דת וAll Else Being Equal

Wakamusha

New member
כפי שאמרתי, דעה לא מוכיחה כלום

זה שכולם חושבים שהוא טועה באמת לא מוכיח את זה שהוא טועה. אבל זה מעלה את הסבירות לכך. מה גם שחפרתי קצת בשרשורים ישנים שלו, כמות האנשים שלוקחת אותו ברצינות היא אפסית, הוא פשוט מקבל בראש מכולם.

MOOLKI

New member
ברגע זה ממש

הערך שלך בעיני (שהיה במקום יפה בסקלה) צנח לריצפה. זה גובל בחוצפה.אין לך טיפה אינטגרטי? סבבה,אל תסכים איתו אבל לומר ש "הוא פשוט מקבל בראש מכולם" זה ממש בזיון. הדב השכול יצאה עם ידו על העליונה בויכוחים על האבולוציה בפורום אבולציה, קל וחומר בפורום אתאיזם.שאל אפילו את ידידך סשנדר ותיווכח. טיפה אינטגרטי בן אדם.....

Wakamusha

New member
אתה רוצה ציטוטים?

כן , התעצלתי לעשות להם קופיפייסט כי לא היה לי כוח. אבל אני יכול לכתוב לך ציטוטים. הוא לא ניצח בכלום, כולם פשוט ויתרו על לדבר איתו בהגיון. אוקיי, אז הפעם אני לא אתעצל: 1.deathcaster: "אתה מורח, כנראה אתה אדם מאוד משועמם. לא אחסוך ממך הערות כי איני חייב לך כלום, ולענייננו, נכון אין שום ראייה לאבולוציה במגילה שלך ובמגילה שקדמה לה, אבל גם אין שום הוכחה לאלוהים. לא כל עמידות מושגת ממוטצית נקודה, זה כמו שתגיד לי שג'וק חסין לחומר הדברה בגלל מוטצית נקודה או שאדם חסין לפגז תותח בגלל מוטצית נקודה, והאנלוגיה הזו לא באה סתם, כי פעילות של פניצילין או או צפלוספורין אפשר להשוות לפגז "מטען חלול" של טנק "לכל אמונה תפלה תוכל לקרוא תאורייה אם תרצה" - נכון , גם לאמונתך אני קורא תיאוריה, בעצם אני קורא לה מעשייה, מעשייה נפלאה, אך עדיין מעשייה. "אתה מראה סימני אינטלגנציה...." - ואתה מראה סימני התנשאות מחד ועילגות מאידך. תרד מהעץ שעלית עליו או שמא עלי להזכיר לך את עונשו המקראי של מי שסובל מ"חטא הגאווה" ? " 2.McBlack " בכל מקרה, מה שניסיתי להגיד פה הוא שנסחפת עם המשפט הנ"ל, לא הבנתי איך חצי מהדוגמאות שלך מתקשרות לנושא (לא הולך לי טוב עם שפות תכנות), ובטח שלא הבנתי איך הן מוכיחות את המשפט האחרון. יש אינספור פירושים שניתן לתת להיווצרותו של זן, אתה יכול לבחור בדרך האל ע"מ להצדיק את העניין, אבל בעיניי, בכל אופן, זה לא הופך אותה לדרך הנכונה והמוכחת. רחוק מכך. " 3.בליעל (מהתגובה האחרונה שלו. הוא קיבל על הראש גם לפני זה) "" "האם חלקת על משפט זה? לא." כן, אלא שאתה טוען ללא ביסוס וללא שמץ של ידיעה שלא ניתן ליצר מערכות פלא ולעבור ממערכת פלא אחת לשנייה, בשינויים קטנים הדרגתיים. "קל וחומר בגנים שהם משפטים ארוכים יותר ומדוייקים יותר." מכיוון שהאנלוגיה שלך קלוקלת, המסקנה אינה נובעת ממנה. "א. כפי שהדגמתי, לא ניתן לעבור ממערכת פלא ממוקצעת למערכת פלא ממוקצעת בשינויים קטנים הדרגתיים אלא רק בקפיצות שהסתברותן הרנדומלית היא אפסית." לא הדגמת זאת, אלא סתם הפרחת מילים באוויר בתקווה שהם ירשימו משהו. "" 4. אפילו שועל מדבר: "פגוש בדב שכול הוא האדם היחיד בעולם שהצליח להכניס זוג או שביעייה מכל חיות העולם לתיבת העץ הרעועה של,וכל זאת דרך חישוב הזוי לחלוטין.הצעתי לו להגיש מועמדות לפרס נובל על החישוב המדהים אך איני יודע מה הוא עשה בסוף בקשר לכך... הבעיה האמיתית היא שהוא מאמין בלב שלם שזה קרה בדיוק לפי החישוב שלו והוא מוכן להתווכח על כך לילות שלמים. " 5.sshender " מה שנקרא מחב"ת טורבו אתה צודק. באמת אין לי כוח. מיציתי אותו אי שם בסביבת יולי. " 6.ממומחי הפורומים בתפוז שאני מעדיף להשאיר בעילום שם (הוא לא ירצה לבזבז את זמנו בהשתתפות בויכוח עקר כזה) הגדיר אותו כטרול 7.WolverChenus הגדיר לי אותו כטרול באופן פרטי (לא בפורום, אבל הוא משתתף בפורום) אני מניח שיש עוד, אבל אני חושב ש7 דוגמות זה טוב בשביל התחלה.

