דרושה עזרה עם המארק 5

אתה מוזמן לקפוץ אליי עם המגבר

אני מבין למה אתה מתכוון.
יש לי 2X12 עם אלמנטים של אמיננס , ככה תוכל להיות יותר בטוח אם זה המגבר או האלמנטים.
אני בגבעתיים.

oryaakov11

New member
2 הסנטים שלי

היי עידן,

לפני שאתה מנסה למכור את המגבר שוב, חשבתי לתת לך כמה רעיונות אחרים שעוד לא הועלו פה.

1. EQ מאוזן
כשאני ניגש למגבר, בעיקר אם זה מגבר שאני לא מכיר, אני תמיד אתחיל לכוון את ה-EQ כשכל הכפתורים בשעה 12. משם, אתחיל לסובב אותם בהתאם לבוקסה, לחדר, להרכב שאני מנגן איתו באותו רגע - ובעיקר למה שהאוזן שלי מחפשת. עם זאת, אני חייב להודות שנדיר שאגיע לכיווני EQ קיצוניים במיוחד, לפחות במגברים טובים מאוד. 25% לפה ולשם הם לרוב המקסימום שאני אצטרך. תנסה את זה עם הערוצים השונים ב-Mark V, אולי זה יקל עליך לכוון סאונד שתאהב יותר.

אגב, כשאני מדבר על EQ, אני מתכוון ל-EQ הפרמטרי שיש ברוב המגברים. אצלך יש גם EQ גראפי, שנועד לעזור לכוון את הדקויות של הסאונד אפילו יותר. מציע שתשים אותו בצד כרגע, עד שתמצא סאונד בסיסי שאתה מרוצה ממנו.

2. ווליום מינימלי
כתבת שכרגע המגבר "יושב בבית בעיקר, להקלטות". לדעתי חשוב מאוד שתיקח אותו איתך לכל הופעה ולכל חזרה - לפחות בינתיים. זו הדרך הכי טובה להכיר אותו. בנוסף, לרוב מגברי ההיי-גיין יש ווליום מינימלי שבו הם נפתחים. דואל רקטיפייר, למשל, נשמע זוועה (!) בווליום נמוך. הוא מתחיל להיפתח ברמות לוול גבוהות הרבה יותר ממה שאני מסוגל (או רוצה) לבדוק בבית. לכן, כדאי לך לנסות אותו בחדרים שונים, עם בוקסות שונות - ובעיקר בעוצמות שונות. ווליום גבוה עושה פלאים לסאונד של מגברי גיטרה מהסוג הזה. כמו שלא בודקים רכב 4x4 בחניה של הבית, ככה לא בודקים מגברי היי-גיין בסלון.

3. קרא את ה-Manual
אני יודע, זה מאוד לא ישראלי, אבל תתפלא עד כמה עיון במדריך למשתמש יכול להאיר את העיניים. אם אין לך אותו, אתה יכול להוריד PDF באתר של מסה. שב ותקרא - ברוב המקרים תלמד דברים שלא ידעת על המגבר שלך ותוכל להיכנס טוב יותר לראש של החבר'ה שתכננו אותו.

4. Keep It Simple
אחד היתרונות הגדולים ב-Mark V הוא הגמישות האדירה שהוא מציע - גמישות על גבול הטירוף. עם זאת, הגמישות הזו באה לידי ביטוי בהרבה מאוד כפתורים ואופציות, שיכולים הרבה פעמים גם לבלבל. לדעתי, עד שתגיע לסאונד בסיסי שטוב לך איתו, תנסה להימנע מ-"עודף משחקים" עם כל הפתורים האלה. תנסה לצמצם את כמות המשתנים שעומדים לרשותך, ותשחק איתם עד שתגיע לסאונד שנוח לך איתו. משם והלאה, תתחיל להוסיף עוד משתנה ועוד משתנה, אבל רק אחרי שחקרת מה בדיוק כל כפתור עושה.

