דעת אמת

דעת אמת

למי שלא מכירה זה שם של עמותה ידועה שמטרתה להוכיח על ידי ויכוח ושכנוע רציונאלי שמקור הדת היהודית הוא לא אלוהי אלא אנושי. כלומר היא איננה אמת מוחלטת אלא יצירה חכמה מאוד שאנשים יצרו. הנושא שרציתי להעלות לדיון: לחברים מהלל. מה היחס של אגודת הלל לדעת אמת ופעולותיה? וליוצאים בשאלה היקרים מהפורום אשמח לשמוע את דעתכם האישית.

דעה אישית שלי

אני כידוע לכם מחזיק בדעות אתאיסטיות ככה שאני מסכים איתם. ומחזק את ידם. ואולי בעתיד אף אתנדב לעמותה.

הערה חשובה

לפי מה שאני הבנתי דעת אמת והלל פועלים כול אחד בתחום אחר. דעת אמת פועלים בעיקר בתחום ההסברה מה שהחרדים קוראים מיסיונרים.. ואילו הלל מטרתה למי שכבר החליט לצאת! לתת לו עזרה טכנית ונפשית. רק את הדעה של אלו על אלו אינני יודע ולכן שאלתי. עוד נקודה חשובה: דרוש בדחיפות משהו בעל כושר ביטוי שיכתוב את הערך ``אגודת הלל`` באינצקלופדיה החופשית ויקפדיה. נ.ב איזה עוד ארגונים עוסקים ביציאה בשאלה? אני יודע על: הלל. דעת אמת. [אתר חופש. דרור.] משהו מכיר עוד?

עיקר השאלה

האם מותר לי לעזור באופן אקטיבי לאנשים שלדעתי טועים באידאולוגיה שלהם או שמותר לי רק באופן פסיבי. אגב מה זה בעצם אתר חופש? מה הוא עושה בפועל?

``האם מותר לי``

מותר לך לעשן סמים לרצוח ולאנוס. אם אתה חושב שזה מוסרי. אם זה בגבולות המוסר שלך. מה זה מותר לי? אתה קובע את החוקים והגבולות של עצמך. לאדם אחד ``אסור`` מה שמותר לאחר. תעשה מה שאתה מרגיש לנכון. לגבי חופש- יש להם אתר וחוברות. לי אישית יש סטיקר עם עקרון הדגל שלהם על הארנק. עקרון שמקורו בזכויות האדם ``חופש מדת`` זה עקרון שלא נופל מהזכות לכבוד הזכות לכבד או חופש הביטוי. מעבר לזה כנס לאתר שלהם.

מוסר זה לא כזה דבר מורכב

זה ככה דבר ראשון. אלא אם כן זה לא בא טבעי להיות מוסרי ואז זה כבר דיון אחר. ברור שיש משהו גלובלי, אלו הם קודים אתיים והומניות אבל אם אדם לא מוסרי זה לא יעזור לו הקודים האלה ואם הוא מוסרי הוא לא צריך אותם כי זה בא אצלו טבעי. ומה שאתה מדבר עליו זה לא קשור למוסר. וזהו אין לי כח לכתוב

justchip

New member
האם היית רוצה שאנשים יעזרו לך

באופן אקטיבי כי האידאלוגיה שלך מוטעת לדעתם? (אם כן אני יכולה לארגן לך כמה מחבת"ים מטרידים וסמינר ערכים)

אקטיבי או פסיבי?

לדעתי אין ללכת לרמה האקטיבית של הוכחה של האמונה האטיסתית. אם זה מגיע לרמה של כפיה של דעותינו על אחינו ואחיותנו... הרי גם אם אנו מצאנו את האמונה שלנו-אתיזים, זה אינו אומר שאין מקום לאמונות אחרות לאנשים אחרים. חשוב להסביר את דעתנו שלא יהיה אי הבנה, ושאפילו אולי יוצר איזהיא הבנה. במובן הזה אפשר לפעול לגרום לצד השני להבין את עמדתנו.

לא חושב שיש דעה רשמית של הל"ל

כפי שאמרת, הל"ל מסייעת למי שהחליט לצאת ומבחינתה אין העדפה אם האדם יחליט לצאת בשאלה או לא. אך ברגע שהוא החליט את ההחלטה היא תתן לו את כל הסיוע האפשרי. לגבי אגודות מיסיונריות סביר להניח שיש דעות כאלה ואחרות בין המתנדבים שמרכיבים את הל"ל אך לא נראה לי שיש דעה רשמית של הארגון. (וגם לא צריך שתהיה אחת כזו)

מה דעתך האישית?

אגב ראית אותי כשבאת למשרד של הקב``ט אחר הצהרים אתמול. ההיתי עם גופיה שחורה בלי שרוולים. ומשקפי שמש. התברר לי רק לאחר מכן.

דעתי האישית?

לא מתלהב ממסיונריות בכלל, אבל חושב שאולי טוב שיש מקבילה אחת קטנה לכל המנגנון הגדול ווהמשומן של ההחזרה בתשובה. אבל זה לא מה שינגוס בריבוי הטבעי של החרדים, ישנם דברים רבים אחרים שכן ואכמ"ל (וברוך הבא לרעם בטחון...)

אנחנו לא משכנעים

ציטוט מתוך אתר הלל: http://www.hillel.org.il/_Articles/Article.asp?CategoryID=16&ArticleID=39 הל''ל לעולם לא תנסה לשכנע אתכם לנקוט כל צעד שהוא, ותשמור על סודיות מוחלטת. אתם מוזמנים לחזור ולהתקשר אלינו בהמשך. אנחנו לא נחזור אליכם אלא אם כן תבקשו זאת מאיתנו.

אודות הלל

פתח קישור זה אודות הלל: http://www.hillel.org.il/_Articles/Article.asp?CategoryID=48&ArticleID=34 ןתעתיק לך את מה שאתה צריך לויקיפדיה. וגם תוכל להוסיף את הלוגו החדש של הלל מדף החדשות באתר: http://www.hillel.org.il/_Articles/Article.asp?ArticleID=162&CategoryID=34&Page=1

"פוטסטאפס"עושים פעילות מבורכת בחו"ל

נכנתי לאתר שלהם וקראתי, מאוד מעניין , מגניב, אם אני עובר לשם פעם ,אני מצטרף אליהם וגם יעזור להם , ומכאן אני גם מציע ליוצאים שלנו בחו"ל ואני מתכווין לניו יורק, להצטרף אליהם , כדאי ומומלץ.

למעלה