דתילונים.

בונבון בונבון בונבון....

אני מרגיש ממש אידיוט להסביר דברים שהם פשוט האלפבית של הגיון ישר, דבר שהציבור החרדי לא ניחן בו יותר מדי. הם מעדיפים ללכת בעיניים עצומות אחרי מה שהרבנים שלהם מכניסים להם לראש. לא מוכנים להפעיל את המכונה המופלאה ביותר שברא הקדוש ברוך הוא: המוח. אבל זה לא הנושא. (אולי בהזדמנות אני אעלה אותו. דווקא יש לי הרבה מה להגיד בנידון). מה שאני בא להגיד לך בהקדמה המסורבלת שלי הוא: מה הקשר????? אם בתוך הציבור הדתי-לאומי יש כמה אנשים שלא מתנהגים בדיוק כמו שהם אמורים להתנהג, זה אומר שכל הדרך של הציונות הדתית נכשלה? שהמדינה בה אנו חיים היום היא מדינת שמד ציונית? לא נסחפת קצת? אני אגיד לך יותר מזה. אפילו אם כל הציבור החרדי היו מחללי שבת, אוכלי טריפות, ובועלי נידות, לא הייתי מעלה על דעתי לרגע שבגלל זה ההשקפה שלהם מוטעית. (אני כמובן חושב שהיא מוטעית, אך מסיבות אחרות לגמרי). גם אם כל הנתונים שהבאת הם נכונים ומדוייקים (והם לא כאלה...), המסקנה שאתה מסיק מהם היא פשוט לא לעניין. אם אתה חושב שאתה מעדיף שישלטו עליך בריטים במקום יהודים שאינם שומרים תורה ומצוות, תפאדל! תשכנע אותי שאתה צודק, ואני על המקום לובש מגבעת וחליפה! מילה שלי! מעצם הבריחה שלכם מהטחת הטענות האמיתיות שלכם כלפינו, והירידה לרמה של הטחת חירופים וגידופים, יש בכך הרבה מה ללמוד לגבי האידאולוגיה ה"מבוססת" שלכם, שהוכחה לכם במהלך השנים כמוטעית. אין כאן מקום לתחרות, מי יותר דתי ממי, כי אין לתוצאות שלה שום נפקא מינה מעשית. ולידיעתך, גם אם נערוך השוואה שכזו, התוצאות שלה לא יהיו מלבבות במיוחד מבחינתך... כן! גם בציבור החרדי יש בעיות. דוגמאות? גזענות. באף סמינר חרדי לבנות שמעריך את עצמו, לא יקבלו בת ממשפחה ספרדית. בודאי שלא לפני תהליך עינויים מתמשך, כולל הבאת המלצות אפילו מרבנים בסדר גודל של הרב שך זצ"ל והרב אלישיב שליט"א, שלפעמים אפילו הם לא עוזרים!! גזל והונאה. זה מה שראשי הישיבות השחורות מחנכים את תלמידיהם, כשהם מוסרים למדינה מספר גבוה יותר של תלמידים מאלו שבפועל נוכחים בישיבה, ע"מ לקבל יותר כסף. ניבול פה. איך אב חרדי יכול לחנך את בנו לשמור את פיו ולשונו, כאשר מנהיג של אחד מהפלגים הגדולים (אם לא הגדול ביותר) של הציבור החרדי, פותח את הפה בריש גליה מתי שבא לו, על מי שבא לו, וכמה שבא לו. ואין פוצה פה ומצפצף. אני מדבר כמובן על הרב עובדיה יוסף. וזה היה ממש על קצה קצה המזלג... ואני לא מדבר על ה"שבבניקים". אותם אלה שאינם לומדים בישיבות, ולמרות זאת משתמטים מהצבא, אלה שיוצאים עם בנות בסנטר 1 בירושלים, אלה שמקיימים יחסי מין עם חבריהם לחדר בישיבה. כי אני חושב שבאמת מדובר בעשבים שוטים שתמיד היו ויהיו קיימים בכל ציבור שהוא. אני מדבר רק על התופעות שהפכו למכת מדינה. שאפילו מנהיגי הציבור אינם בוחלים לעשותם בפרהסיא, ואינם טורחים אפילו לטאטא אותם מתחת לשטיח. ובכלל, יש מצוות שאנו מקיימים יותר מהחרדים (יישוב ארץ ישראל, למשל). וישנן גם הלכות בהן אנחנו יותר מהדרים. קיצר, יש לנו הרבה במה להתגאות... אם יש לך ביקורת על דבר זה או אחר המקובל בציבור שלנו, כגון תנועת נוער מעורבת, דע לך, שזהו נושא שגם רבני הציונות הדתית חלוקים בדיעותיהם לגביו. אז מה? בגלל זה הם יתנגדו לציונות??? אין שום קשר בין השניים!!! (אני לא שולל את בני עקיבא. נהפוך הוא. אני פשוט מציין עובדות.) בקיצור, בפעם הבאה תעשה קצת שיעורי בית לפני שאתה בא ותוקף ציבור שלם, הציבור שתורם הכי הרבה למדינה הזאת יותר מכל אחד אחר, ציבור שיש לך עוד הרבה הרבה מה ללמוד ממנו! כל טוב.

