דע את דעת אמת

begone

New member
לצערי, לא

הטלת הספק היא הנחת העבודה הראשונית. אני מטיל ספק ב*הכל* ולכן לא מוכן לקבל שום דבר כעובדה ללא הוכחה. כך פעל הפילו´ דקארט. הלוגיקה היא רק כלי, לא מטרה. אם אלוהים איננו ניתן להוכחה, הרי שכל מי שמאמין בו הוא בגדר אנטי-רציונלי. לכן מסוכן להאמין באלוהים. באותה מידה אפשר להאמין בשור סגול המרחף מעל חיפה. ועכשיו תן לי הוכחות לקיומו של אלוהים. זה יכול להיות מעניין סוף סוף.

preacher

New member
דרושה הבהרה

למה, בדיוק, אלוהים שיש הוכחות לקיומו הוא בגדר סתירה להגדרתו? מהי ההגדרה הזו, ומי בדיוק הגדיר אותה? מאיפה נובעת הגדרה שכזו? מבני אדם? כי במקרה של סתירה בין המציאות להגדרה שנוצרה ע"י אדם, סלח לי אבל אני מעדיף את המציאות. בתנ"ך, אם זכור לי, לא היתה הגדרה לאלוהים.

alond

New member
לא יודע מה עם הגדרה מדוייקת

אבל הנה 13 העקרונות שדתיים אמורים להאמין (אמונה שלמה). לא מצאתי סתירות אבל גם לא התעמקתי בזה כי הסתום שם רב על המובן (לי כמובן. אני מניח שמסבירים לדתיים מה הם אומרים במילים שאולי גם אני אבין).

alond

New member
זה היה קשור להערה האחרונה שלך

לגבי קיום אלוהים בתנ"ך. או קיי, מה שהבאתי זה לא מהתנ"ך אבל... טוב אין לי ממש תרוץ. חשבתי שאולי יעניין מישהו. לי זה היה חדש. טעיתי? קורה. סולח?

taro

New member
אני לא חושב שזו סתירה להגדרתו

אלא סתירה לאמונה, משום שלא מדובר באמונה, אלא בידיעה מדעית. לכן האמונה לא תהיה דתית, אלא מדעית, מה עוד, שזה יהיה אסון, שכן אנשים רבים יחזרו בתשובה רק מתוך רצון לקבל שכר ולא עונש.

answers2

New member
אני חושב שהוא באמת לא מבין

תקרא מה שכולם כתבו עליו ותראה שזו האמת . למרות שכתבת שקשה לך להמנע מתגובות (ואני די מזדהה איתך בקטע הזה) , אני ממליץ להימנע מהתייחסות אליו ולו רק על מנת לשמור את הדיונים פה ברמה מתקבלת על הדעת.

answers2

New member
נכון שנשבר

אבל זו לא הפואנטה . גם העובדה שהוא לא מסוגל להבין עברית בסיסית איננה סיבה להתעלם ממנו . אבל שפת הביבים שלו פשוט מגעילה. השחצנות שלו בלתי מובנת . ויש לציין - את הקללות שלו הוא מחלק בצורה שוויונית לחלוטין בין חילוניים ודתיים . וכמו שקראת בעצמך , העיפו אותו מהפורום בעבר . ועד שיעיפו אותו שוב אין סיבה לסבול את עלבונותיו , והגיגיו נטולי ההגיון . פשוט להתעלם ודי . כך אני עושה , ותאמין לי - נהיה לי הרבה יותר כיף להיכנס לפה .

begone

New member
אמת? מה זה אמת?

לפי האמת שלך, יש אלוהים. אז כנראה שאתה לא יודע מה זה אמת.

taro

New member
למה אפשר לצפות מהגליאני מובהק?

מה שמדהים הוא, שהיית מצפה מאדם שדוגל בתבונה ובז למוסר (לפי הצהרותיו הוא), שיזנח את הדמוקרטיה שנותנת לגיטימציה לאי הגיון. משום מה, הוא עדיין תומך בדמוקרטיה, למרות שמי שאינו מסכים איתו אינו הגיוני (ולכן דעתו מחוסרת ערך).

begone

New member
אל תבלבל את המוח

מי שמשקר - אני מצהיר בפומבי שהוא שקרן. אני לא אתן לך לשקר בפורום הזה, ואתה לא יכול לומר שאני ברברי כיוון שלכל השקרנים אין תקומה. אגב, להגיד ´שקרן´ זה לא ניבול פה. המילה ´שקרן´ מופיעה גם במקורות. ניבול פה זה להגיד מילים אחרות, שבאמת אין מקומן פה. וקרוקודיל מסומם זה באמת סתם מצחיק.

תנאית

New member
מאיזה מילון מחורבן

אתה לוקח את ההגדרות שלך לכל דבר ? שמעת פעם על לוגיקה ? וכמה פעמים עוד תחליף שם?

answers2

New member
תנאית יקרה

בפורום הזה ישנם דיונים סוערים , חילוקי דיעות קוטביים , ולעיתים אפילו מילים קשות בלהט הדיון . הדבר היחיד המשותף לכל המשתתפים בפורום הזה חילונים ודתיים , יוצאים בשאלה או חוזרים בתשובה , שמאל וימין , הוא בוז טוטאלי כלפי ביגון והתבטאויותיו (ביגון - שם זמני כמובן) . לפיכך אני ממליץ לך לא להתרגש ממנו ופשוט להתעלם ממנו (מה שבפורום שלכם קוראים "טרול").

begone

New member
תנאית יקרה / זולה

לוגיקה? שמעתי. מילון מחורבן? אבן שושן ועוד. החלפת שמות? כמה שבא לי. ואם מישהו משקר, אני אגיד שהוא שקרן. זו זכותי. ´שקרן´ היא לא קללה, אלא ציון עובדה.

למעלה