דת זה אאוט?

מכושפת15

New member
..............

זאת לא הדת שגורמת לזה. זה אנשים שלא מסוגלים לקבל את האחרים. ואנשים תמיד לא יסכימו בניהם על הרבה דברים, מה לעשות, ככה זה. אם זה לא דת אז יהיו דברים אחרים. שטחים, כבוד, אהבה והרבה דברים אחרים גרמו לדברים נוראיים ולמלחמות, זה לא אומר שכל זה רע.

Under the GUN

New member
נכון

אבל תסכימי איתי שברגע שכל האנשים בעולם הם בעלי אותה דת (או בלי דת בכלל) יהיו פחות מחלוקות, מריבות וכל מיני כאלה?

מכושפת15

New member
נכון

אבל איפה פה הייחודיות של כל אחד?
זה בדיוק כמו שכולנו נחייה ביבשה אחת גדולה, בלי תרבויות ובלי מדינות. וזה לא שהדת גורמת רק למחלוקות ומריבות, שכחת שהיא גם מאחדת אנשים, מביאה להם ביטחון, תקווה, אמונה, אושר וכו'..

Under the GUN

New member
נכון

שמעת על הדת סיינטולוגיה (וזה נורא קשור לנושא!)? את יודעת על מה היא?

Under the GUN

New member
זה מאוד קשור

בקצרה - סיינטולוגיה נוסדה ע"י רון הבארד, שהוא סופר ספרי מדע בדיוני הוא כתב ספר מדע בדיוני, על חייזרים שבאו מהחלל, נחתו בכדוה"א ומאז כל מעשה רע שאנחנו עושים זה בגללם הוא התחיל לעשות שטיפת מוח לאנשים, ולאט לאט אנשים התחילו להאמין בזה... עכשיו, הם נראים לך אנשים חכמים או טפשים? (תעני, זה קשור!)

מכושפת15

New member
חחחחחחח

אני מבינה לאן אתה חותר, כבר שמעתי דברים בסגנון כמה פעמים.. ואני אגיד גם לך, יהדות ותנ"ך זה יותר מסתם דברים שאנשים התחילו להאמין בהם. זה כבר שנים של מסורת ואמונה. ולפי מה שידוע לי, סיינטולוגיה זה לא ממש דת, אלא יותר כת..

תמיר1991

New member
שנים של מסורת ואמונה התחילו באירוע אחד

של שטיפת מוח, שעבר הלאה והמשיך והמשיך עד ימינו אנו... תחשבי על זה. וסיינטולוגיה זו כבר דת. מה ההבדל בין דת לבין כת דתית? ניתוק הכת הדתית מהדת שממקורותיה היא הגיעה. הסיינטולוגיה הולכת ומתנתקת, כמעט סופית, מהנצרות, ובכלל מכל זרם דתי אחר. אני חושב שכבר אפשר להכריז עליה כדת. ותכל'ס, מה ההבדל? מבחינתי, כולם הוזים.

איך אתם יכולים להתייחס ברצינות לכת/דת

שמאמינה ש: החל משנת 1963 האברד התחיל לפרסם סדרת מכתבים בהם טען כי לפני 75 מיליון שנה הגיע לכדור הארץ עריץ בשם זנו (Xenu) מהחלל. הוא שתל בהרי געש נשמות של חייזרים ואחר־כך הפציץ הרי געש אלו בפצצות מימן. אחרי חורבן החיים על־פני האדמה נותרו רוחות החייזרים שנהרגו בהפצצה ואלו נצמדו ונצמדות עד היום לבני אדם ומתנהגות כטפילים נפשיים. הם מכונים "תטאנים גופניים" (Body Thetans) והשלבים המתקדמים ביותר בטיפולים סיינטולוגיים עוסקים בסילוקם.

Double U

New member
עכשיו אתם צוחקים!

כשהתטאנים ינקמו בכם, לא תצחקו! סופנו קרב...

Under the GUN

New member
אותו דבר אני יכול להגיד לך

איך אפשר להאמין לדת שסוגדת לאיזשהו "כוח עליון" כל-יכול, שיוצר הכל אבל לא שולט בהכל, לדת שמאמינה במישהו שחצה ים ל2, על מישהו שלוותן בלע אותו וכל מיני כאלה אותו דבר בדיוק

לא יודע מה איתך, חצה ים ל-2 נשמע יותר הגיוני

מנשמות חייזריות של יצור בשם זנון.

Under the GUN

New member
אם אתה מאמין באיזשהו "כוח עליון"

אני לא רואה סיבה למה לא להאמין בחייזרים את שתיהם לא ראית את שתיהם אי אפשר להוכיח שהם קיימים הכל רק עניין של אמונה ותמימות

Under the GUN

New member
כנסי

יהדות ותנ"ך זה יותר מסתם דברים שאנשים התחילו להאמין בהם וואלה? טוב לדעת כי אני חושב שמישהו בא, כתב ספר ארוך (יכול להיות שיש שם אחלה סיפורים, ואחלה מוסרי השכל, אבל עדיין רק ספר), עשה לאנשים שטיפת מוח והם לאט לאט התחילו להעביר את זה כמסורת לדורות שאחריהם... לפני הרבה זמן, משהו כמו שנה וחצי, ראיתי בערוץ 8 נדמה לי, תוכנית על מישהו שלקח איתו קבוצה של איזה 20-25 איש, קרא להם "הקבוצה" והתחיל להניג אותם לאט לאט הוא התחיל להגיד להם דברים שנראו להם נכונים, ואחרי שנה שהם הלכו אחריו הם האמינו שהוא התגלות אלוהית.. בנדאם רגיל לכל דבר זאת רק הוכחה לאיזה שטיפות מוח אנשים יכולים לעשות

תמיר1991

New member
היא בטח תענה שזה נראה לה ממש טיפשי -

אבל במובן מסויים, זה בדיוק מה שמשה, ישו ומוחמד עשו

זונע

New member
בלה בלה בלה

זה הדת גרמה לזה...אני לא רואה איך זה סותר. אם אנשים לא היו כל כך פנאטיים לגבי הדת שלהם, העולם היה הרבה יותר טוב היום והרבה יותר נקי ממלחמות.

Under the GUN

New member
בדיוק מה שאני אומר

אם היית יכולה היית שומרת מה את לא יכולה? להדליק אש בשת כדי לבשל? קצת בידור עם חשמל? אני אומר שצריך לשנות את את הדת בהתאם לזמן, כי אחרת עוד 50 שנה החרדים ישארו תקועים באותו מקום שהם תקועים כבר 100 שנה, בזמן שכל שאר העולם מתקדם

למעלה