דניסים, דניסיםםםם.........

ori j

New member
דניסים, דניסיםםםם.........

וואלה, כולם חוגגים בחוף הבית שלי ואני לא?? יציאה מהירה ב- 4:50 מהבית, ראובן סטיק לייט לוחץ על הדוושה ובתוך זמן קצר (5:10) אנחנו מסדרים ת'ריגים לדיג דניסים על חכות זרזור (!?). האמת שחשבנו שבשעה כזו השמש כבר תזרח אולם רק ב- 5:25 בערך ניתן היה לומר שהבוקר עלה. עננות גבוהה, גאות וים עובד קלות, גלים בסוול מסודר של עד 30 ס"מ. עולים על הריף, מחפשים סימנים כלשהם לאן להטיל קודם ולבסוף מתמקמים על הריף (מול המערות) כשראובן מטיל דרומה ואני לכיוון דרום מערב. לא חלפה דקה........................! ראובן עם דניס אחד על החוט, קצה חכה שבור ותוך כדי ההתנהלות גם הדניס מתחכם ובורח. ראובן עם פרצוף של "עם פתיחה כזאת, אני חוזר הביתה..." אבל מהר מאוד החכות שוב במים והדניסים עולים לסל. ראובן מוציא אותם אחד אחד ואילו אצלי עלו שניים שניים (תיכף אפרט את הסיבה), לאחר כשעתיים וחצי אינטנסיביות נרגעו האכילות וכמעט ולא נותר פתיון. כאן החלטנו לקפל ולחזור לשגרת היום יום. סה"כ נדוגו לא מעט דניסים בגדלים מאוד דומים כשהגדולים מתקרבים לחצי ק"ג (הערכה) והקטנים יותר בגודל של מנה נאה לסועד. מספר מסקנות מהיום: הריג שהעדפתי לבנות פעל מצוין באופן הבא (עד שנתפס בסלעים ונקרע) - חוט ניילון 30 איכותי באורך מטר וחצי, כשבקצהו משקולת קטנה (כ- 30 גר') ומעל המשקולת שני קרסים. הכוונה הייתה ליצור מצב שברגע שהמשקולת נחה על הקרקע, הרפיה קלה של החוט תאפשר לחוש כל נגיעה של הדניס. הריג נבנה ע"ג חכת זרזור שהוסיפה משמעותית למימד הרגישות וההנאה בעת תפיסה. אצל ראובן נתפסו ותר מאשר בחכתי (למרות שיצאו באצלי בזוגות), הסיבה לכך נעוצה (ללא ספק) בעובדה שראובן עבד עם חוט ראשי ניילון ואילו אצלי הקרסים היו מותקנות על חוט בד 25 שדיי הרתיע את הדגים (מים שקופים - אם לא היו בסביבת הריג שלי מספר דניסים, פשוט לא נגעו בפתיון). על תולעים, לא נגעו וחשוב לחתוך את הגמברי במידה הנכונה לקרס. ציוד: חכת זרזור לידר סנסור 3.60, 20-75 + רולר סטראדיק וחוט בד פייר ליין 25. בתכלס, אפשר לומר בכנות שכבר הרבה זמן לא נהננו כך מדיג! בהצלחה לכולם.

k i m k h y

New member
צ'יפס... הרבה צ'יפס וקצת קטשופ...../images/Emo72.gif

יואווווו... אורי, עשית לי חרמנות לאיזה דג טוב (או שניים, או שלושה) בצלחת... לא אכלתי דג ים זמן... בתיאבון, יא זלמה.

ori j

New member
אתה מוזמן בכל שעה יא קמחי...

לדוג חביבי.. לדוג!

