דמיסקסואליות

• פותח הנושא AL212
  • פורסם בתאריך

AL212

New member
דמיסקסואליות

הגעתי למסקנה שאני דמיסקסואל - נמשך רק לאנשים שאני מתאהב בהם. ואני לא מתאהב הרבה. גם המשיכה היא עד גבול מסויים, וסביר להניח שאני לא ארצה ממש קשר מיני (אולי רק מגע קל ואוהב). אבל זה מסבך את החיים, כי מצד אחד אין דרייב להכיר אנשים באתרי היכרויות וכאלה, ומצד שני, האנשים שאני מתאהב בהם ספונטנית תמיד איכשהו לא רלוונטיים. כבר שכחתי לגמרי מה זה דייטים ומה זה לחפש, מנותק מה"שוק", ולפעמים אני מתגעגע לזה. למרות שאני סטרייט במהותי, התעייפתי כנראה מנשים ובשנה האחרונה מתחשק לי לנסות קשר רומנטי עם גבר. אבל אני די מזועזע משוק הבשר בתוך הקהילה. כשנכנסתי לצ'אט, אף אחד לא רוצה בכלל לדבר. השאלות הראשונות היא "אק או פס"? או "ממוקם?" :\ מישהו מכיר\ה את ההרגשה המתסכלת הזאת?

Mystic Circle

New member
63?../images/Emo12.gif

אתה לא רציני

AL212

New member
חחח

טוב, לא טרחתי להיכנס לכרטיס שלה לפני שעניתי. לא, לא, אני לא בן 63 וגם לא ברדיוס קרוב.

Mystic Circle

New member
אק או פס? ממוקם?

אני לא רוצה לדעת מה זה אומר
בכול מקרה ברוך השב
איך הלך עם 2 הגברים שהיה לך קראש אליהם?

AL212

New member
תודה

לצערי, לא היה לי איתם כלום. שניהם דמויות סמכות, ולא אנשים שאני יכול לצאת איתם. חוץ מזה אחד מהם סטרייט, והשני הומו שתפוס חזק.

tomasth

New member
רק להבהיר..

"הדברים האלה לא מוחלטים" נטיה מינית היא אכן מוחלטת , יש אנשים שהנטיה מודחקת אז הם מתארים את עצמם לאנשים בצורה במודחקת. נמאסות מנשים או גברים לא משנה את הנטיה , נטיה היא עניין טבוע באדם , כמו שאדם לא יכול להחליט שהוא דולפין כי ההבדל טבוע , כך גם נטייה. אולי עתיד אפשר יהיה לשנות נטיה כמו השתלות איברים או ריפוי גנטי. (בריפוי גנטי משנים גנים של רקמות מסוימות). נמאסות יכולה להיות גם מכל בני האדם ואפילו בע"ח אחרים..

Razzle Dazzle

New member
לדעתי זה לא נכון...

1) זאת גישה מהותנית, והיא מייצגת את דעתך בלבד 2) לא מדובר בהחלטות, אלא ברגשות ומחשבות 3) התאוריה שנטיה מינית היא גנטית היא לא ממש מוכחת

tomasth

New member
לא רק את דעתי

רגשות ומחשבות שניטעו בטבע האדם , לא כמו רגשות אחרים שיכולים להשתנות עם נסיבות החיים וכו. שמעתי תאוריה שטוענת שטראומות יכולות לשנות נטיה או כזו הטוענת שכולם בבסיסם דו מיניים , אני חושב שהן ממש לא נכונות (לא רק אני חושב כך). לא טענתי שהיא גנטית ,יתכן גורמים אחרים שקובעים את טבע האדם (הורמונים היסטוריה של לידות וכו). אכן טענתי שזה מהותי באדם, הרבה אנשים ניסו לשנות את הנטיה ולא הצליחו. זה לא פוגע בחופש או בכבוד שיש טבע כזה ולא אחר. אם יש אדם דו מיני שבתקופה כזו או אחרת הוא מתרכז בורציות שונות שלה , זה לא משנה אותה. העניין במין והיחס למי שנמשכים זה לא שייך.

