דרך נפלאה למי שרוצה להתגרש

ציפי ג

New member
טוב,

אני גם ראיתי טכסים חלונים בהם מירב המשתתפים היו עסוקים בשתיה עד שכרון חושים והחתן לא יד אם הכלה היא אמו או אחותו. האם יש מנהג כזה בקרב אחינו החלונים? ואני דווקא אחרי החתונה הארכתי את שערי. עוד אחת מהשטויות שאשה צעירה עושה כדי לשמח את בעלה. אחרי שנה וחצי גזזתי את שערי כנער חמודות, והנני גזוזה למשעי עד היום.

בתור מי ששייך למגזר שלא רק מנסה

ומצליח בחוצפתו לפרש את היהדות שלי - לעיתים בכלים של אלימות פוליטית וסחטנית - להשתמש באותה אלימות גם למניעת / שלילת זכויות מנשים ואכיפת חוקים חשוכים ואפלייתיים על נשים - אין לך זכות לומר כאן משפט כמו "את מנסה לפרש את היהדות שלי". תישאר לך עם פרשנותך בקרב נשים וגברים שמקבלים אותה עליהם ואל תנסה לפרש אותה עבורינו - שמפרשות טוב ועמוק ונכון ופתוח ממך את היהדות שלנו. ברומא תתנהג כמו רומאי ובקרב נשים שיודעות לפרש את יהדותן ואת הלכות חייהן על פי מדדים של צדק חברתי ושוויון וזכויות היסוד שלהן האזרחיות והאנושיות - עדיף לך שתצטנע.

אמיר.

New member
או את, או אני, או שנינו....

לא מבינים את דברי השני. אני אודה לך אם תגידי לי ברחל בתך הקטנה היכן אני מפרש את יהדותך ? אני כבר הראתי היכן מנסים לפרשן אותי באופן מעוות. למה אין לי זכות לומר משפט כלשהו כשלך יש את הזכות לומר אותו ? מי קובע את החוק הרומאי שכאן ?

טל אמרה מהגיגי ליבי

ציפי - הדיון אינו הלכתי. ביום בו תוכלי את לנהוג מנהכג הרבנים ואני מנהג החוק האזרחי - יבוא קץ לדיונים הללו. ציטוטים לבקשתך: הרב שמחה הכהן קוק: "מדובר בסכנה קיומית לעם ישראל. אם זה לא יהרג ואל יעבור, אז זה ודאי קרוב לזה". בקשי דורון: "עוד מעט נגיע למצב שמחצית מנשות ישראל, שתצאנה למילואים, תהיינה אסורות על בעליהן". ראש ישיבת ההסדר בשלעבים, אל"מ במילואים אברהם אבידן - "בענייני צניעות אין שום פשרות. אני אומר לתלמידים שלי שאם מנסים לכפות עליהם משהו שעומד בניגוד להלכה בענייני צניעות - לסרב פקודה". הרב לאו מוחה על כך שלא מכבדים "את זכותם הבסיסית לקיים את ההלכה היהודית". בצר להם פנו למאבק ברמטכ"ל - אותו רמטכ"ל שבזכותו מופיעה ידיעה באותו עמוד בעיתון שכותרת המשנה שלה היא "ירידה דרסטית במספר ההטרדות המיניות של קצינים ונגדים כלפי חיילות בצה"ל" - הישג שמיוחס בכתבה לחלוטין לפעילות הרמטכל. ציפי - הנימוקים שלהם מ-מ-ש לא רלוונטיים - האם המשפט "חייה ותן לחיות" מוכר לך ? זכותם לחיות על פי ההלכה אינה נוגדת את זכותי לשוויון כאישה ועל פי מושגי חיי. הם (וגם את, מסתבר) חושבים אחרת.

ציפי ג

New member
חיה ותן לחיות רק לנשים חלוניות בצבא

??? לגבי עניני צניעות של חיילים דתיים גברים, מי את רוצה שיפסוק, פנינה רוזנבלום? לגבי הלכות אישות לנשים נשואות על פי ההלכה היהודית מי יפסוק, הקאדי? כאשר יש הלשכות הלכתיות למעשים שנעשים בצבא, על הצבא לקחת את זה בחשבון. אם הוא מעונין לגרום לכך שחילים דתים לא יוכלו ללכת לצבא בשל מגבלות הלכתיות, ואם הם מעונינים שיהיו בעיות בהלכתיות בין בני זוג הנשואים על פי ההלכה, שיעשו זאת מבלי להתיעץ עם רבנים. אבל כל עוד הצבא הוא צבא העם, כביכול, ולמעשים יש השלכות הלכתיות, יש להתיעץ עם הגורמים המוסמכים. באמת מענין למה הרמטכ"ל לא פנה לרב הראשי לצה"ל? הרי יש אדם כזה? וחנה אני שוב פורשת זה די נמאס לי. אנחנו פשוט לא מסכימות. נקודה. אז בשביל מה לטחון מים?

אמיר.

New member
מותר שלא להסכים... לא זו הבעיה.

לפי מיטב הבנתי - יש כאןאי אלו כותבות שאינן מוכנות לסבול שיש לאחר דעה שונה. יש כאן נסיון מתמשך לשלול את זכות החשיבה השונה. ממילא יש אטימות לפשרות. כבר ציטטתי כאן הצעת פשרה שכולם מחאו לה כף (זה לא הרעיון שלי). אז אולי נתאחד סביבה ונפסיק להתוכח ?

אמיר.

New member
לא היינו בסרט הזה ?

