דף מידע חדש...

מיוצקה

New member
דף מידע חדש...

שוב, אני מבקשת מכם להגיב ולתת את דעותיכם כך שאוכל לגבש את דעות הארגון לדף מידע... והפעם: לבוש הולם לבית הספר. תלבושת אחידה? גופיות? חצאיות קצרות? מה אתם חושבים שמותר ומה אתם חושבים שאסור ללבוש,האם גם המורים צריכים ללבוש תלבושת אחידה-אם יש?... -תודה מאיה

Reution

New member
מאיה..

אני יגבש עמדה, ואנסח אותה עד מחר.

חמדונה

New member
המממ

כל עוד התלבושת לא גורמת לשום דבר שעלול לבייש את התלמיד, היא בסדר. כלומר, לא הייתי דורשת חצאיות קצרות, משום שאולי לחלק מהתלמידות זה לא נוח. כנ"ל לגבי גופיות. ולא הייתי דורשת ג'ינס, כי זה סתם מעורר פרחיות.

lazaroni

New member
אה!

אני אגיד קודם שבתיכון המהולל שבו אני לומד "אהל שם" החל משנה הבאה יש תלבושות אחידה אבל! רק חולצה ---> עם צאוורון או בלי ב4 צבעים: אדום, כחול, שחור, לבן....והסמל המהמם שלנו ובכן...דעתי היא: תלבושות אחידה ---> למה לא כל עוד היא נורמלית ולא יותר מידי פורמלית גופיות ---> בשיעורי ספורט למה לא? חצאיות ---> תלוי באיזה אורך למרות שלא הייתי מתנגד למיני =) זהו עד עתה אם יהיה לי מה להוסיף אוסיף... רן לזרוני.

eyalib

New member
אכן רן...

חופש הביטוי - out סתימת פיות - in הסטיקר כבר בדרך...

Reution

New member
דעתי בנושא...

לפי דעתי, תלבושת אחידה זה דבר חשוב מכמה סיבות: א. הצד הכללי: חסכוני יחסית. כשאין חולצה אחידה, יותר קשה, מבחינה כלכלית. כיוון שאז יהיה צורך ברענון המלתחה ובקניית בגדים שונים ומגוונים לבית ספר. בדר"כ חלק גדול יחסית מהתלמידים בארץ מייחסים חשיבות רבה למראה וללבוש, לכן המון אנרגיה ומאמץ מיותרים יופנו לבניית מלתחה מתאימה וראויה, לפי צו האופנה העדכני ביותר
ב. שייכות ושיוויון: תלבושת אחידה, עם סמל בי"ס, מהווה סוג של שייכות לאותו בית ספר. דבר שתורם רבות להרגשת השייכות של התלמיד/תלמידה למקום. נוצר מצב שכולם לובשים חולצות זהות, כך לא נוצר הבדל ושוני בין התלמידים (מבחינת מראה). ג. נוחות: אוביקטיבית, התלבושת האחידה נוחה יותר. אני לא מסכימה עם האימרה שתלבושת אחידה פוגעת בחופש הביטוי של התלמיד/ה. לפי דעתי, ניתן למצוא הרבה מאוד דרכים לבטא את עצמך. בקשר לגופיות- אני נגד זה גם בשיעורי ספורט. זה לא צנוע ובמסגרת חינוכית כמו בי"ס, לפי דעתי, אין מקום ללבוש כזה. חצאיות- אפשרי בהחלט. אבל בגבול מסוים (אני בטוחה שתסכימו איתי שמיני לבי"ס זה קצת לא לעיניין). לפי דעתי צריך גם לקבוע גם את סגנון הלבוש של המורים, כי הרבה פעמים ראיתי מורות בבי"ס שלי שבאות עם גופיות, חולצות שקופות (או שהן מתכחשות לעבודה שהן שקופות יחסית ומנותקות מהמציאות, או שהן באמת לא מודעות לזה). זהו, נראה לי שכרגע מיציתי את הנושא. אם יהיה לי מה להוסיף, אני אוסיף

למה דווקא נחמד לראות בחורות

אם גופיות בשיעוריי ספורט אם הן רוצות להראות שיש להן דברים טובים על הגוף אז למה לא?! איזה בדרן אני!

מפחינתי יהיה אפילו נחמד אם נלך

עורמים לבית ספר או לפחות עם עליי נענע שיכסו את המקומות הנחמדים בגוף...