מוצארט

New member
אני חולק עלייך בדבר אחד,

ציטוט שלך: "הציבור שתורם הכי הרבה למדינה הזאת מכל אחד אחר" קצת הגזמת, לא?

למה?

כל המפקדים בצה"ל יגידו לך את זה. להסדרנקים יש הרבה יותר מוטיבציה מאשר לחבר'ה החילונים. ובכלל, כל המתיישבים ביש"ע שמוכנים לסכן את חייהם, בשביל האידיאל של ארץ ישראל השלימה. אנחנו צריכים מאוד מאוד להיזהר לא לתת לתעמולה שמופעלת נגדנו (משני הכיוונים) להשפיע עלינו. צריך לזכור שאנחנו ציבור מאוד איכותי, ולהתגאות בכך שזכינו להיות חלק ממנו.

ברודי

New member
הממ.. לא יודעת...

לפרוטוקול- לא אני כתבתי את זה. קיבלנו את זה מהמדריכים במדרשה. פשוט שכולנו (הכיתה שלי) קראנו את הקטע והזדהנו בטרוף זה כ"כ נכון לגבי המון דתיים שמרגישים באמצע כזה. אני לדוגמא הרגשתי ככה כ"כ הרבה זמן והעובדה שמישהוא באשכרה טרח לכתוב על זה קטע ולהעביר את זה בסמינריונים הרגיעה אותי. אומנם ה- "אנחנו לא לבד" מוצג בקטע באור קצת לא חיובי עדיין זה מרגיע לשמוע שלהרבה יש ת'בעיה הזאת. בסמינריון אמרנו למדריכים שזה לא הוגן שבת שלמה הם מציגים שאלות ובסוף אנחנו חוזרים הביתה ואין לנו שום תשובה. הם אמרנו לנו שמתי שיש תשובה מבוססת הם יענו אבל יש הרבה דברים שכל אחד צריך לענות לעצמו (אולי גם עם הכלים שהם נותנים) אני חושבת שזה פשוט מאוד ככה. אין- "מה ניתן לעשות נגד זה". פשוט.. כל אחד ינסה למצוא את הדרך שלו ובקצב שלו. קטעים כאלה רק באים להגיד שאל תילחץ מזה שעוד לא מצאת תשובה, יש המון כמוך. (דעתי האישית בלבד!) וזהו:)

shadow dancer

New member
החיבור באמת ממש נכון ואמיתי!

בס"ד רק חבל שהם לא באמת מסתובבים גם בין הגמרות! לפחות ככה זה אצלנו.. יותר נכון- הם מסתובבים! באמצע השיעור ומפריעים לשאר..... מה באמת עושים? אפשר להאשים את המורים ואפשר להאשים אותנו...... אבל תכלס..... זה לא משנה את מי נאשים!!!

הרבה מהדברים פה בשיר קצת לא מובנים.

.."בין שלמה ארצי לשלמה קרליבך הזמרים..." סליחה! מה השורה הזאת צריכה להביע?! ועוד כל מיני השוואות שממש לא מוצאות חן בעיני...

tamarhp

New member
קרן,

השיר מביע את העובדה שמתנדנדים בין קודש לחול, בין זמר דתי לחילוני, וכו'. הרבה מזה בנוי על משחקי מילים, כמו כאן - שלמה ושלמה, את לא צריכה לקחת כל דוגמה ספציפית. היה אפשר לכתוב גם בין אברהם פריד לסאבלימינאל, אבל זה לא היה מסתדר עם השיר..

kinley

New member
תמר נשמה......

