דעת אמת

כבר יצאת בשאלה?

והם אתה מסכים גם לחלק השני של התגובה שלי? להתנדב בעתיד לדעת אמת? נ.ב אהבתי בכרטיס שלך.. מקצוע: העיקר לא בחור ישיבה!

העיקר לא בחור ישיבה?

אתה מאלה שמחצינים את האנטי כמה שאפשר? מאלה שאומרים לך צדיק ואתה עונה חס וחלילה אני רשע? (מתבחששת זה מזכיר לך משו?)

קורה כמעט לכולם בהתחלה

זה טבעי לחלוטין בשלבים הראשונים של היציאה בשאלה להיות קיצוני, לעשות להכעיס, לרצות לצאת לגמרי ולמחוק כל סממן של העולם הישן. לאכול שרימפס וחזיר בשמנת עדיף ביוה"כ שחל בשבת. לרצות למחוק כל קשר לעולם הישן זה טבעי בשלבים הראשונים של היציאה בשאלה, ולרוב האנשים יש את ה"אנטי" הזה. זה גם טבעי לחלוטין שעם הזמן זה עובר ופתאום מתגעגעים לזמירות שבת, לתפילה בבית הכנסת, להנאה שבפיצוח סוגית גמרא סבוכה. ואז מגיעים לאיזון, מקבלים את הדת והדתיים ומפסיקים לכעוס כל כך על אלוהים. ככה לפחות זה אצלי

אם ככה אני בכיוון..

אבל בכיוון קצת אחר.. יותר התחברתי לסגנון מחשבה ולרציונליות שלהם-דבר שתמיד אהבתי והתחברתי אליו. מאשר לאנטי ולהתרסה כלפי הדת. והסגנון מחשבה הזה כניראה לא ישתנה בהמשך. איזה פחד.. שאני יתגעגע לדת בהמשך.. מה עושים? אולי אני יקנה בובה של רב ובית כנסת.. נ.ב יום כיפור יכול לצאת בשבת?

ואז...

מתגעגעים בחזרה לשרימפנס חזיר ברוטב שמנת ביום כיפור שחל בשבת! ובעצם למה להיות דתי?

``העיקר לא בחור ישיבה``

זה ענין אישי עם עולם הישיבות הצבוע ואכמ``ל ולא קשור לאנטיות ואני לא אנטי ולא אנטי-אנטי

דעת הלל ודעתי

דעת הלל זה ההתמחות של בני או לחילופין מישהו מצוות המתנדבים שגולשים פה. לדעתי הם קצת קיצוניים ופנאטים וקיצוניות זה דבר שאף פעם לא דגלתי בו. אני חייבת להוסיף שני סייגים לאמירה שלי- הראשון- אני לא ממש מכירה את האגודה הזו, אני אומרת את זה בעיקר על סמך מה ששמעתי בארוחות ובארועים בהלל, אולי דעתי תשתנה כשאני אכיר אותם. שנית- אני דוגלת בחופש הביטוי. אז גם אם דעתי עליהם שלילית, אני לא שוללת את הקיום שלהם.

עצמאות, "הלל" קיצונית.?? לא ידעתי

וממש לא נראה לי, הלל , דוגלת בחופש ובהבנה כלפי יוצאים חדשים ,ולא פעם אף משכנעת שלא לעזוב את ההורים והדת אם הבחור או הבחורה לא בטוחים בדרך החדשה ובשינוי הנלווה אליו, אין לי מושג איפה ראית פאנטיות או קיצוניות ב"הלל" והייתי שמח אם תצביעי על נקודות מסויימוות ,על מנת להתייחס אליהם , בכל אופן כאחד שדוגל בחופש ובליברליות אמיתית ,אני מכבד את החולקים על "הלל", יום טוב לכולם.

ephi79

New member
היתה פה בעיה של אנאפורה דו-משמעית,

"הם" מתייחס לדעת אמת, לא להל"ל..(נכון עצמאות?)<אפי בקטע של משפטים דו משמעיים>

אפי נראה לי שאכן טעיתי,סליחה שרה.

מודה ומתוודה , טעיתי בהבנת הנקרא, ולא קראתי את כל הדיון, ובכלל מה לעזאזל חשבתי???? מתנצל בפני שרה.

למעלה