דרווין ת

אמונה ומדע

אנחנו לא "מאמינים" במדע. המדע סותר את האמונה. המדע הוא צניעות – אנחנו מנסים להבין את הדברים שאנחנו רואים מסביב, ואנחנו מודים שאנחנו לא מבינים חלק מהדברים. הדבר העקרוני ביותר שסותר את המדע, הוא המצאת תשובות לשאלות, ללא כל בסיס. אתה יכול לטעון שהתשובה "קיום יישות עליונה" עונה על מספר שאלות בלתי פתורות. אני אבקש ממך להראות שהסבירות של התיאוריה הזו, עולה על הסבירות של תיאוריה שמשתמשת בהנחת אקראיות ומקריות כדי להסביר את השאלות האלה. לדעתי הסבירות של יקום ללא יישות עליונה עולה על הסבירות של יקום עם יישות עליונה. כמובן שברגע שלא מדברים על "אלוהי הפיזיקאים" – איזו יישות עליונה ערטילאית ובלתי מובנת שיצרה את היקום, אלא על "אלוהי הדתיים" – יישות שרואה ביהודים עם נבחר וחשוב לה שלא נחטט באף בשבת, אז אפשר מדעית להפריך את "אלוהיי הדתיים" הזה.

Caligola

New member
תשובה מקליגולה:

לדעתי, היקום היה קיים מאז ומעולם ולכן הוא לא נוצר בנקודת זמן כלשהיא, גם למדע אין כלים לבחון מה היה לפני שהתרחש המפץ הגדול, אך ע"פ תאוריה מסוימת שנקראת big bang big crunch, היקום עבר מחזורים של התכווצויות (big crunch) והתרחבויות (big bang) מאז ומתמיד.

Wakamusha

New member
מישהו כאן שם לב

שכל פעם שאיזה פלוץ בריאתן בא לכאן וצווח שהאבולוציה זה חרטה, היללות האנטי-אבולוציוניסטיות נעשות יותר פתטיות ופחות מובנות? אתה מתנסח כאילו לא סיימת עדיין יסודי. בד"כ בריאתנים מעצבנים אותי, עלייך אני פשוט מרחם.

אתה מגיבלשרשור כלומר אני הוא הפלוץ?

אני אמרתי שהאבולוציה זו חרטה? אני מתנסח כאילו לא סיימתי בת ספר יסודי? אתה מרחם עלי? מממ אתה חייב להגדיל את המינון של הכדורים הסגולים שרשמו לך אתה הולך ומתערער... : ) אתה פאנטי / מתלהם / גס רוח / לוקה בהבנת הנקרא תקרא את השרשור ביסודיות אולי תבין שאני לא "בריאתן" אבל מצד שני מה אכפת לי (ממך) תמשיך להיות מתלהם בבוני כי הרי מוצא האדם מהקוף ולכן מה שמותר לאבותייך מותר גם לך

Wakamusha

New member
די, די, חמודי

אם תנסה מספיק זמן, אתה כן תסיים יסודי בסוף. run along now, sweety

מוזר שנותנים לו להתנצח כמו בשוק..

מה אתה רוצה? שאסגוד לדרווין? כל מי שלא אומר "אמן סלע" על תורת דרווין מבחינתך הוא "בריאתן" (שנאמרת כמילת גנאי מצידך) אני לא בריאתן וסיימתי בת ספר יסודי והרבה מעבר לכך אני מבין שיש לך פרופסורה כי אחרת קשה לי לקבל את השחצנות הילדותית שלך או שאולי אתה "ילד" כך שכשתגדל תבין שיש דברים הרבה יותר מהותיים בחיים שאתה צריך להלחם עליהם בכזו דבקות מתבל את העוקצנות שלך בדברי מתיקות שחצניים "חמודי" "SWEETY" התחלתי את השרשור במשפט שנכתב בחופזה בהמשך הכתיבה נעשתה רהוטה וברורה כי שמתי לב לקטנויות ולהתעסקות (של חלק מהסוגדים "לדרוויניזם") לתפל, כלומר כתיב וניסוח.. חדל מלהיות כל כך יהיר רק בגלל ש"ראית את האור" -דרווין הוא המשיח- (נאמר בציניות מכוונת, אני לא מכוון את דברי לכולם פה יש פה אחדים שפשוט סותמים פיות בברוטליות באמצעות נסיונות העלבה ושחצנות שאין לה כל בסיס) אני גדלתי על ברכי ה"דרוויניזים" ועדיין יש לי תהיות..

