דרושים כתבים!

l o r e

New member
מיתוס הייתה נופלת בכל מקרה

השיטה מפורטת ומתוסבכת מדי וחסרה היגיון פנימי וזורם. בניית הדמות בשיטה המתקדמת, שאליה מתייחסים רוב ספרי המשחק, דורשת חישובים על גבי חישובים ודף הדמות הינו בן 3 עמודים רק לסטטיסטיקות. השיטה אמנם סופר ריאליסטית אבל גם כאן גייגקס החליט להשאיר את הגזעים כמקצועות בדומה למו"ד המקורי. מה שכן, העולם של השיטה נהדר ויש לה כמה רעיונות מופלאים לגבי קסם.

כאמור, לא יצא לי לשחק בה

אני זוכר אבל שבוויז התפרסם פעם דף דמות של קוסם בשיטה הזו, והיו שם המוני מספרים... אה, ויצא לי לקרוא את "רציחות אנוביס" הנוראי - ספר פנטזייה נחות למדי (אפילו בהשוואה לספרי פנטזייה גרועים אחרים) בו יש איזו דמות אלטר-אגו של גארי גייגקס (כמו שג'ק ראיין הוא האלטר אגו של טום קלנסי) שתוארה כ"כוהן-קוסם מצרי, בעל נטייה נייטרלית" (??). זכורים לי מהספר כמה קטעים גרועים במיוחד: סצנה בה מתואר כיצד הכוהן-קוסם קם בבוקר, משתין (!) ואז מגלח את "ראשו ושאר חלקי גופו" (!!?). אני תוהה - האם זו הפרשנות של גארי גייגקס ל"משחק תפקידים עמוק וכניסה אל הדמות"? כי לפי האופן בו שחקני מו"ד שרופים יורדים על "משחק עמוק" שמוצג כירידה לפרטים כאלה, כנראה שכן... לכוהן-קוסם יש שומרת ראש - לוחמת שהיא כנראה יהודיה (קוראים לה רחל) שצעירה ממנו בכמה וכמה שנים טובות. לאחר שכל הספר הוא מתנהג כלפיה בצורה קורקטית ואף אבהית, בעמוד האחרון פתאום נכנסת בו רוחו של הנשיא קצב והוא אומר לה "קדימה, בואי למיטה"...

l o r e

New member
לי דווקא יצא

יש לי גם את כל ספרי הבסיס והם היו מעניינים למדי כשקראתי אותם. אבל אז ניסיתי להריץ מס' משחקים והניסיון הזה עזר לי באוניברסיטה בקורסים כמו אלגברה ליניארית ואינפי.

יש מצב לסקירה של השיטה?

מהזיכרון אפילו - ומה כן נחמד בה לעומת מה שמעצבן. אגב - אני שמוע שמעתי כי במשחקים של DGW הכללים בנוגע לנזק רימונים דרשו חישוב שורש ריבועי תוך כדי משחק...

l o r e

New member
בהזדמנות

יש לי עדיין מחויבויות קודמות כמו למשל כתיבת סקירה על מארבל יוניברס לאורק (אני באמצע אוגמיוס). חוץ מזה, אני לא ממש זוכר את השיטה וצריך לעבור עליה.

מירטל

New member
או.קי.

תרשה לי לתת לך כמה עיצות? א. מי שעומד מאחוריך הוא כרגע ממלכות עתיקות, שזה מצד אחד טוב ( יש לכם אתר יחסית מוכר לקשר אליו שיתן לכם גב ועזרה בהעלאת החומר לאינטרנט, מניסיון, גם זה משהו), מצד שני, גם ממלכות עתיקות הוא אתר די חדש. אל תסתיר את המידע הזה, כשאני קראתי את ההודעה שלך, יכולתי בהחלט לחשוב שמדובר בעוד ילד חוגים ( או יותר גרוע, חברת חוגים). ב. המגזין עוסק, אם זה מה שאתה מפרט במשחקי פנטזיה, כמו חלק מכל אתר מחשבים ( גיימר ווי גיימס), במשחקי תפקידים ( האורק והפאה החמישית), אני לא מכירה משחקי מיניאטורות ולכן אני לא יכולה להפנות אותך לשם. מצד אחד, הייתי מציעה לך לפרסם גם בפורומים המתאימים (ויגיימס וגיימר), מצד שני, אולי תביט גם עליהם? אני מבינה שהמגזין לא יעסוק בחלק הגדול באמת של פנטזיה - ספרים וספרות, ולכן עבודה עם מדורי מד"ב ופנטזיה הם לא רלוונטים. ג. - בקול שקט מאוד, ומאיים מאוד - אל תקנה לך אוייבים, אתה רוצה שנשב ונקדיש מזמננו לפרוייקט שלך? זכותך המלאה לבקש, אבל חלק גדול מהפורום הזה קשור מאוד לאורק (בקשרים שונים ומשונים), והטחת עלבונות במגזין הזה, או באנשים שמקדישים מזמנם למגזין הזה לא תגרום לאף אחד מאיתנו לתפוס פתאום את הראש ולעבור לכתוב אצלך, אלא לפתח אנטי מסויים כלפך, קח את זה בחשבון, בבקשה. ד. אמרת שיש לך תרייסר כתבות למגזין הראשון? יופי. אז למה אתה צריך עוד כתבים?

JuffoWup

New member
שיהיה הרבה בהצלחה.

לוקח הרבה מאוד עבודה והרבה מאוד השקעה בשביל להוציא גיליון באופן מתמיד, בניגוד להוצאה חד פעמית. ראה את האורק למשל- ביצת הדרקון שלנו ואגמיאוס הקשיש עובדים ימים כלילות בשביל לדאוג שהעיתון יצא- זו מחוייבות מאוד גדולה מצידם.

0Pandemonium0

New member
בהצלחה, ועצה:

קראתי את ההודעות שלך פה, ואני ממליץ לא להבטיח הבטחות לפני שהתחלת. קודם תוציא גיליון ואז נראה איך זה מתקדם, לא צריך לבוא בהצהרות כאלה כי הן עלולות להתמוטט לך בפרצוף.

למעלה