דרך נפלאה למי שרוצה להתגרש

צמה ביום כיפור,מדליקה נרות ביום ששי

אם בן זוגי מסכים עושה קידוש. הדברים האלו שכתבת גורמים לי להגדיר אותך כמו שאמיר מגדיר אותך כמסורתית.

אמיר.

New member
../images/Emo32.gif הסבר.

(הייתי שולח מייל - אבל יש לי בעיה לחלץ אימיילים) בקיצור. מעבר לאמונה בבורא עולם שמוציאה אדם מכלל ´חילוני´ הרי שקיום מצווה ´שמעית´ (מצווה שאין לה הסבר אנושי. למשל שמירת כשרות או שבת) מטעמי אמונה, מסורת או הזדהות לאומית - כל זה מוציא את האדם מהסטטוס - ´חילוני´. בשביל הבין לבין הזה המציאו את המושג ´מסורתי´ יש יותר ויש פחות.

limori

New member
הי אמיר

אנחנו קצת גולשים מהנושא פמיניזם. אך אני רוצה להגיד דבר אחרון. אם היית מכיר אותי באופן אישי הדבר האחרון שהיית אומר עלי הוא "מסורתית". בכל אופן אני לא גרה בארץ אני גרה במדינה רחוקה מאד. לגדל ילד יהודי במדינה זרה שאין בה כלום הקשור ליהדות ובקושי יהודים. זה פרוייקט לא קל. הילד שלי גדל בסביבת גויים נחמדים ולמד בגן אמריקאי ולומד את כל מנהגיהם ומה אני אגיד לך הוא מטורף על סנטה קלאוס. אז להדליק נרות לשיר שירי שבת וגם לקדש ביום ששי נעשה אך ורק על מנת להכניס את בני לאוירה ולהסביר לו קצת יותר. ואני מאד נהנת. באשר ליום כיפור זה מתוך הרגל בלבד!!! לימור

אמיר.

New member
למה שלך תהיה המילה האחרונה.

אין ספק שלגדל ילד יהודי בניכר זה קשה. אם רוצים שהוא יגדל להיות יהודי אז הכי טוב בארץ. הגלות נמצאת בסוף דרכה
אבל גם בגלות ישנם איים של יהדות. ההחלטה (הקשה) בידים שלך !.

פשוט לא מבין אותכם!!!

יש דינים לגבי נישואים, וזה דין של אשה מסתתרת, שהיא חשודה בזנות, ואשה שבגדה בבעלה, אסורה לו. פשוט תנשאו נשואים אזרחיים ולא תהיה לכם שום בעיה. וכך תפתר גם הבעיה של ילדים ממזרים! אם אתם מאמינים בדת ונישאים נשואים ברבנות תקבלו את הפסק, ותפסיקו להתלונן ולהתלוצץ! בברכה.. תנו לכל אחד לחיות כמו שהוא רוצה!!!

נישואים אזרחיים, אם באו לקיצם

מחייסבים גרושים ברבנות. לממונה על ההגבלים אין מילה בדיון הזה - לצערנו...

אפשר לעקוף גירושין כפויים

במידה והנישואין אזרחיים, אין צורך להירשם במשרד הפנים כנשואים, וכך אפשר לבטלם רישמית במקום בו נערכו ולהמשיך הלאה בחיים בלי התערבות רבנית.

Boojie

New member
אבל אז בשביל מה בדיוק להינשא???

הרי אנשים נישאים, בין השאר, כדי לזכות בזכויות שהמדינה נותנת לאנשים נשואים. בשביל מה בדיוק להינשא ולא לרשום את זה? לא מספיק סתם להחליף נדרים אישיים במקרה כזה, או אפילו זה לא? סתם להבהרה: אני חיה מזה כמעט שש שנים עם בנזוגי, בחיי שיתוף מלאים, ואין לנו שום כוונות להינשא אלא אם ייווצר צורך פרגמטי בכך (למשל, צורך כלכלי). איש מאיתנו לא מרגיש שהוא צריך "פתק מהמדינה" שמאשר את המחויבות שלנו זה לזה.

