דרום אדום

משתפרת1

Well-known member
היום הסתובבנו לנו בדרום. מי שמחפש כלניות: באיזור שדרות, איבים, חוות שקמים, גבעת אריאל ולילי שרון ורוחמה הפריחה התחילה והיא עדיין דלילה למדי. אולי בעוד שבועיים. דרומה יותר בסעד כבר יש יותר כלניות, אבל לא השיא. בקו של בארי, שוקדה, באר מרווה- יש מרבדים צפופים של כלניות. יתכן שבימים הקרובים יהיו אפילו יותר. בין הכלניות יש גם עירית שהקדימה את העונה, אירוס ארץ ישראלי, מטה אהרון ומצאנו אפילו את הקצה של פריחת נרקיסים.
לחובבי האתגרים בשדרות יש מי שמפעיל טיולי איזי ריידר. איזי ריידר זה משהו כמו קורקינט חשמלי על סטרואידים וארבעה גלגלים. לא מתהפך, עובר בשטח, יציב יותר מסגווי. מגיע ל- 17 קמ"ש. מעל גיל 16. תמצאו בחיפוש בגוגל איזי ריידר שדרות. תוכלו גם לקבל מידע על מקומות טובים לאכול בישוב. יש בשדרות אפשרויות קולינריות רבות, וכך גם בסביבתה.

1644183484057.png

יש מסביב לשדרות כמה נקודות תצפית גבוהות שמגלות נוף החל מקו יבנה-רחובות, אשדוד, אשקלון, עזה ועד קרית גת במזרח. תצפית העץ הבודד (דווקא יש שם שני עצים) בחלק הצפון מערבי של העיר, עוברים ליד פארק מוסקוביץ' החדש, ובכלל כדאי להתרשם מהפיתוח של העיר. ביציאה הדרומית מגיעים למצפורים לכיוון רצועת עזה, מצפור נביה מרעי ומצפור אסף סיבוני (שנהרג באסון המסוקים). המצפור הזה נמצא מעל מאגר ניר-עם, ויש בו פעמוני רוח.

1644183840578.png

והנה דוגמית של הפריחה

1644184359187.png

שמלת תחרה1

Well-known member
היום הסתובבנו לנו בדרום. מי שמחפש כלניות: באיזור שדרות, איבים, חוות שקמים, גבעת אריאל ולילי שרון ורוחמה הפריחה התחילה והיא עדיין דלילה למדי. אולי בעוד שבועיים. דרומה יותר בסעד כבר יש יותר כלניות, אבל לא השיא. בקו של בארי, שוקדה, באר מרווה- יש מרבדים צפופים של כלניות. יתכן שבימים הקרובים יהיו אפילו יותר. בין הכלניות יש גם עירית שהקדימה את העונה, אירוס ארץ ישראלי, מטה אהרון ומצאנו אפילו את הקצה של פריחת נרקיסים.
לחובבי האתגרים בשדרות יש מי שמפעיל טיולי איזי ריידר. איזי ריידר זה משהו כמו קורקינט חשמלי על סטרואידים וארבעה גלגלים. לא מתהפך, עובר בשטח, יציב יותר מסגווי. מגיע ל- 17 קמ"ש. מעל גיל 16. תמצאו בחיפוש בגוגל איזי ריידר שדרות. תוכלו גם לקבל מידע על מקומות טובים לאכול בישוב. יש בשדרות אפשרויות קולינריות רבות, וכך גם בסביבתה.

צפה בקובץ המצורף 42217

יש מסביב לשדרות כמה נקודות תצפית גבוהות שמגלות נוף החל מקו יבנה-רחובות, אשדוד, אשקלון, עזה ועד קרית גת במזרח. תצפית העץ הבודד (דווקא יש שם שני עצים) בחלק הצפון מערבי של העיר, עוברים ליד פארק מוסקוביץ' החדש, ובכלל כדאי להתרשם מהפיתוח של העיר. ביציאה הדרומית מגיעים למצפורים לכיוון רצועת עזה, מצפור נביה מרעי ומצפור אסף סיבוני (שנהרג באסון המסוקים). המצפור הזה נמצא מעל מאגר ניר-עם, ויש בו פעמוני רוח.