זריחה בן = יקינטון בן וסיום השרשור

יש לי שני ניקים הנה יש לך עוד סיבה לעלהום תהנה אני מתנצל שהפורום המוברך הזה מדרדר ל-שטויות- אני מקווה שיפסיקו להציק ויתיחסו עניינית כל הפאנטים פה (נתקלתי רק בשניים כאילו פה אני ממש לא מתכוון להכליל) סתם דוגמה לתרבות ויכוח נאות, קליגולה מנהל הפורום בחר להגיב באומרו.. "המאמרים שכתובים באתר שנתת קישור אליו הופרכו כבר אינספור פעמים כאן בפורום.." לא טענתי טענות ספציפיות לכן ענה לי בצורה כללית ונתן בידי את הבחירה, לנבור בפורום ולהתרשם. וכאשר כן שאלתי שאלה ספציפית הוא ענה בצורה ספציפית אולי די עם התוקפנות רק בגלל שמעלים דעה שונה, כשמנסים להבין באמצעות הפורום באמצעות דיון -תרבותי- עד כמה האבולוציה היא.. האמת המוחלטת להתפס פה לכתיב שגוי או לניסוח קצת לא ברור (ובגלל שאותו אדם גם העיז וטען טענה שנוגדת את הלך רעיון האבולוציה) לתקוף באופן לא ענייני להשמיץ להעליב.. בלי כל קשר. אולי אני נאיבי ומצפה לתרבותיות מאנשים אנונימים.. אגב אני מודה המשפט הראשון שלי ממנו התחיל כל השרשור ההזוי והלא ענייני הזה אכן היה די סתום. נכתב כלאחר יד אני מקווה שלא יכעסו עלי אם אגיד ---חג שמח---

miyamoto

New member
רק הערה קטנה.

כאשר כתבתי "ומנסיון העבר ברור לי שהחורים שנותרו בידיעתנו, עניין של זמן עד שנמלאם.", לא התכוונתי שנדע הכל אי-פעם, אלא פשוט שנדע דברים שכיום אנו לא יודעים, דברים אשר ימלאו את החורים בתאוריות שונות אשר קיימות. אני מודה שהתנסחתי לא כראוי. אגב, דווקא נדמה לי שלעולם לא נדע הכל, הרי "הידוע הינו סופי, הלא-ידוע אינסופי." (איני זוכר מי אמר זאת, אך אני בהחלט מסכים עם האמירה). חג שמח. (אף אחד לא יכעס עליך, גם אם לא כולם פה חוגגים חגים באדיקות, אין זה אומר כי אין אנו מבינים את הצרכים הסוציאלים של תרבות לחגים, או שאין אנו נהנים מחגים).

Wakamusha

New member
אם יש לך תהיות, אז תגיד מה התהיות

אל תבוא לכאן ותגיד שדרווניזים זה חרטה. אם היית בא ואומר שמשהו לא ברור לך, אני וטובים ממנו היינו מפוצצים אותך באינפורמציה ובתשובות. תיאוריית האבולוציה הדרוויניסטית מבוססת מעבר לכל ספק, ומקובלת ע"י הרוב המוחלט של המדענים בימינו. הסיבה לכך היא לא קונספירציה מטריאליסטית, אם כי העובדה שהתיאוריה מעוגנת ע"י מאגרים אדירים של ראיות - ואם אתה רוצה לדעת איזה ראיות, אתה צריך רק לשאול, זה ממש לא משהו שמסתירים מן הציבור ומטרת הפורום בכלל היא לדון בנושאים אלה, כך שלא תמצא כאן הרבה בורים בנושא.

zvuluni

New member
מה אתה כבר יודע שמוקי ווקי?

אתה יודע עוד משהו פרט לדלקום שטויות שאתה קורא בספרי מדע פופולארי סוג ב' של דוקינס ?

Wakamusha

New member
אני מכיר אותך מאיפשהו?

אתה נשמע כמו גיפי. מה קרה, התחברת בניק אחר כדי שאפסיק להתעלם ממך? מה שבטוח, אני יודע על ביולוגיה פי אלף יותר ממך, שמוק.

למעלה