למי שבאמת אינו יודע מומלץ פשוט לשאול כמה נשים דתיות פמינסטיות ומדקדות במצוות למשל מפורום ´קולך´. ------------ צופיה מלר היא נגד דת בכלל. וכבר הבאתי כאן ראיות שהמאמר שלה מוטה ומטעה. (אבל לפי נהלי הפורום הזה ... מותר להתקיף את התורה אבל חלילה מלהגן עליה)

סרט בהמשכים

וכל זמן שהדת תמשיך להזדווג עם החוק במדינה ה"דמוקרטית" הזו, על מנת להבטיח רוב למפלגה השלטת, אנחנו החופשיים נמשיך להשתמש באמצעי מניעה.

דנינקי33

New member
מעמד האישה בהלכה היהודית

מי שמכיר את ההלכה היהודית כהלכתה יודע, מהו מעמדה האמיתי של האישה בחברה הדתית והחרדית אליבא דחז"ל ורבני כל התקופות מאז ועד ימינו. למי שאיננו יודע - מומלץ שיקרא את מאמרה של ד"ר צופיה מלר באתר חופש http://www.hofesh.org.il/articles/woman/woman.html וכל היתר הלא הוא כתוב על ספר הישר

היות וההנחה הבסיסית של הרבנים

והציבור הדתי כפי שמובאת בעיתונים היא של משוואה בה חיילות = פריצות והם הזכים מגנים על עצמם מהפריצות הזו (לא בלילות בתל ברוך, אגב - זה סלקטיבי) הרי שמ-ק-ס-י-מ-ו-ם היא אסורה על מאהביה.

אמיר.

New member
התקדמות !!!!

כתבת ´כפי שמובאת בעיתונים´. אני מקווה שאת יודעת שהעיתונים אינם מופת של אמת.... ---- לא ממש הבנתי את ההערה על לילות תל ברוך.

תל-ברוך-השם

למי שלא בענינים ולא מבין מה ענין שמיטה להר סיני, אז ככה: תל-ברוך מהווה מיפקדה ראשית לעניני מין בתשלום. הזונות, מכל מין, מהלכות להן הלוך ושוב ומציגות את מחמדיהן מכירה. והקונים, ב"ה, מכל מיגזר הקיים במדינה הזו, באים ונהנים. וכדי שלא יהיו עוד אי הבנות: גם אלה שזקניהם עבים, ופאותיהם אסופות להם מאחורי אוזניהם וכובעיהם השחורים טמונים עמוק בתוך שקית נלון מרשרשת וכיפה שחורה כבודה נותרה כשריד אחרון על קודקודם, ללמדך שעולם כמנהגו נוהג.

אמיר.

New member
חסרים חוטאים ?

בהנחה שאת יודעת הל מה את מדברת - אוקי. אנירק מקווה שאת יודעת (כמוני) שקיום יחסי מין (בתשלום או בחינם) עם מי שאיננה רעיתך אסור באיסור חמור שרק ניאוף חמור ממנו. ללבוש כיפה יכול כל אחד. אבל אם הוא לא שומר מצוות - זו רק תחפושת.

תקן אותי אם אני טועה

האם אין היתר ללכת אצל זונה בתנאי שמקום מגוריה בעיר אחרת? האם האיסור החמור הנ"ל מצוי בהלכה איפשהו?

אמיר.

New member
הרי התיקון לפניך.

אסור לקיים יחסים עם נידה (כרת). ציטוט (בשבילך - מהתורה): "ואיש אשר ישכב את אשה דוה וגלה את ערותה את מקרה הערה והיא גלתה את מקור דמיה ונכרתו שניהם מקרב עמם:" ------------ אסור !!! כל אחד יודע את זה. שום היתר. (אם היא נשואה לאחר - חבל"ז - העונש הוא מוות). -------------- אכן ישנה מימרא בגמרא המזכירה את מה שכתבת (מועד קטן יז) אבל אכן התמיה עליה ענקית וכנראה שיש שם הקשר אחר. בכל מקרה - לספרי ההלכה זה לא נכנס. הערה אני נדהם איך אנשים יכוליםלחשוב את זה על התורה. כמו שכולם יודעים שלא אוכלים חזיר ולא נוסעים בשבת, ואם יראו חובש כיפה עושה זאת כולם יצעקו - ´זיוף´, ככה צריך לצעוק ´זיוף´ על כל מי ש´מתיר´ לקיים יחסים מחוץ לנישואין (וגם שם זה מוגבל כידוע).

אמיר.

New member
אני מניח שיצאנית בסתם אינה טהורה.

אז תשאלי - ואם היא תטבול ? חז"ל אסרו על טבילת נשים פנויות בדיוק מהסיבה הזו - שלא תהינה בנות ישראל הפקר. לדעת הריב"ש יש איסור גם בפנויה טהורה ודעתו הובאה על ידי הבית יוסף (השולחן ערוך). בעל העקדה דחה בתוקף ובזעזוע רעיון לאפשר בית בושת של פנויות טהורות. ---------- אני מתנצל על הלשון ההלכתית - דחקת אותי לפינה ולא ריצתי שתחשבי שאני סתם ממציא. בציבור הדתי זה דבר פשוט שאינו צריך הוכחה.

תחסוך לנו את הדיון ההלכתי

מה גם שהוא נכון לאורח חייך הפרטי ואינו נכון לדתיים במדינת ישראל בהכללה. ומותר להם לשכב עם זונה ומחוץ לתחומי עירם - מותר להם עם כל אישה פנויה באשר היא.

למעלה