דף מידע חדש...

o0Invisible0o

New member
הו. היי רגע רגע...

קודם כל, סליחה..מתמטיקה? היא מאפשרת הרבה חופש מחשבה..כנראה שאת לא יודעת עד כמה..וזה גם מפתח מחשבתית מאוד..אבל לא משנה, זה לא הנושא..אבל ההערה השגויה עיצבנה אותי קצת.
ואני ממש לא בעד קומוניזם. ואוקיי..את קונה בגדים זולים מבחירה..אבל לא כולם עושים זאת מבחירה..זה מה שניסיתי להגיד..
בכיף את לא רואה בהשקעה הכספית הזאת כמשהו נחוץ ולא אכפת לך ללבוש בגדים זולים, בסדר גם לי לא..אבל יש הרבה שכן. ואני מכירה אנשים שאין להם את הכסף אבל כן רוצים את החברה, את המותג והבגד היקר..בשביל להראות שווים. סליחה, אצלנו רואים הבדל במעמדות לצערי..לא תמיד והכל..אבל בהחלט יש הבדל.. "בגדים זו צורת דיבור, צורת התנהגות: אולי זה נשמע שטחי, אבל בגדים *כן* מציגים אותנו: אם אנחנו עצלנים, או מיופייפים, או מנסים להיראות כמו בריטני ספירס. אם כולנו נלבש אותו הדבר לא רק שנאבד חופש ביטוי עצמי, אלא גם נהפוך להיות רכוש בית ספרי לכל היבט. זה לא נשמע הכי הוגן, נכון?" לדעתי באמת הגזמת קצת..ואת מדברת כעת עם ילדה שלובשת חולצות מחאה שונות ומשונות [כמו החולצה השולטת שלי של "WHY BE NORMAL"
אבל זה מזה לא קשור עכשיו.] אוקיי אז אכן בגדים זה צורת דיבור והתנהגות.אבל יש צורות. זה לא שהכרזתי שכולם מצווים ללכת עם אותו התיק, אותם הנעליים, האיפור, התסרוקת..חוצמזה יש עוד דרכים רבות להביע את עצמך ודעתך ולהראות את עצמך בצורה שאת רוצה להציג את עצמך. ואם אני עצלנית גם עם תלבושת אחידה זה יראה בכך שהשיער אסוף בקוקו אבועגלה של שיער לא מסורק, בלי איפור ובגדים לא מגוהצים/מלוכלים או לא יודעת מה. ואם אני בריטני ספירס הקוקיות פרווה הורודות שלי והאיפור המנצנץ ישדרו את זה.. ואוקיי אמרת שזה לא נשמע הכי הוגן שנהפוך לרכוש בית ספר, אז אחרי שהוכחתי שזה לא כל כך מדויק ואנחנו עדיין שונים מבחינות רבות כל כך.. רק רציתי להוסיף שהחיים ממש לא הוגנים.
[בנימה מאוווד אופטימית.]