בוג´י - אני בעד חופש הפרט ונגד

שיתוף פעולה עם המימסד הדתי. כשאנשים קצת מתבלבלים בין זכויותיהם לחובותיהם, לפעמים נוצר מצב שמכניס אותם בין המצרים ובנוסף, אם אינם מודעים לזכויותיהם הם מסתבכים. מה שכתבתי היה בגדר העלאת מודעות למי שכבר מסובך. אישית, חיים משותפים עם בן-זוגי שנמשכים מזה 12 שנים, ללא רישום איזשהו הם עדות ליחסי לנושא אבל, מה שתומך בי הוא קבלת הממסד את מעמד ה"ידוע/ידועה בצבור".

sista

New member
"רבנים" פוליטיקאים, כנראה

בכל אופן, ההסתה והשימוש שלהם בסמכות, שברור שלא כוון כדי לפתור בעיה הלכתית, מעלה בי את החשד שגם ההסמכה שלהם כרבנים לא היתה מוצדקת. ודתיים, אני מבקשת לא להיתמם ולא להגיד לי שבגלל שאני חילונית אני לא מבינה כלום ומילואים זה כמו לאכול חזיר ביום כיפור ואישה שנראית כמו אבטיח יולדת מלפפונים. יודעים מה, אם אתם רוצים וזה כל מה שיש לכם להגיד, תגידו.

אמיר.

New member
הנה לך.

אישה מסמיקה יולדת עגבנית ???
---------- אני באמת לא מבין את זה. יש לי התנגדות לשרות נשים (זכותי) בצבא השובניסטי שלנו (דעתי תשתנה כשכולם יעשו תשובה). אבל בשורה התחתונה אין הבדל בין פנויות לנשואות לגרושות. אבל ממילא החוק נותן פטור לאמהות. אולי זה יגדיל את הילודה ? הלואי אמן.

sista

New member
אז יש לך התנגדות, אז מה?

במדינה דמוקרטית ולא חומייניסטית אמור להיות שוויון זכויות בחברה, ולמי שרוצה ולא משנה לה ההתנגדות שלך, אמורה להית האפשרות לשרת בצבא כמו כולם, לפי כישוריה. כל אחד יכול להחזיק בדעתו, אבל החוקים אמורים להיות כאלו שכולם שווים בפניהם ולא לקבע אפליה קדמונית ממוסדת, פופולרית ככל שתהיה. בעניין ילודה, הוכח שלאחר שחיילים חוזרים מהצבא למשפחותיהם, הילודה עולה, למשל בתקופת ה"בייבי בום". במקרה כזה, תתמוך בגיוס נשים נשואות?

