דתילונים.

cc99

New member
נחמד מאוד...

ככה בדיוק אני חזרתי בשאלה... (עכשיו אני חוזר בתשובה)

beckham17

New member
אין ספק שהתופעה ידועה...

והאשמים - לדעתי, לכולנו יש חלק בדבר... אם זה בגלל שאנחנו לא מספיק מקשיבים לחברים האלה, שהם לא מי-יודע-מה שומרים מצוות. או שזה בגלל שאנחנו מטיפים להם מוסר, אז הם מתרחקים... יש דרך וצורה לכל דבר! אבל בהחלט אני מעיז להאשים את החינוך שלנו! אין ספק שהוא גורם חשוב מאוד! יש הרבה מאוד רבנים שמתעלמים מהשאלות שאותם חבר'ה שואלים. שקשה להם! הם מנסים! (יש כאלה שלא, אבל עליהם אני לא מדבר...) חבל שמרחיקים אותם בהתעלמות מהשאלות... יש הרבה שאומרים שאמרו להם ש"ילד דתי לא שואל שאלות". אבל זה הרי שטויות! יש שאלות, ועליהן יש תשובות! אז סתם חבל...

מוצארט

New member
אריאל יקירי,

הייתי מאוד שמח אם היית מרחיב בתגובתך. אני בטוח שיש לך עוד הרבה מה להגיד בנידון, והרבה יותר לפרט.

beckham17

New member
מ'זתומרת?

לא הרחבתי כבר מספיק? (או שזה היה בציניות?!)

kinley

New member
למה צריך לחפש אשמים!?

ההודעה מופנית אליך אריאל אך גם לכלל הקוראים בפורום אנני מבינה על מה אתם מקננים ולמה לחפש אשמים!? מי אמר שזה רע!? מי קבע את אמות המידה שעלפיהם החלטתם שצריך לחפש אשמים ושזה איום ונורא SO WHAT!?? גם אני וגם טובים ורבים מחבריי/ותי ישבנו על הברזלים גם אני וגם וטובים ורבים בילו בפאבים אפלים , דיסקוטקים ושאר תואבה-כהגדרתכם אף אחד מהם היום לא הוריד את הכיפה אף אחד מהם לא נמצא בבית כלא או כדומה תתפלא אבל בניהם יש היום רופאים בכירים רואי חשבון ומדענים ועדין כולם דתיים. לדעתי , זה חלק מההתבגרות מי שמפספס את זה היום כשהוא נער מפספס גורם חשוב בהתפתחות הנורמלית שלו אי גם לא מבינה מה רע בשירים של זוהר ארגוב העולם לא שחור לבן יש המון גירויים שנחשפים אליהם והם בשטח האפור. שמישהו באמת יסביר לי מה רע!?!

