דתיה נגד המימסדד

george23

New member
אי אפשר לשנות את ההלכה כדי שתהיה

כמו מדינות עם גירושין אזרחיים. צריך להשאיר את ההלכה היהודית רק למי שרוצה להשפט לפי ההלכה. צריך לשחרר מההלכה כל אדם שרשום כיהודי חילוני אבל לא רוצה את ההלכה היהודית בגירושין שלו. צריך לתת לחילוניים ברירה. יש מדינות שאם לא חיים ביחד כמה שנים מסכימים לגירושין והמשפט הוא על הילדים והרכוש. לא צריך להחזיק אנשים כמו אסירים בכלא רק כי כתוב בהלכה היהודית והאלוהים קבע.

סלסרו

New member
היא לא רוצה לשנות את ההלכה!

היא רוצה לעשות רפורמה בתוך מגבלות ההלכה. כמובן שהרעבנים מתנגדים גם לזה.

george23

New member
בהצלחה לה. יש אנשים שלא מוכנים לקבל

את הכפיה הדתית של הרבנים גם כשההלכה תשתנה. לא יכולים להכריח אנשים להגיע לרבנים או רבניות כשהם מתגרשים רק כי נולדו יהודים. גירושין בין בני אדם הם לא עניין דתי.

Le Fay

New member
צדיקה, בלי עין הרע, ואשה-אשה.

תודה על הלינק והרבה נחת לדודתך השאקלית.

rigoletto111

New member
אני לא מקבל את ההאשמה שלך לקהת

היא אומרת שאם ממילא החילוניות לא שומרות תורה ומצוות, אין סיבה שדווקא על זה יישמרו. יש פה הגיון מסויים, ולא צביעות.

george23

New member
חנה קהת מטעה את הציבור

חנה קהת מטעה את הציבור כשהיא מציעה לחילונים להתחתן בנישואין אזרחיים. אני לא יודע אם ההטעיה היא מכוונת כדי שהאנשים שהיא רוצה יכנסו לבתי הדין או שהיא לא יודעת על מה היא מדברת אבל אומרת דברים בבטחון. זוג חילוני שיתחתן בנישואין אזרחיים יצטרך להתגרש ברבנות. הדרך הנכונה היא לערוך הסכם אצל עו"ד על הרכוש ועל גידול הילדים ולחיות כמו זוג נשוי אבל לא להרשם כזוג נשוי. אם מתגרשים אחרי נישואין אזרחיים מגיעים לממסד הרבני. הממסד הרבני מסרב גט גם לגברים ומושך אותם שנים בדרישה לנסות שלום בית ולהפוך שוב לדתייים. הם לא נותנים לגברים זכות להחליט שהילדים לא ישארו במסגרת חרדית וקובעים הסדרי ראיה קשים. הממסד הרבני קשה לגברים ולנשים וטוב רק לעצמו.

laife

New member
אם הם לא נרשמים

מה הם הרוויחו?? הרעיון הוא להירשם כזוג ע"מ לקבל משכנתא, לקבל אפוטרופסות משותפת על הילדים, לנהל חשבון בנק משותף, לירש אחד את השני, להיות אפוטרופוסים אחד כלפי השני ועוד המון דברים שקבועים בחוק רק לזוגות נשואים. הרעיון של קהת הוא שאם אנשים יפסיקו להתחתן דרך הרבנות בסופו של דבר הם גם לא יצטרכו להתגרש דרך הרבנות.

george23

New member
מניסיון מר של חברים

החוק מכריח גם אנשים שהתחתנו בנישואין אזרחיים להתגרש דרך הרבנות ולכן הם לא מועילים לעצמם בהחלטה להתחתן בנישואין אזרחיים. אם הם מגיעים לממסד הרבני בלי הסכמים הממסד הרבני יעשה מה שחנה קהת כתבה. אחרי שכבר עשיתי את השגיאה נודע לי מהעו"ד שהעשירונים העליונים יודעים שהחוק מתיחס כמעט זהה לזוג שגר ביחד ומגדל ילדים בלי רישום נשואין. הילדים הם של הזוג שרשם את עצמו הורים שלהם. ההורים לא חייבים להיות נשואים כדי להיות אפוטרופסים. כדי שהם ירשו אחד את השני כותבים צוואה משותפת אצל עו"ד. כל שני אנשים יכולים לפתוח חשבון בנק משותף אבל אצל זוגות נשואים תעודת הנישואין לא מבטיחה שתוכל להוציא כספים מהחשבון הפרטי של אישתך. המשכנתאות לא כדאיות אבל בגלל משכנתא לא מסכנים את הילדים אם אישתך תחליט לחזור בתשובה ולהיות חרדית כי יתנו לה את הילדים. חייבים להכין הסכם מראש על גידול הילדים. בדבר אחד אני מסכים עם חנה קהת: ככל שפחות אנשים יקראו להם לחתונות יקטינו את כוחם. אסור לערוך חתונות דתיות.

laife

New member
מה שאתה מתכוון נקרא 'ידועים בציבור'

