דעת אמת

המשך

ד"ר מנחם הופנונג המחלקה למדע המדינה האוניברסיטה העברית - ירושלים "דעת-אמת היא נקודת אור בחברה הישראלית בה גדל מספר האנשים המזהים את המסורת היהודית עם מחזירי התשובה ומבטיחי הניסים והישועות. עמותת דעת-אמת עוסקת בחשיבה יהודית ביקורתית, המבוססת על הכרות מעמיקה של המקורות, לימוד רציני ופתיחות מחשבתית. חשוב מאד כי קול זה ישמע ברמה בחיים הציבוריים במדינת ישראל" נתי ליניאל פרופסור למדעי המחשב האוניברסיטה העברית ירושלים "גורם מרכזי בהצלחתם של מדעי הטבע היא היכולת לזהות טעויות. הנכונות לבחון מחדש הנחות ישנות ולתקנן על סמך תצפיות חדשות היא חיונית בחקר האמת. עמותת דעת אמת מביטה במבט חד ומפוכח באמונות יהודיות עתיקות ומבררת ללא חשש מה נכון ומה מוטעה, מה ראוי לאמץ ומה ראוי לדחות. כל זה נעשה מתוך מחויבות אמיתית לאמת. זו היא תרומה חשובה לבירור זהותנו. בזמנים שבהם העיסוק באמונות הבל זוכה לפופולאריות כה רבה ראוי לתמוך בגורם כזה המעלה על נס את החקירה הרציונאלית ובקשת האמת ועוסק בכך ללא לאות" יוסי ריבלין פרופסור אמריטוס לכימיה אוניברסיטת פילדלפיה, פנסילבניה "עמותת דעת אמת מציגה את הדת היהודית לכל שלוחותיה בצורה ייחודית וביקורתית כאחת. אני רואה בדעת אמת את אחד מעמודי התווך של הלוחמים בבורות ובאמונות הטפלות . אם לא תעצר מגפת הבורות הזו, ההורסת כל חלקה טובה בתוכינו , סופה שהיא תוביל אותנו חזרה לחשכת ימי הביניים" ד"ר דן בונה, אנתרופולוג "אנחנו נמצאים כיום בעיצומה של מלחמת תרבות דתית, המימסד הדתי והציבור החרדי/דתי גדלים במיספריהם ובעוצמתם. אט אט הם משנים את המבנה החברתי והערכי של מדינת ישראל האהובה עלינו. הדתיים כופים עלינו, לא רק איסורי נסיעה בשבת או כשרות מזון, הם סוחפים את כולנו אל עבר לאומנות משיחית, כיבוש שטחים, יחס גזעני כלפי אחרים, ולמעשה משנים את צביון חיינו ומנסים להפוך את ישראל לגירסה יהודית של איראן. כספים המועברים לישיבות , כוללים, בתי כנסת ורבנים תמוהים ומסוכנים. יכלו היו להיות לנו מושקעים במלחמה בעוני, ביצירת מקומות עבודה, בחינוך ערכי ומתקדם באומנות ובתרבות ישראלית. שוקדת דעת אמת הינו הארגון הישראלי העומד נכוחה כנגד מגמת הפיכתה של ישראל למדינת הלכה. ארגון המהווה בית חילוני לישראלים נאורים שאינם חפצים למצוא את עצמם באירן יהודית בעוד כמה שנים. ארגון שהחליט להגיד לא! למאמצי החזרה בתשובה ושטיפות המוח של המימסד הדתי. ולהווי ידוע לכם, הדתיים מפעילים תחנות רדיו, ערוצי טלוויזיה, עיתונות, כנסים, התקשרויות לאבלים לאחר מותם של אנשים – וטקטיקות אגרסיביות שאינן פוסקות. דעת אמת היא נסיון לעמוד נגד פרץ זה. דעת אמת היא המסגרת הציבורית לפעולה מעשית ורעיונית, המנסה לשמר – את אופיה הליברלי, חילוני פתוח לעולם, - של מדינת ישראל. עלינו לתמוך בארגון זה, להצטרף לפעילויותיו ולדאוג לטפחו ולהגדיל את היקפו – כדי לעמוד בפרץ. כדי להציל את מדינת ישראל מהתחרדות חרדית דתית המאיימת עליה. מדינת הלכה – הלכה המדינה" ד"ר שמואל בן-דור אמריטוס, פסיכולוג ואנתרופולוג המחלקה למדעי ההתנהגות אוניברסיטת בן-גוריון באר-שבע "עמותת דעת-אמת, לדעתי, היא מרכיב חשוב ואפילו חיוני במירקם התרבותי- אינטלקטואלי של החברה הישראלית. עמותת דעת-אמת מהווה מישקל נגד לעמדות וגישות לא ראציונליות ואף אנטי ראציונליות. עמדות וגישות מעין אלו רווחות בישראל (ולא רק בישראל) ולעתים מתקבל הרושם כי יש להן מונופול על האמת. יש לקדם בברכה גוף המניף את דגל הראציונליות והתבונה ופועל לקידומן"