MOOLKI

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תגיד אתה אמיתי???? על כל שם משתמש בפורום אני יכול להביא לך 17 ציטוטים שאומרים עליו אותו דבר. זה פורום אתאיזם! אנשים פה לא נוהגים להסכים אחד עם השני! ועוד איך הבאת לי ציטוט של השועל.... הרגת אותי.... זה רק מוכיח כמה אתה לא מבין על מה אתה מדבר....

נכנסת לויכוח עם עוד "מוזר"...

מולקי הזה לא כתב מעולם משהו בעל ערך.כל מה שהוא עושה בפורום זה התערבות בכל עניין כמו אישה זקנה,וירידה על משתמשים. מולקי הוא נקודת האמת שבלב שטען שהיה שוכב עם אחותו אם היה נשאר לבד בעולם כמו קין ואחותו. זה יראה לך כבר איזה מין בן-אדם מגעיל הוא המולקי הזה.

sshender

New member
שמע, אולי יש לי חילוקי דעות עם מולק

ולעיתים הוא פשוט מדהים אותי ביציאות שלו (כמו למשל תאוקרטיה ישראלית, או ירידות לא מבוססות על גוברנור, כשברגעים אלו ממש הוא נותר מולו ללא מענה), אבל באופן כללי מדובר באדם שיש לו אינטגרטי, והוא בדרך כלל מדבר לעניין (לכולנו יש מעידות, גם לי). אבל כל חילוקי הדעות מונחים מאחורינו ויש חזית מגובשת למדי, כשזה נוגע למפיץ הכלבת של הפורום.

Wakamusha

New member
לא מכיר,אבל

האדון כאילו טוען שיש "17 ציטוטים מנוגדים" - יעני - שבעצם יש רק מיעוט (או לפחות אוכלוסייה שווה) של אנשים שקונים את הזבל שהוד טרוליותו מוכר. לא מכיר את מולקי כל כך, וגם לא הבעתי עליו את דעתי.. אבל אם הוא אומר משהו, שיבסס את זה..

MOOLKI

New member
הלו הלו הלו....

"תאוקרטיה ישראלית" לא היה ולא נברא. " ירידות לא מבוססות על גוברנור, כשברגעים אלו ממש הוא נותר מולו ללא מענה" מה אתה שח?אם אתה אשכרה רציני אתה כבר על סף פשיטת רגל.... האם לדעתך הדב הוא טרול?

sshender

New member
לא הייתי קורא לא טרול. באמת.

אני לא אוהב אותו, אבל לדעתי הוא לא מתקרב להגדרה של טרול. תיאוקרטיה יהודית? היה ונברא. בפורום חופש לא ענית על שאלה של גוברנור. למעשה הוא הכניס אותך למבוי סתום. אם אני כל סף פשיטת רגל, אתה כבר מזמן בקשרים עם הבנק...

sshender

New member
All that lovin' got me sick

ברשותך, אני מעדיף לא להיזכר בשום דבר שיש בו אהבה ואותך באותו משפט....

