דרוש מפתח/ת בכיר/ה

BravoMan

Active member
סלחי לי, אבל זו נשמעת לי גישה מאוד מגעילה:

אם HR רוצים לוודא שהוא מכיר את האדם יעשו לו מבחן?
כלומר, אם סומכים על עובד מסוים, ולא בודקים לו בציציות כך שהוא יכול לרמות את החברה ולהתחמק מזה, זה תקין? זכותו לרמות, ומי שאשם זה מי שלא בדק אותו?
&nbsp
איזו מין גישה זו?
היית רוצה שככה יתייחסו אליך? אם היית קונה משהו והיו מחזירים לך פחות עודף בכוונה, היית אומרת שזו אשמתך שלא ספרת, והם זכאים לשים את ההפרש בכיס?
&nbsp
שיהיה ברור: אני כלל לא טוען שזה מה שפותח השרשור מנסה לעשות, אני רק נגד הגישה שמשתמעת מהודעותיך שזו אחריות של החברה לוודא שעובדים לא מרמים אותה, וזה בסדר לרמות כל עוד לא בודקים.

Lhuna1

New member
ואני חושבת שהגישה המגעילה היא להאשים אדם ברמאות

בלי שיש לזה שמץ של בסיס, על סמך שורה של הנחות בלתי מאוששות.
(אתה אולי לא האשמת, אבל אחרים כן).
לא היתה בתשובתי שום גישה של "זה בסדר לרמות", אתה קראת את זה ממחשבותייך בלבד.
אם HR עושים חבר-מביא-חבר אמיתי, ומקבלים קו"ח, זה נראה לי טריוויאלי שהם ידברו עם העובד וישאלו אותו על החבר שהוא הביא. אם לא - סימן שזה לא רלוונטי בעיניהם, והם מעוניינים לשפוט בעצמם לפי הקו"ח והראיונות. עניין שלהם. אין פה שום עניין של רמאות.
בשום מקום לא אמרתי שזה בסדר לרמות, אלא שאין פה שום בסיס להניח שמה שהוא עושה זה רמאות.

BravoMan

Active member
מה שלי נראה טריוויאלי,

הוא שאם אומרים לאדם "יש לנו מצבא חבר מביא חבר, תביא את החברים שלך", הדבר ההגון מבחינתו לעשות יהיה להביא מישהו שהוא אכן חבר שלו, ולא להביא אדם אלמוני שהוא מצא באינטרנט.
&nbsp
אדם הגון יפרש הוראה של "תביא חבר" כפשוטה, ולא יחפש פתח האם HR בודקים הכרות או לא בודקים הכרות.
אדם לא הגון ינסה את שיטת המצליח - לא בדקו, הרווחתי, בדקו הפסדתי, וזה מה שאת מציע שוב ושוב - להטיל את האחריות על מחלקת ה-HR, ולהסיר אחריות להיות הגון מהעובד.
&nbsp
באשר לתגובות של אנשי הפורום, אני מסיכם איתך שזה לא הוגן להאשים אדם ללא ראיות, אבל מצד שני אני גם מבין אותם: ההתנהגות של פותח השרשור ללא ספק חשודה.
&nbsp
הוא בא לבקש פרטים אישיים מאנשים, אבל עושה זאת בצורה אנונימית לחלוטין, בלי למסור מידע שווה ערך לא רק על עצמו, אלא בעיקר על החברה אליה הוא מתכוון להעביר את הפרטים האלה.
&nbsp
זה לא ממש מעודד אנשים לסמוך עליו, ובהחלט גורם לתהיות מה המניע להסתיר את שם החברה.

Lhuna1

New member
אני חולקת על ההנחות, אבל כבר חפרתי על זה מספיק.

מה שהכי מפריע לי בפורום הוא שיש פה עליהום כמעט מיידי על כל הודעה שקשורה להצעת עבודה/שותפות - על סמך כלום כלום כלום.
זה יותר מ"אין הוכחות", זה "אין כלום פרט להנחה אוטומאטית של חלק ממשתתפי הפורום שכל מי שמציע פה משרה הוא בעל כוונות זדון או מטומטם ויאללה להתחיל את הקטילה כי לקטול אנשים באינטרנט זה הכיף העיקרי שלנו בחיים".
לא מקבלת את ה"התנהגות החשודה". היה פה פרסום הצעת עבודה כולל קישור לאתר דרושים! מה לעזאזל חשוד בזה?

TotalCommnader

New member
לא דיברתי עליו ספציפית. להערכתי הוא *לא* משקר. סתם עובד בחבר

ה שהייתי רוצה לדעת שהיא עוסקת ב"תחום". מה שכן כבר היו לנו פוסטים שגוזר העמלה "נזכר" לספר על זה באיחור. ביקשתי הבהרה.