Nora Shu

New member
לא התכוונתי לזה ככה,

מתמטיקה, בשבילי לפחות, הוא נושא שלא נותן לי שום שמץ של הבנה. מאותו מקום יכולתי לומר הסיטוריה, שמשמעותה שינון. אולי באמת הייתי צריכה לומר היסטוריה, אבל אני ממש *ממש* שונאת מתמטיקה. ><;; אני בוחרת ללבוש בגדים זולים, אבל גם מהכרח. אני לא רוצה להתחיל לברבר לך על הבעיות הכספיות שיש למשפחה שלי, כי תאמיני לי, הם ענקיים, אבל אני אומר שזה לא הוגן כלפי אנשים שיכולים להרשות לעצמם בגדים יוקרתיים. אני רואה ילדה בגילי הולכת עם שמלה יפה מקסטרו שעולה 500 ומשהו שקל ואני מקנאת, וגם אני רוצה, וזה קשה לחשוב כמה שזה לא יהיה הוגן לומר לה שהיא לא יכולה ללבוש שמלה יקרה בגלל שילדה אחרת בכיתה שלא לא יכולה לקנות אותה גם-כן. יש כאלו שיכולים ויש כאלה שלא. באמת, החיים ממש לא הוגנים. אבל לדעתי זהו העיקרון האמיתי שצריך לעבור בלימוד בבית ספר: כשתסיימי בית ספר, כשתסיימי צבא ותלכי לעבוד, תלכי לראיון עבודה ותתחרי עם עוד מישהי על עוד תפקיד. ובזמן שאת לבושה בסחבות והיא בבגדי מעצבים, מי תקבל את העבודה? זה *לא הוגן*, אבל שם לא יפסיקו ויתנו לשתיכן תלבושת אחידה. תלבושת אחידה לא מסמלת שיוויון, אלא שייכות לבית ספר. איפור, תכשיטים, וכל אחת יכולה להרשות לעצמה את זה? יש תכשיטים שאני רוצה, זה אומר שאני יכולה? לא. החיים לא הוגנים, ונסתדר, אבל כל אחד עם סגנונו ולא עם יד כפוייה מסביב לגרון. אה, ועוד דבר, גם בבית ספר שלי יש עשירים [כקורח, אגב] ויש כאלו בלי שקל בבנק. יש אופנות חולפות, בגדי מעצבים, בגדי יד שנייה, אנשים יחפים ואנשים עם תיקי פרדה. כל אחד שווה בעיניו של חברו בבית ספר המסויים הזה? לא. אין מה לעשות. דמוקרטיה לא יכולה ללכת עם קומוניזם, ולקומוניזם אין מקום בבירוקרטיה של חיינו.

גם אני לא מסכימה.

אני מדברת מניסיון שאנשים בבית ספר לא מנודים או משהוא בסגנון בגלל המחיר של הבגדים שלהם או המותג. למעשה בכל פעם שהאלו את השאלה של תלבושת אחידה ביית הספר שלנו זה תמיד היה הטיעון הכי פחות משכנע והכי בר ערעור. למעשה התלבושת האחידה מהווה נטל בעצמה נטל כספי לא קטן. התלבושת עולה הרי בעצמה כסף וככל שהיקף התלבושת גדל (חולצות/ מכנסיים/בגדי ספורט/חורפיים/קיציים) ההוצאה הכספית גדלה לכן כמובן שזה לא יעזור לאלה שלובשים כאמור מכנסיים בעשרים שקל למשל. כמו כן ההוצעה הכספית מפריעה באופן כללי- הרוב לא נשארים בתלבושת כל היום וכמובן מחליפים בבית בגדים מה שמן הסתם מרמז שהצורך בקניית מלתחה לא פוחת כלל ולכן, שוב, התלבושת הופכת לנטל כספי מעיק. בקיצור נשחפתי להצגת דעתי המלאה על הצד הכלכלי של העניין. P:

לדעתי דווקא העלית נקודה חשובה

שלא ממש שמתי לב אליה. כל הכבוד, אכן יש לשקול את העניין בנושא שיחה זאת.

o0Invisible0o

New member
../images/Emo9.gifחשבתי גם על הצד הכלכלי.

אז ככה..היתרונות שבתלבושת מבחינה כלכלית הם: קודם כל, זה מסובסד ע"י הממשלה או משו..המחיר לא מלא ולא יקר. דבר שני, קונים מספר פריטי לבוש שישמשו לאורך 3 שנים בערך..[ביסודי גדלים אז צריך להחליף אחרי כמה שנים..] ולא צריך לקנות את מה שנכנס לאופנה בקיץ וחדש..מחוייבים לבוא עם התלבושת של שנה שעברה ושוב אין בעיה חברתית של להתלבש אופנתית או לא. וכלכלית, אלה שאין להם לא צריכים לסבול מזה שהם לובשים את האופנה של השנה שעברה כי אין כזה דבר...
ונכון, ההוצאה היא הוצאה כספית גדולה..אבל היא חד פעמית. חוצמזה, שוב נחזור למשפחות עם בעיה כלכלית [כי כל הדיון הזה הוא כלכלי], משפחה עם יותר מילד אחד שלומד בבית ספר עם תלבושת אחידה יכולה להעביר את התלבושת מילד לילד ולחסוף בקניה מחודשת, בעוד שאם פריט לבוש רגיל יעבור מילד לילד, שוב יהיה ברור כי זה לא משהו שנקנה לאחרונה כי אינו מצוי בחנויות כיום..ושוב תבלוט השונות הכלכלית בין התלמידים.