צפה בקובץ המצורף 42220

והנה דוגמית של הפריחה

צפה בקובץ המצורף 42222
שווה לבוא ולהנות.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל

צפה בקובץ המצורף 42217

צפה בקובץ המצורף 42220

והנה דוגמית של הפריחה

צפה בקובץ המצורף 42222
אשרייך משתפרת. |4U|

תראי, העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים.
1) אוהבי טבע וטיולים.
2) כאלה שזה לא מזיז להם.
אני נמנה על הסוג השני.
והכי מצחיק זה שאישתי עוד יותר לא מזיז לה פריחות ופרחים.|חיוךרחב|
אני והיא כנראה קורצנו מאותו חומר. |פנים|
לדעתי זה מזל גדול ששנינו כאלה.
פעם יצאתי עם מישהי שדחפה אותי בשבתות בבקרים לצאת ולחזות בפריחת הרקפות על איזו ג'בלאה, "גבעת הרקפות" כמדומני.
ת'אמת?
רציתי בשבת בבוקר לישון עוד קצת. |ישן|
זה עניין לי ת'ת_ת שהרקפות צומחות בנחת. :-P:
אבל עכשיו ברוך ה' הכל בסדר.
בשבתות בבוקר אני כבר ישן הרבה יותר טוב. |מאוהב|

משתפרת1

Well-known member
אשרייך משתפרת. |4U|

1) אוהבי טבע וטיולים.
2) כאלה שזה לא מזיז להם.
אני נמנה על הסוג השני.
פעם יצאתי עם מישהי שדחפה אותי בשבתות בבקרים לצאת ולחזות בפריחת הרקפות על איזו ג'בלאה, "גבעת הרקפות" כמדומני.
ת'אמת?
יופי לך שאתה יכול ליהנות מהחיים בדרכך.

משתפרת1

Well-known member
את חושבת שזה בסדר שאני לא אוהב כל כך טבע וטיולים? :-]
לפעמים אני חש "רגשי אשמה" כשכולם מספרים על טיול שעשו בחיק הטבע.
ולי אין, פשוט אין, חוויות וצילומים. |נחמה|
אני חושבת שאנשים הם לא מתמטיקה. זה לגמרי בסדר שלאנשים שונים יש תחומי התעניינות מגוונים. הייתי מתה משעמום אם כולם היו שטאנץ אחד.

Harrington

Well-known member
מנהל
אשרייך משתפרת. |4U|

1) אוהבי טבע וטיולים.
2) כאלה שזה לא מזיז להם.
ויש את אלה ששייכים והשתייכו כל חייהם ל1, אבל מסיבות שונות (כבר) לא יכולים לעשות זאת בעצמם. אלה נהנים מתמונות כאלה שמשתפרת מעלה כאן כל שנה (לפחות מאז ששנינו כאן בקומונה) :).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ויש את אלה ששייכים והשתייכו כל חייהם ל1, אבל מסיבות שונות (כבר) לא יכולים לעשות זאת בעצמם. אלה נהנים מתמונות כאלה שמשתפרת מעלה כאן כל שנה (לפחות מאז ששנינו כאן בקומונה) :).
התמונות באמת יפות, בעיקר אהבתי את הרכיבה על הסגווי.
כל הכבוד.

in bal1

Well-known member
למה לא יכולים לעשות את זה בעצמם? בגלל מגבלה גופנית?

in bal1

Well-known member
אשרייך משתפרת. |4U|

1) אוהבי טבע וטיולים.
2) כאלה שזה לא מזיז להם.
אני נמנה על הסוג השני.
ת'אמת?
סבא אותה חברה שלך הרסה לך.למה לקום מוקדם? הרי הכלניות והרקפות יחכו לך גם אם תבוא לאות אותן ב 14.00 בצהריים במקום ב 8.00 בבוקר.
היית צריך לומר לה שאת הטירונות סיימת כבר מזמן.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבא אותה חברה שלך הרסה לך.למה לקום מוקדם? הרי הכלניות והרקפות יחכו לך גם אם תבוא לאות אותן ב 14.00 בצהריים במקום ב 8.00 בבוקר.
היית צריך לומר לה שאת הטירונות סיימת כבר מזמן.
צודקת עינבלי.
אבל כנראה שהיא נורא התרגשה כבר לפגוש את הרקפות.
לא היתה לה סבלנות להמתין עד 14:00.
חוץ מכך זו לא רק היא, כל המשפחה התרגשה לקראת הרקפוניה
זה האח הגיסה וילדיהם.
עכשיו תתארי לעצמך שזה היה בקיץ כשהשמש קופחת והעיניים מסתנוורות מהקרניים.
הרגשתי כל כך לא שייך. |חיוךרחב|

in bal1

Well-known member
צודקת עינבלי.
זה האח הגיסה וילדיהם.
אני תמיד אומרת השאלה איך משווקים לך את הנושא.בכל תחום בחיים.
אם משווקים לך משהו בלחץ "קום שש בבוקר" בשבת שזה היום היחיד שלא צריך לקום מוקדם אז זה מוריד.

