דת ומסורת

dify

New member
לגבי בתי הספר

אבא שלי גר באיזור שנחשב מצויין, אני בספק גדול אם בתי הספר שם לא נחשבים מצויינים. אני בספק עוד יותר גדול אם הישראלים שמגיעים מבחוץ לגור דווקא שם באמת בודקים את החינוך הציבורי או שהם ניזונים מהחשש שהילדים שלהם יהיו אמריקאים ויתנתקו מעיברית וישראל.
&nbsp
&nbsp
אני יודעת שלסבתא שלי יש נכדים דוברי אנגלית שהקשר בינם לבין היהדות הוא פחות ממינימלי. במקרה שלה זה קריטי כי היא דוברת רק עיברית והם רק אנגלית, תארי לעצמך את עוגמת הנפש :( אז אני מבינה את הרצון של המהגרים לשמור על חיבור למדינת המוצא, אני גם רואה חברות שלי, בנות של מהגרים בישראל, דוברות את שפת המקור של משפחתן ומתמצאות בכללי התרבות שלהם (בעיקר בנות של עולי שנות ה70 שהן דור ראשון פה).
&nbsp
&nbsp
אני חייבת להגיד במאמר מוסגר שאין לי מושג איך יודעים מה באמת איכות של בית ספר, ובטח איך יודעים שמגיעים כמהגר לארץ חדשה שלא מכירים את הכללים שלה ולא יודעים למה לצפות ומה נחשב טוב. אולי נוח יותר לחזור למה שמוכר יותר. אני התחרפנתי אפילו מללכת עם אבא שלי לבנק כדי לשקול שם תוכנית חיסכון, כל שיטת החסכונות שלהם שונה באופן מהותי מהשיטה הישראלית, אבל ממש שונה, ובזמן שחשבתי שאוכל לייעץ לאבא שלי מניסיוני, מצאתי את עצמי לומדת מערכת חדשה שונה לגמרי ממה שאני מכירה היטב. אז על אחת כמה וכמה להבין במערכת חינוך לעתיד הילדים שלנו.
&nbsp
מניסיון חיי והיכרות עם מערכות, מה שאת רואה, והרושם שעושים, אל תטעי לחשוב שמשקף מציאות. לא איכפת לי איזה דימוי יש לבתי ספר, זה לא מעיד על כלום, אני מכירה כאלו סיפורים פנימיים מזעזעים על מקומות שנחשבים מעולים, שאני לא יכולה שלא להסיק שתדמית ציבורית טובה מעידה בעיקר על אנשי יחסי ציבור מעולים ולא על שום דבר אחר. נקודה. נכון שזה גם חשוב בפני עצמו, ובטח בארה"ב ששם בית הספר שבו למדת מהווה גורם. אבל מבחינת מה זה יתן לילד שלך, את ממש, ממש, ממש לא יכולה לדעת על פי התדמית שיש למוסד הלימוד, ממש ממש כלום. שום דבר. כלום.

אני חייתי בחו'ל הרבה שנים

וגם שם היו אזורים (שכונות) יהודיות שהיו סגורות ממש עם שומר בכניסה (מסיבה בטיחותית כי ככה היה נהוג) אבל לא רק ליהודים היו שכונות כאלה.. זה לא קשור לגזענות כלכך יותר קשור לרצון לחיות עם אנשים כמוך עם אותם ערכים ותרבות.. הרצון לתת חינוך המותאם לתרבות שלך לילדייך.. וכאלה...

כך זה היה איפה שאני חייתי (לא בריטניה ולא ארצות הברית)

Ginger L Honey

New member
מה שאני לא מצליחה להבין הוא

אם לאנשים כ"כ חשוב לשמר את התרבות ואת השפה שלהם, למה בכלל להגר לארץ אחרת?
&nbsp
&nbsp

המון סיבות

כמו עבודה מפתה.. לימודים... אפשרות לחסוך ...
רצון לקצת שינוי וחוויה שונה...

החיים בארץ לא תמיד קלים לאנשים צעירים

הילדים הצורחים הכי צורם לי השנה.