אחלה דוח אורי../images/Emo45.gif

ואללה המערות האלה שווים באיזה מרחק נתפסו? מה אופן הקרקעית? חול נטו או מעורב? לא ניסיתם את הצוק? אם לא כדאי מאד לבקר שם סחתין אורי בהצלחה בבאות

ori j

New member
קריסטל טרי (כמעט 100 ש"ח לק"ג) ../images/Emo67.gif../images/Emo5.gif

תגובה ו../images/Emo207.gif דוח אשדוד ומטרות

יפה מאוד אורי, ושיהיה בתאבון. היום הייתי שוב בים אני ונועם אבל הפעם לקחתי את הבוס רק בתור רזירבה ואת ציוד הג'רג'ור בתור המוביל. מגיעים ב17:00 למטרות אבל פונים לפני זה לח"ח שאני אג'רג'ר שם ונועם גם וגם. אני שואל מישהו שם אם יש דיניסים, הוא אמר שלא היה עכשיו אבל בבוקר מישהו הוציא חתיכות יפות עם גמברי קריסטל, החלטתי לפני ג'רג'ור לנסות שם פתיונות (פילוטה) אולי הם עדיין באשזור אבל לא היה נגיעות, גם לא לנועם על שניצל. מתחיל עם ג'רג'ור שם, עוברים למטרות וסוגרים בערב בלי דגים (חוץ מכמה שנועם תפס עם פתיונות). הערה קטנה, מאוד אירוני זה שבשביל שיהיה דייג טוב בים הדגים דווקא צריכים לברוח מכלובים-חבל שהים הוא כזה עני עם מה שיש לו-הלוואי והיה אחרת !

שום אירוני סאמח ...דגים תמצא כל הזמן

לא צריך לקפוץ מעץ לעץ ...פשוט תחפש מה שיש ולא מה שאין תסתכל מה סיפקה פלמחים תוך שבועיים - שלוש ....מה שאתה קורא בפורום זה עשירית ממה שנתפס ויש המון שלא מדווחים גרגור בעונה כזו כמו אימונים בקליעה התקופה הזו קצת יבשה ולא כדאי לשבור את הגב ...חכה קצת זה יתחמם כרגע אפשר לנצל את הפתיונות ולא דווקא דניסים שברחו TV עם רולר ...או אראסים עם בוס ..זה כיף ואפשר לנצל את זה ולתפוס דגים בהצלחה בבאות

ori j

New member
מאמון, בהתחלה היו אכילות מטורפות בכל נקודה...

אלא שמדובר היה במרמירים וקומוניסטים, לכן הטלנו בין עשר לחמישים מטר מהריף. אופי הקרקע מעורב, משמע אתה מטיל ליד או בין הסלעים אבל על החול ע"מ לאפשר גרירה. את הצוק לא ניסינו, למעשה בקושי זזנו מהנקודה, לא היה לנו זמן, תודה על הטיפ

shragam

New member
יופי של דניסים אורי ../images/Emo45.gif, ארגנת ארוחת שישבת

של דניסים . יאמי

בשרטי

New member
ד דנ דנס דנסי דניסי דניסים-עכשיו תורי!../images/Emo66.gif

כבו דלראובן ולאורי,אצלי היום היה אחלה בחלה: מגיע עם הילדה ליום כיף בפלמחי-מיקום בחוף הרחצה צפוני לצוק 50 מטר ממנו. ים צלול לגמרי וללא גלים. לקחתי לי את הקאלמרי הישן עם קרסים 7 הריג בנוי משקולת 50גר' ומתחתיו ריג של 4 קרסים עם קאלמרי על חוט 040. זורק ומגלגל ככה כ חצי שעה,ואז נזכרתי שRM7 אמר שראה אותם שוחים ממש על קו המים......
אז נכנסתי למים בגובה 30ס"מ.זרקתי לכיוון צפון אבל במרחק של מטר וחצי עד 2 מקו המים. כל זריקה עלו לי 2 דניסים של 250 גר+--ככה הוצאתי איזה 15 חתיכות בהפתעה גמורה ו"בלי" כוונה-כולה יום כיף עם הילדה.... ואחר מכן נעלנמו הדגים-ולי זה הספיקכ 3.5 קילו דניסים-אחלה תפוקה! הדגים נמסרו לחמותי שתחיה-נמאס לי להרעיל אותה מבורי נפט.... תודה ראבן ואורי על המידע-נקווה שהחברה גם יחגגו. רוני

ori j

New member
סחתיין רוני ../images/Emo45.gif אצלנו משום מה יצאו גם במידות

גדולות יותר.

רמי האן

New member
סחתיין ובתאבון!

כל הכבוד לאורי וראובן, שני דייגים רציניים ומקצוענים, על הנחישות והתוצאות. תודה במיוחד לאורי על הטלפון.

למעלה