החוק הזה מתייחס אך ורק כששני בני הזוג אינם נשואים. אשה הידועה בציבור בזמן שהיא נשואה לאדם אחר, ילדיה ממזרים והם אסורים בחיתון ע"פ ההלכה, ובן זוגה ייתקל בהרבה קשיים ע"מ לקבל אפוטרופסות עליהם (בד"כ האפוטרופסות תעבור לידי רשויות הרווחה). בנוגע לצוואות - כמובן שיש פתרון של צוואה, אבל הרבה צוואות לא יעמדו בפני בית משפט במיוחד אם מדובר בהרבה כסף כמו במקרים של ביטוח חיים גבוה או דירה שערכה גבוה. בנוגע לחשבון בנק - שני אנשים שפותחים חשבון בנק יחד הבנק ידרוש חתימה של שתי הצדדים על הרבה פעולות במיוחד בזמן האחרון לאור פעולותיה של הרשות להלבנת כספים. בנוגע למשכנתא - מדובר בכסף מאוד גדול שבלעדיו קשה לקנות דירה בארץ, לא נתקלתי בהרבה זוגות שלא התחתנו כי אולי האשה פתאום תהיה חרדית ותיקח את הילדים, סביר יותר שהם פשוט יתגרשו.

george23

New member
אם רוב החילוניים יחיו כזוגות בלי

נישואין לדתיים תהיה הבעיה של הממזרים. כתבתי שאם רוב החילוניים בארץ יקבלו את ההמלצה של קהת לדתיים תהיה בעיה להתחתן עם חילוניים אבל לחילוניים בגלל שהם הרוב לא תהיה בעיה. דתי שירצה להתחתן עם חילוני או חילונית יצטרך לעזוב את הדת אבל לחילוני לא תהיה בעיה. הוא גם יכול לחיות בלי נישואין. האישה והגבר לא צריכים להתחתן גם בנישואין הראשונים כדי למנוע את המצב שתארת. האישה והגבר חיים ללא נישואין ומגדלים ילדים. הילד רשום ע"ש הגבר בתעודת הלידה שלו. אתה תארת מצב שהאישה עשתה שגיאה והתחתנה דרכם בפעם הראשונה. אם האישה והגבר חיים בזוגיות בלי נישואין הם צריכים להכריז עליהם כנשואים אם הם מפרקים את הזוגיות. צוואות עומדות בבית משפט אם הן עשויות טוב. אם גבר ואישה פותחים חשבון ביחד ואין שם פעולות חריגות אין להם בעיות. משכנתא גדולה תביא להרבה בעיות כשמתגרשים וצריך לחלק יחד עם הדירה את החובות והריבית. יש הרבה מאוד זוגות ידועים שיש להם ילדים והם לא נשואים מתוך הכרה. אני לא יודע אם מותר לכתוב שמות אבל הם מהעשירונים העליונים שמתנגדים לממסד הרבני.

laife

New member
צודק בהחלט

אני לא רואה את עצמי מתחתן ברבנות, אני מקווה גם שבת זוגי (כשתהיה) לא תרצה את זה.

uri80

New member
לגברת בהחלט יש אומץ. אני כבר יכול

לשמוע את קהל מצקצקי השיניים. גישה מעניינת.

george23

New member
הבעיה שתוך דור הדתיים לא יתחתנו עם

החילוניים אם החילוניים יקבלו את המלצתה של חנה קהת. לחילוניים לא תהיה בעיה להוליד ילדים ולחיות כמשפחות בינם לבין עצמם. לממסד הרבני תהיה הברירה להכריז על הילדים של החילוניים כממזרים ופסולי חיתון לדתיים או למצוא לעצמם פיתרון אחר. חנה קהת תציב לרבנים אתגר אם תצליח לשכנע את רוב הציבור בארץ, שהוא הציבור החילוני, לוותר לגמרי על הנישואין הדתיים או לוותר לגמרי על הנישואין.

rigoletto111

New member
אם אתה חילוני שמתחרד

משפחה חרדית מיוחסת לא תתחתן איתך, גם אם תביא מגילת יוחסין כמו של השנאוצר האחרון שניצח בתחרות כלבים

rigoletto111

New member
אפרופו, בסרט המדהים "הנפילה"../images/Emo91.gif

DER UNTERGANG המספר על הימים האחרונים בבונקר של היטלר בברלין, יש סצנה שאפילו את הקהל הישראלי היא מצחיקה והולכת בערך ככה: כשהוד צוררותו מתחתן עם הפילגש אווה בראון, כמה דקות לפני שהשנים תוקעים לעצמם כדורים בראש, מביאים רשם נישואין, גרמני -יקה אופייני. הרשם בנימה של התנצלות: אני מצטער, אבל לפי החוק אני חייב לשאול אותך כמה שאלות: האם כל הוריך היו ארים? אין במשפחה יהודים? גבלס, נעלב מהשאלות המופנות לפיהרר האהוב: אתה שם לב עם מי אתה מדבר כאן? הרשם: מצטער, חוק זה חוק. בקרוב אצל כולכם

george23

New member
לא תודה. אישתי התחזקה והתחרדה

שנה אחת עם החמרות היתה ניסיון רע. אני לא מגיע לשם עם כל הבקשות של הרבנים אבל הם הילדה אצלם. אני אסתדר עם החילוניים אבל הם רוצים את הילדה אצל האמא. הם לא נגד האישה או נגד הגבר. הם נגד החילוניים. אני עם נישואין גמרתי. עד שלא ישנו את החוק בישראל אסור להתחתן או שמגיעים אליהם.

למעלה