דרוש שמאלני חכם.

דרוש שמאלני חכם.

לצורך דיון איכותי, ואולי גם החלפת דעות, אני מחפש שמאלני חכם, בעל יושר אינטלקטואלי, לוגיקה ותבונה. אדם המוכן לחשוב, שאינו מדקלם, ומוכן להודות בטעות. אני פתוח למגוון רחב של נושאים בתחומי כלכלה, חברה, דת, מדיניות, אקולוגיה וכדומה. כמובן שכל מה שנכתב בלשון זכר, הנו מטעמי נוחות לשונית בלבד.

יוֹאב

New member
ומה תעשה איתו?

נ גה

New member
"להשתכנע ולהצטרף לקבוצה הנאורה"?

לא יודעת מה איתך, אני אישית לא בעד לנסות לשכנע את עצמך בכח להאמין במשהו. ואם לא תסכים איתו? ומי קובע שדווקא השמאלנים הם הקבוצה הנאורה, בייחוד לאור העובדה שככל הנראה אתה לא מסכים\מבין את השקפותיהם? נו, מילא.. אגב, זה נאמר מנקודת מבטה של שמאלנית. זה פשוט נשמע לי.. מוזר?

יוֹאב

New member
אם זו דרישתך

אני מוכן לנסות. אני בן 24, שמאלני. חבר מרכז מפלגת העבודה. סרבן שטחים. מספיק שמאלני בשבילך?
להתדיין אני תמיד מוכן.

meitush123

New member
איך אתה מגדיר את עצמך שמאלני

כחבר מפלגת העבודה? מבחינת שטחים היא אכן שמאלנית, אבל מבחינה כלכלית לא,זאת אומרת,יש בה אנשים שכן, אבל ההנהגה כיום שמובילה את המפלגה לאבדון בהחלט ימנית מדי מבחינה כלכלית, טוב גם אני מודה שעדיף אותם על הליכוד.

neko

New member
בארץ עדיין מתייחסים לימין ושמאל

ה"קלאסיים" של עבודה-ליכוד. נדמה שהקיצוניים יותר מבוטלים מחמת הרגל, למרות שמזמן העבודה והליכוד שותפים לדרך כמעט לגמרי.

meitush123

New member
אתה צודק וזה חבל מאד

(בהקשר של מי שהוא יותר שמאל מהעבודה שהיא לצערי לא ממש שמאל היום)

יוֹאב

New member
תגובה

המונחים שמאל וימין בהקשרם הפוליטי, הומצאו למען הגדרת עמדות כלכליות. כאשר קפיטליזם טהור עומד בקצהה האחד של הסקאלה, וקומוניזם עומד מצידה השני. אף אחד לא הקביל זאת לעולם כמוכנות לסגת מהשטחים או חוסר מוכנות שכזו. הכל התערבב לנו עם דת, פשרנות, בטחון וכלכלה. ובהתחשב באקלים הפוליטי הישראלי - אני אכן נוטה שמאלה, מכל הבחינות. ההנהגה שמובילה את מפלגת העבודה כיום נוטה לכיוון הסוציאל דמוקרטי, ולא לכיוון הקפיטליסטי. שר האוצר המיועד של המפלגה, הלא הוא בייגה שוחט, אמנם לא סוציאליסט טהור, אך מדינת רווחה היא בראש מעייניו. אחד מאחרוני הסוציאליסטים בימינו.

meitush123

New member
בייגה שוחט סוציאל דמוקרט?

לא ידעתי. אבל לעומתו פרס הוא ממש קפיטליסט אם תבחן מה שעשה לאורך כל השנים, וחוצמזה ריבונו של עולם, שיצא כבר לפנסיה

מילים בומבסטיות חוסר הבנה../images/Emo132.gif

פירוש בבקשה: סוציאל דמוקרטי. קפיטליסטי.סציאליסט. מדינת רווחה הבנתי פחות או יותר אבל בכל זאת מעוניינת בהרחבה של המושג. פירוש למילים: קפיטליזם קומוניזם מובן לי הרחבה בנושא אם אפשר ובעשר להתעבבות הדת פשרנות בטחון וכלכלה אני דוגלת בהפרדת הארבעת הנושאים הללו אחד מהשני ביחוד להפריד את המדינה מהדת מהסיבה הפשוטה ביותר: דת בעיני זה דבר רוחני ויש לה חוקים רוחניים שבעיני כל אדם יעשה כטוב לראות עיניו, מדינה לעומת זאת - יש לה חוקים ארציים שהחוקים הרוחניים של הדת מתנגשים בהם בחזוקה ויכולים לגרום לשלילה שבר חברתי עמוק (או שמע הוא כבר קיים) כתוצאה מבלבול בין חוקים אלו לאלו דת לחוד ומדינה לחוד כשאתה בביתך עשה כמצוות הדת כשאתה נמצא ברחוב שהוא רכוש הכלל התנהג כחוק המדינה ולפי כללי החברה שבחוץ בביתך אתה אדון לחייך ומציית לחוקים קצת שונים כמובן שיש במדינה מתוקנת כמו ישראל חוקים שכתובים בתורה או בעשרת הדברות כמו אל תרצח אבל אתה לא יכול לכתוב למשל חוק מדיני אל תחשוק באשת איש בעניין הבגידות בין בעל לאשתו למשל.... עוד חוק שאפשר לקחת מעשרת הדיברות לדעתי וליישם אותו כבד את הוריך - היום לצערי לא מלמדים לכבד כל כך את המבוגרים ואלה הזקנים הפנסיונרים אני מרגישה שהממשלה מזלזלת בהם מאוד וזורקת אותם לרחוב זהו הבאתי את רחשי ליבי ואת דעתי ושאלותי

neko

New member
ודווקא אחוז המשכילים בשמאל גבוה

בהרבה מאשר בימין. (אתה ביקשת את זה
)

erezsh

New member
אבל

לימין יש הרבה יותר חוכמת רחוב
(ואני דווקא חושב שהשמאל טועה)

למעלה