משתפרת1

Well-known member
אני תמיד אומרת השאלה איך משווקים לך את הנושא.בכל תחום בחיים.
אם משווקים לך משהו בלחץ "קום שש בבוקר" בשבת שזה היום היחיד שלא צריך לקום מוקדם אז זה מוריד.
לדעתי צריך להיות מזוכיסט כדי לנסוע לאתרים הלל בשבת. אם לא קמים ב 6 בבוקר בשבת (עינוי בפני עצמו) בתקופת דרום אדום בשבתות העומסים והפקקים יכולים להתחיל כבר במחלף אשדוד על כביש 4, או בקסטינה על 40. נסיעה לחוצה, כבישי הגישה לאתרים סתומים, החניות מפוצצות ויכול לקחת זמן רב עד שאפשר לעזוב את הרכב, ובשטח יש כל כך הרבה אנשים שקשה ליהנות מטבע נקי.
היום אנחנו יכולים לצאת לטייל בימי חול. בעבר העדפנו לצאת אחרי שעות ביה"ס בשישי בצהרים. הרבה יותר פנוי.

נערך לאחרונה ב:

raya

Well-known member
לדעתי צריך להיות מזוכיסט כדי לנסוע לאתרים הלל בשבת. אם לא קמיך ב 6 בבוקר בשבת (עינוי בפני עצמו) בתקופת דרום אדום בשבתות העומסים והפקקים יכולים להתחיל כבר במחלף אשדוד על כביש 4, או בקסטינה על 40. נסיעה לחוצה, כבישי הגישה לאתרים סתומים, החניות מפוצצות ויכול לקחת זמן רב עד שאפשר לעזוב את הרכב, ובשטח יש כל כך הרבה אנשים שקשה ליהנות מטבע נקי.
היום אנחנו יכולים לצאת לטייל בימי חול. בעבר העדפנו לצאת אחרי שעות ביה"ס בשישי בצהרים. הרבה יותר פנוי.
היינו בשוקדה לפני שבוע, היה מדהים!
איך הגדרתי את הנסיעה לשם? יצאנו למרעה אחרי למעלה מחודש שלא נסענו לשום מקום.
וכשהיינו בשוקדה אמרתי לעצמי - מי יודע מה קורה כאן בשבתות, בטח אי אפשר לזוז. מגרש החניה לא כל כך גדול.
בתכנון לנסוע שוב מחר, אם כי נהיה מוגבלים בזמן. אם לא מחר - אז ביום רביעי.
מצרפת כמה תמונות שצילמתי, בלי לראות מה אני מצלמת כי השמש סינוורה אותי.
לא יודעת אם נגיע עד שדרות....

קבצים מצורפים

• 20220201_123622.jpg
    20220201_123622.jpg
    3.8 MB · צפיות: 2
  • 20220201_123833.jpg
    20220201_123833.jpg
    4.7 MB · צפיות: 2
  • 20220201_124730.jpg
    20220201_124730.jpg
    4.9 MB · צפיות: 2

משתפרת1

Well-known member
היינו בשוקדה לפני שבוע, היה מדהים!
איך הגדרתי את הנסיעה לשם? יצאנו למרעה אחרי למעלה מחודש שלא נסענו לשום מקום.
וכשהיינו בשוקדה אמרתי לעצמי - מי יודע מה קורה כאן בשבתות, בטח אי אפשר לזוז. מגרש החניה לא כל כך גדול.
בתכנון לנסוע שוב מחר, אם כי נהיה מוגבלים בזמן. אם לא מחר - אז ביום רביעי.
מצרפת כמה תמונות שצילמתי, בלי לראות מה אני מצלמת כי השמש סינוורה אותי.
לא יודעת אם נגיע עד שדרות....
לשדרות כדאי להגיע רק אם מטיילים סביבה או אוכלים בה, הכלניות שם דלילות כעת (נכון לאתמול).
שוקדה תהיה עוד יותר יפה מכפי שצילמתי, יהיו יותר פרחים. ממש באותו איזור אתם יכולים לבדוק את באר מרווה.

raya

Well-known member
לשדרות כדאי להגיע רק אם מטיילים סביבה או אוכלים בה, הכלניות שם דלילות כעת (נכון לאתמול).
שוקדה תהיה עוד יותר יפה מכפי שצילמתי, יהיו יותר פרחים. ממש באותו איזור אתם יכולים לבדוק את באר

שוקדה תהיה עוד יותר יפה מכפי שצילמתי, יהיו יותר פרחים. ממש באותו איזור אתם יכולים לבדוק את באר מרווה.
תודה רבה!
נראה אם ניסע מחר או ברביעי - בהנחה שמזג האויר יהיה עדיין סביר.
היום היה יום יפה מאוד, אכלנו (שוב) ארוחת צהרים במירפסת הגג ונהנינו מהשמש הנעימה.

כוכבית מצויה

Well-known member
צודקת עינבלי.
זה האח הגיסה וילדיהם.
להשכלה כללית של גולשי הפורום, הרקפות בטבע אינן פורחות בקיץ.

למעלה