דע את דעת אמת

אם יש לך הסתיגויות לגבי מסקנתי..

אז ככה.. על פי דרך התנסחותו באופן כללי בדיונים וניבולי פיו בפרט. כבר בתחילה החשד לגביו עלה, אופן הכתיבה היה די דומה. ברגע שהחל שוב לנבל את פיו באותו האופן החשד התחזק עד כדי כך שאני כמעט בטוח (99%) שזה הוא. 99% ?! = תמיד יש ספק כלשהו.

alond

New member
וזה לא הסתייגות

פשוט עניין אותי כמה אתה בטוח.

preacher

New member
הוא די הודה בזה בעצמו

(לא שאפשר לטעות, עם הסגנון שלו)

alond

New member
אתה יודע מה?

הוא לא ממש מקלל. הוא מברבר. שקרן מתועב זה לא משהו שלא שומעים פה גרועים מזה ללא תגובה. אני חושב שאמרתי גרוע מזה פה. קרוקודיל מסומם? זה מצחיק. על מה התרגזת (אם אכן התרגזת)?

answers2

New member
אם מדובר על ביגון

אזי האמת היא שכמה שמנסים , ואכן ניסיתי , לא ניתן לנהל שום דיון רציונלי איתו . אמנם בפורום הזה נשמעות מידי פעם אמירות קשות, אולם עיקר הדיון הוא לעניין. אם תעיין בהודעות של ביגון תגלה שכמעט וכל הודעה שלו מכילה עלבון לגבי מישהו (וזה כולל אפילו כופרים מוצהרים ועקביים כפריצ´ר). כלומר אפילו אינך צריך להיות דתי כדי לזכות בנחת זרועו , אתה רק צריך לא להסכים איתו על איזשהו פרט (שולי ככל שיהיה) ומיד תזכה בשלל נאצות ועלבונות. ואילו לצד העלבונות וגסויות הרוח היה גם תוכן ענייני , ניחא . אולם כפי שתראה בעצמך , אין כל תוכן לדבריו מלבד העלבונות והגסויות חסרי השחר . לכן אני משתדל להחרים אותו , וממליץ לכולם ללכת בעקבותי ופשוט להתעלם ממנו.

alond

New member
קשה להחרים מישהו ../images/Emo13.gif

זה בדם שלי לענות לשטויות. צריך לעבוד על זה.

תנאית

New member
אופייני משהו לשכמותו -

לפסול כל מי שחושב אחרת ממנו ולהגיב על כך בשלל דברי נאצה מיושנים ואופיניים(עיין ערך בחורי ישיבות)

alond

New member
לא שאני מתנגד, אבל לא אמרת לחרדים

פה לעזוב את האינטרנט וללמוד תורה? משמך משתמע שאת לפחות דתיה.

תנאית

New member
ממש לא , אני יוצאת בשאלה , אתאיסטית

אבל בגלל זה אני יודעת שכל אותם "צדיקים" הנואמים פה בפאתוס שכזה הינם בסך הכל בחורי ישיבה משועממים שגישתם לאינטרנט היא ע"פ רוב בהחבא (אינטרנט -קפה , בפינות צדדיות וכאלה )ועצם היכנסם לאתר הנושא את השם "חופש" מעיד על ספקותיהם לגבי עצמם . ממילא כל ההתחזות, צדקנות והצביעות הזו לא נראית לי במקומה. הבהרתי את עצמי?

alond

New member
בינתיים. עד הפעם הבאה ../images/Emo13.gif

אבל כבר אמרו פה שלא ראו פה חרדים. דתיים אבל לא חרדים.

israelberger

New member
הדעה שלך ממש לא נכונה

אני תלמיד ישיבה דתית ציונית שגישתי לאינטרנט היא בבית בלי שום מחבוא והיא גם לא סוד (וגם הרב שלי גולש באינטרנט) וזה שאני נכנס לאתר כמו חופש לא אומר שיש לי ספיקות אלא שאני מחפש תמיד אחר האמת ולא בורח מאף טענה של אף אחד.

israelberger

New member
ושכחתי להוסיף

שגם בישיבה יש לנו עשרות מחשבים עם גישה לאינטרנט והמון גולשים מהישיבה לעיתים מאוד קרובות.

israelberger

New member
אז אל תדברי בהכללות

תגידי בדיוק למי את מתכוונת או שאל תגידי בכלל. מהכללות אף פעם לא יוצא דבר טוב.

begone

New member
אתה מצחיק אותי

"לא ניתן לנהל שום דיון רציונלי איתו" חה חה חה. הנקודה פשוטה: דווקא דיון רציונלי מחסל את הדת בקלי קלות. אתה לא מסוגל לנהל דיון רציונלי, כיוון שהנחת הרציונליות היא שאין אלוהים.

alond

New member
אתה באמת טיפש? אתה עושה את עצמך?

מאיפה אתה מפליץ את השטויות האלה. הנחת הרציונליות היא שאין אלוהים? מאיפה אתה מקריץ את השטויות האלה? יותר ויותר הנמר מראה חברבורותיו.

begone

New member
רציונליות

הנחת העבודה של הרציונליות היא שיש להטיל ספק בכל דבר. עקרון הספקנות קובע שאי אפשר לומר שום דבר החלטי ללא הוכחה מוחלטת. מכיוון שאי אפשר להוכיח את קיומו של אלוהים, הרי שהוא לא קיים. כל דיון רציונלי נפתח בהנחה הבסיסית הזאת - אין אלוהים. אם היה אלוהים - היה ניתן להוכיח את קיומו.

nissimhania

New member
אתה מדבר שטויות!!

בנאדם, פתח ספר! תלמד קצת מושגים. "הנחת העבודה של הרציונליות היא שיש להטיל ספק בכל דבר"- הנחת העבודה?? בדיוק הפוך- הלוגיקה היא כלי אפריורי-ראשוני, "הטלת ספק" היננה תלוית פרדיקט, כלומר מטילים ספק במשהו, אותו משהו הוא תופעה אמפירית חיצונית. ולכן אם חוקי הלוגיקה אינם ראשוניים כלפי הרעיון של הטלת ספק, הרי שהוא איננו יכול לשרת כ"הנחת עבודה". אותו רעיון של הטלת ספק יכול להיות רק נגזר מאותם חוקי לוגיקה. אך זה כבר ידוע (ראה קנט) שע"י שימוש באותה "לוגיקה" ניתן להגיע למסקנות סותרות זו את זו. "אם היה אלוהים - היה ניתן להוכיח את קיומו."- ממש ממש לא נכון!! אם היה ניתן להוכיח את קיומו, כמו שניתן להוכיח מדעית כל תופעה אמפירית, אלוהים היה בגדר תופעה בלבד בסתירה להגדרתו! קרי, אם היית מוכיח שאלוהים קיים, הרי שכל מה שהוכחת הוא שמה שמצאת אינו אלוהים באמת!! ואם כבר, ורק בכדי להציק לך, אני יכול לתת לך "הוכחות" לקיומו של אלוהים שנכתבו ע"י גדולי הראציונאליסטים. ותאמין לי שהן היו הרבה יותר חזקים בלוגיקה ממני וממך.

nissimhania

New member
תיקון טעות-

"ולכן אם חוקי הלוגיקה אינם ראשוניים כלפי הרעיון של הטלת ספק..."- אינם=הינם. סליחה.

למעלה