דרום אמריקה

shaishoo

New member
אז ככה

מכוון שמדובר במקומות כמו האנדים: ביגוד :זקט פליז , מכנסים ארוכים ללילה (במקרה שלי מכנסי טרנינג מפליז שנתפרו ב15 ש"ח בבוליביה), חולצת טריקו, כפפות, תחתונים וגרבים להחלפה חולצה להחלפה לטראק (לא חובה) כובע צמר זה בביגוד. שקש+מזרון אוהל בנזניה (או כהליה או גזיה) מעיל רוח (לי אישית לא היה אבל להרבה יש מאוד יעיל) סנדלים\כפכפים למקרה שנכנסים למים או ללילה שרוצים לצאת טיפה מהנעליים אוכל\מים (תופס הרבה נפח) קלפים ניירות גילגול ומשהו לגלגל מצלמה + פילים ספר כל המסמכים והכסף קרם הגנה + קרם נגד יתושים מוצרי הגיינה (נייר טואלט, סבון, מברשת ומשחת שיניים) טבליות טיהור כלי אוכל ובישול וכמו שאומרים בתנועות נוער הרבה מצב רוח זה נראה רשימה קטנה אבל זה מצטבר ...

shaishoo

New member
הארצות האנדיות

בוליביה, פרו וגם טיפה למטה צ'ילה , ארגנטינה

longride

New member
לא הבנת אותי, אני יודע מה זה אנדים

מה יש בארץ שדומה לאנדים ?

shaishoo

New member
לא חושב שיש ממש

אבל בחורף אזור רמת הגולן יכול להתחפש לאנדים בצורה ראויה לציון, כמובן שלא טיילתי בגולן בשלג , יכול להיות נחמד... אבל עדיין בצפון בחורף כמו גם בדרום יש רוחות מקפיאות ואז כל הקטע של הביגוד נשאר דומה, האוכל לא משתנה, גם לא מוצרי ההגיינה.. בגדול הרשימה עדיין תופסת

shaishoo

New member
חסר ?

בכל בריכה בדרך, בכל ברז כיבוי אש? בטיול האחרון יש לי חבר שרחץ את עצמו בברזיה בחנין מצפה המונפורט.. צריך רק להקפיד שברחצה בבריכת מים לא להשתמש בשמפו או סבון כי זה יכול לפגוע (ובטוח עושה זאת) בדגים אם יש או בבעלי החיים ששותים מהמים האלו !!! ברמת הגולן ניתן לשטוף את הגוף במפלים וכד... השטיפה של הגוף מרעננת ומחדשת אותו לללא צורך בסבונים למיניהם ניתן לשטוף ספציפית את כפות הרגלים עם סבון עם טיפה מים מבקבוק שתיה או ברזייה...

shahar1406

New member
תרמיל זה לא הבעיה

אני עשיתי טיול 8 חודשים עם תיק אחד של 65 ליטר ועוד תיק קטן מאד של 5 ליטר (תיק צד) והיה סוףףףףף!!!!!!!! מקסימום קונים בקוסקו מוצ'ילה של the north face ב שליש מחיר מאשר בישראל . . .

natyh

New member
פירוט

נחיתה בריו , 4 ימים ריו , נסיעה לקוריטיבה . רכבת קוריטיבה פרנה , כל זה יומיים . המשך לאיגווסו , שלושה ימי מפלים שייט בסירה למפלים , טור גונגל קטן ולהסתובב בסביבה , מעבר לארגנטינה אוטובוס לבואינוס איירס ואכילת סטיקים . בתיאבון . נתי

maximonet

New member
תודה רבה! כמה זמן אתה מעריך

יקח כל הסיבוב בברזיל? וסליחה על הבורות, אבל על איזה איזור בברזיל מדובר?

shahar1406

New member
3 חודשים , האידיאל (חובה לקרוא) ד.א

נחיתה בריו דה ז'ינרו 4 ימים בריו (הר הסוכר , קורקובדו , קופה קאבאנה ואי פאנמה) , יומיים איליה גראנג'ה (לראות אי) , סאו פאולו (לראות סתם עוד עיר מגניבה בדרך) , איגוואסו יומיים (יום למפלים) , בואנוס איירס (ל 3 ימים) דרומה בארילוצ'ה (3-4 ימים) פוקון (ויאריקה) זהו אחרי 3 שבועות וחצי לעלות לבואנוס איירס בחזרה ולוותר על הדרום לחלוטין (עוד 4-5 ימים בבואנוס) לעלות דרך סלטה לבוליביה לעשות בדרום בוליביה את ה - סלאר (3 ימים) (אפשר לוותר על כל השאר, גם על טופיזה בגלל המגבלת זמן) לעלות ללה-פאס , לעשות טיול טרקטורונים בעמק הירח !!! חובה!!! דרך המוות , וזהו לעבור לקוסקו (פרו) (לפחות 8 ימים) לעשות מאצ'ו פיצ'ו ברכבת(3 ימים , קוסקו-אגוואס לילה 1 לינה יום למחרת מאצ'ו פיצ'ו עוד לילה לינה ואז חזרה לקוסקו) וזהו לתפוס טיסה (גג 200 דולר) עד עכשיו הכל היה באוטובוסים(שזה גוזל סה"כ עוד 4-3 ימי טיול) לבוגוטה (קולומביה) 10-14 יום צפון קולומביה (קארטחנה,טגאנגה,פלאיה בלאנקה) ירידה למדיג'ין או קאלי משם טיסה לסאן אנדרס 350 דולר ל 5 ימים באי קאריבי כולל הכל (מלון , אוכל שתייה ואפילו סיגריות) ואז כלול בדיל טיסות , אז טיסה חזרה לבוגוטה , 3 ימים בבוגוטה (קצת קר) צ'ה צ'ה , גוטיקה , הבית של ארי . . . ויאללה הביתה לישראל . . . הנה לכם טיול מהסרטים , שרק אני כותב אותו אני מקנא !!!! תהנו...

