דרושים כתבים!

diablo77777

New member
דרושים כתבים!

דרושים כתבים לפרוייקט מגאזין הפנטזיה הגדול בכל הארץ! אנא פנו אלי במייל או במסנג'ר לפרטים נוספים: [email protected]

עוד אחד מאותם פרוייקטים?

משהו בנוסח "יש לנו רעיון ענק אבל אנחנו צריכים שאנשים אחרים יממשו אותו"? אגב - איך זה בדיוק "מאגזין הפנטזיה הכי גדול בארץ" אם הוא עוד לא קיים ואפילו אין לו כתבים?

diablo77777

New member
עוד אחד?

רק לידיעתך, אנחנו ממשים את החלום שלנו, בעיקר בעזרת עצמנו. אני מבקש עזרה, בגלל שאנחנו רוצים עוד אנשים שישתתפו בפרוייקט הזה. איך מגאזין הפנטזיה הכי גדול? יש את האורק, שמציג בסביבות 6 כתבות. אנחנו מציגים בסביבות 12, ומקווים לגדול בחודש הבא. אנחנו מציגים תוכן מעניין (אם אתה לא מסכים, פשוט תבדוק את המגאזים ב-1.4.07), קריא, וברמה גבוהה מאד. מקווה שעניתי לך.

DDN

New member
שיהיה לכם בהצלחה

אבל. . .. תזכור שגם האורק התחיל מגליון רחב יותר, האורק כבר הגיע למספר מאוד מכובד של גליונות ועדיין מצליח לצוף על פני המים. זו יוזמה יפה מאוד לנסות להקים משהו ולהתחיל בגדול, ואני אבדוק את הגליון שלכם ב1 באפריל, אבל לבינתיים אני נשאר עם האורק ואם יצא משהו מהמקלדת שלי שאני לא מפרסם פה, אני נותן אותו לאורק.

diablo77777

New member
מסכים אתך

אם אתם אינכם מאמינים לי, פשוט בדקו את הגליון ב-1 לאפריל (זו לא בדיחה...)

למה "עוד אחד"

פעם אחת, לפני לא מעט זמן, היה מגזין בשם "הפאה החמישית". גם היוצרים שלו טענו שזה הולך להיות מגזין מוביל בתחומו והגליון הראשון שלו הכיל כמה כתבות לא רעות. כל חודש, ימים לפני שיחרור הגיליון, נהגו להפיץ בכל הפורומים טיזרים מושקעים וארכניים שניסו לעשות רעש מסביב לכתבות שבדרך. ומה קרה? המגזין המוביל הזה נפח את נשמתו אחרי שישה גליונות שרובם הותפחו בצורה מלאכותית ע"י הכללת תוכן מהגליונות הקודמים בצד תוכן חדש, שדי מהר איבד כל קשר למשחקי תפקידים ונראה יותר כמו בלוג מביך שעוסק במחשבות המרטיטות שעוברות במוחו של המחבר כשהוא מתגרד בבוקר. איכשהו, נראה לי שאנשים יותר רוצים לנהל מגזינים מאשר לכתוב להם. אגב - 12 כתבות בגליון הראשון לא הופכות מגזין למגזין "גדול" - הן פשוט מציגות גליון ראשון גדול.

אני פשוט מעדיף לתת קרדיט אחר מעשה

לדעתי יש מחסור במגזינים נוספים בתחום וצריכים להיות לפחות שניים-שלשה ולא רק אחד כמו עכשיו. המצב הרצוי הוא שיהיו כמה מגזינים שיפנו לאותו קהל וכך יציגו מגוון רחב של נושאים, יצטטו אחת את השני פה ושם ויצוטטו בהודעות פורום ותכתובות אחרות תוך שהם מציגים ארכיון עשיר לטובת הקוראים ובכך מרחיבים את הידע בתחום - ואני לא מדבר על דברים יפים כמו PEER REVIEW או IMPACT FACTOR שכנראה אף פעם לא נראה בהיקף ממשי בכתיבה שקשורה לתחביב וחבל. אלא מה - שכל כמה חודשים בממוצע מספרים לנו על משהו חדש ופורץ דרך - מגזין, משחק רשת וכו' ועד עכשיו זה נגמר ברוב המקרים בעוד פרוייקט עם יותר מידי צ'יפים ופחות מידי אינדיאנים, אז אני סקפטי. בעוד שנה אולי תוכל לדבר על "המגזין הגדול ביותר" ואולי לא. בינתיים לדבר על מגזין שיש לו רק 12 כתבות לגליון הראשון בתור "המגזין הגדול ביותר" זה כמו הספרים האלה שההדפסה הראשונה שלהם מגיעה לחנויות כשעל הכריכה כבר כתוב "רב מכר".

