דת זה אאוט?

Under the GUN

New member
את קוראת לזה ככה

יש שיקראו לזה מזל ויש אנשים שיקראו לזה שאת חשבת שאין שם אף אחד, אבל בעצם היה שם מישהו (מישהו=אדם מוחשי)

תמיר1991

New member
מה שנכון, נכון../images/Emo45.gif

עזוב שלהצליח בידי חסדיו של אל זה לא אפשרי כי אין אל
אבל בתיאוריה, מי שלא מאמין בעצמו וחושב שההצלחה שלו היא בזכותו, נראה לי אישית קצת מוזר.

Double U

New member
../images/Emo45.gifמסכים על הקטע של השטיפת מוח

אבל - איש איש באמונתו יחיה! יחד עם זאת, אני מכיר כמה חבר'ה דתיים מאוד נחמדים שמקבלים אותי כפי שאני ואני אותם כמובן. אני כמובן לא אוכל להם צ'יזבורגר/חזיר מול העיניים או אעשה משהו שיגרום להם מבוכה. לגבי התנ"ך, זה ספר מעניין ללא ספק. הרבה פעמים אחרי שיעור תנ"ך יוצא לי לחשוב על דברים בו (לפעמים מסכים ולפעמים לא). אבל אני לא חושב שזה יותר מסתם ספר הסטוריה וסיפורים. בעבר לא היו לבני אדם תשובות עבור שאלות מעניינות כמו "איך נברא העולם?", אז הומצאו סיפורים שהועברו מדור לדור עד היום. עד היום למעשה, נותרו לאנושות שאלות ללא תשובות שהמדע לא הצליח לפתור אך הדת הצליחה כביכול, לכן הרבה אנשים פונים אליה כי הם מרגישים יותר בטוחים איתה. וזה בסדר
ואסיים כמו שהתחלתי - איש איש באמונתו יחיה

מכושפת15

New member
תמיד אומרים שטיפת מוח

עד שלא תהיה במצב הזה של להרגיש כאילו מישהו שומר עליך ואתה פשוט חייב להודות למישהו על כל מה שיש לך אתה לא תבין. אם אני מאמינה ואני רוצה לשמוע עוד על יהדות והלכות אני לא חושבת שזה שטיפת מוח. ואם יתחילו לשנות את המצוות והאיסורים, לא ישארו לנו בסוף מצוות ואיסורים. ולמה להיפגע? זאת דעתך.. אני פשוט לא מסכימה איתה וחבל שכולכם מתייחסים ככה לדת, כי יהדות זה דבר יפה, ולהיות מחובר קצת לדת שלך ולאמונה שלך נותן הרגשה שלא תצליחו להבין.. וחבל שישר פוסלים..

תמיר1991

New member
את לא מרגישה צביעות להטיף על יהדות ולכתוב

את ההודעה בשבת? אם כל כך אכפת לך ממצוות ומאיסורים, למה את מחללת את החשובה שבאיסורי היהדות - חילול שבת? יש באמצע, אבל לי אישית זה נשמע צבוע.

מכושפת15

New member
צביעות?

אני לא שומרת שבת פשוט. בנתיים לא. אני לא טוענת שזה בסדר, אבל כרגע קצת קשה לי לשמור שבת. תאמין לי שאם הייתי יכולה הייתי שומרת. זה לא הופך אותי ללא מאמינה, יש דברים אחרים שאני משתדלת כן לעשות. קיצר, אני לא צריכה לתת פה דין וחשבון אני פשוט אומרת שיש לי את הסיבות שלי.

תמיר1991

New member
סבבה, ואני עדיין חושב שלהטיף על שמירת מצוות

כשאת לא בדיוק עושה את זה בעצמך, זה צבוע...

זונע

New member
../images/Emo45.gif

אם היית אומרת שאת מאמינה בה' ואת חושבת שהדת זה דבר יפה, אני מאד מכבד את זה. אבל כשאת מתחילה לדבר על מצוות וכותבת הודעה בשבת...מה שווה כל ההודעה שלך?

מכושפת15

New member
בואו נבהיר כמה דברים

בנתיים, אני חילונית מאמינה. ואני לא אומרת שזה בסדר שאני לא שומרת שבת, זה לא בסדר, אבל אני אומרת שבנתיים יש לי סיבות מספיק טובות לזה. זה לא נוגד את ההודעה שלי שניסיתי להגיד בה שזה לא בסדר הדרך שבה אנשים רואים את הדת.

מכושפת15

New member
אמרתי לכם לשמור מצוות?

אמרתי שחבל שלא עושים את המינימום, וזה לקבל את הדת שלכם ולא להתייחס לזה בתור משהו מרוחק ונורא. כי בסה"כ זה ממש רחוק מלהיות ככה.

זונע

New member
אני לא טוען שזה מרוחק ונורא

אבל אם היית מסתכלת קצת מעבר, היית רואה כמה מלחמות היו בעולם, כמה מלחמות יש עכשו, וכמה עוד יהיו-בגלל הדת. ואם אני לא מאמין באלוהים, אני חושב שהדת גורמת לכל כך הרבה דברים נוראיים ולכן היא דבר רע. זהו.

למעלה