beckham17

New member
לא צריך לחפש אשמים, אבל עובדה

שיש כאלה! לא חיפשתי אותם, מצאתי אותם בהנף יד. וה"רשימה" הזאת כוללת גם אותי. אנחנו לא מספיק פוקחים את העיניים ומחפשים את האנשים שצריכים אותנו. זה ממש קשה לשאול שאלות אמוניות. אלה שקשה להם צריכים שיפתחו להם איזשהו פתח... ואת זה אנחנו בקושי עושים... בקשר לחלק השני - מי אמר?! התורה אמרה! יש דתי ויש דתי. יש דתי שמשתדל ב-100% ומצליח ב-90% ויש דתי שמשתדל ב-30% ומי יודע כמה הוא מצליח? אני מנחש שלא הרבה. ועלינו תמיד לעשות את ההשתדלות. את מחזקת את ידי אלה שקוראים לנו "חפיפניקים". אבל אני ממש לא מסכים עם זה! אנחנו לא! כל אחד צריך להיות אמיתי עם עצמו... מה אני? דתי? ואם אני דתי, אז למה אני לא עושה יותר השתדלות? למה אני מחפף פה ושם? ונכון שזה קשה, אבל למה אני לא מנסה לעשות יותר השתדלות? אני בטוח שאני יכול! ההתבגרות זה השלב הכי קשה בחיים, מבחינת גירויים מהסביבה... אבל עלינו לעמוד במבחן בכבוד וללכת רק לאיפה שראוי לאדם דתי ללכת. ומצטער, אבל דיסקוטקים הם לא מקום כזה! ממש לא! מה שהולך שם מבחינה צניעותית זה ממש גועל נפש! את היית שם ונהנית? לא אמרתי שזה לא כייף, אבל הכייף הזה הוא כ"כ חיצוני. ולהתבונן בבנות איך שהן לבושות שם? ר"ל! גועל נפש! יש גירויים, ועלינו לעמוד בהם! והשאלה היא לא רק איך בסוף סיימת, כדתי או לא. השאלה היא גם בדרך מה עשית... חוץ מזה, שאדם לא יודע מתי ימות, ולכן זה לא חוכמה להגיד שאנצל את החיים עכשיו ואח"כ אהיה דתי. מה גם, שיש המוווון אנשים שבסוף לא עומדים במבחן שהם עושים לעצמם, והופכים לחילונים. על כל אחד שזה קורה לו לא שווה כבר להציב את ה"מבחן" המטופש הזה...

בונבון1

New member
א מ ת !

האמת היא שאין ספק הדרך הדתית לאומית פשטה את הרגל. לדעתי, חבל לכל דתי להשאר כזה, עולם הבא גם כך אין לך! מי שהולך לתנועת נוער מעורבת אין סיכוי שלא יצא עם בנות, ומי שיוצא עם בנות אין סיכוי שלא יגע בהן, ומי שנוגע אין סיכוי שלא יחבק וינשק (במקרה הטוב...) בסופו של דבר את החברה שלו, וידוע שהמחבק והמנשק נידה, דינו כ ר ת ! זאת אומרת, יותר גרוע ממיתה! נשמתו נכרתת מהעולם הבא. חבל"ז, אם כבר ליהנות מהחיים תהיו חילוניים! אני הייתי דתי לאומי והיום אני מתקרב לעולם החרדי. הם שחורים, נראים משונים, רע להם, תמיד עצובים, אבל הכל בולשיט! הם האנשים הכי מאושרים שאני מכיר! הם שמחים בחלקם ובטוחים בדרכם. לישיבות התיכוניות ולאולפנות אין היום מה להציע! אין ספק שבבני עקיבא יותר כיף, בנים בנות צחוקים וסבבה. אבל אנו מחפשים כיף? כולם יודעים את האמת שהכיף האמיתי הוא בעולם הבא. האמת כואבת, אבל היא אמת. אל תעצמו את העיניים, מהאמת א"א להתחמק! אשמח לקבל בקורת בונה.

beckham17

New member
איזו הוצאת שם רע!!!