JuffoWup

New member
ככה זה בארץ

כולם רוצים להיות מנהלים

לבקר, לבקר

תחשוב - מופיע בפורום איזה משתמש שלא נראה מעולם, ומודיע, כמו רבים שהיו פה לפניו, שיש לו פרוייקט ענק ומצויין והוא רק צריך אנשים שיעשו אותו בשבילו... נכון, אח"כ הוא הזדהה כשייך לאתר שכבר קיים, אבל בהתחלה לא היה שום מידע כזה - ויש משהו מוזר בפרוייקטים ענקיים שמצד אחד יוצאים בקול קורא לציבור הרחב לעבוד עבורם ומצד שני לא נמסר עליהם שום מידע... אח"כ כמובן נמסרו יותר פרטים שמן הראוי היה לפרסם בהתחלה. אבל אז הוא ציין משהו ממש מוזר על "בדיקה ע"י רשות מוסמכת" - איזה מין "גורם מוסמך" יש בתחביב כמו משחקי תפקידים ומי מסמיך אותו? ואם הגורם המוסמך כל כך מוסמך, למה שומרים אותו בסוד? ומי בכלל קורא לעצמו "גורם מוסמך"? ראבאק, כבר היו מקרים שאנשים שלחו אלי דברים שהם כתבו למשחקי תפקידים כדי לשמוע מה דעתי, אבל אם אני אציג את עצמי כ"מומחה" או "מוסמך" בבקשה תזרקו עלי משהו - אני אפילו לא מציג את עצמי כמומחה לעניינים בגללם איזו גברת מהרדיו התקשרה אלי מוקדם בבוקר וראיינה אותי (לא שמעתם את זה וטוב שכך - תזכורת לעצמי: לא להתראיין כשאני חצי ישן ולהתפלא אח"כ למה הורידו בעריכה את כל השאלות והשאירו רק את התשובות שלי). אני אפילו לא זוכר שראיתי אי פעם את פרנהייט מציג את עצמו כ"מומחה" - למרות שמדובר שאת טביעות האצבעות שלו אפשר לראות כמעט בכל מוצר מו"ד ששווה משהו שיצא בארץ והוא נחשב בעיני רבים לבר-סמכא בנושא (על אף כל חילוקי הדיעות שיש או היו לי איתו - היכן שיש כבוד מגיע הכבוד) - לכל היותר במקרים בהם נדרש לדעת למה כדאי להאמין לו הוזכר מה הוא כבר עשה בתחום והקורא יכל להחליט לבד אם על סמך זה מדובר במומחה או לא.

Blue Beetle

New member
מסכים איתך בעקרון, לא בגישה

אוהב לתת ביקורת? אז קבל גם קצת. גם אני חשדן כשאני רואה כותרות בסגנון "המגזין הגדול בארץ" וגם אני רוצה לדעת מיהו בדיוק "מומחה" ואיך בדיוק הוא הפך לכזה לפני שאני אקבל את דעתו כרצינית ומוסמכת. אבל תסתכל על ההודעה שלהם בראש הפוסט ועל התגובה שלך אליה, למרות ה"שוויץ", הם בסך הכל מבקשים שותפים לפרוייקט. אפשר להתייחס להודעה כזו בארבעה דרכים: א. להתעלם. ב. לתת פידבק חיובי, שאפילו אם הוא לא מועיל, הוא בטח לא מזיק, למשל "בהצלחה" ג. לתת עצות שאכן מועילות כמו: "בהצלחה, אבל אל תתחילו מכל כך הרבה כתבות כי.." וכו.. ד. להעביר ביקורת שאינה מועילה: כמו התגובה הראשונית שלך - "האם זה אחד מאותם פרוייקטים שאנשים אחרים עושים בשבילכם את העבודה?"

במקרה האחרון

אפשר לענות "לא, זה לא אחד מאותם הפרוייקטים" ולהסביר למה. אבל אם תדפדף אחורה בארכיון הפורום, תראה שהיו המון הודעות בסגנון - כמו למשל המשחק הלא ברור שמשלב בין חוקי משחק האבן-נייר-מספריים ועולמו של הארי פוטר...

מירטל

New member
שאלות.