ברשותך, אני רוצה להתייחס גם לשתי נקודות נוספות שהועלו פה. הראשונה היא זו שאתה העלית, של השוואת המגבר שלך עם מגברים של אחרים. לדעתי זה רעיון מעולה, וכדאי לך להתאמץ ולנסוע אפילו עד לחיפה בשביל זה (היו תקופות שבהן הייתי עושה את הנסיעה הזו פעמיים בשבוע. זה לא כזה נורא). הרי לאף אחד מאיתנו אין מונופול על החוכמה (או על ה-טון). אני למדתי המון מלראות ולשמוע מה אחרים עושים, ואני בטוח שגם אתה תוכל ללמוד.

הנקודה השניה היא עניין הטעם. אין ספק שמגברי גיטרה הם עניין של טעם. יתרה מכך - מגברים שונים נועדו לתת סאונד שונה. עם זאת, כשמדובר במגברי High End כמו ה-Mark V, אני חושב שתיאורים כמו "יש משהו צורם בדיסטורשן. איזה תדר לא נעים. נזאלי (כאילו מהאף)" לא מתייחסים לעניין של טעם, אלא לאחד משניים: א. תקלה כלשהי במגבר; ב. כיוון שגוי של הפרמטרים בו.

ואני אסביר: לשמחתי, יצא לי לנגן על הרבה מאוד מגברים. חלקם היו טובים יותר, חלקם היו טובים פחות - אבל כל מגברי ה-High End שניגנתי עליהם נשמעו לי מצוין. נכון, חלקם לא היו לטעמי (חלקם היו *ממש* לא לטעמי), אבל בכולם "הבנתי את הקטע", או במילים אחרות: הצלחתי להביא את המגבר לנקודה שבה הוא עושה הכי טוב את הדבר שהוא יודע לעשות. אם אתה מרגיש שעשית את זה עם המגבר שלך, לדעתי כדאי להודות ש-Mark V זה לא אתה ופשוט למכור. אם אתה מרגיש שאתה עוד לא שם, לדעתי כדאי לך להמשיך ולחקור. בינינו: המשחקים האלה די נחמדים בסופו של דבר, לא? :)

George W Bush

New member

byrdparis

New member
אחלה פוסט.

בוגר, ממצה, עם הבנה מאחוריו והמון הגיון.
ברשותך, כמה קטנות.. (אני תחת הנחה שאתה מכיר את ה M-V הייטב כמובן)

1 EQ מאוזן - בעקרון גם אני כמוך, די מתחבר לתאוריה הזו, להתחיל מ "0" (12) ולהתחיל לשחק קצת כדי להבין לאן הרוחות נושבות.
הבעיה שב MESA הספציפי הזה (לא יודע איך באחרים) לעשות כן, זה לא עניין של מה בכך. הוא עובד שונה מאד מבחינת ה EQ שלו בהשוואה למגברים אחרים. יש לו מודים מסוימים (למשל ה MARK I) שיש להם בבסיס טונות של בס!
אם התחלת מ EQ על 12 עם הכל, אתה תקבל צליל נפוך ועמום בטירוף שלא תדע מה קרה שם.. לכן הדעה הרווחת על המוד הזה זה שהבס יהיה כמעט על 0.. מי שקצת חסר נסיון.. לא יבין את הקטע הזה במהירות ומאד יכול להיות שיוותר על המוד הזה
הרבה יותר מהר ממה שהוא אמור. כמו כן, יש לא מעט "קטעים" כאלו במודים אחרים.. למשל בMARKIV אם לא מכוונים את ה DRIVE והבס בצורה מסויימת - פאלם מיוט יכול להיות מאד מאד משוחרר. יש לבצע "תרגיל" יחס ביניהם כדי לקבל את ה
CHUNGA CHUNGA הזה שמחפשים לפעמים.. ועוד.. כמובן.