Elfie

New member
אני חושב

שזה בלתי אפשרי לחשוב על עולם נטול דת. הדת היא התהוות ספונטנית של יצרים ומחשבות אנושיות, חלקן טובות וחלקן רעות, שיתקיימו גם בלעדיה. הדת מעניקה מסגרת למחשבות אנושיות כשהיא מעניקה למחשבות מסויימות משנה חשיבות והופכת אותן לחוקים. בכך היא למעשה יוצרת עולם מושגים משלה, רצונות משותפים, טקסים, תקווה משותפת וסולידריות חברתית. כמו כן, בעולם של עממיות ובערות זה לא מרחיק לכת להגיע למסקנה שהתניות של קיום דת = חיי נצח ואפיקורסיות = גהנום יהיו האסטרטגיה המוצלחת של הציבור הרחב. אבל ברור שהדת לא רק התהוותה ספונטנית כי זה הרבה תלוי בכוח הזרוע, מה שרק מראה שהדת יושבת על שורשים עמוקים יותר שמקורם במחשבה האנושית.

Wakamusha

New member
מצטער שלא התייחסתי אלייך קודם

הייתי שקוע מדי בויכוחים עקרים עם רון. (אני אומר עקרים משום שהוא התעלם ממני כל הזמן) ראיתי שקראת את "החיה המוסרית" ואני שמח , כי זה מאוד רלוונטי לנושא השרשור. אני ממליץ בחום לקרוא את "in gods we trust" של סקוט אטראן (מומחה עולמי לטרור, הסכסוך המזרח-תיכוני, אנתרופולוג קוגנטיבי עם זיקה לביולוגיה) - השפה שלו קצת קשה וזה לא הספר הכי קליל בעולם, אבל הוא מכיל בתוכו תוכן שמאוד עקרוני למה שאמרת.. לנוגע ה"בלתי-נמנעות" של הדת. לפי המחקרים שהוא עשה, הדת היא ביי-פרודוקט של אדפטציה מאוד עתיקה אצל ה. ספיינס שנקראת "מנגנון לזיהוי סוכנים" - "סוכנים" הכוונה היא לטורפים ו\או בני-משפחה וכו' וכו'. אני לא אתחיל להלאות אותך בקריאה , אבל מה שכן - אני אומר שיש סיבות טבעיות להיווצרותן של אמונות קאונטר-עובדתיות, (והרבה כאלה, כך שהטיעון משכנע) - אבל אין דבר בלתי נמנע, משום שתכונות אלה אינן היחידות הקיימות במוח האנושי. אם הדת הייתה בלתי נמנעת, אז לא יכול להיות שיהיו אתאיסטים,לא? מה שכן, להסיר את הדת במצבה הנוכחי לא יהיה קל. אבל לא קל זה לא "בלתי אפשרי" - בכל מקום בעולם שבו יש טיפת ליברליות יש איזשהי תקווה לעבור מunreason לreason. הדת היא פשוט מקרה פרטי של אמונה כוזבת (אני מדבר על האמונות הדתיות ספציפית, ולא על החוקים הסוציאליים, שהם דבר אחר). אין שום דבר שהוא לא-רציונאלי שאנשים מאמינים בו שהוא לא תוצר-לוואי של אדפטציה כלשהי (טענה קצת קשה, אני יודע, ואני בהחלט אבין אם יש לך מענות עליה) כתבת שאתה מאמין שהדת קמה מהטבע האנושי, ואני לא יכול להסכים איתך יותר. אז כדי לשכנע אותך שזה לא לחלוטין בלתי-נמנע שהדת תשרוד בכל מקום ותמיד - אומר לך שבטבע האנושי קיימת גם היכולת לשנות סדרי עולם כדי ליצור עולם נוח יותר. הרצון הכי גדול של הטבע האנושי, לדעתי, הוא שלאנושות יהיה כמה שיותר נוח ויעיל להמשיך ולהתקיים - אם המחיר הוא לוותר על אמונה בפיות וחדי-קרן, אני מאמין שלאנושות יש פוטנציאל לשלם אותו.

