דרסג' כמה שאלות

ה צ י ף

New member
דרסג' כמה שאלות

בונא ראיתי עכשיו סירטון של מופע דרסג' בפורום סוסים שמו קישורים הקישור הראשון הקטגוריה השניה כאילו יש כאילו דברים כאלה שאפשר ללחוץ אליהם ואז נפתח טפרית אז לא על הראשון על השני יש שם סירטון בונא הם עושים שם דברים עם הסוסים זה לא יאמן איזה קפיצות איזה הרמות פשוט מדהיםםם אז השאלה שלי האם מישהו אי פעם הגיע לרמה כזאת בארץ ועם אפשר להגיע לרמה כזאת?

עדימ

New member
בהחלט אפשר ואף רצוי להגיע לרמה כזו

בארץ אני מאוד מאמינה ובטוחה שהמאמאמנת שלי קטי שהיא מדריכה ברמה בין לאומית מסוגלת לכך

ה צ י ף

New member
אז עם אני יתחיל ללמוד עכשיו דרסג'

אני יצליח להגיע לרמה כזאת?

להגיע לכזאת רמה יקח לך המון זמן!

ושאני אומרת המון זמן זה לא שנה שנתיים, זה כמה עשרות שנים טובות. אבל זה אפשרי..הכל אפשרי

ניצקוש לדעתי זה הגזמה להגיד שזה

יקח כמה עשרות שנים טובות.... זה הכל תלוי ברוכב, בסוס, באורווה ובמידת הרצינות של הרוכב. אם אתה לוקח שיעור פעם בשבוע וזהוא זה באמת יקח לך שנים להגיע לרמה כזאת (אם בכלל) אבל אם יש לך סוס טוב, מאמן מוכשר, שיעור מספר פעמים בשבוע והחווה רצינית וכמובן השאיפות שלך אז זה יקח כמה שנים טובות אבל לא צריך להגזים. ואני יתן לך דוגמא... בהולנד יש ילדים בני 9-10 שרוכבים ברמה ד'...

Saint Marko

New member
זה נכון

אבל ידוע שרמת הדרסז' בחו"ל הרבה יותר גבוהה.. ואין ויכוח על זה. ובנוסף לזה, צריך לרכוב גם הרבה לבד, לחזק את החיבור בין הסוס והרוכב, הרי דרסז' זו ההרמוניה בין הרוכב לסוס שכל רוכב צריך לשאוף לה ולעשות אותה הכי טוב.

Saint Marko

New member
דבר ראשון,

תמיד טוב לשאוף למשהו, אני מבטיח לך שתצטרך הרבה כסף בשביל לממן את כל האימונים ובטח לממן סוס. וכמו שניצקוש אמרה, זה לא בא תוך שנה שנתיים.. וגם לא 10..

Saint Marko

New member
חח

אבל תשמע, ככה זה.. סוסים זה ספורט יקר. הדבר היחיד שאני יכול לומר לך שבאירופה אז אתה לא חייב בהכרח סוס פרטי משלך, יש רוכבים שמתחרים על סוסים של אנשים פרטיים בשביל להעלות את הדירוג של הסוסים והכל, לרב זה זכרים לא מסורסים וכו'.. וגם באירופה ההסתברות שתגיע לרמה כזו היא יותר גבוהה, שם יש יותר אמצעים, תחרויות, סוסים טובים, מתקני רכיבה טובים ומאמנים שהם התחרו בתחרויות מאוד גבוהות, וכאלה ששופטיןם בתחרויות בינלאומיות וכו'...מה שנקרא מאסטרים.

fliperit

New member
אלה שלא מתחרים על סוסים שלהם

אלא של אנשים אחרים...הם מאמנים, לא? כי אחרת למה לבעלים לתת להםם את הסוסים שלהם?

ה צ י ף

New member
אז למה לא? גם כיף גם רוכב על סוס

חדש וגם מקבל כסף למה לא תגידי לי את?

fliperit

New member
הכוונה ש...

זה עולה לו כסף...ואם הרוכב לא מספיק טוב, אז הוא גם לא זוכה בפרסים.....ככה שהבעלים לא מרויח כלום. בגלל זה נראה לי שרק מאמנים עושים את זה.

Saint Marko

New member
אממ,

דבר ראשון, אני מבטיח לך שיש מספיק רוכבים, המאמנים לא מתחרים על זה מהסיבה שיעלה לבעל הסוס המון כסף בשביל שהמאמן יתחרה על הסוס שלו. אלה רוכבים שרוכבים ברמות הבינלאומיות מן הסתם, והם רוכבים שמכירים אות, ובטוח מכירים אותם ויודעים מה הביצועים שלהם בשטח אחרת זה באמת כמו שאמרת לא היה רווחי ולא חכם. וזה באמת מאוד פופולארי היום וזה כבר לא מעט שנים ככה האמת.

fliperit

New member
אממממ

זה אמנם יעלה לו הרבה כסף...אבל ככה גדל הסיכוי שהוא ירויח כסף. בווסטרן לפחות, רוב הבעלים נותנים את הסוסים שלהם למאמנים..והסוסים הטובים ביותר עם המאמנים הטובים ביותר מנצחים

Saint Marko

New member
בחו"ל זה קצת שונה

מכיוון שהמאמנים הגדולים יותר הם כבר אנשים מבוגרים ולא לכולם כבר התחרויות קוסמות כל כך וזה גם קשה פיזית, כי עונה של תחרויות זה לא קל.

Saint Marko

New member
בערך...

אבל לא ברב המקרים... אני אסביר משהו, בחו"ל לעשות מקצה של גראנד פרי לדוגמה (ואני לא מדבר על זה שרואים באולימפיאדה) אז אפשר להכנס בלי דירוג.. וגם יש הבדל של 10רמות בערך בין הגראנד פרי של התחרויות האלה ולרמה שדורשים באולימפיאדה וכו'.... בן אדם שרוכב ברמה כזו יכול לאמן סוסים לבד.... את יודעת, זה נמשך לאורך שנים כל הלמידה הזו אז גם רוכשים נסיון שלי אילוף והדרכה הכל.

למעלה