רואים שאתה לא מכיר את

"דעת אמת". כי דעת אמת אינם מסיונרים ואינם מנסים להחזיר בשאלה, אלא לעורר חשיבה ישרה והגיונית, דבר שלצערי לא קיים בציבור החרדי, אם לחשוב ישר זה מסיון, ולחשוב עקום זו שיבה למקורות, אז אנחנו נמצאים בעולם מטומטם.

boten d

New member
האמת, אני לא מכיר

וכל מה שידוע לי זה פיסות קישורים פה ושם. בהודעה של יהודה המכבי הוא מצטט את פרופ' עוזי ארנן שאומר "לא לחינם מזהירים ראשי החרדים את צאן מרעיתם שלא יפתחו ולא יציצו בגליונות הטמאים של דעת אמת". והשאלה שלי היא איפה הגליונות הללו נמצאים? מסיונריות תלויה גם בזה. אם הם דוחפים את זה לתוך הישיבות, זה אקט שנשמע לי לא הוגן כל כך... למרות שהחרדים כן מחלקים את עלוניהם ושאר הנייר המבוזבז שלהם בכל חור חילוני

the dudu

New member
אם כבר מדברים על דעת אמת

אז הם שידרגו את האתר שלהם. נכנסתי דרך המועדפים אד דה לא עלה לי. סתם שתדעו שזה עושה בעיות..

אבזץ

New member
אישית,

יחסי אליה צונן עד קפוא.... וכבר הבעתי את דעתי אינספור פעמים בעניין ירון ידען ועמותותיו. אין שום קשר בין הלל לבין דעת אמת אלו עמותות שונות בתכלית ובעלות אינטרסים שונים לחלוטין. ועצם כתיבת שמות שתי העמותות בהודעה אחד גורם עוול גדול להלל, לדעתי. הלל אינה עמותה מסיונרית, אין לה שום רצון להעביר מישהו על דתו. ויעידו על כך עשרות חברים, חלקם אף דתיים חובשי כיפה.

דעת אמת לא פנאטית...