מצטער על האורך, אבל זה היה חובה... איך אתה מעז לומר דברים כאלה?! הציבור שלנו הוא הציבור הכי משקיען בארץ (תורה ועבודה) והכי פחות מוערך! הדרך הציונית-דתית לא פשטה שום רגל! להפך, היא מתחזקת ומשתפרת עם הזמן. איזה שטויות זה להגיד שאין לציונים-דתיים עולם הבא. תגיד לי, אתה הוא הקב"ה? הוצאת שם רע היא זאת שגורמת לאיבוד העולם הבא! אין שום רע לצאת עם בנות, לצורך חתונה. להפך, פה החרדים (אלה שחושבים כך)טועים ובגדול, שהם חושבים שאפשר להתחתן אחרי 3 פגישות וזהו. אבל מי יכול להכיר בן אדם שהוא אמור לחיות איתו אח"כ כל חייו רק אחרי 3 פגישות?! מצווה להכיר את אשתך לפני שאתה מתחתן, וכן, יכול להיות שהשידוך לא יהיה בפעם הראשונה נכון! מחפשים עד שמוצאים את השידוך הנכון, ולא מתחתנים עם ה"מציאה" הראשונה! יש בעיות קשות בציבור, אבל אתה לא יכול לפסול את הציבור כולו בגלל זה! אצל החרדים יש המווווון בעיות! ומה הם עושים כדי לפתור אותם? -משתיקים אותם, במקום לעבוד עליהם... יש מספיק חרדים שנוגעים בבנות. חברה מעורבת תקינה וצנועה (זאת השאיפה של תנועת הנוער שלנו, לדעתי), עדיפה הרבה יותר מהפרדות מוחלטת. יש המון חרדים שמכים את נשותיהם (התופעה מושתקת), למה זה קורה? אי אפשר לומר שהדרך החרדית היא האידיאלית. להשתיק זה לא הפתרון! הפתרון זה לדון ולדבר ולנסות לפתור. זה מה שאנחנו עושים. אנחנו מנסים כל הזמן לתקן! בקשר לזה שעדיף להיות חילוניים, למה?! עדיף לחיות את כל החיים בפריצות? עדיף שלא יהיה לך טיפה מוסר עצמי?! (יש כאלה שיש להם, אבל המוסר בחברה החילונית ירוד יחסית), ואתה, בתור אחד שנוטה לחרדים, מה עדיף, לא לקיים אף מצווה מאשר לקיים את כל המצוות? (לידיעתך, החברה שלנו לא חפיפניקית! הקו המנחה הוא לשמירה מלאה של כל המצוות, עם לאומיות. אבל אי אפשר לשמור על הכל. "אין צדיק אשר יעשה טוב ולא יחטא". אז אם נופלים - תמיד אפשר לקום שוב! רק תסביר לי מה זה ה"כיף" של החברה שלנו בעוה"ז? יש לנו "כיף" כמו שלחרדים יש "כיף". אף אחד לא ילך כל היום עם ראש שפוף... ואף אחד לא צריך לעשות זאת! בקיצור, אל תפתח ככה את הפה שלך על ציבור שלם כזה של אנשים מצויינים. נכון שגם החרדים הם אנשים מצויינים, אבל הם לא רואים את החיים נגד העיניים שלהם. אז כדאי שיפקחו אותן!

בונבון1

New member
הרגעת את מצפונך בסה"כ!

ראשית, במקום להגיב לעניין תקפת את הציבור החרדי, שמת לב? שנית, אל תספר לי ש"החברה שלנו לא חפיפניקית", אני באתי מהחברה הזאת! היא חפיפניקית במלא מובן המילה, ואני לא בא סתם לפגוע, תפקחו את העניים! בענין השידוכים, אין ספק שאסור להתחתן אחרי 3 פגישות, אבל מה זה לצאת עם בנות לצורך חתונה??? מגיל 15 זה צורך חתונה??? נגיעות זה צורך חתונה??? טיולים בשקיעה על שפת הים זה צורך חתונה??? זה צורך (במחילה...) איברך הקטן! ואל תגיד שלא, אני בן בדיוק כמוך ויודע איך העסק עובד. כתבת שחברה מעורבת וצנועה זו השאיפה, אני מוכרח לספר לך, אין חיה כזאת! אין! יש לנו תנאים ואמוראים שאומרים לנו כיצד לחיות והם אמרו בפירוש שיש לשמור על הפרדה מלאה בין בנים לבנות, אני מזועזע מהרעיון שבחור צעיר ילמד את גדולי רבותינו את עובדות החיים! אם אתה שואל, איך להיות הכי קרוב לקב"ה, הם עונים לך תשובות ברורות, אבל אתה לא שואל! משהו נוסף,אין חרדים ודתיים יש שומרי מצוות ויש שאינם!

מוצארט

New member
הלו! תתחיל להירגע!

בשלב זה אתה כבר הולך לכיוון מתקפה אישית! מה משמעות המשפט שלך - טיולים בשקיעה על שפת הים זה צורך חתונה??? זה צורך (במחילה...) איברך הקטן! ואני מתכוון לחלק השני של המשפט... אני מבקש שתתנצל בפני אריאל, כי אינך מכיר אותו, ובעצם, אתה לא יכול לשפוט ציבור שלם, רק כי ראית כמה זוגות שעושים דברים לא מקובלים על השאר.

