דמות רעות? האמנם?

Fenris

New member
כמו שכבר כתבתי בעבר...

אני חושב שהבעיה העיקרית עם דמויות רעות היא שלדמות רעה יש נטייה להעדיף את טובתה האישית על-פני כל דבר אחר, ומצב כזה יכול להפוך לבלתי-נסבל במשחק שמושתת על חבורה של מספר דמויות. כמו שניהאו אמרה באחת התגובות, מי שיעמוד בדרכה של הדמות הרעה יסולק בדרך זו או אחרת. זה לא בלתי-אפשרי לשחק בצורה כזו - הדוגמה שכולנו כנראה מכירים היא של רייסטלין; לרייסטלין היו סנטימנטים עמוקים לחבריו ולאחיו התאום. זה לא מנע ממנו לתכנן נגדם ולהתעלם ממצוקותיהם כשזה הפריע לו במסעו אחר האלוהות, אבל הוא תמיד נתן להם הזדמנות לסור מדרכו לפני שפגע בהם בצורה סופית (מוות). זה לא מנע ממנו לפגוע בהם בדרכים אחרות, או לנצל אותם בצורה טוטאלית למען מטרותיו, וללא מחשבה על גורלם - הוא בעצם פגע בהם בצורה לא-סופית - אם אני לא טועה, רוב הזמן הוא הביא אותם למצבים בהם הם הועילו לו מאוד ואז נטש אותם, שיסתדרו לבד. (ראו דוגמת המקרה של טאניס בחדר המלכה, ובאגדות רומח-הדרקון). אבל זה מפצל את החבורה לשניים, וזה גורם לבעיות במשחק בין השחקנים, ומקשה על המנחה. (אני הולך לקצר מאוד את מה שהתכוונתי לכתוב כי יש לי שיחת טלפון במקביל וקשה לי לחשוב גם על זה... עמכם הסליחה) זה לא שונה אם כל הדמויות "רעות" כי אז פשוט כולם חושבים על עצמם לפני כל השאר, ולא רק אחד או שניים מתנהגים כך. בקיצור - זה אפשרי לשחק משחק כזה, אבל לדעתי זה רק מקשה על כל הנוגעים לדבר (אולי למעט אותו אחד שמשחק דמות רעה, ואם זה לא מפריע לו - אז יוצא שהוא רע גם בחיים...
)

Super Monkey

New member
דמות רעה לא חייבת להיות אנוכית

אפשר גם לשחק דמות עם של אידיאליסט שנלחם לטובת הצד האפל מתוך אמונה שלמה שהוא צודק והטובים טועים. למשל, אביר מוות בשירותו של שד אפל אשר מוכן להקריב את חייו שלו למען המטרה או קוסם שחור במסדר מרושע עם אג'נדה להישתלט על העולם... מצד שני זה לא ממש להיות "רשע" אלא סתם לשחק את הצד השני. דמויות רעות הן בעיה בחבורה והמון כאב ראש לשה"ם. השה"ם צריך מראש לתכנן את הרקע שקושר את הדמות לחבורה כך שיהיה מחוייב לפעול ביחד איתם מסיבה כלשהי ולא ליצור סיטואציות בעלילה שיתנו לשחקן סיבה לתקוע לשאר החבורה סכינים בגב. תראו, למרות שמאוד נחמד לבחון את ההידרדרות של הדמות אל הצד האפל או סתם לשחק פסיכופט מלכתחילה זה ממש סרט לעשות את זה בחבורה (גם ככה קשה מספיק להתמודד עם אידיוט שבחר לשחק תוהו-ניטראלי). לי תמיד הייתה חיבה באופן אישי לדמויות רעות ואני אוהב לחקור את תחום הרשע לעומק בגלל זה אני בתפקיד השה"ם. זה נותן לי הזדמנות טובה להביא לחבורה אוייבים בעלי עומק ואישיות ולא סתם "קוסם שחור דרגה 40". מסקנה: רוצה לשחק דמויות רעות? - תהיה שה"ם. (רק לזכור בסופו של דבר שהטוב מנצח והרעים אמורים להפסיד... לא לבאס את השחקנים)

Sabre Runner

New member
בסדר. אז אני רוצה להריץ מערכה

לדמויות "לא-טובות" מישהו רוצה להצטרף או שזה יהיה רק אני וניהאו?

tapas tapas

New member
אןף

הייתי מצתרף בשמחה אם לא היו לי לימודים על הראש. וגם נראה לי שאתם גרים בתל אביב ואני בחיפה. אני שונא את הלימודים...

