דרום אמריקה

longride

New member
האם כדאי לשכור רכב בצ'ילה ארגנטינה

אם מתחלקים עם עוד אנשים זה יוצא פחות מתחבורה ציבורית ? מה הסיכונים בנסיעה ברכב שכור ?

maximonet

New member
שאלת דרום אמריקה

אנחנו לפני טיול של 3 חודשים בדרום אמריקה (יוצאים בתחילת דצמבר עד סוף פברואר), כשאנחנו בטוחים שאנחנו רוצים להיות בצ'ילה וארגנטינה. חשבנו לעלות דרך פרו עד לאקוודור, אבל שמענו שאין מה לעשות שם (בעיקר בפרו) בעונה הזו כי מאד גשום. מישהו יודע אם זה אכן נכון? האם כדאי להגיע לפרו ואקוודור בתקופה של אמצע ינואר-פברואר? אם לא, יש הצעות אחרות לאן כדאי לנסוע אחרי (או לפני) צ'ילה ארגנטינה בתקופה הזו (בעדיפות לאחת המדינות הקרובות, אין לנו כסף לטיסות פנימיות...) תודה רבה!

longride

New member
שאלת קיטבאג על דרום אמריקה

יש לי תרמיל של 50 ליטר ותרמיל של 70 פלוס 10, ה-50 נראה לי די מספיק לטיול של חמישה חודשים בדרום אמריקה כולל טרקים אם אני לוקח עוד תיק קטן לטיולים קטנים. איזה תרמיל כדאי לי לקחת ? האם מספיק להביא מהארץ קצת בגדים, פליס, כלי רחצה וכאלה, ואת השאר לשכור שם כשצריך או לקחת מהארץ הכל כולל שק שינה, אוהל, כלי בישול, גזיה ? תודה

לינדיטה

New member
../images/Emo42.gifטיול בארגנטינה-מזג אויר

אני טסה בסוף החודש לחודש וחצי בארגנטינה ותיכננתי להיות באל קלפטה -בקרחונים- באמצע נובמבר, זה מסתדר מבחינת מזג האויר?

TankBoy

New member
עוד שאלת דרום אמריקה

שלום. אני נמצא כרגע בארה"ב. התכנון המקורי שלי היה לטוס לארגנטינה בדצמבר, אבל נמאס לי מפה ואני רוצה לעוף מפה יותר מוקדם, משהו כמו סוף אוקטובר תחילת נובמבר. עכשיו, התנאי הוא שאני צריך להיות בקורדובה שבארגנטינה בסביבות ה23 בדצמבר.אז איפה כדאי לי להתחיל? פרו? צ'ילה? או אולי ארגנטינה עצמה? אני מתכנן טיול לא ארוך, משהו בין חודשיים לחמישה חודשים. אם למישהו יש מסלול להציע, אני אשמח. בגלל שאני כנראה טס לבד אני מחפש נחיתה כמה שיותר רכה, במקום שבו אני אוכל די בקלות להתחבר לקבוצות אחרות של מטיילים ישראלים. וכאמור - לטוס בסביבות תחילת נובמבר, ובסוף דצמבר להיות בקורדובה.

joasi

New member
שגרירויות בדרום אמריקה?

יש אתר שמאחד את כל מספרי הטלפון של שגרירויות ישראל בדרום אמריקה???

shahar1406

New member
רכב בקרטרה ?

דבר ראשון , אם אתם שוכרים רכב ליותר מ 5 אנשים אז כן זה משתלם מאד , מה גם שהאמת שאם אתם פחות זה יצא טיפה יותר יקר מתחבורה ציבורית אבל אי אפשר להשוות בכלל את רמת התלותיות , כדאי מאד להשכיר רכב , מה גם שכדאי מאד לתכנן את מסלול הטיול שתוכלו להגיע בזמן לכל האתרים הדרומיים+ תכנון זמן כל משך הטיול שתוכלו להגיע לקולומביה. איייי אני מקנא בכם . . . תהנו

3 חודשים בקיץ שלהם...

