דע את דעת אמת

דע את דעת אמת../images/Emo151.gif

נתגלגל לידי העלון הסטירי "דעת אמת" וזה מה שמצאתי.... בדיחה ראשונה: אומרים בתפילת השבת "האל, הפותח בכל יום דלתות שערי מזרח ובוקע חלוני רקיע מוציא חמה ממקומה ולבנה ממכון שבתה" וכי ראיתם את בורותם (רח"ל) של מתקני התפילה וכי יש בשמים שערים או חלונות?! לקרא לצחוק... לבכות ולא להאמין!!! בתפילת"השיבנו אבינו לתורתך" ירוחם

israelberger

New member
תשובה

לא קראתי את המאמר אבל בקשר לעיניין הספציפי שהבאתה אני יכול להגיד לך שאין ספק שמדובר ברעיון רוחני. ה´ לא נמצא בשמיים אלא שבתור דימוי כותבים עליו כאילו הוא בשמיים. רז"ל לא היו בורים וידעו שאין שום בסיס באסטרונומיה בתקופתם לרעיון שיש שערים פיסיים בשמיים והמשפט הוצא לגמרי מהקשרו.

תשובה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אתה חכם כמעט כמו מחברי החוברת ... מי שצריך ´תשובה´ לבדיחה טפילה כזו שילך להיסתכלות. סליחה ירוחם

liat18

New member
חופש

אני מסכימה עים ישראל ברגר, בתשובתו ל"ישיבישער" ,אך,מה קשר לחופש?

begone

New member
ירוחם, אני מרחם עליך

קראתי את האתר המגוחך ´בין צבא לישיבה´ ובו אוסף שקרים מבהיל על נושא גיוס בני הישיבות. משפט אחד במיוחד, שהודגש בכותרת גדולה, תפס את תשומת ליבי: "הישיבות הם המזוזה של המדינה" אם אכן הישיבות הם המזוזה של המדינה, ואני זרקתי את המזוזה אצלי במשרד לפח, אז אני אכן מסכים לכך: אני מסכים לזרוק את כל הישיבות שלכם לפח של ההיסטוריה, ולראות איך החיים שלי מתנהלים נהדר גם בלעדיה. אגב, מזוזה היא חתיכת פלסטיק/עץ שנדבקת לצד הדלת ולא עושה שום דבר. זה בדיוק מה שאתם: נדבקים לנו לנשמה ולא עושים שום דבר. מזוזות - הריני מבצע עתה פולחן ´תשליך´ ומשליך את כל הישיבות האינפנטיליות לפח הזבל של ההיסטוריה. לכו תמצאו עבודה, בטלנים.

preacher

New member
אם הישיבות הם המזוזה של המדינה

נראה לי שהם לא מלאו את תפקידם לאחרונה. מה קורה אברכים, לא התפללתם חזק מספיק? אולי צריך להחליף את הישיבות כמו שמחליפים מזוזות.

../images/Emo63.gif

ראשית: האם לא לימדו אותך את מאמר חכמנו ז"ל "אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו??? ה"מזוזה" איננה פלסטיק או עץ בפנים מתחת לעץ והפלסטיק ישנו טקסט אלוקי שע"י אנו נזכרים במצוות הא-ל לפני שנצא לרחוב בהם יש את פגעי הזמן רח"ל המסרים את האדם ממצות הא-ל. שנית: קשה.. קשה מאוד יהיה למחוק את הישיבות מהעם היהודי במדרש נאמר "מימיהם של אבותינו לא פסקה ישיבה מהם" (בראשית פרק כ"ח) ובזה הצלחנו לשמור על העם היהודי כמו שאמר הרמב"ם "אין אומתנו אומה אלא בתורתה" נראה כמה דורות אפשר יהיה לחיות בשקר הגדול שאתם לצערי הגדול חיים בו... להיות יהודי ללא תורה ומצוות. סליחה...
באהבת ישראל. ירוחם