מי עומד מאחוריכם ? האם זו יוזמה פרטית שלכם ( ואם כן, מי אתם?) או גוף מסחרי ( זו לא שאלה קנטרנית, גוף מסחרי יאפשר לכם לצוף או אפילו לקרוא לעצמינו כתבים רציניים, מגזינים פרטיים שייכים אומנם למטורפים לדבר, אבל אם תשאל את עורכי האורק והמגזין של האגודה למד"ב ופנטזיה, גם הם מצליחים רק לצוף) ? במה המגזין עוסק? באיזה פורמט הוא (אינטרנט? דפוס?) ? מה מאפשר לו להקרא מגזין הפנטזיה הגדול בכל הארץ ( כי, וזה לא נאמר בצורה קנטרנית, אלא רק בכדי שתהיה מודע לאיך ההודעה הזו נקראת בפורום שרובו "שייך" למגזינים האחרים) ? ושוב, מי אתם? מחכה לתשובות.

diablo77777

New member
תשובות

- אף אחד לא עומד מאחורינו, זהו רעיונו של נועם קמחי, מנהל האתר. - אנחנו לא מסחריים, אך חלק מן הכתבות נבדקו ונאצר לנו שהחומר באתר מגיע לרמה גבוהה (אני לא אציין איזה גוף, רק אומר שהוא מוסמך). - המגזין עוסק ברוב תחומי הפנטזיה (משחקי תפקידים למיניהם, משחקי מיניאטורות, משחקי קלפים ועוד). - המגאזין הוא באינטרנט, מקווים להדפיס אותו אם תהיה אפשרות. - ובכן, אני קורא המגזין הגדול בארץ כי למיטב ידיעתי "האורק" הוא היחידי שפועל כרגע בתור מגזין, אנא תקני אותי אם אני טועה ותני לי קישורים למגזינים אחרים אם יש. האורק מוציא כשש כתבות לגליון, אנו נומיא מינימום של 12 שמנוסחות בצורה קריאה ומהנות לא פחות. אני מקווה שתצפי בגליון הראשון שייצא ב-1 לאפריל, ותתני את חוות דעתך. - אנחנו ממלכות עתיקות (אני עורך המגזין), www.realms.co.il, הפורטל הגדול ביותר למשחקי תפקידים. מקווה שעניתי על כל שאלותיך.

akira

New member
מקור מיסתורי?

מעיון קצר באתר שלכם, לפני חודש פרסמתם ידיעה על משחק "חדש" בשם Engel של הזאב הלבן, היום השנה היא 2007, המשחק יצא לאור לפני כמה שנים טובות, אז הוא בטח לא חדש. מעבר לכך, המשחק הוא לא של White-wolf - במקור מדובר במשחק גרמני שהזאב הלבן תרגמו לאנגלית ולבסוף, המשחק היום כבר לא מודפס יותר וכבר לא נמכר יותר. למעשה זהו לא משחק חדש, אלא משחק מת. עצה קטנה שכדאי לבדוק יותר מי בודק לכם את התוכן - שאני שומע על "גוף מוסמך" אני מתמלא חלחלה ורעד - זה בד"כ סיסמא חלולה. אני מקווה שהגוף המוסמך זה לא חברת חוגים... אשמח אם תוכל לציין מיהו אותו גוף ולא לפזר סיסמאות אני מודה שלא הסתכלתי על שאר החומר, הבדיקה המדגמית הזאת הספיקה.ואני גם אציץ בגיליון, אבל אני מאוד בספק שתגיעו לרמה של האורק. גם בגלל הרמה שלהם וגם בגלל הרמה של האתר שלכם. אז אל יתהלל חוגר כמפתח

אותו מקור שקבע ש"מיתוס" לא חוקי?