ספציפית לגביו אומנם הוא נזכר לתת את הרמז העבה אבל עשה את זה באיחור.

Lhuna1

New member
לא הבנתי מה אכפת לך מגזירת העמלה, אם יש כזאת

מה זה עניינך ולמה זה מפריע לך ולמה לא להגיד לך את זה זה שקר בעיניך?
מה זה באיחור? מה כבר קרה? איזה נזק נגרם לשולח הקו"ח מכך שהוא לא ידע שהמפנה אולי ירוויח עליו עמלה?
&nbsp
&nbsp

TotalCommnader

New member
אם את מתעקשת להבין ההפך בכל משפט אז באמת אין לי מה להוסיף

נשאר לי רק לקוות שקצר כזה בתקשורת בינינו לא יקרה הרבה, כי למיטב זכרוני דווקא ברוב הפוסטים בינינו זה לא ככה :)

בברכת שנת הצלחה ואושר!

Lhuna1

New member
אוקיי, מצטערת אם לא הבנתי אותך נכון!

ipv6

Member
קודם כל it goes without saying

ברור שהוא רוצה לקבל בונוס של חבר מביא חבר, כל מי שעובד חצי שנה בתעשיה מבין את זה. לא ראיתי איפה הוא כתב שהוא הממשיך של אמא טרזה והתחייב שכל רווח שיצא מזה יתרם לטובת דובי הקוטב. במילים אחרות אין פה איזו תרמית שצריך לחשוף.

יכול להיות פה ששניי הצדדים מרוצים. יש בן אדם שמתקשה למצוא עבודה ולא אפכת לו שזר מוחלט יפשפש לו בקו"ח - מי אנחנו שנשפוט.שהשוק יעשה את שלו.

בד"כ בחבר מביא חבר, הקו"ח עובר תהליך רגיל כמו קו"ח שהגיע מחברת השמה.
אם משהו שעובד בתוכנה באינטל פ"ת, מגיש למערכת קו"ח של חבר שלו מהנדס חומרה שמתראיין באינטל בירושליים. לא נראה לי שהרש"צ חומרה בירושליים יתן איזו עדיפות לקו"ח האלה. ה"חבר מביא חבר" זה עוד דרך של הHR להגיע למועמדים רלוונטים.

ודבר אחרון, הרב המוחלט של העובדים בחברה ש*אתה עובד בה* עולים למעסיק פחות ממה שהם מכניסים לו, אז גם המעסיק שלך הוא רמאי שגוזר קופון?

Lhuna1

New member
למה אתה מנסה לכפות עליו אאוטינג?

מה לא ברור? אני גם לא הייתי כותבת פה את שם החברה בה אני עובדת. בפורום מותר להיות אנונימי, זה אחד היתרונות החשובים.

TotalCommnader

New member
לא מנסה לכפות OUTING כי הוא לא מגיב פה בשם הזה.

אם הוא מנסה לגזור עמלה זה בסדר גמור רק שיגיד את זה.

לא רואה בעיה לכתוב את שם החברה בניק שלא פעיל בפורום. זה רחוק מOUTING. כמו שאת רואה גם יש סיבה למה הוא לא כותב את שם החברה והוא היה צריך לפתוח בזה כי לא לכל אחד מתאים לעבוד בחברה כזאת (לא שופט זה עניין אישי) או שהקו"ח שלו יגיע לחברה כזאת.

לא הייתי רוצה שהקו"ח יגיע לחברה על גבול האפור בלי שאני אפילו יודע את זה. אם הייתי יודע גם לא הייתי שולח אבל פה זה כבר באמת עניין אישי. קל לי להגיד את זה ממקום של מועסק. אם הייתי יושב הרבה זמן בבית. והייתי מקבל פנייה כזאת אולי הייתי חושב אחרת

Crafty1

New member
מידע נוסף

כמה אנשים פנו אלי בפרטי עם שאלות ולטובת כולם להלן מס' הבהרות:

לגבי החברה:
לא מדובר בחברת פורקס או אופציות בינאריות/טרנאריות/מס' אחר של אופרנדים...
אנחנו מתעסקים בתחום שבו נוהגים לשמור על פרופיל נמוך (רמז עבה).

לגבי היקף המשרה:
בעיקרון מדובר על משרה מלאה אבל אנחנו מוכנים לאפשר למי שיתקבל לעבוד ב-80% משרה (4 ימים בשבוע או 5 ימים מקוצרים).
מילה נוספת לגבי שעות העבודה: אין שעות נוספות (אף פעם), אין דרישה/ציפייה לזמינות מעבר לשעות העבודה ויש הפרדה מוחלטת בין העבודה לחיים פרטיים (אין בכלל אפשרות לעבוד מהבית).

