דת זה אאוט?

עונה :) ../images/Emo163.gif

תה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? כן עלו לך שאלות על אמונה? הרבה פעמים. על אלוקים? מפקפקת/נוטה שלא להאמין בקיומו. על התורה? סיפורים שהעבירו מדור לדור.. מבחינה היסטורית אין מספיק הוכחות לקיום התנ"ך. איך אתה רואה את הדת? בתור משהו שנוח לאנשים להאמין בו. האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? אתמול דיברתי עם נהג מונית דתי, והוא דיבר איתי ועם חברות על דברים לא דתיים בעליל, אז לא. לדעתי דתיים הם לא מרובעים בכלל, גם לא חברות שלי שהן דתיות. הם פשוט אנשים שמאמינים במשהו. האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? לאנשים מאמינים, כנראה שכן. האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים?תלוי איזה. לדעתי החרדים קצת מיושנים, קצת הרבה, אבל הדתיים חובשי כיפה סרוגה ושומרי המסורת הם בסה"כ אנשים שמאמינים, ורובם די מודרנים אני מאמינה.. האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?..אין לי מושג :O

יוני1616

New member
רוצה לברר?

השאלות היו פה רק כדי לעורר עניין. אם את רוצה לברר מעבר למה שאת יודעת עכשיו, פני אלי למייל. שנה טובה! יוני

יוני1616

New member
אשמח אם תפנה אלי

יותר נכון, אם מלבד זה שאתה מסכים ולא מסכים, אתה גם רוצה לברר את השאלות שלך- אשמח אם תפנה אלי. שנה טובה! יוני

shiratel

New member
יאללה, גמאני

אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? כע, אומרים עם נבחר אבל אני מאוד בספק. עם נבחר לא נראה כמו שהיהודים נראים היום (או לאורך כל ההסטוריה)
עלו לך שאלות על אמונה? כן על אלוקים? יאפ, ואני מאמינה בו על התורה? לא, רק מסבכת לי את החיים התורה הזאת
ולא אכפת לי אם היא קרתה או לא! איך אתה רואה את הדת? דת זה דבר מפגר לרוב... but i can't help but להאמין בה האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? תלוי... יש דתיים שהם מודרניים והכל... יש ת'חרדים שהם באמת מרובעים וזה עצוב
האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? בחלקם האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? הדתיים הרבה פחות... החרדים כן!!! האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?... אני נוטה להאמין שלא ממש...

יוני1616

New member
שלום

השאלות למעלה היו רק כדי לעורר עניין, לגרום לאנשים לחשוב על הדברים. אם את רוצה לברר, למשל על השאלות האלה, מה התשובות שאנחנו עונים עליה, את מוזמנת לפנות אלי למייל. שנה טובה! יוני

B a m b o o k

New member
......

אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? אממ כן.. עוד לא הגעתי לתשובה>< עלו לך שאלות על אמונה? כל הזמן על אלוקים? כל הזמן-אבל אני מאמינה בו על התורה? כל הזמן איך אתה רואה את הדת? אממ בתור משו שגדלתי לתוכו, ולפעמים זה יכול להיות דבר מאוד יפה אם זה לא בכוח... האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? יש ויש. אני דתיה (סוגשל), ויש לי השקפת עולם מאוד רחבה האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? ממש לא... יש מלא שאני לא מבינה מה הרעיון האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? יש כמה שאני יכולה להצביע עליהם האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות? לא חושבת... אני תמיד אמרתי שזה משנה לבנאדם לא לאלוהים...

יוני1616

New member
שלום!

את השאלות למעלה כתבתי רק כדי לעורר עניין, כדי לגרום לאנשים לחשוב על הנושא, לברר בתוך עצמם באמת מה הם חושבים והאם יש להם תשובות. אם את רוצה לברר עליהן או על כל שאלה אחרת שעלתה לך- עכישו יש לך הזדמנות טובה ומגניבה. את יכולה לפנות אלי למייל. שנה טובה! יוני

מכושפת15

New member
.......

אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? כן עלו לך שאלות על אמונה? על אלוקים? על התורה? הרבה.. איך אתה רואה את הדת? בתור מאפיין חשוב של כל אחד ואחד מאיתנו. וחבל שהרבה יהודים לא ממש מייחסים לזה חשיבות. האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? ממש לא מרובעים. יש השקפת עולם נרחבת מעבר, לפעמים אפילו יותר מהחילונים האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? אז זהו, שהם לא ממש מוזרים, ואם מבינים למה עושים כל דבר אז יש הגיון גדול האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? ממש לא.. האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?... האמת שאני לא יודעת, אבל ככה מתקרבים אליו יותר..

יוני1616

New member
שלום

את השאלות למעלה כתבתי רק כדי לעורר עניין, כדי לגרום לאנשים לחשוב על הנושא, לברר בתוך עצמם באמת מה הם חושבים והאם יש להם תשובות. אם את רוצה לברר עליהן או על כל שאלה אחרת שעלתה לך- עכשיו יש לך הזדמנות טובה ומגניבה. את יכולה לפנות אלי למייל. שנה טובה! יוני

שגיא 1991

New member
.......