Razzle Dazzle

New member
מן הסתם יש עוד שמסכימים אתך,

אבל זאת עדיין דעתך והיא רק תאוריה... 1) זאת עובדה שהרגשות והמחשבות כן משתנים, לפחות אצל חלק מהאנשים. ואני חושבת שזה די מתנשא לזלזל בחוויות שלהם בצורה כזאת ולטעון שהרגשות שלהם לא באמת השתנו. לדעתי הזלזול נובע מתוך גישה מהותנית. 2) טענת שאולי יהיה אפשר לשנות נטיה בעזרת טיפול גנטי. 3) שים לב: כתבתי מהותני. 4) לא כתבתי שאפשר לשנות באופן מכוון.

tomasth

New member
הכל תאוריה , השאלה מי נכונה

זה לא זלזול ; אני לא יודע מה הם מרגישים , ויתכן שרגשות כאלו לא שייכים לנטיה. "לפחות אצל חלק מהאנשים" זה העיקר , שיש אנשים שמהותית בעלי נטיה מסויימת והרגשות שלהם לא יכולים להשתנות בעניין. אם הרגשות השתנו זה מוכיח שאותו אדם אינו "חלק מהאנשים". גם אני לא טענתי שאצל אותם אנשים שהרגשות שלהם משתנים השינוי בכוונה במודע או מרצון. אני טוען שלפני שהרגשות השתנו זה היה קבוע אם הם ברי שינוי או לא (יתכן והאדם לא מודע ובטח שלא בצורה מכוונת). אם התכוונת שאותו חלק שאצלהם לא משתנים הרגשות , רק כי נסיבות החיים היו שונות ; זה אומר שכל האנשים כאלה , מה שמהותני גם כן רק בכיוון הפוך ממה שאני טוען.

inbardaf

New member
אני מאמינה

שנטיות/רגשות/מחשבות/ועוד הרבה דברים יכולים להשתנות אין ספור פעמים. נכון שזה לא אומר שצריך בגלל זה להתיחס לכל דבר כבר שינוי. ואם מישהו הוא בעל נטיה מינית לבני מינו, לא צריך להסתכל עליו כעל משהו שהוא יכול לשנות ו/או צריך לעשות את זה. זה עדיין לא אומר שיכולים להיות כאלה שהנטיה שלהם תשתנה. וכן, יש הבחלט אנשים ששינוי את נטייתם המינית בעקבות טראומות.

tomasth

New member
אז את מסכימה

שיש כאלה שהנטיה שלהם לא תשתנה , טראומה או נסיבות אחרות ? "זה עדיין לא אומר שיכולים להיות כאלה שהנטיה שלהם תשתנה" אם יגידו להם להשתנות ? לא טענתי מה צריך או לא או מה מישהו יכול או לא. "וכן, יש הבחלט אנשים ששינוי את נטייתם המינית בעקבות טראומות." שמעתי על זה ואני ממש חושד בזה , טראומה יכולה לגרום לכל מיני בעיות וסיבוכים וכו , הנטיה תהיה למרות ובנפרד מהטראומה יתכן שטראומה מאותו המין שאליו נמשכים תגרום לאדם לחשוב שבגללה נמשכים (ראיתי בסרט תעודי על עירה ביון על אחד שטען שמטראומה כזו הוא הומו) אהבתי את "אני שלמה עם חוסר שלמותי ושואפת תמיד לשלמות" :)