לגבי התפקיד:
אנחנו מחפשים מהנדס מנוסה שמסוגל לקבל דרישות טכניות מורכבות ולהוציא אותן לפועל באופן עצמאי וברמה הגבוהה ביותר. העבודה היא מחקר ופיתוח נטו ללא הפרעות או בלבולי מוח שיש בחברות אחרות (ישיבות/דיונים/מסמכולוגיה/פוליטיקה ארגונית ושאר מרעין בישין).

Crafty1

New member
תגובה אחרונה בהחלט

אני מסתובב בפורום הזה (בניק אחר) עוד מלפני התקופה ש-דסלוק ו-jgut היו מנהלים.
בשנה האחרונה אני ממעט להיכנס אליו מכיוון שהאווירה הפכה ללא נעימה והתגובות בדיון הזה רק מוכיחות זאת.

אז ככה, לכל אלה שבטוחים שבאתי לקצור קו"ח של מהנדסים תמימים על מנת לגזור עליהם את הקופון של חבר-מביא-חבר-לחברת-פורנו/הימורים:

• מדובר בחברת אלגו-טריידינג (מסחר אוטומטי בבורסה). לא ברור לי איך אנשים שעובדים בתחום כמו הייטק בו נדרשת תשומת לב לפרטים מפספסים (פעמיים!) את ההתייחסות המפורשת לשוק ההון/פיננסים שמופיעה בתיאור המשרה.
    אפשר להתווכח אם קנייה ומכירה של ניירות ערך תורמת לכלכלה או לא (אספקת נזילות, צמצום מרווחים וכו') אבל אין בזה שום בעיה מוסרית ובטח שלא חוקית - זה בסך הכל האבולוציה הטכנולוגית של מקצוע שמתבצע באופן ידני כבר מאות שנים.
  • לא ציינתי שאני מנסה לגזור קופון על "חבר מביא חבר" מכיוון שאין שום קופון לגזור - אני הבעלים של החברה (אחד מהם). זה המקום להודות (בציניות) לכל מי שהאשים אותי באופן ישיר או עקיף ברמאות ול-Lhuna1 (לא בציניות) על הנחישות לדון אדם שאינה מכירה לכף זכות.
  • ל-vinney, אם היית טורח לקרוא עד הסוף לפני שאתה יורה כהרגלך, היית רואה שהמשרה כן פורסמה באתר דרושים (יש לינק בהודעה המקורית). ואגב, קיום/אי קיום של דומיין הוא פילטר עלוב למדי - אפשר לקנות דומיין בשתי דקות ו-10 ש"ח ב-GoDaddy. זה לא מה שיעצור את קוצר הקו"ח הפוטנציאלי.

אז סליחה. סליחה שניסיתי להציע עבודת פיתוח מעניינת בחברה שמשלבת את כל היתרונות של חברה קטנה (חזית הטכנולוגיה, גמישות, יכולת השפעה) עם היתרונות של חברה גדולה (יציבות, שעות עבודה נורמליות, תגמולים).

זאת ההודעה האחרונה שלי בפורום.
כפי שציינתי בתחילת הפוסט, האווירה בפורום השתנתה לרעה ואינה לטעמי עוד.
אף על פי שיש כאן אנשים כמו izackv ו-user32 שהם נכס אמיתי מבחינת הידע והתרומה שלהם, הם הפכו למיעוט איכותי בתוך רוב מתלהם ונהיה יותר ויותר קשה לבור את המוץ מן הבר.

היו שלום ותודה על הדגים!

vinney

Well-known member
מה אתה רוצה ממני גם כן? מישהו דיבר איתך?

כולה הערתי לlhuna שיש סיבות למה ההתנהגות של אנשים שמביאים ״חבר״ שמעולם לא דיברו איתו בכלל יכולה להיות לא נאותה.
&nbsp
אם יש לך משהו נגד הטענות שהעלתי - סבבה, תשתתף בדיון. אבל לזרוק עליי בוץ רק כי זה התחביב בפורום לזרוק עליי בוץ - סלח לי אדוני, אבל קפוץ לי. ולא משנה באיזה ניק וכמה זמן כתבת פה, זה לא עושה אותך פחות זבל שיצאת בהודעה הבומבסטית הזאת שלך.
&nbsp
&nbsp

Grosseto

New member
לא מכנים אדם "זבל"

זה נראה שאתה תוקף בצורה עקבית מעסיקים ומעכיר את האווירה
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
עדיף פשוט להתעלם מהצעקות

ככה אתה נהנה מכל העולמות: מתדיין עם מי שאפשר לדבר איתו ומתעלם מהרעש שבדרך כלל נעלם מעצמו במידה והוא לא זוכה לתשומת לב.

vinney

Well-known member
אם זה לא היה עצוב שאתה זה שכותב את זה, זה היה משעשע.

למעלה