דתיה נגד המימסדד

rigoletto111

New member
../images/Emo24.gif משתתף בצערך

אכן, מבחינתם "טובת הילד" זה שהילד יהיה דתי, והם אומרים זאת בגלוי

מתלבט13

New member
לא הכי בגלוי

לבית הדין אין זכות חוקית לפסוק כהלכה מחוץ לגטין וקידושין. הם מתחמנים את הפסיקות שלהם כאילו שזה טובת הילד נטו. לפעמים הם בטעות מודים באמת....

rigoletto111

New member
ה"גלוי" שאני שמעתי לא היה

בדיון גירושין, שבו , כפי שניחשת, טרם היה לי העונג להשתתף, אלא בהרצאה בישיבה תיכונית

מתלבט13

New member
מחוץ לכתלי בית הדין

הם יכולים להודות. גם בבית הדין הם לא תמיד חכמים מספיק כדי להסתיר. אבל לפי החוק הדת אינה שיקול. כמובן שאם הילד מתחנך במסגרת דתית, יש היגיון בטענה שטובתו לא לפגוש את ההורה הלא דתי, כדי למנוע ממנו בלבול וכאלה. כאן אתה נכנס לכמה שאלות יסודיות, שלא לבית הדין ולא לבתי פורום קדוש ונכבד זה, יש את הכלים להכריע בהם: 1) האם אכן היציבות חשובה בחייו של ילד, ועד כמה היחשפות לעולם חילוני - לילד שחי במסגרת דתית - פועגעת בהיבטים שונים בחיי הילד (כמו גם האם היא מועילה, ומה המאזן). 2) האם טובת הילד להיות דתי או חילוני? והאם אולי ילד שגדל במסגרת חרדית, טובתו היא לצאת בשאלה בגיל 15 ומעלה. 3) האם הקשר עם האב מועיל לילד וכמה. ברור שילדים אוהבים בדרך כלל לפ]גוש את אביהם. השאלה היא עד כמה זה מועיל להם. האם הקלישאה שחשוב שילד שגדל עם אמו החד-הורית יכיר את אביו, נכונה. לכל אלה יש רבים שבטוחים שיש להם תשובות ברורו, וכל כך נכונות שאין אפילו צורך להוכיח אותם. סבבה. אני מחכה למישהו שיוכיח. (כשיהיה לי קריזה אספק נתונים על קצה המזלג לחלק מהשאלות).

george23

New member
כל הורה מחליט על הילדה שלו

אני חושב שלילדה שלי יהיה טוב לא לגדול כחרדית. לרבנים אין זכות לקבוע לילדה את העתיד שלה יותר מאבא שלה. כשהאמא מתחזקת ומתחרדת הטובה האמיתית של הילדה היא לגדול אצל האבא. במקום זה הרבנים חושבים איך להחזיק ילדים כשבויים בחינוך החרדי ולא להרשות לפקוח להם את העיניים כשיגדלו. אני חושב שטובת הילד אינה לצאת בשאלה בגיל 15. טובתו היא לא להכנס למסגרת החרדית. אם הילדה לא תרצה לצאת בשאלה בגיל 15 כי שטפו לה את המוח היא תשאר חרדית כל חייה. אסור להחזיק ילדים בבידוד מהעולם החיצוני ומשני ההורים שלהם.

george23

New member
הם מתעקשים על שלום בית וטובת הילד

ומוציאים לחילוני מבני הזוג את הנשמה. לא רואים את הסוף עם הדיונים שלהם. הם לא נותנים גט ומעודדים את האישה להתעקש בלי סיבה. חייבים לחשוב מראש איך לא לא ליפול אליהם.

למעלה