דתילונים.

מוצארט

New member
נחמד מאוד מצידך

לעזור לשטן לפני ראש-השנה, ככה להגיד דברים רעים על עמ"י... ואתה מכליל, חטא שלא מכופר כ"כ בקלות...

shadow dancer

New member
אני רק רוצה להבהיר....

בס"ד גם אני פעם חשבתי שהחברה שלנו ירדה פלאים מהדור הקודם בכל העניין של בנים בנות- איסור נגיעה וכו'...... אבל עכשיו אני יודע שפעם בני עקיבא היה מעורב ממש!!! ריקודים- ביחד. נגיעות- היו. עכשיו- בדור שלנו החברה נהייתה הרבה יותר טובה!!! סתם נתתי דוגמא מבני עקיבא...... אמנם לימוד התורה בציבור הדתי לאומי יחסית..... לא כ"כ טוב(וזה דבר שמאד חורה לי....) אבל אתה לא יכול לומר בגלל זה שכל הציבור פסול! חברה---- הדור שלנו הוא דור ממש ממש טוב! ב"ה!!! תמיד יש מקום לשיפורים! ובדור שלנו יש הרבה כאלה........ אבל המצב שלנו לא כ"כ גרוע- ח"ו. וזו באמת הוצאת לעז..... להגיד שכל הציבור שלנו הוא לא טוב! ועוד לפני יו"כ!!!

בונבון1

New member
הרגעת את מצפונך בסה"כ!

ראשית, במקום להגיב לעניין תקפת את הציבור החרדי, שמת לב? שנית, אל תספר לי ש"החברה שלנו לא חפיפניקית", אני באתי מהחברה הזאת! היא חפיפניקית במלא מובן המילה, ואני לא בא סתם לפגוע, תפקחו את העניים! בענין השידוכים, אין ספק שאסור להתחתן אחרי 3 פגישות, אבל מה זה לצאת עם בנות לצורך חתונה??? מגיל 15 זה צורך חתונה??? נגיעות זה צורך חתונה??? טיולים בשקיעה על שפת הים זה צורך חתונה??? זה צורך (במחילה...) איברך הקטן! ואל תגיד שלא, אני בן בדיוק כמוך ויודע איך העסק עובד. כתבת שחברה מעורבת וצנועה זו השאיפה, אני מוכרח לספר לך, אין חיה כזאת! אין! יש לנו תנאים ואמוראים שאומרים לנו כיצד לחיות והם אמרו בפירוש שיש לשמור על הפרדה מלאה בין בנים לבנות, אני מזועזע מהרעיון שבחור צעיר ילמד את גדולי רבותינו את עובדות החיים! אם אתה שואל, איך להיות הכי קרוב לקב"ה, הם עונים לך תשובות ברורות, אבל אתה לא שואל! משהו נוסף,אין חרדים ודתיים יש שומרי מצוות ויש שאינם!

mayakol

New member
גם אני סולדת מההתבטאות שלך,

טוב שאתה חרדי, ויודע להוציא שם רע על ציבור שלם, אבל מסתבר שלך עצמך יש בעיית התבטאות לא קלה. התנצלות מתבקשת פה. ולא, מגיל 15 זה לא לצורך חתונה, ואני מסכימה איתך שזה פסול. וכך גם נגיעות... דווקא בעניין ה"טיולים בשקיעה" כל עוד אין בהם דברים אסורים, אני לא ממש מבינה מה הבעיה.

בונבון1

New member
טעות!