ההיפך. מהכירות אישית, ממש עוזרים שם לאנשים, ביחוד להורים שבניהם חזרו בתשובה, ביעוץ וכו'. "להתווכח" עם הטענות, תמיד אפשר, תמיד אפשר "למצוא תירוצים" - אני, בעודי בן ישיבה קראתי את הקונטרסים ולר השתכנעתי. אחרי כמה שנים זה היה נראה לי הגיוני. פעם שמעתי אימרה מצויינת: לכל קושיה יש תירוץ, השאלה כמה יהיה צריך לעקם את השכל בשבילו... וזה נכון גם בהקשר של דעת אמת. על פניו כתוב שאין דג בעל סנפיר שאין לו קשקשת-הוא מצא אחד כזה. אפשר ליישב יישובים של "לא התכוונו" ו"זה לא ממש דג" - אבל אדם הגיוני לא יקנה כאלה תירוצים. גם דעת חז"ל שיש בריות שמפרות את עצמן ללא הזדווגות-זה לא נכון וזאת עובדה - אפשר להתקשקש עם כל מיני הסברים "ביסוד הדין" אבל על פניו חז"ל טעו והסתמכו על שהיה ידוע להם אז-ככה שיש בעיה עם ה"הלכה למשה מסיני" - יש עוד המון דוגמאות, ולא מצאתי שם "עיגולי פינות" - מה שכן מצאתי שם "היגיון חילוני" שלא בהכרח מדבר להיגיון החרדי, כי החרדי קורא את הקונטרסים עם נכונות מסויימת לעקם את השכל, הוא רגיל "לישב" ומוכן לראות דברים לא כפשוטם בכדי לישב את דעת רבותיו... לגבי ה"מיסיונריות" - בדעת אמת, בניגוד לעמותות שמחזירות בתשובה, לא משתמשים "בחולשה" של המשתכנע. לא אומרים לו "החיים שלך זבל ותראה איך אתה עובד כל בוקר עד הערב כמו חמור ומרוויח ארבעת אלפי שקל, בוא אלינו תרוויח יותר ובחינם+גן עדן - לא אומרים כאלה דברים אלא מתמודדים עם ההיגיון. אני לא מאמין שאפשר "ליצור" יש מאין יוצא בשאלה-אפשר לזרז הליכים - מי שהראש שלו פתוח ימצא את כצמו באיזה שהוא שלב כופר. ויש מקרים כאלה של זקנית, שנמצאים בקשר עם דעת אמת-זקנים כופרים שאין להם כוונה או סיכוי לצאת בשאלה...

זה לא רק "ליישב"

האימרה "פון א קשיא שטארבט מען נישט" נכונה בכל מקום ובכל מצב ויש בה גם המון הגיון, אני אישית התחלתי להבין שהתלמוד מלא בשטויות וטמטומי שכל בלי קושיות כמו למשל "חסורי מחסרא" כשרוצים לעקם את המשנה... וזה רק דוגמא קטנה, לכן אני חושב שלהתפלפל האם מה שכתוב שם נכון או לא, מיותר, צריך להפריך את ההגיון התלמודי מעיקרו. עוד דוגמא קטנה זה עיקום הפסוקים למשל "כשאר יתן מום באדם כן ינתן בו" הכוונה לממון, שזה עיקום בוטה של הפסוק, (למרות שאני כמובן מברך על הוצאת העונש הגופני אל מחוץ לתחום).

uri80

New member
לא ממש התלהבתי מהנימוקים של מר

ירון ידען כנגד הדת. כשהאחים שלי שמעו כמה מהם בזמנו, התגובה המיידית שלהם היתה לפרוץ בצחוק. הבנתי אותם.

the dudu

New member
וואלה

אף פעם לא יצא לי לראות אותו תמיד כשהוא מופיע לחצי שניה אני מפספס אותו בשניה. אוףףף

the dudu

New member
נראה לי שלא התלהבת

כי הוא מתמודד נגד השקפות של החברה החרדית יותר - לפחות ככה הבנתי.

uri80

New member
יש מצב. אני מתקשה להבין אדם שיצא

בשאלה רק בגלל שירון ידען חידש לו משהו לגבי העלאת גרה או קשקשי דג. זה יכול להיות אולי טריגר למשהו אחר, התחלה של ספק ראשוני, אבל זה נראה לי כל כך כמו עיסוק בטפל.

the dudu

New member
אולי לא בגלל קשקשי דג

אבל בגלל שיש גוף שיש לו קונספט שלם על הדת מנקודת מבט חרדית לשעבר, וממפריכים טענות בצורה חכמה ובכתיבה שהם רגילים אליה, לדעתי כשיש כבר רצון לעזוב זה מאוד תומך..

rigoletto111

New member
נכון. זו בדיוק הבעיה שלי איתו

הגדרת במדויק. שהוא עובד בשיטות שלהם. השיטות הגועליות הללו של ציידי הנשמות

whitewidow

New member
לא יכולה להתאפק:

"מי צודק איני יודע אך אם קצת פה נמלכים גם הרבי גם הכומר הם, השניים , מסריחים”

למעלה