דרום אמריקה

shahar1406

New member
מישהו היה פה באוסטרליה ?

מה העונה לאוסטרליה ? נמאס לי ממדינת ישראל

maximonet

New member
אני לא בטוחה שתמונה תעזור פה...

אנחנו נוסעים לירח דבש... אבל תודה בכל זאת!

natyh

New member
מפני שטיול בדרום אמריקה

הוא טיול אתגרי ! גם להיות בפרק ובמאהל אבל כל יום ללכת לסיור הרבה מעל 10 ק"מ זה אתגרי ! אתם צריכים לבנות טיול ירח דבש ! מאד מאד מדויק מאד ברור ולא לרוץ בשום אופן . המסלול ששירטתם הוא מסלול ריצה לחוץ! אסור לצאת לטיול לחוץ בירח דבש .

ואני בדעה הפוכה...

הכל רק לא להתקע בקופסת פח עם עוד 3 אנשים לימים שלמים של מאות קמ ביום...

shahar1406

New member
תלוי באנשים

תלוי , תלוי . . . אני נהנתי מכל דקה , אם אתה נוסע עם עוד 6 חברה בג'יפ וכולם באותו ראש וכולם חברים . . . חוויה מדהימה !

Yo-man

New member
חברים, השאלה היתה איפה ולא "אם".

בארגנטינה הכלכלה עדין לא התאוששה לגמרי וסביר שמחירי ההשכרה יהיו זולים יותר שם. אפשר להגיע לבארילוצ'ה באוטובוס ומשם לקחת רכב, או לצאת איתו מ-BA ולעבור למאר דל פלאטה (הריווירה הארגנטינאית), פנינסולה ולדז (תצפית לוויתנים) ופונטו טומבו (פינגווינים). אבל יש מספיק מה לראות בדרום, כך שאם אתם רוצים לחסוך יותר ולראות קצת פחות - קחו את הרכב בבארילוצ'ה. זה יחסוך ימים והמון ק"מ.

shahar1406

New member
סעו לקולומביה עזבו אתכם שטויות

עזוב אותך שטויות , בארילוצ'ה פוקון קרחון מורנו , אל תבזבזו את הזמן בדרום היבשת תעלו צפונה : בוליביה פרו וכמובן קולומביה האחת והיחידה ! אם הייתי מחזיר את הגלגל אחורה לא הייתי עושה את הדרום והייתי מקדיש יותר זמן לצפון דרום אמריקה ומרכז אמריקה (קובה , קוסטה ריקה וכו'...)

joasi

New member
קולומביה?

גבר אני אשמח לשמוע ממך קצת על קולומביה אם אפשר אני מתלבט איך לסיים את הטיול בבוליביה או בקולומביה????

natyh

New member
רק קולומביה

קולומבה כידוע יונה שם משפחתו של קריסטובל מקור גאון ברדיו יום שישי האחרון : קח משהו : העיר האבודה סנטה מרטה , פרק טיירונה , קרטחינה ואונית החנטה ביילנדו ( אנשים רוקדים ) בוקרמנגה . בוגוטה , קאלי, וקנח בטיול סוסים מדהים בסן אגוסטין . נתי

shahar1406

New member
ל joasi

אהלן , תראה , בעקרון 2 המדינות הן סגנונות שונים לחלוטין , לכן הייתי ממליץ לך בחום לבקר ב 2 המדינות... מבחינתי את המקום הראשון ביבשת קוטפת קולומביה ביחד עם ברזיל , שתיהן מדינות סתלבט , חופים תרבות מדהימה ואנשים מדהימים !!! בוליביה קוטפת את המקום השני ביבשת , אמנם זו המדינה הכי לא מפותחת ביבשת , אבל הנופים החוויות הטיולים והמחירים האטרקטיביים הופכים את בוליביה לאחד המקומות היותר מגניבים בעולם. שמע, תלוי איזה סגנון אתה חושב שאתה מעדיף , לראות ג'ונגלים , חיות, נופים מרהיבים , או לראות חוף ים ובריכה כל היום וכוסיות . . . קח בחשבון שהמזג אויר בבוליביה עכשיו קר מאד ובקולומביה בצםון זו לא העונה היבשה אבל עדיין חם (בבוגוטה הבירה כבר קר) , אני הייתי הולך על קולומביה בלי צל של ספק , אבל אתה יודע איך זה . . . בכל אופן תעדכן מה החלטת בסוף ואם אתה צריך עוד טיפים גם על בוליביה וגם על קולומביה . . . no hay problema . . . תהנה

