דמגוגיה במירעה

amit1270

New member
לא רק שלא צריך להאריך את השירות הסדיר

צריך, ואפשר, לקצר אותו (למרות "המצב"). עם או בלי קשר, צריך גם לגייס את כל המשתמטים למיניהם. אבל כרגיל, הצבא השמן והטיפש שלנו מעדיף את הדרך הקלה.

יוסי ר1

Active member
אלו שתי בעיות שונות.

אני מסכים לחלוטין לדעה שיש לגייס את כל מי שכשיר לגיוס, או לחלופין לחייבו בשירות לאומי. לפני כ15 שנים עמדנו זוגתי ואני בראש מאבק ציבורי שקרא לחלוקת נטל המילואים בצורה שויונית בין כל כשירי הגיוס. הופתענו מהתגובה הציבורית האוהדת הנרחבת ביותר, ומהתנופה שהמאבק צבר. (עד היום אני שומר מאות מכתבי אהדה ובקשת אזרחים לסייע). תוך זמן קצר ביותר המאבק סוקר בשלש תוכניות טלביזיה, בעמוד השני של שני העתונים הגדולים (ידיעות ומעריב), נפגשנו עם חברי כנסת שונים, קבלנו את ברכת הנשיא עיזר ויצמן. המאבק נשא אז פרי, צהל קיצץ אז את מספר ימי התעסוקה מ30 לעשרים ומשהו. אלא שהאינטיפדה גרפה את כל השגי המאבק ההוא. כיום קיימת תנועת בלת"ם, שקמה בעקבות ההצלחה שנחלנו. אבל תנועת בלת"ם מתמקדת בהטבות לחיילי המילואים במקום לפעול לחלוקה שויונית, וחבל - לטעמי זה מעתיק את הויכוח מהרמה העקרונית למישור מעשי ובודק מה המחיר, וחבל.

יוסי ר1

Active member
אין כל רע בהטבות, להיפך.

רק ציינתי שבלת"ם הוקמה מיד אחרי פריצת המאבק שלנו, ומייסדיה אף פנו אלי בבקשה להצתרף אליהם. ניהלתי איתם תכתובת דוא"ל ארוכה בה הסברתי שאין לי עניין להצטרף לתנועה שאומרת "אין חלוקת נטל שוה, אז תגמלו אותנו בבקשה בנקודות זיכוי או החזרי מס". לטעמי זו הזנייה של המאבק העקרוני לשוויון הנטל. את המאבק הצודק כשלעצמו לשיפור הפיצוי הכספי למילואימניק יש לנהל ביד רמה, אבל במקביל ובמנותק מהמאבק לגיוס כל מי שכשיר.

אתה מלהג כהרגלך

המילואמניק הוא משאב זול? אתה עושה התעמלות מילולית וטען כי המילואים הזם זולים משום שה"ביטוח הלאומי" משלם אותם. אלף - זה לא נכון, לצבא יש מגבלות קשות ביותר על גיוס מילואים מאחר ועלותם כלולה בתקציבו. - התוצאה היתה שיחידות רבות לא התאמנו כלל בנשך שנים רבות. בית - זה לא יכול להתבצע מאחר ושמירה על ידי חברה פרטית טובה רק כל עוד המקום לא מותקף ואין סכנת חיים. אם מחבל חודר ליישוב בשומרון, שומר שכיר לא יוכל להלחם בו גימל - אתה מנסה להסיח את הדיון מן העובדה שרוב רובם של ימי המילואים ורוב המשימות של היחידות הקרביות בצה"ל הלכו לגדה המערבית ולעזה. הטענה כי יותר ימים הלכן על שמירה על "קיבוץ בגליל" היא שקר גס

רק לגבי סעיף 2 שלך.

אם מחבל יחדור לישוב בשומרון שומר שכיר של חברה אזרחית יוכל להלחם בו- אם ירצה בכך. אם יחליט, לאחר שיקול דעת מעמיק, לברוח, אז מבחינת החוק הוא לא עבר שום עבירה.

masorti

New member
אתה מקשקש כהרגלך...

