דת ואתיאזם

דת ואתיאזם

יש לי שאלה כזו. אם אנחנו יצאנו בשאלה, האם כשנרצה שרותי דת למינהם האם אנחנו נלך לאותם רבנים?? למשל אם וכאשר נרצה להתחתן האם אנחנו/אתם תלכו לרבנות כדי להתחתן או שלא? אשמח לתגובות בעד ונגד כולל נימוקים.
 
זה תלוי רק בך

וברמת האתאיזם שלך . אם אתה לא מאמין אז למה ללכת לרב ואם אתה מאמין אז למה לא ?
 
כנראה שלא

מאותה סיבה שלא אזדקק לשירותיו של כומר ("לא" להבדיל אלף אלפי הבדלות
)
 
אני מאמינה שכן

אני אמנם לא יכולה לחיות את חיי למען אחרים, אבל משתדלת לכבד כמה שיותר. להורים שלי זה כנראה יהיה משמעותי ביותר שאתחתן ברבנות, ואני מוכנה להתפשר על כל הנימוקים הטובים ~מדוע לא~ עבורם. לכשאתחתן. מן הסתם, עד אז, אשנה את דעתי לכאן או לכאן. במחשבה יותר לעומק - יש משהו חיובי בסטטוס קוו הקיים. אילולא כך, היו פה בארץ שני עמים, שני צבאות, שתי מערכות חינוך וכו'. אני לא בטוחה שזה רצוי.
 

whitewidow

New member
ראשית- כבר יש כאן 2 עמים ובטח 2 מערכות חינוך

(וכמובן שיש יותר מ2) שנית- "בזכותם" יש כאן מסורבות גט, פסולי חיתון, עגונות. תענוג להתעלם מזה, תענוג לשכוח את זכויותיו של הציבור (משלם המיסים) שרוצה להתחתן, להתגרש ולהקבר בצורה חילונית, עם רישום מסודר במדינה הזו ולא במחיר כפול.
 
מישו לחש לי באוזן

היי, אם לא ידעת אז מישהו לחש לי שיש שחיתות בממשלה, ועוד מישו לחש לי, אבל ממש בשקט ממש לתוך האוזן, שיש שחיתות בארגון לתת (ארגון שמושתת על תרומות) (רגע, לפני שאתם מגיבים לזה, זה לא הדיון וזה לא משנה אם זה נכון או ממש נכוןאו ממש ממש נכון, הפרסומים מוכרים) ועוד מישו לחש שגם מפלגת שינוי ה"טהורה" התרסקה בגלל עניינים כאלה ואחרים אז מה? המצב של החברה בישראל בא נגיד: ככה, ככה. לאט לאט, יום אחד המצב פה יהיה יותר טוב (או שלא) ואז הוא יהיה יותר טוב גם ברבנות האם לא צריכה להיות ממשלה בישראל בגלל שראש הממשלה מושחת? האם לא צריכים להיות ארגוני צדקה בגלל שזה נותן פתח להרבה בחורים לשנורר כסף להכנוסס כלה בטוענות שקר? האם צריך לבטל את מוסד הנשיאות בארה"ב בגלל שמוניקה מצצה לקלינטון? נכון, את הרבנות הכי קל לנגח, כי יש קונצנזוס בנושא הזה שלא תבינו לא נכון אני לא בעדם, ובטח שלא בעד השחיתויות שמסתובבות שם אגב למי שמאמין, מה שקורה שם ללא ספק נוגד כל עיקרון של התורה ודברי חז"ל מי ייתן וזה יישתנה.
 

ראבר

New member
ההבדל הוא שאת הרבנות אף אחד לא באמת צריך!!

יש הבדל עקרוני בין קיום מוסד הכרחי (ממשלה, בתי משפט, משטרה וכו') למרות השחיתות לבין קיומו של מוסד לא הכרחי (מוסד הנשיאות בארץ, הרבנות ועוד). הנקודה היא שכמה שיותר מוסדות ככה יותר שחיתות ואין צורך בתשתיות לשחיתות לא הכרחית.
 