אבל תסביר מה רע ב"סאבלימינאל"!? ברור שזה רק דוגמה אבל לדעתי ולדעת ה"מחורפנת" זה לא נראה בסדר. מה הבעיה עם מוזיקה חילונית!?!? יש בכלל דבר כזה!?!??!

tamarhp

New member
מה הבעיה?

א. המקצב. זה משפיע על המוח, זה גורם לריקודים מסוג מסויים.. זה לא משהו שמתאים לנשמות יהודיות. ב. המילים. "עוד לא נולד ה** **** שיעצור את ישראל"... לתת עוד דוגמאות? וגם את הדוגמה שלי את יכולה לשנות ל1000 להקות אחרות, זה לא משנה. רק באתי להסביר למה התכוון המשורר. וד"א - ברוכה השווה!!

איזה שטויות...

אז שלמה ארצי זמר חילוני. אז מה?! המוזיקה שלו מביעה משהו רע?! ומה לעשות שהמילה הזאת היא הדרך שסאב רוצה להעביר את מה שהוא מרגיש-השיר הזה שלו (תקווה) נורא נכון...ואמיתי...

tamarhp

New member
סו?

א. את לא צריכה להתייחס בדקדקנות כזו לכל מילה. המשורר רצה להביע משהו בשיר, והביא כל מיני דוגמאות. הוא לא אומר ששלמה ארצי הוא רע, אבל הוא משווה אותו לשלמה קרליבך, שיש לו שירים יהודיים. ב. סאב רוצה להביע את עצמו במילים כאלו? שיהנה. זה לא בשבילנו, תודה. וזה ב-ד-י-ו-ק מה שהמשורר רצה לומר. הדתילונים "נהנים" משני העולמות - שומעים מילים כאלו, מקצבים, טלוויזיה, סרטים שלא תמיד מתאימים לציבור שלנו, ועוד הרבה, ומצד שני - הולכים לבית כנסת, בתי ספר דתיים, מסע התעוררות... במקום להנות מעולם אחד מלא, "נהנים" קצת מפה וקצת משם. מצד אחד אי אפשר להנות מהעולם החילוני בשלמותו - חברים, חברות, מסיבות.. כי יש דברים שאסור, ומצד שני אי אפשר להנות מהעולם היהודי בשלמותו - מי יכול להתכוון בתפילה ולהרגיש באמת מה זו תפילה אמיתית, כשבראש רצות התמונות מהסרט של אתמול? ועוד... (אני לא באה להגיד לא לראות סרטים ולא לשמוע שירים, אבל כן - לבדוק כל שיר וסרט האם הוא מתאים לנו באמת, לפני ששרים/רואים אותו. וכנ"ל לגבי כל דבר)

kinley

New member
נו באמת תמר

בת כמה את!? איזה נחרצות אי אפשר להתפלל בגלל סרט!?!? אני עדין לא הבנתי אם את בעד או נגד התופעה של "נוער אפור" או בעד תופעת "נוער שחור-לבן"!?

kinley

New member
תסלחי לי מחורפנת....

אין לי בעיה לפתח איתך דיון על הנושא אבל בבקשה בלי מילים שעלולות לפגוע "איזה מן שטויות!?" בבקשה קצת סובלנות. תראי אני די מסכימה עם דעתך לדעתי אין שום בעיה אם מוזיקה של שלמה ארצי ותמר - לא הבנתי מה הבעיה עם המקצב הרי לא פעם בחתונות דתיות את יכולה בפרוש לשמוע שירים לועזים שגנבו מהם את המנגינה ושמו מילות "קודש" אז לדעתי את קצת מכלילה תראי איפה שאני למדתי היה אסור לי לשמוע בכלל מוזיקה לועזית היום זה נראה לי נורא מוזר ואפילו מטומטם אני גם לא חושבת שהדת אוסרת באיזשה מקום על שירה תקני אותי אם אני טועה.

למעלה