begone

New member
מודה ועוזב לא ירוחם אף פעם

"ה"מזוזה" איננה פלסטיק או עץ בפנים מתחת לעץ והפלסטיק ישנו טקסט אלוקי" המזוזה היא חתיכת פלסטיק או עץ שבתוכה יש נייר ועליו כתובים מילים. אין כזה דבר טקסט אלוקי מכיוון שאין אלוהים. ועכשיו - הלאה. "קשה.. קשה מאוד יהיה למחוק את הישיבות מהעם היהודי" נראה לי שהנאצים דווקא כמעט הצליחו בכך. בלי בן-גוריון והתמיכה של מפא"י, מספר תלמידי הישיבות של היום היה זעום וזניח. "ובזה הצלחנו לשמור על העם היהודי כמו שאמר הרמב"ם" האם הרמבם הגאון חזה מראש את השואה, שבה הושמדו שישה מליון יהודים? "נראה כמה דורות אפשר יהיה לחיות בשקר הגדול שאתם לצערי הגדול חיים בו... להיות יהודי ללא תורה ומצוות" בינתיים עברו די הרבה דורות וזה עובד מצויין - מכיוון שבכל דור ודור יש כאלו שטוענים שאין אלוהים - אתם קוראים להם ´כופרים´ ואנחנו קוראים להם שפויים. ולסיום - איחול: אני מאחל לך שתזכור איך נרצחו שישה מליון יהודים בשואה, ואיך אלוהים שלך לא ממש התייחס לכך. האם זהו אלוהים שראוי להאמין בו? לדעתי זה אלוהים שמעולם לא היה קיים, אלא בדמיון המעוות של כמה הוזים.

לידיעתך השואה נחזתה במדויק ..

בפרטי פרטים במיוחד לגבי המהלכים הפוליטיים/מדיניים שקדמו לה.

עידו10

New member
טעות.

פשוט טעות. השואה לא נחזתה. אלה שטוענים שמצאו את הנבואה פשוט מפרשים את התורה לפי פרשנויות פרטיות ומגוחכות שלהם, ואתה יודע מה אומרים על נבואות שלאחר מעשה.

לפני שאתה קופץ..

אציין את מה שלא ציינתי קודם, מדובר על כ-500 שנה לפני השואה. אני מדבר על חיזוי (אם זה נבואי או לא אני לא בטוח) הרי מהלכים קודמים לא צריך לחזות הרי הם נמצאים בדפי ההסטוריה.

עידו10

New member
500 שנים לפני השואה

היא נחזתה במדויק? אני הייתי רוצה לראות את זה. ממה שקראתי מדבריו של אדם אחר בפורום נטעים, ה"נבואה" הובאה מתוך התנ"ך. אם לך יש "נבואה" אחרת, אשמח לראות את מקורותיך. דבר נוסף- אם השואה נחזתה מראש, מדוע לא נעשה דבר בנושא? אם אתה יודע שמשהו רע הולך לקרות, לא תמנע אותו?

begone

New member
אתה שקרן

אם השואה נחזתה במדויק - אז למה נרצחו בה 6 מליון יהודים? שהרי חזקה על הרבנים שהם יודעים לקרוא את הטקסטים שאתה יודע לקרוא היום. המסקנה: אתה משקר. פשוט שקרן מתועב. גם אין לך שום הוכחות, אפילו לא רסיס של הוכחה. אתה סתם מברבר בלי הרף, כמו קרוקודיל מסומם.

artbear, היהפוך נמר חברבורותיו?!!

אני רואה שהנידוי לא השפיע עליך. ניסית להפוך את חברבורותיך (כינוי חדש) אך לא יכולת להתאפק. אני מבין אותך, קשה מאד לרסן ברברי ובטח לא את עצמו!! תמשיך לנבל את פיך זה מוסיף לך כבוד במידה הראויה לשכמותך.

סיפורו של עלוב = בריון שכונתי..

התחיל יפה (כנראה כשהתחיל היה לו סוגר בין השיניים) ומהר מאד התקשה להתאפק ושחרר את חרצובות לשונו והחל לנבל את פיו לכל עבר. התעלק במיוחד על טארו (שלכל הדיעות הוא בר שיחה מעניין מרתק ובעל תרבות שיחה מהגבוהים בפורום) עד שלצערי נפלתי בעצמי קורבן. עקב כך הוא נודה/נחסם, וכבר למחרת חזר בשם אחר ושוב אותו סיפור... כ´חדש´ התחיל יפה ועכשיו סבלנותו פקעה והלשון שוב השתחררה.... זהו סיכום די תמציתי.

למעלה