ורק אני קורא

ונשפך פה מצחוק... אם היו מציעים לי טיול כזה עם כל האהבה והגעגועים ליבשת הייתי אומר לא תודה.

shahar1406

New member
כן כן כן . . . חכמים גדולים . . .

תשמע, דבר ראשון אתה יכול להשפך כמה שאתה רוצה מצחוק . . . pero אם לי היו רק 3 חודשי טיול , זה הטיול שהייתי בוחר בו , למען האמת הייתי בוחר בתקופה כ"כ קצרה הייתי בוחר בברזיל - קולומביה , אבל הבחור מתעקש גם על הדרום (דהיינו , צ'ילה ארגנטינה) ,אז מה לעשות . . . זה מה שהוא צריך לעשות , אלא אם כן גאון גדול יש לך הצעה יותר טובה (קרטרה אולי???). אבל אתה יודע , על טעם ועל ריח . . . יש להתווכח . . .

natyh

New member
הטיול אדיר

אבל הוא מתאים לך או לי או למי שכבר היה ומכיר לפעם הראשונה מדובר בטיול מאד צפוף . צריך להביא בחשבון שלכל מתחיל לוקח זמן לעכל את היבשת התרבות והשפה , ורוצים גם להיהנות בדרך . העיכול לקח לי , ולמדתי בלי הפסקה לפחות 3 חודשים אז קשה מאד לעבור מסלול כזה על ההתחלה , הוא המסלול צפוף לחוץ אתה חיב להיות מקצוען להכיר כל משמעות של הבעה , להכיר את שפת הגוף , להבין שכשאומרים דיפיסיל קשה בעברית המשמעות היא לא התירגום המילולי קשה אבל אפשרי אלא בלתי אפשרי, אנשים שם מנומסים אף פעם לא יגידו לא ! הם לא ישראלים . ולכן למתחיל המסלול הזה שתיארת יקח לפחות 7 חודשים ולכן כדאי להציע לאנשים מה שמתאים להם לפי הפתגם חינוך לנער על פי דרכו ... אין מה לעשות אנחנו פה מנסים לתת לאנשים קמצוץ נגיעה ממה שלמדנו, נגיעה קטנה באושר , כנראה שזה מה שאפשר אבל כל הכבוד לך על ההשקעה יופי של מסלול. נתי

maximonet

New member
תודה רבה על התגובות! אבל השאלה

העיקרית שלי היא: האם יש טעם להגיע לפרו בתקופה של דצמבר-פברואר? יש דעות סותרות ואנחנו מאד מתלבטים. היינו "זורמים" עם זה, אבל אנחנו צריכים לקנות כרטיסי טיסה ולכן גם לדעת מאיפה נמריא חזרה ארצה... חוץ מזה, נשמח לשמוע עוד הצעות...

shahar1406

New member
נתי די צודק . . .

אבל עדיין במקומך הייתי הולך על כל הקופה !!! ואם הטיול שהצעתי באמת צפוף מדי אז תעשי 3 חודשים בצפון היבשת ! וכן שווה מאד להגיע לפרו !!!

natyh

New member
תמיד שוה להגיע לפרו המהממת

אבל צילה ארגנטינה ברזיל או קולומביה לא פחות יפות . אז לפי עונות השנה , המומלץ הוא ברזיל ארגנטינה צילה . נחיתה בסנטיגו וחזרה מריו דה זאנירו . אפשר להציע לכן מסלול טיול של שלושה חודשים רק בפרו ותמיד יש מה לעשות שם . אבל תביאי בחשבון כי אחרי שתכירי את היבשת קימת אפשרות לצאת לטיול נוסף כמה שנים אחרי. שחר כתב מסלול יפהפה אם כי תביאי בחשבון שמטיל חדש תמיד יסבל מהלם תרבותי , הלם שלוקח זמן לצאת ממנו , הלם חשש פחד מהמקומיים ומהלא מוכר . לכן מומלץ להתחיל לטיל בצילה דוקא שהיא מדינה מאד רגועה , מה גם וזו העונה המומלצת בדרך תפגשו גל ישראלים שיטילו באותו הכיוון אל אותן האטרקציות לנוע בתוך הגל קל יותר מאשר לבד , על היתרונות והחסרונות שבכך . נתי

למעלה