Nora Shu

New member
מאוד שמחה שלא לא יגע בי

אישית אני הייתי מעדיפה לכרות לעצמי יד מאשר לקחת בגדים מהאח הגדול שלי [אם הייתה זו הסיטואציה בעניין, אבל זו אני]. הדיון נהפך להיות כלכלי, אך במהותו הוא לא צריך להיות כזה. תלבושות אחידות, נקודות מעלה ונקודות אכזבה. מה טוב בתלבושות אחידות? שוויון מסויים, הכרה של בית הספר, אירגון יעיל בטיולים [זה ממש יעזור בטיולים עם קבוצות מבתי ספר שונים.], הוצאות כספיות. נקודות אכזבה: דיכוי ביטוי עצמי, אי שוויון עצום בין צוות המורים לתלמידים, כפייה, הוצאות כספיות. כל אחד יכול לראות כל נקודה בצורה שונה מכיוון מבטו. אני אישית ממש *ממש* נגד.

עונה-

העובדה שהמחיר מסובסד על הממשלה עדיין לא עוזר הרבה, ומעבר למחיר הרגיל יש עוד בעיה ממש עצבנת שנוצרת בעקבות התלבושת האחידה- כידוע התלבושת לא נמכרת דרך בית הספר אלא לרוב דרך חנויות וחברות שמגיעים איתן להסכם, לכן לעיתים קורא שהחנות מחליטה על דעת עצמה להעלות את המכירים וחולצה שאמורה לעלות 25 שקלים נמכרת ב40 או יותר, זה נעשה כמובן באופן לא מוסכם ולמעשה החנות מרמה את התלמידים. ודרך אגב אני לא ממציאה את זה בתר תיאוריה, אני אומרת את זה בתור משהוא מבוסס שכבר ראיתי קורה. ואפילו שההוצאה הכספית היא חד פעמית אי אפשר להתעלם מהעובדה שהוצאה היא עדיין הוצאה ונטל. כאמור, הצורך ברכישת מלתחה כלל לא משתנה רק בגלל קיום התלבושת שמשומשת רק בשעות הלימודים ובימי לימודים והצורך בקניית "בגדים אופנתיים" כמו כן גם לא נפתר משום שבשביל רוב התלמידים בילוי אחרי שעות הצהריים עם חברים אומר חברים מהכיתה/השכבה/בית הספר וכמובן שהוא לא יעשה בתלבושת האחידה (כמובן שעם הוא כן יעשה בתלבושת זה דווקא הדבר שיכול ליצור את המבוכה ואת ההרגשה של חוסר השוויון) למראת שכאמור, כאשר תלמיד בא לבית הספר בלבוש שהוא לא "שיא האפנה" זה לא גורר כל תגובת זלזול מהחברים לכיתה ולא נותן הרגשה של חוסר שיוויון, כמו שכבר אמרתי לדעתי הטיעון הזה הוא פשוט שגוי. בכיתות מצבם הכלכלי של רוב התלמידים ידוע לשאר התלמידים, ותלבושת אחידה כלל לא תשנה את המצב, כמו כן עם הידע הזה נדיר שנוצר זלזול או הרגשת אי שוויון.