הדיון הבא די שעשע אותי: http://realms.co.il/ForumsShowTopic.asp?MsgID=140&BoardID=6 אז נכון, יש רק קומץ אנשים בארץ שבאמת ראו את הספרים של מיתוס מבפנים (אחד מהם הוא שאדופאקס שכתב כאן פעם - אני מודה שאני לא שיחקתי בשיטה הזו מעולם) אבל יש כיום כלי עזר פשוט ומופלא ביותר - הויקיפדיה, שמכיל המון מידע על נושאים איזוטריים כמו משחקי תפקידים. והפלא ופלא - לא מוזכר שם שום דבר כזה: http://en.wikipedia.org/wiki/Dangerous_Journeys מה שכן מוזכר שם, והוזכר כבר מזמן גם בעיתונות משחקי התפקידים המודפסת, הוא ש"מסעות מסוכנים/מיתוס" זכה לתביעה יפה מצד T$R על רקע זכויות יוצרים - הטענה הייתה כי גייגקס פיתח את הרעיונות למשחק כשעוד הועסק בT$R ולכן הזכויות שייכות לה. הדבר הוביל בסופו של דבר לסגירת הקו של המשחק (ומכאן אולי הטענה כי הוא "לא חוקי"). שמועות וסיפורים על אנשים שהתאבדו ו/או רצחו בגלל משחקי תפקידים הם עניין שימיו כימי המהדורה הראשונה של מוד"מ ולרוב מדובר במעשיות שמבוססות על שינויים וסילופים של "תקרית צינורות ההסקה": http://en.wikipedia.org/wiki/Steam_tunnel_incident וראו איזה קטע - כתבתי את כל ההודעה הזו בלי להיות "מוסמך" ובלי בקרה של "מומחים" - סתם קצת שכל ישר ויכולת להשתמש במאגרי מידע - וזה אפילו לקח רק כמה דקות.

n i m b u s

New member
די טיפשי מה שאתה אומר

אז אתה לא ממש מבין... במיוחד אם אתה מסתמך על ויקיפדיה כמקור (???) מסעות מסוכנים הוא שידרוג של מיתוס וכאשר גארי גייגקס הוציא את מיתוס לא לקח לו הרבה זמן לרדת מהמדפים. אני באמת שלא יודע למה ואני לא מתיימר לקחת את ויקיפדיה כמקור לידיעותי, אבל אני לא הייתי כזה צעיר כשדיברו על הנושא הזה בתקשורת. ואם כבר באשכול הזה... אז שיהיה בהצלחה למגזין החדש. אני פשוט הייתי חייב להגיב לנושא הזה בלבד. תודה.

פרט, נמק והבא דוגמאות

א) ויקיפדיה כמקור: ויקיפדיה איננה מקובלת כמקור אקדמי, אבל בכל הקשור בנושאים איזוטריים כמו משחקי תפקידים היא עושה עבודה סבירה, ולא חסרים בה ערכים שכתובים לפי כל הכללים (הפניות/הערות שוליים, וכו'). הקישור לויקיפדיה הוא כי היא זמינה ונוחה לעיון הקוראים, ומה שמוצג בה גם עולה בקנה אחד עם הידוע לי ממקורות נוספים - קרי פרסומים שהופיעו כבר בשנות התשעים בעיתונות משחקי התפקידים העברית והזרה, ציטוטי ראיונות עם גארי גייגקס והתייחסויות לנושא של אנשים שאכן רכשו את השיטה ושיחקו בה לאורך זמן ולא רק שמעו עליה ממישהו ששמע ממישהו. ב) מסעות מסוכנים כשדרוג של מיתוס (??): "מיתוס" הייתה אמורה להיות המטא-שיטה, המנוע המכני, כמו BRP, D20, TRUE20, INVOKE, GURPS, ORC ועוד כל מיני ראשי תיבות מוזרים או שמות משעשעים באנגלית. שאיפתו של גארי גייגקס הייתה ליצור עוד משחקים סביב המנוע הזה כמו משחק אימה למשל (לפי אזכורים של מספר ראיונות עם גייגקס, הוא בכלל תכנן את המכניקה כמיועדת למשחק אימה במקור) - "מסעות מסוכנים" לא היה שום "שדרוג" אלא מערכת פנטזייה המבוססת על המכניקה של מיתוס. ג) ירידת מסעות מסוכנים/מיתוס מהמדפים: ועדיין, אין לנו שום גיבוי לטענה המגוחכת שהמשחק הפך ל"בלתי חוקי" בגלל שיש בו יותר מידי תכונות לדמויות שמעודדות הזדהות והתאבדות (??). המשחק ירד מהמדפים מסיבה פשוטה מאוד - T$R טענה שהרעיונות למשחק עלו במוחו של גארי גייגקס כשהוא עוד עבד אצלה ומכאן שהקניין הרוחני שייך לה ולא לחברה שכרגע משווקת אותו. התנהל משפט סביב הנושא, ובסופו של דבר קו המוצרים של המשחק נסגר. יש בפורום לפחות שני משפטנים, אז אני בטוח שהם יוכלו להסביר את דיני הקניין הרוחני יותר טוב ממני אם הם ירצו.

למעלה