אינני מבין מה העניין לקפוץ על עניין ההוצאת שם רע! את בסדר? יופי! פניתי לאלו שאינם כמוך אך נשאר בליבם ניצוץ יהודי האומר להם לקרוא את דברי. בעניין הטיולים בשקיעה, מה זה "כל עוד אין בהם דברים אסורים"? אין דבר כזה! הקב"ה, שברא את העולם וודאי יודע כיצד הוא פועל אמר לנו לא להתקרב לעריות! וכתוב במסילת ישרים (ציטוט לא מדויק): אומר אדם, אדבר עם אשה ולא אגע בה, אגע בה ולא אחבקה ואנשקה, הריני מחבקה אך איני מגפפה, הריני מגפפה ואיני שוכב עמה... אומר לנו הקב"ה אמנם האיסור עצמו הוא קיום יחסים אבל בשביל לא להגיע לזה מתרחקים. מדובר על כ ר ת ! בחור מחבק את חברתו נכרת מהעולם הזה ומהעולם הבא גם יחד! את לא מפחדת? אני רועד מפחד!!! מאש מתרחקים יותר ממה שצריך, לא משחקים באש! צעירים הגדלים בחברה מעורבת משחקים בנצח! בכל עולמם. בחור צעיר שמסתובב בין בנות וצופה בטלויזיה בכל החתיכות, את יודעת מה עושה בלילה? גם לבד! כן, לא נעים. אקוה שתקבלי את דברי בהבנה...

mayakol

New member
ת'אמת? התרשמתי ממך כבנאדם...

קראתי את כל ההודעה שלך שוב ושוב, ועמדתי לענות... ואז ואז החלטתי להסתכל קצת בהודעות שאתה כותב בפורומים אחרים, כדי להבין עליך קצת יותר. רק ה' יודע למה החלטתי לעשות את זה... אין לי מושג. מסתבר שזה היה חכם. למדתי "בונבון 1", שאתה יודע יפה מאוד להתריס, לומר דברים רבים על ציבור שלם, על כך שלא משחקים באש, על דין כרת... ואז אני קוראת הודעה שאתה כבחור רווק רשמת בפורום אחר, וה' ירחם... אז מה תאמר לי עכשיו? שמה שכתבת שם כוון לאחרי שתינשא?? עשה לי טובה... בקיצור, אני לא חושבת שאתה יכול להתריס לפני שתסתכל קצת במראה... אתה קורא לעצמך חרדי, כשרבים רבים מבני הנוער הדתי לאומי טובים ממך. מצטערת אם כתבתי בתוקפנות, אבל פשוט הופתעתי. מקווה שיהיה לך רק טוב.

mayakol

New member
אני מנסה לומר, שהוא מתריס כנגד

ציבור שלם, בנושאים שהוא עצמו מאוד לא הולך בדרכם...

שולי פ

New member
אבל זאת כבר בעיה שלו

אם הוא רוצה לחיות ככה, אז שיבושם לו.... אבל להתקיף אדם אישית זה כבר לא ענייני בוויכוח כזה....

mayakol

New member
ואולי זה באמת לא ענה עניינית על מה

שהוא כתב, אבל זה פשוט מאוד צרם לי...

בונבון1

New member
את צודקת...

מיה, ראשית, אני מוכרח לציין שאת נכתבת (על משקל נראית...) אינטלגנטית מאד. ו... כן, את צודקת. לא נעים להודות... תביני, למה כ"כ כואב לי העניין? בדיוק משום שאצלי אישית הוא בעייתי (מאד). שמתי לב שעד היום מי שחיזק אותי הכי הרבה היה אני עצמי, זאת כאשר ניסיתי לחזק אחרים. במקרה הזה ניסיתי לצעוק על עצמי מול עיני גולשים שאינם מכירים אותי. ואכן... התחזקתי. אבל אהיה אמיתי עם עצמי, אפילו אם יכולתי לא הייתי מוריד את ההודעה שראית. למה? כי אני לא בסדר. לרגע לא אמרתי שאני טוב מכל אחד אחר. חוצמזה, אני ל א חרדי. אני ממשפחה דתית ולומד היום במוסד חרדי חלקית. אני מנסה לקחת עימי לחיים את הדברים הטובים מכל מגזר. מיה, כואב... כואב לי... העמדת מראה לא מחמיאה מול עיני. אשתדל לתקן את עצמי. מודה לך על דברייך. אשמח מאד בתגובתך.