אתה יהודי. חשבת פעם מה זה אומר? כן, שכבר שונאים אותי
עלו לך שאלות על אמונה? על אלוקים? על התורה? כן, מה יהיה ומה היה איך אתה רואה את הדת? האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות? לפי דעתי הם עמוק בימי הביינים, הם ולפי דעתי גם חלק מהערבים. אני חושב שאיש איש ואמונותו, איש איש והדיבור שלו עם ההוא שלמעלה.

יוני1616

New member
וחוץ מהעבודה הזאת

של "מה אתה חושב", האם גם מעניין אותך לדעת מה האמת? השאלות למעלה היו רק כדי לעורר עניין, אם גם מעניין אותך מה התשובות שיש לנו לומר, אתה מוזמן לפנות אלי למייל- [email protected] שנה טובה! יוני

נענה גם חחחח

אתה יהודי? יאפ חשבת פעם מה זה אומר? שאני יהודיה חחח עלו לך שאלות על אמונה? כה לפעמים על אלוקים? כה על התורה? כן איך אתה רואה את הדת? אמממ משו שמאחד הרבה אנשים האם לדתיים יש השקפת עולם מעבר לקיום מצוות או שהם מרובעים? יש כאלה ויש כאלה... האם יש הגיון בכל המעשים והאיסורים המוזרים? אמממ שהם ממש דבקים מאחורי מה שהם מאמינים, שזה טוב... אבל לפעמים הם מחמירים מידי האם הדתיים לא נתקעו אי שם באירופה של המאה ימי הביניים? למה לומר "הדתיים", צריך לומר חסדים, דוסים... האלה שגרים במאה שערים או משו כזה... יש לי חברה דתייה, והיא בכלל לא תקועה אי שם באירופה של המאה ימי הבניים... האם לאלוקים זה באמת משנה אם נקיים כל כך הרבה מצוות?... לפי דעתי... ל"אלוקים" חשוב שנהיה בני אדם (ולא נתנהג מגעיל אחד לשני) לפני שנקיים את המצוות שלו. אני ממש חילונית רק שתדעו (כאילו, אני לא שומרת בשר-חלב... ובכיפורים צמה מתי שיש לי חשק).

יוני1616

New member
שלום

את השאלות למעלה כתבתי רק כדי לעורר עניין, כדי לגרום לאנשים לחשוב על הנושא, לברר בתוך עצמם באמת מה הם חושבים והאם יש להם תשובות. אם את רוצה לברר עליהן או על כל שאלה אחרת שעלתה לך- עכישו יש לך הזדמנות טובה ומגניבה. את יכולה לפנות אלי למייל. שנה טובה! יוני

shiratel

New member
יודעים מה אני שונאת?

היה בן אדם אחד דתי שבערב תיקון שבועות סתם בא לדבר איתנו. בהתחלה הוא הסביר לנו כל מיני דברים כאלה על הדת שנראו מגניבים והיה כיף להקשיב, ואז הוא התחיל ממש לעצבן אותי. הוא התחיל להטיף לנו כזה... על זה שאנחנו חייבים לשמור מצוות, ועל זה שאלוהים צריך להיות במרכז החיים שלנו ועל זה שלא נגיע לגנעדן וכאלה, רציתי להכות אותו!!!
כאילו סבבה שאתה בא להסביר והכל, אבל להטיף? רציתי להגיד לו - מי אתה שתטיף לי כוסעמק?! ממתי האמונה שלך באלוהים יותר עליונה משלי?! כאלה סוגים של אנשים אני לא אוהבתתתת
דוד שלי למשל הוא חרדי חרדי, והרבה יותר אדוק מהבנאדם ההוא שאני פגשתי, וכשהוא בא לארץ (גר באנגליה) או כשהייתי נוסעת אליו ואל המשפחה שלו (בחיי שאין אנשים יותר חברותיים מהמשפחה הזאת, אני נשבעת לכם!) הוא היה יושב איתי ומסביר לי דברים על הדת אבל הוא בחיים לא היה מטיף לי! מה שהכי יפה זה, שהוא היחיד במשפחה שחזר בתשובה (תוך כדי הגיור של אשתו - דודה שלי), היום הוא תורם את חלקו ב"הפצת היהדות" בזה שהוא מלמד אותה ואת המשפחה שלו (אבא שלי וההורים שלו - שהם בסה"כ די חילוניים, חוץ מקידוש בשישי וכאלה) גמרא. ככה אני אוהבת
למה כל החרדים לא יכולים להיות כמוהו?! אויש ועובדיה יוסף בכלל..... בעעע של בנאדם
אני לא מבינה איך אפשר להעריץ אותו, הוא מבחיל

יוני1616

New member
אני מקווה שלא קטלגת אותי מהמטיפים

כי אני לא. אם את, ביוזמתך וברצונך החופשי, תרצי לברר על שאלות שיש לך על הדת- את מוזמנת לפנות אלי למייל. שנה טובה! יוני

shiratel

New member
חח לא, אותך לא

אתה בסדר אתה
(ויש לי משפחה שלמה שהם חרדים, אז אני חושבת שאני אסתדר כבר, תודה
)

Under the GUN

New member
../images/Emo45.gif חרדים כאלה אני אוהב, שאפשר לדבר איתם

אנשים שבאים ומטיפים זה הדבר הכי מגעיל שיש, ובעיקר בגללם יש לי כזאת סלידה מהיהדות

shiratel

New member
שמחה לשמוע שאתה אוהב את דוד שלי ../images/Emo9.gif

חיחי סתאםם

למעלה