שחיתות היא שחיתות!

כמות מוסדות, ובכלל זה מוסדות לא נחוצים, לא יוצרת שחיתות, היא רק נותנת לה אפשרות לפרוח, מה שלא חייב לקרות, ממש לא מסכים בעניין נחיצות הרבנות נניח, שגם אני לא מאמין בנחיצותה, יש ציבור לא מבוטל בארץ שנדרש לשירותיה ומעוניין בהם! גם אם לדעתך הם שוגים ומאמינים בשטויות והבלים, החברה מחוייבת לספק להם את השירות הזה נקודה. (כמו למשל לספק תשתיות דת למוסלמים ולנוצרים בארץ, קל וחומר שירותי דת משה וישראל) בהנחה שגם אם אתה לא מסכים איתי בנקודת המוצא, אתה מבין אותה יוצא אם כן שצריכה להתנהל פה בארץ מערכת שתיקרא מוסד הרבנות מה שעצוב, שכמו הרבה מערכות שלטוניות אחרות, השתלטו עליה מושחתים, והציבור ניזוק אז הלוואי וזה ישתפר, ואזרח שמעוניין לקבל שירותי דת (גם אם הוא שוטה) יקבל את זה בלי לשלם ממיטב כספו ומי שרוצה לאכול כשר, שייערב לו, רק שלא ייצטרך לשלם על זה מיליונים, ואם אפשר שלא ירמו אותו והאוכל אכן יהיה כשר. כפי שכבר כתבתי, מי ייתן
 
מינוח גרוע, אכן

אני אשכתב - לולא הסטטוס קוו הקיים היה נוצר מצב שהאוכלוסיה היהודית במדינת ישראל הייתה מפולגת אף יותר משהיא כיום, ואף מתחלקת לשני חלקים מרוחקים קיצונית האחד מהשני, ללא אינטרסים משותפים. תוצאות אפשריות לכך יכולות להיות הרסניות, ובכל מקרה, לא רצויות. לא רצויות בעיניי, כמובן. (בעצם, יש לי מחשבות שניות על כך) יש אנשים, אני מניחה, שיעדיפו לראות את מדינת ישראל כמאכלסת עם יהודי דתי ועם יהודי חילוני נפרדים. הטענה השנייה שלך מתייחסת לפרטיו של הסטטוס קוו, ולא לעצם קיומו. אני ממסכימה איתך שרצוי לשנות אותו. אלא שעד עתה, נכשלו בכך.
 
אני היחיד שחושב אחרת??

אני באופן אישי, כן רואה איזו חשיבות במסורת. מעבר לזה שחבר'ה, מבחינה פרקטית, יהיה לכם הרבה יותר פשוט לעשות את הדברים הנ"ל בדרכים המקובלות פשוט כי הן הרבה יותר נפוצות, אם למישהו זה מאוד עקרוני וחשוב לא להתחתן ברבנות, שיהיה לו בכיף, והוא בטח יעשה את זה. למי שזה לא עקרוני, יהיה הרבה יותר פשוט. אבל זה לא העניין, אם זה מורכב או פשוט, העניין הוא שמעבר לזה שאני כן מכבד מאוד את ההורים שלי והמשפחה, ולכן למשל אם הייתי מתחתן היום, אפילו ריקודים מעורבים לא הייתי עושה בחתונה שלי, או קיי, אני לא מתחתן היום ואני לא יודע לאן בדיוק אני אגיע בהמשך, אבל בכל אופן, אני כן רואה חשיבות מסויימת במסורת היהודית, יש בה משהו, יש בה יותר ממשהו. ,
 
אולי

אם תספר להוריך מי אתה באמת היום אז (אולי) יתחילו חייך להישתנות. ואני לא בטוח שזה יהיה לטובה.
 