איילת כ

New member
הבעיה היא

שזה לא רק כמה זוגות, אם זה היה ככה אז ניחא היית אומר שהם יוצאים דופן, עשבים שוטים אבל אני לא מדברת דווקא על הקטע הזה, אבל יש אחוז נכבד שהם חפיפנקים.

beckham17

New member
ואת אותם האחוזים יש בכל חברה

אחרת... כולל חרדים ודתיים. ככה שזה מגוחך להגיד שהציבור הוא חפיפניק. יש ויש. וברוך ה' כמות אלה שהם לא חפיפניקים גדולה, והולכת וגדלה עם הזמן. ככה שהעתיד ורוד!

איילת כ

New member
מה הקשר?

אנחנו מדברים עכשיו על הדתיים ולא על החרדים, אז זה שאחוז של החפיפנקים נמצא גם אצלם,זה שהם לא בסדר אז זה אומר שגם אנחנו צריכים להיות לא בסדר? ואצלי העתיד שחור כמו פחם...

beckham17

New member
חבל שככה העתיד אצלך...

כי רואים את השיפור כל הזמן! נכון שאין סיבה להשוות לחרדים, אבל אי אפשר להגיד שהחברה שלנו "אבודה" או חפיפניקית... כל אדם הוא אישות בפני עצמו, ולא תמיד אפשר להכליל אדם אל החברה אליה הוא מייחס את עצמו...

איילת כ

New member
ככה לא העתיד אצלי

פשוט שכתבת העתיד אצלך ורוד זה היה דרוש שאני אכתוב שאצלי שחור. אם הבנת טוב ואם לא גם טוב. אני לא אמרתי שהחברה שלנו אבודה אלא שיש חלק ממנו חפיפניק וזה עובדה. כל אדם הוא אישיות בפני עצמו אבל שהוא מחליט שהוא שייך למגזר מסוים אז הוא מייצג את החברה הזאת אם הוא רוצה והוא לא. לא תמיד אפשר להכליל אדם אל חברה מסוימת אבל מה לעשות שהם משייכים את עצמה אליה וגם אנשים משייכים אותו אליה.

beckham17

New member
חבל שכך!

חבל שהעתיד אצלך כל כך שחור... או יותר נכון חבל שאצלך הוא לא ורוד ! זה שיש חפיפניקים זה ברור וידוע , אבל זה שהוא "קורא" לעצמו דתי לא אומר שהוא באמת כזה . אנשים שמשייכים את עצמם למיגזר מסויים , לא חייב להיות שהם באמת שייכים אליו! , וזה שאחרים רואים אותו ככזה , זה בגלל הלבוש שלו ותו לא!

איילת כ

New member
אצלי העתיד בהיר כמו השמש

מי קבע שהוא לא "מספיק" דתי? אני? אתה? הקב"ה יחליט וידון אם הוא קיים את מצוותיו או לא ואם הוא מספיק דתי. ובקשר ללבוש זה חלק חשוב מאוד, נניח שאדם חילוני רואה אדם עם כיפה מתפרע אז הוא לא חושב שזה מקרה בודד, אלא הוא מאשים את כל הדתיים ואומר הדתיים האלו.

בונבון1

New member
להרגע?!?!

מה שייך להרגע? אנחנו אחים! איך אומרים, בנפשינו הדבר! כן, לכולנו יש תאוות כולל לחברך אריאל. חוצמזה, מה אתה נתפס לדוגמאות, טיול בים, לא טיול בים. ההפרדה בין בנים לבנות נעלמה כלא היתה! הפרדה אינה חומרה של חרדים, זוהי תורה מסיני! אם אתה רוצה לחיות בקדושה עפ"י התורה, אינך יכול להתכחש לאמת הזועקת! קרא את תגובתה של איילת! אשמח בתשובתך.

למעלה