2 ווליום מינמאלי.. צודק בהחלט, אחד הדברים הראשונים שצריך לנסות ולהבין זה שלכל מגבר יש התחלה וסוף. הבעייה הגדולה בדרך כלל עם מגברי מנורות וכאלו שהם עתירי וואטים שההתחלה שלהם, לא מתחילה מתחילת סקאלת הווליום

אלא הרבה מעבר לזה וזה קצת "מטעה". בודקים את המגבר בחנות עם חדר גדול "שמרשה" לנו לכאורה לפתוח אותו ולהשתולל ואז מגיעים הביתה והמגבר כבר נשמע לנו אחרת לגמרי. אם נעזוב כרגע את האוביאס.. שאלו חללים אקוסטים שונים
יש כמובן את עניין הווליום.
מה שיפה שמצאתי שהמארק 5, נשמע לא רע בכלל גם בווליום יחסית נמוך (שניתן לנגן בבית בשעות נורמאליות). כמובן לא כמו שהוא נשמע חזק הרבה יותר, אבל עדיין.. מקבלים לא מעט אחוזים מהטוב שלו.

3 - אני לא יכול לחזק את הסעיף הזה יותר. למרות שהמנואל של המארק 5 הוא פאקינג כרך של איציקלופדיה!! (הם רשמו שם מעל 70 עמודים..!!!, רק לשם השוואה ל JVM שהוא מגבר ורסטילי בטירוף עם 4 ערוצים ו 12 מודים סה"כ יש מנואל שמונה פחות משליש מזה.. וגם לא מעט מהדפים ריקים שם
) יש המון המון המון מידע בספר הדרכה שלהם, הם בלבלו שם את המח וקשה לשמור על ריכוז.. אבל יש שם כמה הצעות שלא יסולו בפז!

4 - שוב. הצעה מצויינת. צריך להתחיל עם כמה שפחות משתנים ולהתפתח משם הלאה, רק אחרי שמבינים את הבסיס, ניתן גם להתנסות במשתנים השונים מקדימה ומאחורה... זה נותן הרבה יותר ביטחון ככה וההמשך ליניארי יותר בלמידה ובסאונד שניתן להוציא.

כל הטקסט הנל וזה שכתב כמובן אורי לפני, נכונים לכמעט כל מגבר, על אחת כמה וכמה לאלו שמבאים המוווון "משחק" לנגן..

בינתיים.. עידן נעלם

מקווה שהוא מנגן ובגלל זה לא מסתובב פה.

udical

New member
מסכים ומוסיף

יש הרבה מאוד דוגמאות של presets.
אפשר לתהחיל מ-preset קיים, ולהתחיל לשחק איתו. לראות שהצבע של הבסיס (נניח, איזה מצב של ערוץ + הספק ערוץ) ומשם משחקים עדינים עם ה-EQ (לא הגרפי. תתחיל ממנו כבוי)
את הגרפי תדליק בשביל ה-extra הזה. גם אם הוא בכיוון קיצוני כמו 10/9/1/8/9

DC400

New member
גם אני נתקלתי אצל קולגה ותיק באותה בעיה

הוא גם החליף את האלמנטים המקוריים
לבלו+גולד

בקלין הסאונד פעמונים , מטורף באמת הקלין אחד היפים ששמעתי
אבל הדיסטורשן היה מרוח . אפילו על POWER ב 90וואט
משהו שם לא היה כמו שצריך.

byrdparis

New member
אחד הדברים האחרונים

שניתן להגיד על ה MARKV ועל MESA בכלל זה שהדיסטורשיין שלהם מרוח
...
אם כבר אז הם WAY בצד השני, טייט כמו תחת של סנאי בחורף!
וזה משהו שלא כולם מסוגלים לסבול.. הם מחייבים אותך להיות סופר סופר נקי בנגינה שלך.. אחרת אתה OUT!
הם חודרים את המיקס הכי טוב שיש מכל מה ששמעתי אי פעם.. זו הגדולה הבאמת רצינית שלהם.

בכל מקרה, אף אחד לא חייב כמובן לאהוב, גם אני אישית (מודה) בימים הראשונים הרמתי לא מעט גבה.. היה לי מאד קשה להבין מה עושים עם המפלצת הזו
כי חיפשתי כל הזמן בתת מודע את המרשלים..
אבל אחרי לא מעט שעות וקצת הבנה\אוזן ומשחק עם המגבר, מגיעים הדברים הטובים.. אתה גם לומד איך לנגן דרכו אחרת לגמרי.. זה לא טריוויאלי..
אפילו במנואל שלו כתוב את זה
.

למעלה