ירושלמי יקירי

כפי שהבנת כבר בשיחה שלנו, אנחנו באים ממקום מאוד שונה. אמנם מבין אלפי הזרמים בציבור הדתי לאומי, ההורים שלי נמצאים אולי בציבור החרד"לי. אולי, כי אני לא כ"כ אוהב את המושג הזה, אולי כי חרד"לי זה יותר מתאים לקיצונים של מרכז הרב והר המור וההורים שלי רחוקים מהקיצוניות הזו, בכל אופן , הייתי מגדיר אותם בזרם הדתי לאומי אבל "דוסים" (אבי רב, ומנהל ישיבה תיכונית נחשבת. מבחינת הקפדה על מצוות בבית ההורים שלי אוכלים רק כשרויות מהדרין, אך גם כאלה של "הרבנות" ממקומות שידועים בהשגחה טובה. כמובן בשר חלק בלבד, וחלילה לא מוצרים עם חלב עכו"ם. גם כשהם יוצאים החוצה לא יאכלו במקום שאין לו השגחה מהדרין) את כל זה סיפרתי כדי שתבין שהם אכן "דוסים", כפי שאני מכיר אותם, הלב יכאב מאוד אם אצהיר בפניהם ש"אני לא דתי". זה וודאי לי. אולם, אותה הכרות שלי איתם, והראיה כיצד קיבלו באהבה את בנם שהפך לחרדי, ואיך כל פעם שהוא מגיע הביתה כל, אבל כל האוכל שאמי מכינה מכיל מוצרים לפי הכשרויות אותם הוא אוכל בלבד! תוכל אולי לומר, שהם מתנהגים כך בגלל שהוא עדיין דתי. יכול להיות. אבל הורים הם הורים, והם רואים גם דברים שלפעמים נראה לנו שהם לא רואים. אני יותר ממניח שהם יודעים מה המצב שלי. למרות שלא דיברנו על זה. כשאני כותב את זה אני באמת מתלבט אם טוב או לא שלא סיפרתי להם את זה באופן רשמי (ואגב אשמח אם יהיו כאן תגובות אם זה נכון או לא נכון לא לספר) לא סתם אני כמעט לא נמצא בשבתות בבית, והם יודעים את זה. כשאני אצלם ביום חול אני לא מתפלל ולא מניח תפילין, והם רואים את זה. ברור להם ואת זה אני לא מנסה אפילו להסתיר שאני לא מקפיד כמוהם בכשרויות. (אני לוקח מהבית את כל החלב עכו"ם ממשלוחי המנות) בראש השנה מזה כמה שנים אני עובד במלצרות במלון דתי, הם יודעים ומבינים שהיום הזה עם כל התפילות "כבד" עלי) ולאחרונה הגדלתי לעשות, וכשאבי בא לירושלים, נפגשתי איתו, ולא שמתי כיפה כמו שאני עושה בדרך כלל שאני עם המשפחה. (כשאני חושב על זה, אז לפעמים אני מסתובב בבית שלהם ללא כיפה, ופעם אחת הוא אפילו העיר לי על זה שאצלם בבית אשים כיפה) אז מה אתה אומר, הם יודעים או לא? והם עדיין לוחצים עלי שאבוא הביתה ושאבוא לשבתות, עדיין מציעים עזרה כל הזמן (אני ממש משתדל לא להעזר בהם כלכלית, אבל זה ממש לא קשור לדת) קונים לי מתנות שמתאימות לענייני שלי, ולא ספרים או כל דברי יהדות אחרים אני משוכנע שהם יודעים, והיחס הוא יחס מקסים. אני תוהה, מה יקרה אם אספר להם, ולכן אני תוהה האם לספר להם. הלב שלהם יכאב יותר, זה בטוח. יכול להיות ואני לא משלה את עצמי, שיווצרו חיכוכים כאלה ואחרים. אבל אין לי ספק, שביתם יישאר ביתי, והאהבה שלהם אלי לא תהפוך קטנה יותר בעקבות זה. ואולי אני טועה?
 
למעלה