mayakol

New member
תגובה

קודם כל תודה. ועכשיו לענייננו- טוב, אני חושבת שקודם כל טוב שאתה מכיר בטעויות שאתה עושה. כאב לי להבין את המצב שאתה נמצא בו, מתוך שילוב של קריאת כל הודעותיך, ואני מבינה שזה לא קל. זכור שכאשר אדם רוצה להלחם נגד היצר, למרות שזו מלחמה לא-קלה, הוא ינצח תמיד. אם רק ירצה בכך מספיק חזק, ויעשה מספיק כדי שזה יקרה. אני באמת מקווה ומאמינה שתתחזק, ושכל מה שהיה בעברך ישאר שם, מאחורייך, ושהעתיד יהיה טוב יותר. אני בטוחה שנכונות לך עוד התמודדויות לא קלות, אבל תוכל לעמוד מולן באומץ, אם תשקול מה נכון ומה לא. ואת ה"מה נכון ומה לא" כבר ראיתי מההודעות שלך (בפורום בני עקיבא) שאתה יודע היטב. אז נותר לך רק לפעול לפי זה. מאחלת לך בהצלחה, ומתנצלת אם נפגעת מצורת ההתבטאות בהודעה הקודמת.

מוצארט

New member
חביבתי, חשבתי בדיוק בראש שלך

עוד לפני שקראתי את ההודעה שלך... בנאדם שכותב בפורום "סקס" א-י-נ-ו ר-ש-א-י להעביר עלי, או על אף-אחד בפורום הזה ביקורת! אתה כ"כ חצוף שאין מילים בפי!

בונבון1

New member
טעות!

אינני מבין מה העניין לקפוץ על עניין ההוצאת שם רע! את בסדר? יופי! פניתי לאלו שאינם כמוך אך נשאר בליבם ניצוץ יהודי האומר להם לקרוא את דברי. בעניין הטיולים בשקיעה, מה זה "כל עוד אין בהם דברים אסורים"? אין דבר כזה! הקב"ה, שברא את העולם וודאי יודע כיצד הוא פועל אמר לנו לא להתקרב לעריות! וכתוב במסילת ישרים (ציטוט לא מדויק): אומר אדם, אדבר עם אשה ולא אגע בה, אגע בה ולא אחבקה ואנשקה, הריני מחבקה אך איני מגפפה, הריני מגפפה ואיני שוכב עמה... אומר לנו הקב"ה אמנם האיסור עצמו הוא קיום יחסים אבל בשביל לא להגיע לזה מתרחקים. מדובר על כ ר ת ! בחור מחבק את חברתו נכרת מהעולם הזה ומהעולם הבא גם יחד! את לא מפחדת? אני רועד מפחד!!! מאש מתרחקים יותר ממה שצריך, לא משחקים באש! צעירים הגדלים בחברה מעורבת משחקים בנצח! בכל עולמם. בחור צעיר שמסתובב בין בנות וצופה בטלויזיה בכל החתיכות, את יודעת מה עושה בלילה? גם לבד! כן, לא נעים. אקוה שתקבלי את דברי בהבנה...

ועוד תגובה...