../images/Emo45.gif מסכים עם טניה וענת

למרות שתלבושת אחידה היא דבר שאומנם יוצר אחדות בבית הספר ודרך לזיהוי, היא איננה פתרון לשום דבר. טענה ראשונה שהועלתה למען תלבושת אחידה, היא שתלבושת אחידה יוצרת שוויון בבתי הספר. אמירה זו שגויה, מכיוון שתלבושת אחידה מהווה כיום חולצה עם סמל, מה שכמובן לא מונע מתלמידים בעלי כסף, להגיע עם ג'ינסים יוקרתיים, תופסות ללבוש, פלאפונים משוכללים, תיקים יקרים ועוד. ישנם אינספור דרכים לאנשים בעלי ממון להפריד את עצמם מאנשים בעלי הכנסה נמוכה יותר. טענה שניה שהועלתה למען תלבושת אחידה, היא שזאת הוצאה חד פעמית, ואחר כך גם אפשר להעביר את הלבוש לאחים הגדולים. ראשית כמו שענת אמרה, אני לא חושב שמישהו ירצה ללבוש בגדים שאחיו לבשו, אם יש אפשרות אחרת, שנית, תלבושת אחידה היא לא הוצאה חד פעמית אלא כמו שטניה העלתה את הנושא, זו למעשה הוצאה נוספת. במקום שתלמידים יקנו לעצמם מלתחה שאותה הם יוכלו ללבוש גם לבית הספר, וגם לאחר בית ספר ובאירועים חברתיים או סתם לבילויים, התלמידים נאלצים לבזבז את כספם על התלבושות האחידות, שמתישהו גם נהייות בלויות או קטנות ואז יש לקנות חדש, במקום שהם יוכלו לבוא עם הבגדים שיש להם כבר בארון. הוצאה זו לטעמי היא בזבוז של סכומי כסף שיכולים ללכת למטרות אחרות. לכן אני מסכים עם טניה וענת, שתלבושת אחידה היא דבר שאישית אני מאוד נגד. אך בכל זאת, אני לא פוסל את האפשרות לדון באופציה חלופית לסימן היכר או זיהוי של תלמידים כאשר הם נכנסים לבית ספר ונמצאים בבית ספר.

avinoam edry

New member
תלבושת אחידה אינה פיתרון

ואני בהחלט מסכים עם אור טניה וענת הפיתרון המאולץ של תלבושת אחידה שכיביכול נועד ליצר שיוון בין התלמידים מחפה על הבעיה האמיתית שבגללה מעלים את הפתרון הנ"ל הפערים החברתיים בין מגזרי האכלוסיה השונים תלמידים שנמדדים ע"י כמות הכסף שיש להוריהם תלבושת אחידה היא למעשה הסכמה כנועה למצב הלא צודק שנוצרה בחברה שלנו

o0Invisible0o

New member
../images/Emo9.gif

בעד תלבושת אחידה, מלאה. צבע או שניים לבחירה. לבוש מלא לספורט..[סט של טרנינג וטי שירטס- אפשר גופיות] לבוש מלא לחורף, מעיל ומכנסיים חמים. אפשרות בחירה בין חצאית למכנסיים לבנות..[גם לבנים אם בא להם..
] לא חצאיות קצרות.
נימוקים- תלבושת אחידה יוצרת סביבה אחידה ושוויון, לפחות כמעט שוויון..בין התלמידים... יוצרת סביבה לימודית..הבנים לא מסתכלים בשיעור על התחתונים המבצבצים מהמכנסיים הנמוכים של התלמידה.. או לא בוהים בשומנים שיוצאים מחולצת הבטן של התלמידה המלאה שמנסה להראות כמו כולן. אין ויכוחים על מה היא חולצת בטן ואיזה גופיה מותר ואסור..פשוט תלבושת וזהו. לא צריך כרטיסי זיהוי ושטויות שכאלה בכניסה לבית הספר, כולם תלמידי בית הספר כי כולם בתלבושת. שני צבעים- בכל זאת שתהיה בחירה ותשמר אחידות. שילוב, פשרה..ויתורים..הכל בשביל תוצאה טובה יותר. בקשר למורים- מספר צבעים רחב יותר. מכנסיים או חצאיות אחרי הברך [כמו בתלבושת] אסור גופיות. זה גם חשוב בשביל לשמור על ריכוז התלמידים..לא פעם יצא לי לרכל על איפה המורה לאנגלית קנתה את החולצה המאגניבה הזאת
[היא מטופחת כזאת וזה..] ולתהות למה לעזאזל המורה להיסטוריה נועלת נעליים ירוקות.
אז כן זה פוגע בחופש..אבל בית הספר, לא משנה מה נגיד או נעשה, לעולם לא יכול להיות מקום דמוקרטי..תפקידו ללמד ולחנך ולכן קיימת היררכיה כלשהיא. זאת רק דעתי כמובן..והיא כמובן לא משנה כלום..אבל אני שמחה לחלוק אותה ולהגיד את הנימוקים שלי.