אלף, עלות המילואים היא על הביטוח הלאומי. בית, לא יעזור לך לדקלם על יישוב בשומרון. אני מדבר על שמירות ביישובים שלוים בתוך הקו הירוק. גימל, אתה פשוט משקר. רוב השמירות הן אבטחת יישובים ומתקנים בתוך הקו הירוק. המטרה היא שהסדירים שמתפנים הם אלה שיבצעו אבטחה ביו"ש. ומי לכל הרוחות דיבר רק על היחידות הקרביות? אני מדבר על אלפי המילואימניקים הג'ובניקים שמועסקים כשומרים בכל חור אפשרי בארץ כדי לחסוך לצבא כסף.

meitush123

New member
כמה ישובים שלווים בתוך הקו הירוק כבר מקבלים

שמירה של חיילי מילואים. אם הקיבוץ שלי 11 ק"מ מג'נין לא מקבל מהצבא שום שמירה (אחרי שבישוב 4 ק"מ יותר קרוב לגבול כבר היתה חדירה של מחבלים- ואם אני לא טועה גם שם לא היתה שמירה של הצבא), אז כמה בדיוק ישובים שלוים בתוך הקו הירוק (לא על הגבול!) באמת מקבלים שמירה מהצבא? כנראה שלא הרבה וזה אחוז די זניח מהמילואימניקים.

meitush123

New member
איזה קיבוץ מקבל שמירה?

הקיבוץ שלי 11 ק"מ מג'נין (שקט תודה למישהו). מעולם לא שמרו עלינו חיילים.

meitush123

New member
כן ולא

זו עבודה ממש שוחקת, בעיקר במקומות שבהם יש הרבה חיכוך בין האוכלוסיה האזרחית, הפלשתינים והחיילים (חברון למשל).

דמגוגיה גסה ? זעם כבוש ../images/Emo141.gif

זעם כבוש על מי שכשיר לשרת את עמו בשירות מסכן חיים, ובוחר לא לעשות זאת בתירוצים שונים. אין לי הצעות לשיפור המצב: כולנו נפגשנו עם אנשים שראו עצמם פטורים מנשיאה בעול משותף, וכולנו למדנו שאין מה לעשות בקשר לזה, חוץ מאשר לפרוק את הזעם מפעם לפעם. ואני מקווה שכל הגולשים כאן בוגרים רגשית דים כדי להבדיל בין זעם לבין שנאה.

שרוֹן

New member
שמעתי גישה מסויימת ברדיו, ומסכימה חלקית

חיים בארץ הספציפית הזו, בשכנות למדינות לא אוהדות בעליל, פירושם נתינה של עוד מס מעבר למיסים הקבועים בחוק, מס שהוא הגיוס לצבא. אם אתה רוצה להשתמט, לך להולנד ותחליט אם בא לך או לא בא לך. מצד שני, אם אני צבא, את אחותי לא הייתי מגייסת בחיים. רק צרות היתה עושה לי. מצד שלישי, גם הצבא צריך להסתכל על עצמו ולעשות משהו בעניין.

amit1270

New member
מצד רביעי,

שירות לאומי חובה לכווולם היה פותר את רוב בעיות ההשתמטות.

מצד חמישי

שירות לאומי חובה לכולם היה יוצר אבטלה סמויה רבה באותו שירות לאומי, וזאת מעבר לבעיה הגדולה של תחרות בלתי הוגנת לשכירים ומעסיקיהם מצד גופים המעסיקים משרתי שירות לאומי (ע"ע מדריכים של החלה"ט או קק"ל).

amit1270

New member
יש לך הצעה יותר מוצלחת?

אני ראיתי מה עושים בשירות לאומי. אבטלה סמויה זה לא, בטח לא במימדים שקיימים בצבא. את הבעיה של תחרות בלתי הוגנת כדבריך אפשר לפתור, אם רק רוצים.

יש לי הצעה מוצלחת יותר.

קודם כל, אם תגייס את כל המשתמטים, כל החרדים וכל הערבים לשירות לאומי תקבל אבטלה גלויה לחלוטין במימדים שלא יביישו את הנשקיה של הקריה. שנית, את הבעיה של תחרות בלתי הוגנת אפשר לפתור אם רוצים? אז קודם כל תפתור את הבעיה הנ"ל שקיימת היום. שלישית, פתרון די מובן מאליו: שכר הוגן לכל מי שמשרת בצבא. זה אומר שג'ובניק בדרגת טוראי שבא ב-8 והולך ב-5 חמישה ימים בשבוע יקבל שכר מינימום. אם הוא גם שומר הוא יקבל תוספת למשכורת. שכרו של תומך לחימה יהיה כמובן גדול מזה של אותו ג'ובניק, ושל לוחם גבוה מזה של תומך הלחימה.

צימעס

New member
שלח אותם לבתי חולים,

לסעוד חולים: לתת כוס מים, להביא אוכל מחדר אוכל, להגביה את המיטה, לתת יד בדרך למקלחת, להביא לאמא את התינוק שלה, לקרוא לאחות, לכבות את האור, להגביר את המזגן וכו' וכו'

למעלה