ohad2005

New member
בעיות בהשכרת רכב

בעיקרון, נהוג לשכור רכב או בפוקון שבצ'ילה או בברילוצ'ה בארגנטינה ולרדת איתו דרומה. יש מס' בעיות עם השכרת הרכב: 1- ממי שוכרים? הישראלים שמשכירים שם רכבים לא ממש אמינים (לא הרכבים ולא הישראלים...) וכך שמעתי הרבה מאוד סיפורים על רכבים שנתקעו, התהפכו וכו'. 2 - האנשים ששוכרים איתם - לא פשוט להיתקע בג'יפ עם אנשים שהם לא באותו הראש שלך והרבה פעמים הקבוצות מתפצלות לאחר יומיים שלושה. 3- איפה מחזירים את הרכב? אם רוצים לרדת עם הרכב דרומה ואח"כ קצת לשוטט בדרום, להשאיר את הרכב בדרום מוסיף המון על העלויות. לחזור ברכב צפונה ואח"כ לרדת שוב דרומה באוטובוס זה הרבה זמן. לסיכום, יש הרבה בעיות בשכירת רכב אך אני לאו דווקא נגד הרעיון. בעקרון, את אתם מוצאים חברה טובים, ואין בעייה כספית, אני דווקא בעד, רק צריך לקחת בחשבון את הסיכונים הכרוכים בזה.

סאקרה

New member
לא לוותר על הדרום! לא לוותר על רכב!

בניגוד לגרופיס של קולומביה אחרי טיול של כמעט שנתיים ביבשת- הכי הכי בעיני היא פטגוניה! אולי ההורמונים שלי בירידה,והמולטיות לא ממש הדליקו אותי אבל לעומת זאת נופים ובעלי חיים כמו בפטגוניה לא ראיתי ,גם לא בגלאפאגוס.. לגבי רכב- כשהיינו בקרטרה,ראינו המון ישראלים תקועים. כל אלה שקראו ב"למטייל" שהצ'ילאינים מתים לקחת טרמפים... היה גשום,אף אחד לא עצר להם,הם רעדו מקור בטרמפיאדה משך יומיים. התחבורה הציבורית לא הגיעה כי היו שיפוצים בדרך. בסוף הם שילמו הרבה כסף למקומי,שדחס אותם בפיק-אפ ,רק כדי לצאת משם. ההמלצה שלנו חד-משמעית: אם אתם רוצים להגיע-שיכרו רכב. אם לא איכפת לכם להתקע,לבלות עם המקומיים,לצאת לטייל במידה ואין טרמפים, אז הצטיידו בהתאם וקחו בחשבון איזה שלושה שבועות(עד חודש) לקרטרה.

natyh

New member
אז כשוכרים רכב בצילה בקרטרה

יש כאלה שרצים לפרמאס ומשכירים את הרכב שלהם ... ויש כאלה שרוצים להשקיע ומחפשים את ג'ורג' המחירים כאן עולים מרגע לרגע העתיד לא נראה כבר ורוד מחפשים אותך אבל לא מוצאים רוח רפאים בשם ג'ורג' מתוך שיר שוכרי הרכב מהסרט אגדת יבשת מילים ולחן דורון רז . הרחבה ראי בפתיחה לקומונה כאן . נתי

סאקרה

New member
היינו חכמים לא שכרנו שם...

שכרנו רכב בצפון ארגנטינה וטיילנו איתו כמה חודשים. נכון זה עניין של תקציב אבל בעיקר עניין של סדר עדיפויות- עשינו פחות אטרקציות קנויות (לא צנחתי בבואנוס איירס,לא טסתי לקרחון) אבל טיילנו כמו שאנחנו אוהבים-לאט וביסודיות.

אתה אומר הם??? בכמה מדובר?

מעט מאוד רכבים עוברים בקרטרה ורובם מלאים... אבל בכל זאת זה בר ביצוע... אני עשיתי את זה (הכי הרבה שנתקעתי היה חצי יום ורחמים של כמה בחורות צ'ילאניות עזרו לי להמשיך קדימה...) וראיתי ופגשתי עוד רבים אחרים שעשו... חלק יותר מהר חלק נזקקו לכמה ימים... ובלי להגזים בכלל? בחודש ניתן ללכת את כל הקטע הבעייתי של הקרטרה... מה שכן דרך מדהימה ולא כדאי לותר עליה

למעלה