DDN

New member
אם קורא את הפורום קצת יותר,

היית רואה שערן (הידוע בשמו האמיתי SABRE RUNNER) גר בבית אלפא ולא בתל אביב.

tapas tapas

New member
הממ טוב

איפה זה בית אלפא? בכל מקרה אני לא אבוא כי אין לי זמן אבל סתם מתוך רצון להפיג את הבורות שלי.

DDN

New member
ישנן דמויות שהן באמת רעות

הסית' לדוגמא, לא טורחים להסתיר את זה שהם יודעים שמה שהם עושים נחשב על ידי החברה כ"לא בסדר", אבל זו דרכם להשיג דברים, ודרכם צודקת, העולם הוא זה שטועה. רוע אמיתי, הוא פגיעה באחר עבור סיפוקים מיידיים, בלי מחשבה על התוצאות. לכל האחרים יהיו תירוצים.

Sabre Runner

New member
עכשיו כשאתה מציג את זה ככה

אז נראה לי שדמויות שהן באמת רעות הן דמויות שהמטרה שלהם, שהם נהנים מסבל, חוסר מזל או חיים קשים של אנשים אחרים. במקרה כזה, אין שום בעיה לשחק דמויות שהן "רעות". במקרה כזה, זה דווקא נראה לי אתגר מעניין לנסות לשחק את הדמויות שהן בעלי האינטרסים מנוגדים לחבר'ה הטובים.

Super Monkey

New member
השאלה היא איך ליישם את זה בחבורה

מה ימנע מהמשחק להפוך לרצף של תקיעות סכינים בגב? מה מלכד חבורה לעבוד יחד? אני הצלחתי לעשות את זה בתור שה"ם כי השחקנים הלכו על קו יותר פשיסטי כמו הצבא הנאצי פחות או יותר: בואו נשרוף כפרים ונטבח בנזירות חפות מפשע. זה עבד אצלי לתקופה שהרצתי את הקמפיין סתם כי השחקנים לא חשבו על לתקוע סכינים אחד לשני בגב, אבל אם היו מתחילים לשחק ככה היתה יכולה להיות לי בעיה גדולה בתור שה"ם. מזל שסיפקתי להם מספיק דב"שים חפים מפשע לטבוח בהם. כלבים שאוכלים טוב לא נושכים אחד את השני...הה

DDN

New member
מסכים עם הרוב.

כלבים שאוכלים טוב לא נושכים אחד את השני, ואכן, תמיד קיימת השאלה "מה ימנע מהמשחק להפוך לרצף תקיעות סכינים בגב?" "מה מלכד את החבורה לעבוד יחדיו?" שאלה לי אליך. אתה מדבר על הקמפיין בזמן עבר, אני מבין נכון? למה זה הפסיק?

יש משחקים שחלק גדול מהרעיון שלהם

הוא "תקיעת סכינים בגב"(אמבר הוא דוגמא טובה- החבר'ה שם ישתפו פעולה רק כל עוד זה משרת את האינטרסים שלהם)

DDN

New member
תזכור שדמויות רעות,

לא רק שהן "נהנות מזה" הן ידאגו להמשיך להיות משועשעות. וזה לדעתי הרוע האמיתי. אתגר? אין בעיה לשחק? לי תהיה בעיה לשחק דמות כזו במערכה. אולי במשחק חד-פעמי, אולי כדב"ש שלי, אבל להתמיד במשחק דמות כזו במערכה מתמשכת? לא אני, לא בשבילי.