היהודים בחו"ל חזקים יותר בדת מהישראלים, שמעדיפים לרוב להזדהות קודם כישראלים ואז יהודים. כל קשר בין רוב החילוניים לבית כנסת מקרי בהחלט.
&nbsp
מכיר כמה חברים חילוניים שצמים והולכים לבית כנסת דווקא בכיפור. לגבי יהדות הגולה- הם מרגישים הרבה יותר חזק מאיתנו את הלחץ השנאה והאנטי נגד ישראל בשנים האחרונות מאז שהעם כאן נהיה יותר קיצוני, וגם נהיה יותר מגניב בחו"ל להיות נגד גם בלי לדעת את העובדות. הם מתחזקים ומתאחדים ונהיים קיצוניים בדעותיהם כלפי מוסלמים והופכים לקיצוניים בעד ישראל. הדת וההתארגנות סביב זהותם הלאומית מאחדת, והחגים הם סיבה ענקית להפגש.

מה שלי צורם

זה שביטלו את שרותי הvod ביס.. למה? למה לא נותנים לכל אחד לבחור איך לנהוג ביום כיפור.. אני רוצה לצום ולראות אנטומיה של גריי !! למה לא מאפשרים לי?{מזל שאפר לראות דרך המחשב.. לא אותו הדבר אבל לפחות זה}

שנית הרעש של הילים!! קצת שקט .. למה לצרוח בקולי קולות!!

לא צמה וממש לא מתחברת לכל העניין הזה

בן זוגי צם מאיזושהי סיבה שלא הצלחתי להבין בכל עשר השנים שלנו ביחד. אבל הוא כן רואה סרטים וכאלה, אז יום כיפור דווקא כיף בשבילי - סופ"ש שלם שמוקדש רק לנו, סרטים וסדרות וקריאת ספרים ונמנומים משותפים עם החתולות בלי כל מיני התחייבויות ומטלות אחרות.

nate2000

New member
האמת פעם ראשונה שנסענו דווקא לטייל ביום הזה

מה אני אגיד לך... המדבר (וכנראה לא רק המדבר) מפוצץ במטיילים. בין אם ברכבים, אופנועים, אופניים והולכי רגל.

sweetdreams

New member
באמת??

מפתיע..

מה עשיתם, איפה טיילתם?

עריכה: אני אדייק טיפה במה שאני בדיוק שואלת. מעניינת אותי במיוחד הלוגיסטיקה שהיתה כרוכה בעניין. יצאתם לפני החג וחזרתם אחריו, או שיצאתם/חזרתם במהלכו?
אני בעיקר מתעניינת כי זה נשמע לי כמו משהו שגם אני הייתי רוצה לעשות, אלמלא הייתי חוששת לחטוף ביצים ואבנים על הרכב כשאני יוצאת/נכנסת לעיר באמצע יום כיפור.
תוכלי בבקשה לפרט איך זה היה אצלכם?

קראתי קודם פוסט בפייסבוק

של בחור שהיה צריך לנסוע מהמרכז לטבריה בשביל לראות את אחותו שנכנסה לניתוח חירום בבית חולים, ובערך רוב הדרך זרקו עליהם אבנים.
&nbsp
ככה שקשה לי להאמין שסתם לנסוע במהלך החג יהיה אפשרי, רק אם באמת מגיעים לפני כניסת החג או שמלכתחילה חיים ביישוב קטן ומבודד.

sweetdreams

New member
זהו, זו בדיוק הסיבה שזה נשמע לי מפתיע

נחכה לשמוע מ- nate איך זה היה עבורה.

nate2000

New member
נסענו לטייל בג'יפ באזור מצפה רמון

נכנסנו לשטח בבוקר של יום שישי ויצאנו במוצאי שבת/יום כיפור.
ככה שכל יום כיפור שהינו בשטח, והשטח עצמו (שמורות טבע ושבילים וחניוני לילה) היו מלאים במטיילים.
אפילו פגשנו פקח של החברה להגנת הטבע ביום השני של הטיול בשמורת עין עקב.

למעלה