דת זה אאוט?

מכושפת15

New member
תקשיב,

אנחנו יהודים שחיים במדינה יהודית. אי אפשר בלי מוסדות דת. ומוסדות הדת לא משרתים רק את הציבור הדתי. ולא רק אנחנו מתחשבים, זה שנוסעים בשבת ופותחים חנויות ומאפשרים מכירת דברים לא כשרים זה כבר התחשבות. אולי זה נראה מובן מאליו כי כולם רגילים לזה, אבל זאת התחשבות. פעם התארחתי אצל משפחה דתית בערב שבת, כל הזמן שמענו ברקע מהקומה העליונה מוזיקה רועשת שכמעט לא שמענו אחד את השני. הם המשיכו להתנהג כרגיל ואף אחד מהם לא התלונן, ודווקא אותי זה מאוד הרגיז. אתה רואה? זאת התחשבות. הם מכבדים אותם ולא מתלוננים על זה למרות שזה בהחלט מפריע.

תמיר1991

New member
בוודאי שאפשר בלי מוסדות דת במימון המדינה.

הם יכולים להחזיק את עצמם. למה בארה"ב, המדינה המערבית הדתית בעולם, יש הפרדת דת ממדינה, וכאן לא?! ואם את חושבת שזה שהדתיים ברוב טובם מאפשרים למיעוט החילוני לנסוע בשבת ולקנות בשפיים [שזה, אגב, אסור לפי החוק, הם חוטפים שם חתיכת קנסות], זה "התחשבות" מצידם, אז סבבה לך. אין טעם לדיון בינינו אם ככה...

מכושפת15

New member
כן זה מאוד חכם

שבמדינה היהודית היחידה בעולם תהיה הפרדת דת ממדינה

תמיר1991

New member
כן, זה מאוד חכם.

מדינה יהודית, להזכירך, זה גם מסורת, גם מוצא וגם תרבות ישראלית. לא הדת היהודית.

Under the GUN

New member
ואם אני אגיד שזה פוגע בי שאתה אומר שהתנ"כ זה

שהתנ"כ זה אמיתי, אתה תפסיק לדבר על זה? לא אותו דבר אני, אם זה לא מוצא-חן בעיניך פשוט אל תקרא יותר את ההודעות שלי

noyy

New member
../images/Emo28.gifאבל להגיד שכל התנ"ך זה בעצם שטויות

זו כן ירידה וזלזול באנשים שמאמינים. זה שהוספת לפני "לדעתי.." לא הופך את זה ללגיטימי. אני מאמינה בזה, לדבריך אני מאמינה בשטויות גמורות, נכון? שכל אחד יאמין במה שבא לו, רק אל תפגעו באחרים בדרך

Under the GUN

New member
מקבל את מה שאמרת

אבל מצד שני אם אני הייתי אומר שזה שאת מאמינה פוגע בי, לא היית כותבת על זה כלום? מה שאני כתבתי היה לגיטימי לגמרי ולא היה שם שום כוונה לפגוע

noyy

New member
../images/Emo28.gifהעובדה שאני מאמינה פוגעת בך? ../images/Emo3.gif

כשאתה כותב שאתה לא מאמין זה לא פוגע בי ואין הצדקה לזה שזה בכלל יפגע בי (כאילו, למה שזה יפגע בי). שכל אחד יאמין במה שבא לו, באמת, ואני האחרונה שיפריע לה שאחרים לא מאמינים באלוהים. מה שכן, אני לא יבוא אליך ויגיד לך שאתה כופר ושאלוהים כן קיים ואתה תשלם על האמונה שלך (או חוסר האמונה) בו וכל מיני שטויות כאלו שאנשים חסרי חוט שדרה עושים כדי לכפות את הדת שלהם על מישהו אחר. אני באמת מאמינה שלא הייתה כוונה לפגוע, אבל להגיד שהתנ"ך זה שטויות.. נו באמת
זה קצת לזלזל באינטילגנציה של מי שמאמין. ויש מצב שאתה חושב כמו הרבה אנשים שלמאמינים אין ממש אינטילגנציה אחרת הם לא היו מאמינים לכל מילה מהתנ"ך, אבל זו טעות, כי אמונה זה עדיין לא מדע. (למרות שזה בתהליכים, עם כל המחקרים עכשיו שמנסים להוכיח או לסתור דברים מהתנ"ך) בקיצור חפרתי ועכשיו אני אפסיק

תמיר1991

New member
אני לא חושב שהתנ"ך זה שטויות -

המימד ההיסטורי של ספרי שמואל ומלכים נכון ומדויק ברובו, לפי הרבה מחקרים. אני מדבר על הפרשנות הדתית, וכן, לדעתי היא שטויות. למה זה פוגע בך שאני אומר את זה, ולא פוגע בי שאת אומרת להיפך?

noyy

New member
../images/Emo28.gifהמחקרים האלו לא מעניינים אף אחד

לפחות לא את האנשים שכן מאמינים. אני לא מאמינה באלוהים כי יצא מחקר חדש שהוכיח כל מיני עובדות, האמנתי עוד לפני שהוא יצא. מדע ואמונה לא הולכים ביחד
חבל שאתה אומר שהכל שטויות, כמו שאמרתי, זה לזלזל באינטיגנציה שלי ושל כל מי שמאמין, ככה זה מתפרש לפחות... לא אמרתי בשרשור הזה שהדת היא בהכרח הדרך הנכונה לחיים ושאתה צריך לקבל על עצמך את הפרשנויות (ואני בעצמי גם לא חושבת שככה זה צריך להיות בהכל). אם כן הייתי אומרת את זה, כן הייתה לך סיבה להעלב. בגלל זה, זה כן מציק באופן אישי כשאומרים שהתנ"ך זה שטויות, לי לפחות :$ אם משהו הפריע לך בניסוח שלי, תגיד לי ואני מבטיחה לך אישית שלא אעלה את זה יותר פה בפורום. סיכמנו?
זה לא משהו אישי, אבל שמתי לב שיש לך נטייה ללכת לקיצוניות בכל דיון דומה כזה שמתפתח (עם המורים, הפוליטיקה וגם זה). תנסה להסתכל על זה גם מצד אחר, חבל להתקבע, ככה מפסידים דברים. אני מכבדת את האמונה שלך וממש אין לי אינטרס להפוך אותך לדתי, זה לא יתן לי כלום (מעבר לזה שאני בכלל בעד שכל אדם יהיה עצמאי ויאמין במה שמתאים לו).

תמיר1991

New member
בדיוק../images/Emo45.gif

לי זה מפריע שהאלוהים תופס מקום חשוב בחיים של העולם. אז אני עושה מזה עניין, ומעיר לכל בנאדם שכותב "ברוך השם" או "בעזרת השם"? כי זה בדיוק מה שמסורתיים או דתיים או חרדים עושים לי, בחלקם.

Double U

New member
האמת זה מצחיק אותי

מצחיק אותי שאנשים אומרים שהם יצליחו "בעזרת השם". אני ממזמן הבנתי שאני יכול להצליח אך ורק בזכות עצמי, בזכות המאמצים שאני עושה ולא בזכות חסדיו של אל. וזה תקף לגבי כל אדם.

מכושפת15

New member
.....

אני הצלחתי הרבה פעמים רק בעזרת השם. למשל ברגע שאתה מרגיש ששום דבר כבר לא יעזור ופתאום מגיע משהו שמציל אותך ברגע האחרון, הייתי קוראת לזה עזרת השם.

למעלה