Super Monkey

New member
דווקא הקמפיין הסתיים בצורה טובה

או "רעה" ליתר דיוק. הקמפיין (שקצת כתבתי עליו בפתיל הזה אי שם למעלה בשם "הלמוט ואן-קרייד") התחיל כאשר הדמויות היו טובות והדרדרו בצורה איטית אל האופל. לאחר כמה חודשים של משחק היה הטוויסט בסיפור שהוביל את החבורה אל הצד האפל סופית. החבורה המשיכה לשחק עוד כמה חודשים בקמפיין הרע. המשימה שלהם היתה לכבוש את העולם בגדול, והיה ממש כיף בהרפתקאות להתעמת אם הדב"שים, המלכים, מסדרי הקוסמים והכוהנים שעזרו לך בעבר ולחסל אותם. למשל היה איזה סוג של "רובין הוד וחבורתו" שעזרו להם בהרפתקת יער בהתחלה והם היו צריכים ללכת ליער לטהר אותו כדי לאפשר מעבר של שיירה חשובה שם. הקמפיין הסתיים סה"כ אחרי שנה וחצי של משחק בגרנד-פינאלה שבו הרשע עומד להפסיד ומנסה להגן על המבצר השחור האחרון מצבאות הטוב והחבורה במהלך נואש משחררת איזה פיצוץ קוסמי שמחריב חצי מכדור הארץ. לדעתי העסק הסתיים כמו סיום טוב של סידרה והשחקנים קיבלו ממש סיפוק מכל הקטע של סגירת קמפיין אחרי שהם חקרו את העולם והדמויות לעומק (בסוף הם הגיעו לרמה של מפלצות רשע ממש עוצמתיות בלי טיפת מצפון שכאילו יצאו מהגיהנום וקיבלו מעמד של שדים בעצמם). השחקנים גם שמחו אחרי זה לשחק דמויות חדשות בעולם שהתרחש 300 שנה אחרי הפיצוץ הגדול והיה הרוס ומבולגן (משהו סטייל מקס הזועם). אבל עדיין השארתי כל מיני אלמנטים מהקמפיין הישן, כמו מסדר כוהנים שמנסה לשקם את עצמו, איזה גמד זקן שהיה ילדון בקמפיין הראשון. גם הקמפיין הזה הסתיים כשהחלטנו להפסיק לשחק D&D בכלל אבל לא לפני ששלפתי את הדמויות הישנות מהארון בתור ארבעה שדים שמנסים להשתלט על העולם.

DIDGIN

New member
../images/Emo45.gif למה שכתבת על הקמפיין באופן כלל

אם מדברים על רוחב יריעה. אני מתכוון לקחת השראה מכמה מהדברים שכתבת בת'רד.

Super Monkey

New member
עצה למי שרוצה להריץ קמפיין בשלמותו

מנסיוני קמפיין רחב יריעה שבו הדמויות מתחילות בדרגה 1 והופכות לסוג של אגדה עם הזמן, כולל משחק עם הרחבה על האישיות של כל דמות וההפעות שלהם על ההיסטוריה בכלליות זה משהו שממש כיף לעשות. אבל אפילו אם אתה משחק עם אותה קבוצה 8 שנים רצוף בשחב מסויים נמאס להם מהקמפיין או הדמויות בהדרגה וכל העסק הולך ל"לימבו של קמפיינים עם כוונות טובות". השיטה בD&D מעודדת קידום איטי יחסית מדרגה 7-8 ובשלב מסויים הקמפיין מתחיל לזחול ולמרות שאתה מאוד רוצה לעשות סגירת מעגל הדמויות עדיין לא חזקות מספיק לנצח אפילו דרקון תינוק מסכן שלא לדבר על אל האופל שרוצה לשלוט בעולם. לכן הדרך היחידה באמת לסיים קמפיין בשלמותו היא שיטת הקידום המהיר. תן לחבורה נק"נ בנדיבות כדי שיוכלו לצבור עוצמה. אני סיימתי את הקמפיין עם החבורה (שהגיעה מדרגה 1 לדרגה 20 בערך) אחרי שנה וחצי של משחק, מפגשים של 4-5 שעות פעם בשבוע ונתתי להם פי 3 נק"נ מהממוצע. דרגות הביניים 6-12 הן הדרגות שבדרך כלל שוברות חבורה ממוצעת פשוט כי השחקנים לא מרגישים שהדמויות שלהן זזות (וכמה כבר לחקור את האופי של הדמות אפשר?...צריך גם "בשר" לעלילה) וגם מבחר המפלצות שלרשותך מוגבל בדרגות האלה (משום מה יש מבחר גדול של מפלצות לדרגות חלשות, מבחר גדול לדרגות גבוהות אבל מעט יחסית לדרגות ביניים). מקווה שתהנה בקמפיין החדש שלך

למעלה