5GIPI5

New member
וקאמשה סאן ,אתה טועה ומטעה

תנסה ולו רק לרגע להשתחרר מהקיבעון המחשבתי שאתה שרוי בו, אתה חי במציאות מדומה נקודה, הרצון שיהיה כמה שיותר נוח לטענתך, התפתח ובאותה המידה הפך גם את היאוש יותר נוח, הרצון האנושי לשנות את המציאות ויהי מה , לא אפך את בני האדם ליותר חכמים אלא בעיקר ליותר פיקחים ובעיקר יותר פיקחים להרע.ע'פ המדע המח האנושי משתמש בלא יותר מאשר 15 %מהפוטנציאל שגלום בו,למעשה אם תפתח את העינים ותראה מה קורה סביבך ,אז יתברר לך שהעולם הולך ומאבד את עצמו לדעת ,בעיקר בגלל הרצון הרברבני לשנות את המציאות.אם כבר הזקרת את עולם הפיות וחדי הקרן , אז כן העולם מעדיף להתכחש לאמת ולהתקשר לשקר , לדוגמא החקירה המדעית הרברבנית שהחליטה להלחם בחידקים הישנים והטובים אומנם פגעה בחידק הישן אבל אם זאת יצרה חידק הרבה יותר חזק שפיתח מוטאציה שאי אפשר לחסל, וכפי שטען אחד החוקרים בעצמו עדיף היה להשאיר את החיידקים הישנים והטובים מאשר לייצר חידקים שאי אפשר לחסל, ,וכאן אנחנו מגיעים למשפט המחץ שכנראה עבר לאנשים כמוך ליד האוזן אבל לא חדר לגולגולת, והמשפט הוא "את הטוב ואת הרע נתתי בידיכם ובחרתם ב ?,אתה יודע מה מר חכמולוג אני תקוה שלך אישית נשאר פוטנציאל לשלם את המחיר של היהירות .

Wakamusha

New member
מאז שהתנערתי מהדת

אני מצליח יותר מבחינה חברתית, אני מצליח להשיג את הדברים שאני רודף אחריהם. אני לא מפחד שיענישו אותי על שקרים או על אכילת דברים טעימים שהם לא כשרים. אני לא חושש מדברים לא רציונליים בעליל ("אני אכשל בבחינה כי אלוהים מעניש אותי על הפשעים שעשיתי") ועוד כל מיני דברים שקיבלתי את הרושם מהם אך ורק בלימודי דת. "המוח האנושי משתמש ב15% מפוטנציאל המוח" וואו, מי אמר לך את זה, אורי גלר? עכשיו אתה מדען מוח? זה שטות גמורה, כפי שהלינק הבא יבהיר:http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html (זה מיתוס, ומיתוס גרוע. בפועל, *כל* המוח מתפקד. כל הזמן) תקשיב, להגיד "יש גם דברים רעים" זה תבוסתני. לך על זה אם אתה רוצה, הרבה פחות אנשים מתים ממחלות בגלל המדע, אפילו יחד עם ה"חיידקים הרעים" שנוצרו שכביכול "מאזנים את זה וכך הופכים את זה ללא יותר טוב" וגם אם לא, אני מעדיף להלחם ולהתמודד עם הטבע בדרך הכי טובה שאני יכול (באמצעות הניסיון, קרי מדע) ולא סתם לקבל את זה שבכל זאת יהיו דברים שהם חרא. יהירות מבחינתי, אגב, תהיה דוגמה לאי-מדעיות. הייתי יהיר פעם אחת כי הייתי מאוד "מצוותי" וחשבתי שזה יעזור לי להצליח בדברים במקום להשתמש בנסיון , נכשלתי המון פעמים כך. המון פעמים נכשלתי כשהייתי במצב "אני צדיק והייתי נחמד לכולם" אני חושב על כמה תמים הייתי להאמין בשטויות האלה וזה מביך אותי. גם אם הייתי הכי מניאק בעולם, אם הייתי עושה דברים בצורה מדויקת ונכונה , הייתי משיג את מה שאני רוצה. יהירות זה לחשוב שמשהו נכון למרות שהוא לא. המדע הוא ההפך מזה - המדע מתעלם ממה שאנשים מרגישים לחלוטין, ומקבל רק את מה שנצפה כעובד.

למעלה