inbardaf

New member
תראה

לא יודעת למה אתה בגישה ש: "נטיה מינית היא אכן מוחלטת" שאר הדברים שכתבת בהודעה הנ"ל. בעיני, אמירות כאלה נועדו להגן על אלה שיש להם נטיה שונה מהנורמה (הומוסקסואליות או א-סקסואליות וכד'). כי אם זה ניתן לשינוי, אז יקפצו כל החכמים הגדולים ויגידו להם שיש להם בעיה ושהם צריכים לתקן אותה והם גם יודעים איך. ואני אומרת, שום דבר בחיים האלה לא מוחלט. על אחת כמה וכמה נטיותינו השונות (לא רק המיניות..). אנשים משתנים בלי סוף וזה ששינוי יכול לקרות לא אומר שבגלל זה לא צריך לקבל את השונה ו/או לשנות אותו שיהיה כמו כולם. אני מאמינה שלכולנו יש גנים שנותנים לנו 'נקודת פתיחה' ובנושאים מסויימים גם 'תקרה'. אבל במרחב שבין נקודת הפתיחה הזו לתקרה (אם היא קיימת) הסביבה שלנו משפיעה בצורה מאוד גדולה. למשל, יש לי גנים יחסית נמוכים. ועדיין קרובים לממוצע. ובכל זאת יצאתי נמוכה מהממוצע בהרבה. למה? כי לא אכלתי את האוכל הנכון בגיל הנכון = סביבה. אז אתה יכול לומר שגובה זה דבר מולד ואם זאת אי אפשר להתעלם מההשפעה הסביבתית. כנ"ל גם לגבי נטיה מינית. למעשה בכל מה שקשור לנטיה מינית זה אפילו הרבה יותר אפשרי ורחב מגובה. והסיבה המרכזית היא, שנטיה מינית מערבת הרבה רגש שזה חלק שמושפע מהסביבה יותר מהגוף הפיזי שלנו. בנוסף, התפתחות מינית היא דבר שמתרחש בגיל מאוחר יחסית, גיל הנעורים ולא בילדות המוקדמת. וזה גיל שההשפעות הסביבתיות בו כ"כ גדולות שאי אפשר להתעלם מהם. וכל זה בלי להכנס לטראומות.. לגבי טראומות: כאשר ילד/ה עוברים אונס בגיל צעיר, ההשפעה של זה על הנפש שלהם היא עמוקה. רבים מהילדים הבנים מפתחים הזדהות עם התוקף וחלק ניכר מהם מגלה נטיה מינית הומוסקסואלית בבגרותם ואנסים בעצמם אם לא עברו טיפול מתאים. הילדות לרוב הופכות לקורבנות אונס סדרתיות (שוב, אם לא עברו טיפול מתאים), מה שמוביל בבגרות לא פעם לסלידה מהמין הגברי ובחירה בנטיה לסבית. ואני חושבת שבחירה בנטיה לסבית היא לא כזו מסובכת. בנות נוטות ליצור קשרים חבריים עמוקים וקרובים. אם יש למישהיא סלידה מגברים, זה לא קשה להתאהב בבחורה ולספק את עצמך מינית איתה. באופן כללי, אני מאמינה שהחיים מביאים איתם שינויים כל הזמן. כולנן משתנים בלי סוף בהרבה מובנים. ואני לא רואה סיבה שמישהוא ישנה את נטייתו המינית בשלב כל שהו בחייו. זה לא אומר שיש בו משהו מודחק וזה לא חייב להיות שהוא היה תמיד בי. יכול להיות גם שכשאתה א-מיני למשל, הרבה יותר קל לך להחליף את המשיכה שלך למגדר שגם ככה מתבססת בעיקר על נטיה רומנטית ופחות מינית.

inbardaf

New member
*תיקון למשפט השלישי מהסוף:

ואני לא רואה סיבה שמישהוא *לא* ישנה את נטייתו המינית בשלב כלשהו בחייו.. ולמקרה שמשפט לא ממש ברור, התכוונתי שאני לא מבינה למה אתה חושב שזה כזה מוחלט ולמה לא יכול להיות אדם שישנה את נטיותו במהלך חייו? (ולא חייב להיות קשור לטראומה...)

