דת זה אאוט?

תמיר1991

New member
עזוב, הרב עובדיה בכלל לא שווה יחס.

נתתי אותו כדוגמא לעליבות החרדית, אבל לא מגיע לו בכלל שאנשים יזכירו את השם שלו.

מכושפת15

New member
גם אני יכולה להביא לך הרבה דוגמאות של חילונים

שהם לא בסדר. יש כאלה ויש כאלה.

תמיר1991

New member
אני עדיין יכול לתת לך הרבה יותר דוגמאות,

באופן יחסי, של דתיים שלא מכבדים חילוניים מאשר להיפך.

מכושפת15

New member
אולי אלה שאתה מכיר

אני מכירה את רוב האוכלוסייה הדתית פה בעיר שלי (כרמיאל) והם אנשים מקסימים, גם המסורתיים, גם הדתיים וגם החרדים. מההיכרות שלי איתם, הם יותר ממכבדים חילונים. אף פעם הם לא זלזלו בי כשדיברתי איתם על דברים שבעיקרון אסורים להם, הם אפילו התעניינו ושאלו שאלות. הם מאמינים בדרך שונה, אבל לא פוסלים את הדרך החילונית.

תמיר1991

New member
יפה שאת נותנת דוגמאות של דתיים נחמדים,

גם אני יכול לתת לך כאלה. נכנסת פעם לפורום דתיים בתפוז? ראית פעם הודעות של דתיים בפורומים של שינוי או של מרצ? סבבה שאת מציגה את כל הדוסים הנחמדים, אבל את יודעת כמה דתיים, ובעיקר חרדים, פנאטים וקיצוניים יש, שחושבים שכל החילוניים כופרים עלובים, ולא מכבדים אפילו פסיק מהאמונות שלי? אז איך את מצפה שאני אהיה סימפטי?

מכושפת15

New member
אני לא מציגה את כולם כנחמדים

כי אני יודעת שיש לא. אבל אני אומרת שלא צריך לקחת את האלה הלא בסדר כמייצגים את כל הדתיים. כי יש הרבה שהם בסדר.

באופן כללי החלטתי לא להשתתף בוויכוח

כי אני אצא דוסה וכולם אני וואי יודעים מה כל הדוסים חושבים. אבל רק רציתי להיגד- לא כל רב מייצג את התורה/יהדות. הוא אמר- אז מה. הוא אמר שטויות. "עשה לך רב"- אתה אמור לבחור רב שמייצג את התורה ואת הדרך שלה. במקרה הזה- הרב עובדיה יוסף לא נראלי מצליח.

תמיר1991

New member
והרב שכן מייצג אותך, כן מקבל את העובדה שיש

גם יהודים אתאיסטים, או שמזלזל בנו ובאמונות שלנו?

מזלזל?

ת'אמת, לא נתקלתי בדתי שמזלזל בחילונים. מזה מזלזל? "יואו תראו איזה מטומטם הוא, הולך למסיבות עם כוסיות ואוכל סטייק חזיר" לא נתקלתי בדתיים שחושבים ככה. נתקלתי באלה שחושבים שחילונים הם קצת ריקנים, נתקלתי בכאלה שדי עצבנים על חילונים.

Under the GUN

New member
../images/Emo45.gif זה כ"כ מעצבן שאומרים את זה!

הכי מעצבן אותי, אחרי שאני אומר למישהו דתי שאני לא מאמין אז ב90% מהמקרים השיחה שלנו הולכת ככה: "אז אתה לא מאמין בה'?" "לא" "ובטח אתה גם לא מאמין?!" "לא" "אז למה אתה חי? למה אתה מחכה?" כאילו שכל החיים שלי אני אשב ויחכה למשיח אז לא, אני לא חי בשביל לחכות למשיח, אני חי בשביל עצמי וכמו ששלום חנוך אומר "משיח לא בא, משיח גם לא מטלפן...."

שמעו,

לא אני אמרתי את זה אבל אני יכולה להבין את קו המחשבה. כי דתיים חיים למען מטרה מוגדרת. לא יודעת איך להגידר את המטרה, זה לאו דווקא להגיע לגן עדן או להביא את המשיח. יש דתיים/ חרדים, שחושבים שחילונים לא חיים למען מטרה, אלא חיים למען עצמם. אני חושבת שזה גם סוג של מטרה, ואני בחיים לא זלזלתי/ אזלזל בחילונים. וחוצמזה, אני ידועת שיש דברים אחרים לחיות בשבילם חוץ מאלוהים. וכן, דתיים לא יושבים ומחכים למשיח, הם עושים מעבר. וזה מאוווד מזלזל כשאתם מגדירים את זה ככה ואם תמיר יבוא עכשיו ויגיד "יופי גם אתם מזלזלים" אז תהיה הוגן ותלך עם הגישה הזאת עד הסוף. אם יש פיגועים למה שלא נלך גם ונתפוצץ באיזה אוטובוס בעזה? הרי הם עושים. למה לא? כי ככה. לא נרד לרמה שלהם, כי זה מוסריות ויחס אנושי בסיסי. [הו לא, ובבקשה אל תתחיל וויכוח פוליטי. סתם נתתי דוגמא] אז תפסיקו להתייחס לדתיים כמו לזבל, למטומטמים בטירוף, לאנשים חסרי כל יכולת. הם בני אדם, ובחיי, הם תרמו הרבה לעולם.

זונע

New member
יש ויש

אני מכיר כאלה שלצערי מתייחסים לדתיים כזבל, אבל זו סתם הכללה טיפשית שלא צריך להתייחס אליה. מצד שני תנסי להבין כמה זה מעצבן שדתיים נטפלים אליך כי אתה לא מאמין בה' ואין לך מטרה לחיים או בולשיט אחר.

מכושפת15

New member
אפשר לחשוב שכל החיים שלכם אתם סובלים מהטפות

של דתיים על האמונה או האי אמונה שלכם

זונע

New member
מה את קופצת

אנחנו לא סופגים הטפות כל החיים שלנו אבל אנחנו סובלים מכפייה דתית שזה מרגיז אותי בטירוף...ואני בטוח שלא רק אותי.

לא, אבל.. ../images/Emo163.gif

ברוב המקרים יש הטפות שהן לא לעניין, וזה שהמטרות והאידיאולוגיות וקווי המחשבה שלי הם לא מכוונים בהכרח לדת, לא אומר שאני חסרת מטרה ובסיס קיומי. ו
להודעה של אורי מעלייך.

תקבל את התנצלותי

בשם כל אלו שמבלשטים? אני גם לא אוהבת שחופרים לי בשכל על דברים שאני לא מאמינה להם. [זהו. מיציתי את הדיון]

למעלה