.................
המלחמות האחרות היו פשוט בלתי נמנעות, כי אנחנו בסכנת קיום, אני לא יודעת מתי יבינו את זה. למה לכולם זה נראה כלכך מובן מאליו שאנחנו פה ותמיד נישאר פה? מתישהו כל המתיחויות האלה התפוצצו ואז נהיה בבעיה. אולי הייתה מלחמה אחת מיותרת מבין האחרות, אבל כולם עושים טעויות ושוב, זה בלתי נמנע שיהיו מקרים כאלה. אני לא לוקחת מה שמלמדים אותי בתור עובדה, פשוט אותי חינכו לאהוב את הארץ, חינכו אותי למסורת יהודית, חינכו אותי שאחרי הרבה שנים של גלות מגיע לנו מדינה קטנה משלנו בלי שגם פה ימצצו לנו את הדם. אה ואני אישית לא אוהבת לבקר את התנ"ך, אני מקבלת אותו פשוט.. בגלל זה אני מאוד לא אוהבת את השיטה של משרד החינוך ללמד תנ"ך, יש פשוט דברים שלא מבקרים. אפשר ללמוד עליו וזה אפילו טוב, אבל מכאן ועד להוכיח למה הוא לא הגיוני הדרך רחוקה מאוד. כבר למדת שהדתיים היו חלק חשוב ממקימי המדינה? שרוב היהודים בגולה לא היו בכלל חילונים? אתה יודע שחלק נכבד מהקרביים הם דתיים? ואני אגיד לך מה היה שונה אם כולנו היינו חילונים, לא היינו מצליחים במלחמות כמו שאנחנו היום. ברור שזה נראה לך לא משמעותי, כי למזלנו יש דתיים שיתפללו וילמדו תורה בשביל כל ישראל ולא ראינו איי פעם מצב שונה מזה. תחשוב שלפי מספר הקטיושות שנפלו פה במלחמה האחרונה, זה היה יכול לגרום נזק בלתי הפיך למדינה, ויחסית לזה נגרם לנו נזק יחסית קטן. ומה זה? צירוף מקרים? פעם אחת יכולים לפספס, אבל במשך כל המלחמה? ולשאלתך, דת וביטחון הראשונים בסדר העידפויות שלי, עם כל הכבוד לאיכות החיים ולחינוך. הדבר היחיד שלדעתי חשוב להשקיע בו באותה מידה זה המלחמה בתאונות הדרכים.