אות קלון לצבא, לחברה ולמדינה ../images/Emo31.gif

צהל החליט להכנע ללחץ הרבנים ולא לגייס נשים נשואות למילואית

טל קר

New member
הודעתו של נועם - גברים, נשים ביחד

ולחוד. (נשלח אלי באימייל ומוצב כאן על פי בקשתו - ט.ק.) המאבק שמתנהל לאחרונה על הפגיעה, לכאורה, במוסר ובערכים של חיילי ישיבות ההסדר בגין קירבה, כביכול, לחיילות, אין לו שום קשר לערכים, להשקפת עולם או למוסר. זו פוליטיקה טהורה של פרנסי דת, המנסים בכל כוחם לשמר בידם את השלטון המוחלט על צאן מרעיתם. בעולם הגדול כבר עברו את השלב של ההפרדה בין המינים, וגם בישראל בוצעו מחקרים מעשיים בתחום זה. התוצאות הן, שהפרדה בין בנים לבנות, מגיל טרום-גן ועד לגמר תיכון והלאה מפחיתה מכושר ההסתגלות לחיים ומההישגים האינטלקטואליים של שני המינים. מה הרעש? הרי גם חיילים חילונים, כמו גם תלמידי בתי ספר תיכוניים חילוניים חיים בקרבה יתרה, עד כדי מגע גופני, עם בנות וחיילות. אז מה קורה? האם במחלקה של 40 חיילים חילוניים וחיילת אחת, כל הבנים מתגרים עד כדי אימה? עד כדי זוב? עד כדי איבוד חושים? עד כדי אובדן מוסר? לא ולא. נחמד להם לראות אישה בקרבתם, זה בהחלט מעורר, מדברים, מקשקשים, אבל זה מעורר חיובית, ותוך כדי כך לומדים לחיות אחד עם השניה בלי מין בהכרח, בלי אורגיות, בלי שום בעיה חריגה. ואם אחד מתוך ה-40 מתאהב בה, והיא מתאהבת בו - מה רע בכך? לרבנים זה רע, משום שזה משבש שלהם את התכניות. השדכן הדתי מאבד פרנסה, אבל שום דבר לא יותר מכך. מסע האיומים של רבני הישיבות, והתמיכה המאסיבית שהם מקבלים מרבנים אחרים לא באים אלא על מנת לצבור כוח פוליטי. שאם המוסר היה בראש מעייניהם, היינו רואים ושומעים אותם יוצאים חוצץ ובגלוי נגד רבנים ומשמשים בקודש אחרים, שנתפסים כשהם אינם מסוגלים לשלוט בייצרם, תוקפים מינית נערים ונשים בישיבות, במקוואות, בבתי כנסת ועוד. אין לי ספק, שלו אותם רבנים סוטי-מין היו מתחנכים לצד בנות, היו מסוגלים לשלוט טוב יותר בייצר המין המתפרע שלהם. אלא שאת רבני ההסדר ואת הרבנים הראשיים אנחנו שומעים רק בהקשר לחיילי ההסדר. לא שמענו אותם כשנתפסו, נשפטו והורשעו רבנים וראשי ישיבות על אונס ועל מעשי מין מגונים. לא רק זאת, אלא שאחד מגדולי הרבנים-מנהיגים גם ננזף בפומבי על שהסתיר ולא הודיע על מעשים כאלו, שנעשו בידי אחד מפיקודיו. פרטים אפשר למצוא בארכיון העיתונות של ספריית בית- אריאלה, או במדור יומני חופש באתר חופש http://www.hofesh.org.il/crime/crime.html נועם

אמיר.

New member
כמו לדבר אל הקיר.

1. הוכח שלפחות בנות נהנות מהפרדה בזמן החינוך (תשאלי את חנה). 2. משום מה כל הזמן אתם סוחבים את הבעיה לכוון של אי שליטה ביצר המיני ומסרבים להכיר בכך שמדובר בבעיה תרבותית. אולי הגיע הזמן להפסיק עם הפטרונות הזאת ? 3. לא שמעתם את הרבנים בשמן שנתפסו סוטי מין מחופשים לרבנים בגלל שמישהו חשב בתקשורת שתגובתם לא מענינית. לו קראת עיתונות אחרת - היית רואה. 4. מה יש לומר על כח פוליטי ? את הפרוטוקולים של דוסי ציון כבר מצאת ? מענין כמה זמן יקח להנהלה להתיחס להודעה העדינה הזאת שכולה לשון תרבותית ומכובדת. ממש מופת לכתיבה בפורום.

אמיר.

New member
בשני הבדלים דקים...

בעצם רק אחד. אני מביא ראיות מהספרות המקובלת על שומרי מצוות במדינה. את מביאה ראיות (אם בכלל) מספרות שלך נדמה שמקובלת על שומרי מצוות. מאידך - אני מתיחס לאורח החיים שלי (ושל הדתיים במדינה) ואת - הפלא ופלא - גם מתיחסת לאורח החיים שלי (ושל הדתיים במדינה). אח - איזו נאורות ..... איזה פלורליזם ...

למעלה