוא כל העולם, כי בטלויזיה מראים אנשים כמוהו בכל העולם
אבל הוא נוצר פה לא מזמן, גג 100 שנה
נוצר על אדמה של יהודים שרוח היהדות פועמת בליבם
שרק בזכותם יש לנו רשות לבקש את האדמה הזו
והינה להם החילונים המטופשים, אחרי שהחוקים האזרחיים חנקו אותם, הם רוצים לכפות את החוקים האלו על כולם
גם על אלו שרואים עצמם כבני אדם
בשם החוק הם צועקים !
החוק של מי, אני שואל ?
וכך נולדה הכפיה החילונית שמתחבאת מאחורי צדקנות פרובוקטיבית

ושוב עוד לחש מבית היוצר החילוני, "שיוויון לכולם", שוב הצדקנות מושכת את הטיפשים חסרי היציבות הנפשית לדגול בכל שרירות ליבם, ולהאמין לכל סיסמה ולחש של המלכות לה הם משתחווים

פשוט צלבנים מודרנים !

כמה חוסר הבנה...

אתה יודע בזכות מי קבוצות מוסלמים ממצרים/ירדן/סוריה/לבנון/ערב הסעודית לא באות אליך הביתה לירות לך בראש (לא לפני שיאנסו את בת זוגתך) ? בזכות אותם אזרחים ישראלים יהודים שיושבים עכשיו בגבול, ומסכנים את חייהם כדי להגן על היכולת שלך להכפיש אותם, ולקרוא להם "משועבדים למלכות" ולהאשים את מי ששם אותם בגבול ב-"כפיה חילונית".

למעלה