גינס דווקא דיי נחמד לבנות

אני חושב שלרוב זה מבליט להן את הדברים היפים המעטים שיש להן... (איזה בדרן אני)

Reution

New member
שמע להתבדח על זה זה נחמד מאוד ../images/Emo13.gif

אבל , נראה לי, שזה דורש טיפה רצינות אני יכולה לארגן שרשור מיוחד לבדיחות שנונות בנושא

אני חושב ש

אין שום בעיה עם תלבושת אחידה, כל עוד מדובר בחולצות עם סמל. אם מתחילים להגביל את חופש לבוש התלמיד ואומרים לו לבוא עם בגדים א',ב' וכו', אז נוצרת בעיה. לדעתי גופיות זה קצת חופש מוגזם בשביל תלמיד לבוא. לא בטוח לגבי נעלי בית, חח. חצאיות קצרות, אממ לדעתי זה תלוי מה דעת הבנות פה בפורום לגבי לבוש זה, לי אישית אין בעיה עם זה, זה לא נראה לי בעיה שצריכה להטריד את המורים כל כך.

Rc300

New member
חולצות עם סמל

זאת הדוגמא הקלאסית....ואנ'לא חושב שצריך יותר מזה-אחרי הכל,התלבושת האחידה באה במטרה להראות שאתה או את שייכים לבי"ס הזה.

o0Invisible0o

New member
לא רק...../images/Emo4.gif

היא באה ליצור שוויון בין התלמידים.. כי יש את אלה עם המכנסיים ב700 ש"ח..ואלה עם טרנינג ב20 ש"ח מהשוק..ואז תלמידים מתחילים לרכל..תלבושת אחידה אומרת, כולם שווים, לא משנה המצב הכלכלי בביתם..בבית הספר כולם נראים אותו הדבר. [כמובן שעם התעקשות אפשר לבוא עם נעלי ספורט/מגפיים/עקבים/פלטפורמה יקרות..משקפי שמש, תיקים והרשימה אין סופית..]אבל לבוש בסיסי שווה יוצר רושם של אנחנו שווים...את/ה כנראה לא מבינ/ה כל כך את המטרה..:X

niromy

New member
לא שאני נגד מה שאת אומרת אבל..

את רוצה להגיד לי שאתם לא יודעים בכיתה/שכבה/בית ספר למי יש יותר כסף ולמי אין?? אצלנו פשוט לא אכפת.. זה שלמישהו יש יותר/פחות כסף לא הופך אותו אצלנו למישהו אחר ולא מסתכלים עליו אחרת. נכון, זו אחת הסיבות לתלבושת אחידה אבל בסוף זה לא מה שהתלבושת משרתת כי עדיין תמיד תוכלי לדעת אם לילד יש/אין כסף.. זה יותר בקטע של לא לבוא עם המכנסיים הנמוכים וגופיות חשופות לבית ספר כי זה לא המקום להראות עד כמה את כוסית (או במקרים היותר גרועים- עד כמה את לא בניגוד למה שאת לובשת חהחה)

Rc300

New member
זו לא המטרה!המטרה היא לשייך לבי"ס..

לא יותר מזה...וגם אצלנו בשכבה ידוע למי יש יותר כסף ולמי פחות....וזה לא יוצר "קבוצת עניים וקבוצת עשירים"...כולם חברים של כ-ו-ל-ם.

Nora Shu

New member
טוב שלא נגזים ונהיה קומוניסטים.

אז למישהו אחד יש 700 ולשני 20. נו? אני בהחלט לא מסתובבת עם בגדים שעלו לי יותר מ.. 10 שקל. הרוב אני קונה יד שניה, חוץ מבגדים תחתונים וכמה פריטים אחרים. אז מה? אם מישהו יכול ללכת עם בגדים שקנה ביד-שניה ומישהו יכול ללכת עם בגדים שקנה בקסטרו אין צורך לכפות על אף אחד מהם ללבוש את בגדיו של השני. או תלבושת אחידה מלאה. בגדים זו צורת דיבור, צורת התנהגות: אולי זה נשמע שטחי, אבל בגדים *כן* מציגים אותנו: אם אנחנו עצלנים, או מיופייפים, או מנסים להיראות כמו בריטני ספירס. אם כולנו נלבש אותו הדבר לא רק שנאבד חופש ביטוי עצמי, אלא גם נהפוך להיות רכוש בית ספרי לכל היבט. זה לא נשמע הכי הוגן, נכון? אני מצטערת אם זה נשמע כאילו הגזמתי קצת, אבל תסתכלי שנייה מהצד ותביני. לא כולנו שווים, לא מבחינה כספית ולא מבחינה ערכית, אבל אם נוותר על מה שמייחד אותנו בכזו קלות אנחנו יכולים כבר לבוותר על שיעורי אמנות למען מתמטיקה: שכל אחד יחשוב אותו הדבר, כמו תוכי. קומוניזם הוא רעיון נהדר, אבל בביצוע הוא נכשל בצורה דרסטית.

למעלה