ברור שיש גם עמותות כאלה, אין בכלל שאלה../images/Emo17.gif
כי זה לא עניין של עמותה אלא של מי שמנהל אותה ולצערנו פני הדור כפני הכלב, כפי שנאמר וחבל. בלי קשר, בשבוע הבא אני נוסעת להביא גור קורגי מקו גידול מאוד איכותי שיתאים לנקבה שלי, היא בת 3.5 שנים ורק בעוד שנה תוכל להזדווג עם הגור הזה. בנתיים כנראה שאקח אותה לפולין להרבעה בבית הגידול שאני הכי מעריכה בגזע הזה. הגור הזה עולה לי הון עתק, אז מישהו פה בכלל מבין במה הדברים כרוכים. כמה מחשבה, תכנון וחזון צריך להשקיע עד שמגיעים לקו שמצליח גם לשמור על האופי של הגזע, גם שהכלבים יהיו נוחים וללא בעיות התנהגות/בעיות בריאות גנטיות וכמה אכזבות יש בדרך כאשר קונים כלבים מאוד מוצלחים אבל החיבור ביניהם מוציא לך בניגוד לכל הציפיות גורים בינוניים ומאכזבים. נכון הם חיות מחמד מדהימות ולרובם אופי מקסים (לעתים יש שגר שיוצאים שם גורים עם טמפרמנט אוסטרלי אמיתי שמרים את השיערות של הבעלים, במיוחד אם עובדים עם מישהו שלא מכיר את הגזע ואת דרכי התקשורת איתו). נו, אז גם זה קורה. ואם יש לי כלבה כמו קוקו-שאנל, שבנסיבות בלתי צפויות הוכרחתי לוותר עליה בהיותה גורה צעירה (למרות שממש, אבל ממש לא רציתי, אלא שהייתי מחוייבת מפאת האינטגריטי המקצועי) ועקבתי אחריה במשך שנים עד שהצלחתי להחזיר אותה אלי. במהלך אותן שנים היא המליטה פעם אחת בגיל 3 גורה אחת, אחר כך הצלחתי להחזיר אותה הביתה והיא המליטה שוב 4 גורים מתוכם 3 הנקבות נפטרו ולאחר מכן בהמלטה הקודמת היו לה 6 גורים מתוכן 2 נקבות שהובטחו והיא הולכת ומתבגרת לי מול העיניים ואין לי גורה שלה להמשיך את הקו שלה שהוא נפלא, אז למה שאני לא אעשה מאמץ לנסות לקבל שגר ובו מספיק נקבות שתהיה לי בו בחירה ראשונה, ממשיכה לקו הגידול שלי?!... במיוחד שאני עומדת בכל הקריטריונים של תקנון הגידול ואף מעבר לכך?!... למי הזכות בכלל לחרוץ דין מבלי להכיר את הנסיבות ואת החשיבות של הכלבה הזאת לבית הגידול שלי?!... בקיצור, לא חייבים להסכים על הכל, אבל העליהום המכוער הזה חייב להיפסק ולכן לא ויתרתי לאף אחת מהן שתטעמנה מהנזיד שהן מאכילות פה את מי שחוששות מהן. אני לא חוששת ומסוגלת גם להגן על עצמי וגם לתקוף בחזרה אם צריך. ואם במקרה הגבתי בתוקפנות יתרה עלייך מכוח האנרציה, איתך ה