בס"ד אני לא מסכים איתך שבנות צריכות להיות בצד אחד ובנים בצד שני. כתוב לא לדבר לשון הרע נכון? ב 95% מהמקרים ששני אנשים ומעלה נפגשים הם מדברים לשון הרע אז לפי מה שאתה אומר לא נפגש עם אף אחד? רבנים סוברים שאין בעייה שהחברה תהיה מעורבת בדברים מסויימים כמו למשל: "בני עקיבא", ואפילו לכתחילה. ת'כלס האידיאל הוא שהחברה תהיה מעורבת ולא שכל בת שנעבור נסתכל עליה בתור אוביקט מיני. אם יש פסול בדבר זה בנו אך זה לא סותר את האידיאל. האם דעתך היא שכל מפגש בין שני המינים יוביל לפיצוץ מסויים ולעבירה על ההלכה? כי לדעתי זה ממש לא כך, לא יודע מה איתך אבל אנחנו נפגשים המון בצורה מעורבת ולא עוברים על שום הלכה ושום כלל בתורה... בחור שצופה בחתיכות לא קיבל היתר משום רב וזה על דעתו בלבד. ומה שהוא עושה בלילה זה גם על דעתו בלבד אבל זה לא אומר שהחברה המעורבת זה מה שהביא אותו לכך!!!

שישיסט

New member
סליחה????

מאיפה הגעת לזה שרבנים לא מתנגדים לחברה מעורבת????????????? ההיפך הוא בדיוק הנכון!!!! תסתכל בשו"ת שיש בכיפה ותראה שבכל הודעה שם הרב מתנגד לחברה מעורבת וגם כמו שיש בבנ"ע! אז להפוך את בנ"ע לאידאל זה שטות! האידאל אם כבר זה או אריאל או עזרא...

beckham17

New member
אף אחד לא אומר שבנ"ע היא לא האידיאל

אלא ברור שבנ"ע הם האידיאל, ועזרא ואריאל שייכות לחבר'ה מאוד מסויימים. וליאור ביסס את דבריו בעיקר על הרב שרלו, שהעז לומר דברים שאחרים לא אומרים. אבל לדעתי הטענות שלו מצויינות... וגם אלה שמתנגדים, לא טוענים שכרגע אסור ללכת לבנ"ע. ואף אחד לא טוען שבנ"ע במצבה הנוכחי היא האידיאל. צריך להשתפר כל הזמן, וב"ה זה גם מה שקורה!

זה שאנשים עושים שטויות...

בס"ד זה לא פוסל את כל החברה! מי שיוצא עם בחורה בגיל 15 אז הוא עושה זאת על דעת עצמו ואין לך שום היתר מרב ציוני כזה או אחר... אף רב ציוני לא מתיר נגיעה בבנות. נכון אתה צודק, יש שומרי מצוות עם כיפה שחורה ויש שומרי מצוות עם כיפה סרוגה, וכן לצערנו להפך.

../images/Emo26.gifבונבונון יקרון....../images/Emo36.gif

בס"ד אכן אולי יש בעייה מסויימת בדרך הדתית לאומית. לחלק מהרבנים שלכם אין תשובות גדולות לשאלות גדולות... הנוער היום יותר פרוץ וחשוף לכל... מי קבע לעזאזל שמי שלא חרדי אלא דתי לאומי אין לו עולם הבא? מה לך ולחשבונות של מעלה? מי מינה אותך לסגן של אלוקים??? אתה מדבר שטויות במיץ, אני בתנועת נוער מעורבת וכמוני עוד רבים מחבריי ואיננו יוצאים עם שום בנות! וחוץ אני יצאתי בעברי עם בנות ולא נגעתי בהן... אתה סתם יוצא ומדבר שטויות בלי הכרה והבנה... החינוך החרדי פסול בעיניי מכיוון שאינו עונה לשאלות אמונה רבות ומסתמך על אמונה תמימה בלבד! הישיבות התיכוניות היום במשבר מסויים אך אין הפיתרון הוא בריחה לעולם החרדי שאינו מסוגל או שאינו רוצה ביודעין לענות על שאלות גדולות ומצוקות הנוער. חלק מהישיבות התיכוניות הן מעולות כמו: מקור חיים ומצפה יריחו וכו'... חבוב, קיצר יש לנו הרבה מה לתקן אבל האלטרנטיבה החרדית היא ממש ממש לא אלטרנטיבה אלא דרך פסולה ושגויה... אשמח גם אני לתגובה ממך...

למעלה