אישית הייתי נשאר רק בצ'ילה וארגנטינה... (אהבתי יותר את הטבע שם...) גשם יכול להיות שם תמיד... תלוי באיזה איזורים... בכל אופן להגיד שאין מה לעשות שם זה רחוק מהמציאות...

shaishoo

New member
אני הייתי הולך על

ה70 ליטר בתור תיק ראשי, כי תמיד כדאי שיהיה טיפה יותר מקום מאשר חסר, נאמר תקנה שם מזכרות\בגדים וכד.. לגבי השכרה: הכל ניתן לשכור !! אבל.. האם אתה באמת רוצה שקש שמישהו אחר הזיע בו, ניגב את הנזלת שלו או גרוע יותר...שקש שיכול להיות שהפוך בתוכו קרס ולא יחמם אותך כראוי ?? אני מסכים שלא צריך להיסחב עם אוהל,אולי אפילו גזיה\בנזניה אבל לפחות שקש שווה להשקיע ולקנות בארץ כי: א. המחיר לא כל כך בשמים ב. איכות השינה זה חשוב ביותר בקור ובטיול ובכלל ג. זה משהו שישמש אותך גם בהמשך הדרך זה לא משהו חד פעמי מתכלה ג. הסיבות שהזכרתי למה לא כדאי לקבל משומש..

כמה עולות נסיעות בארץ???

ארגנטינה היא מדינה עצומה... חייבת להיות יותר ספציפית...

אנשים שאלה דחופה!!!

אני מתכנן לנסוע לחצי שנה לדרום אמריקה..כמה בערך זה יעלה לי?? לא כולל טיסות...

natyh

New member
בואנוס אירס

הכי קרוב אולי תספיק לפנינצולה ולדז אם הלויתנים עוד שמה תיזהר מצדפי ענק שעלולים להוריד לך רגל כשאתה משוטט לך על החוף .

longride

New member
תודה על התשובה אבל...

השבעים ליטר נראה לי פשוט ענק פתאום כשאני מעמיד לידו את החמישים

shaishoo

New member
והוא יראה פצפון ליד 90 ליטר

תראה אני יצאתי עם 70+15 והייתי מרוצה עד הגג..לפעמים היה חסר לי קצת מקום כי אני נוטה לצבור שטויות... כמובן שיצאתי גם עם שק"ש ובנזניה (שאתה עדיין שוקל) אחרי 9 חודשים שנגנב לי התרמיל בנסיבות מאוד מוזרות..התרמיל החדש שקניתי היה 60 ליטר והוא היה אחלה כי לא היה לי שקש וכד (לצערי) אבל זה אחרי שצברתי נסיון וידע באיך לטייל וגם הייתי כבר לקראת הסוף.. אבל עדיין לפעמים חשבתי שיהיה נחמד עוד איזה 5-6 ליטר... בסופו של דבר שיקול שלך...

sela v

New member
לי נראה 50 ליטר

קטן מדי לתרמילאי, ויותר מתאים לעשות טרק, אבל הרי אתה לא תעשה כל הטיול רק טרקים. אמרת שיש לך את כל הציוד, תנסה לארוז הכל בכל אחד מהתרמילים, ותראה כמה מקום נשאר לך.

shaishoo

New member
סלע

השבוע עשיתי טראקון קטן במדינתנו מים אל ים אכזיב עד הכינרת במקום בלחץ ועומס של 3 ימים רצינו להספיק לראות יפה יותר ולא לרוץ ועשינו את זה ב4 ימים (שגם לא היו הכי בזול ודי קשים), העניין הוא שלקראת הסוף 50 ליטר היה מספיק אולי אבל ליומים הראשונים עם האוכל והכל זה לא היה מספיק, אלא אם אתה אוהב את הלחם דחוס לגודל דף נייר וירקות נוזליים ביותר לדוגמא..

למעלה