טוב,

אני דווקא בעד תלבושת אחידה, אבל כן בעד הפיכת בית הספר למקום דמוקרטי כלל האפשר. מה שאומר - לערוך הצבעה כלל בית ספרית על הצבעים/עיצוב/כל דבר אחר שקשור בכך. מה שכן זה שאני מתנגדת להכריח בנות ללבוש חצאיות (אני לא אכנס כרגע לשיחה על בתי ספר דתיים), ובאופן כללי להכריח אנשים ללבוש משהו שהם לא רוצים (לדוגמה - חובה לבוא עם חולצה ארוכה בחורף, גם אם קר)

Nora Shu

New member
בית ספר יכול להיות דמוקרטי. ><

אחרת אני שייכת לבית ספר מתחזה. XDD

o0Invisible0o

New member
../images/Emo122.gif

ממה שהבנתי לביה"ס הדמוקרטיים האלה יש חסרונות רבים והתלמידים חוששים לצאת מהמערכת..משהו שם לא עובד באופן מוחלט, לפחות לא לכולם. אני מודעת לעובדה שיש בתי ספר דמוקרטיים אך שגם הם לא הפתרון האופטימלי ככל הנראה. וסתם לא קשורה..ואוו איך סקלתם אותי בתגובות..:X
מפחיד לנסות להציג צד קצת שונה פה.

Nora Shu

New member
לא התכוונתי לסקול.

מצטערת אם עשיתי את זה: אבל כמו שאת מרגישה צורך להביע את הדעה שלך, גם אחרים כנראה. לא נגדך, חס וחלילה, ראוי להערצה מי שנותן לדעתו ביטוי, אבל אני חושבת שמותר להתנגד לדעות שלא נראות נכונות, לא? בכל מקרה, אני יודעת שאין דבר כזה "דמוקרטיה שלמה", ובהחלט לא יכולה להיות מוסגת בתוך הגבולות של החינוך הישראלי. אבל... אני לא חוששת לצאת מהבועה הדמוקרטית של הבית ספר שלי, והרבה לפני [ואחרי] לא מפחדים. כמו שסיפרתי היום לחברה שלי, זה לוקח סוג מסוים של בנאדם, ספיק אמיץ, ללמוד בתוך הבועה של החינוך הדמוקרטי.

niromy

New member
עמדתי בנושא

טוב אז ככה, תלשובת אחידה- בעד! מה שלא תגידו על חופש הביטוי וזכותכם להתלבש איך שאתם רוצים ובלה בלה בלה- בולשיט! גם עם תלבושת אחידה אתם יכולים להיות מיוחדים בדרכיכם שלכם דרך איפור, תכשיטים ושאר אקססוריז (מילה שבטח רק בנות מבינות חח) אחרים.. אז כמו שצייתי פה למעלה אני בעד תלבושת אחידה, ואפילו אני חושבת שזה צריך להיות תלבושת ברורה א-ח-י-ד-ה, אני לא מחשיבה את מה שנהוג היום (חולצות של פוקס במאה אלף גווני צבעים שכולה מודף עליהם סמל בית ספר). אני מתכוונת כמו מה שהיה פעם- חולצה אחת עם סמל בית ספר ומכנסיים ארוכים ג'ינס או שחורים. תבטאו את עצמכם בשאר הדברים כי בסוף באמת כשאתה עם תלבושת אתה מתנהג שונה ויש בזה איזה דפוס התנהגות שגורם לך להרגיש "אני בבית ספר ואני צריך להתנהג כמו תלמיד בבית ספר". את שאר השטויות שלנו נעשה אחה"צ כשנצא עם חברים. גופיות- כמו שאמרו מעליי- מקסימום בשיעור ספורט. לא מעבר.. חצאיות קצרות- אם זה חלק מהתלבושת כי כמו שהבנתם מלמעלה אני בעד תלבושת חח בקשר למורים- שלא יבואו עם תלבושת אבל שיבואו מכובד. מגעיל אותי שיש מורות בבית ספר שמתלבשות יותר פרובוקטיבי ממני.. כאילו פאק את מורה, תתנהגי בהתאם.. איך את רוצה שאני ארכוש לך כבוד כשאת מתלבשת כמו זונה/ליצן מהלך?!? הממ טוב נראה לי שזהו חח מאיה אם את צריכה עזרה את יודעת איפה למצוא אותי.. :)

למעלה