tomasth

New member
כי גישה זו נראית לי נכונה

את צודקת בעניין הגובה , אבל נטיה מינית היא לא כמו גובה , ילדים מאז שזוכרים את עצמם כבר יודעים איזו נטיה הם. (שמעתי מהרבה לסביות והומואים שתמיד ידעו) "ואני לא רואה סיבה שמישהוא ישנה את נטייתו המינית בשלב כל שהו בחייו." את מתכוונת "ואני לא רואה סיבה שמישהוא לא ישנה את נטייתו המינית בשלב כל שהו בחייו" "זה לא אומר שיש בו משהו מודחק וזה לא חייב להיות שהוא היה תמיד בי" אני טענתי בדיוק את זה , שזה כן אומר. "נטיה רומנטית ופחות מינית." אני לא יודע מה בדיוק זו נטיה רומנטית. נטיה מינית לא אומרת שיש לאדם יצר מיני חזק , יכול להיות מערכת יחסים רגשית פיסית בלי מין. בעניין מה שכתבת על טראומות , זה בדיוק מה שכתבתי ונראה חשוד בעיני לערבב בינהם. אותה התאהבות לא תהיה כמו עם גבר והספיק המיני יהיה מעוות ולא מתוך משיכה (רק פיסי , כי סיפוק פיסי יכול לבא מכל עצם פיסי). רגשות בגיל ההתבגרות של אהבה קירבה אינטימיות רגשית וכו לא שייכים לנטיה , נכון שיש אנשים מבולבלים אבל זה לא שהנטיה לא חבויה או מודחקת. "בעיני, אמירות כאלה נועדו להגן על אלה שיש להם נטיה שונה מהנורמה (הומוסקסואליות או א-סקסואליות וכד'). כי אם זה ניתן לשינוי, אז יקפצו כל החכמים הגדולים ויגידו להם שיש להם בעיה ושהם צריכים לתקן אותה והם גם יודעים איך." יודעים איך זה עניין אחר אבל שאר מה שכתבת נכון מאוד. העניין הוא שזה לא רק בגלל זה , כמו שאנשים מתעקשים שהם זכר או נקבה (גם במקרה ונולדו עם גוף אחר) כך גם בנטיה. טרנסג'נדרים הם דוגמא טובה , יש כאלה עם כל הנטיות ללא קשר הגוף שנולדו. (הרי לא מקבלים אותם גם ככה , אז מדוע שיטענו שהם בנטיה כזו ולא אחרת?).

inbardaf

New member
אה??

טוב, קודם כל אימתתה את המחשבות שלי על הסיבה בגללה אתה חושב ככה. ("אבל שאר מה שכתבת נכון מאוד") ואני חושבת שזה שגוי ולא נכון וגם לא משרת את המטרה שדוחפת אותך (ורבים אחרים) להאמין בזה. זה שיש אנשים שמילדות ראו את הנטיה שלהם, זה לא אומר שכולם ככה. רובם למעשה לא. הזהות המינית היא דבר שמתגבש בגיל הבגרות. צודק, גובה ונטיה מינית הם שונים. וכמו שאמרתי מהכיוון ההפוך למה שכתבת. דווקא לנטיה מינית יש יותר סיכוי להשתנות מאשר לגובה. כי כמו שאמרתי, בנטיה מינית מעורב גם צד רגשי מאוד גדול ורגש נוטה לשתנות לא פעם. לגבי הטראומות: "אני טענתי בדיוק את זה , שזה כן אומר." - אני יודעת שזה מה שטענת. ואני לא מסכימה איתך. אני גם לא חושבת שזה משנה. טראומה היא דוגמא ברורה לשינוי נטיה מינית. אבל היא לא הדוגמא היחידה. יש הבדל בין מי שאת הנמשך אליו רומנטית למי שאת הנמשך אליו מינית. וכבר נתקלנו כאן באנשים אם נטיות מיניות ורומנטיות הפוכות. (נגיד משיכה מינית לגברים ורומנטית לנשים) לרוב זה הולך יחד, אבל לא תמיד. ואת הנטיה המינית קשה יותר לשנות, כי היא יותר פיזית ועדיין... בכל מקרה, מאחר ולא-מיני אין משיכה מינית או יש מעט מאוד, הרבה יותר 'קל' לו לשנות את המשיכה שלו למגדר אחר. כי למעשה המשיכה שלו מתבססת בעיקר על המשיכה הרומנטית. "טרנסג'נדרים הם דוגמא טובה" - אכן. רק שמבחינתי הם דוגמא טובה דווקא למה שאני טוענת

למעלה