דמבלדור המסתורי...

הוו הנה את יקירתי ../images/Emo24.gif

אינך מתארת לעצמך כמה שאת רוממת את רוחי עם הקטע של "כמה צריך בשביל להחליף נורה אחת ועם התרנגול שחוצה את הכביש".
אפילו המורים מתחילים לתהות איזה פצצת צחוק יש עלי כל פעם שאני נזכרת בזה ואני למרבה מבוכתי נאלצת לברוח מהכיתה עם פנים מוזרות.... את גדולה מהחיים ואת שייכת איכשהוא לתאומים
פליז!!! תכתבי עוד כאלה קטעים אין.. אין כמוך בעולם את תותחית!!

jogy

New member
תאוריה חדשה...

אני לא יודע אם העלו את זה.... אבל חשבתי על משהו... סנייפ ידוע כבר כמי שהמציא הרבה קסמים חזקים (כמו בספר שלו)... אז מה אם הקסם שהוא עשה על דמבי הוא קסם חדש שהוא המציא שיורה סילון ירוק שמעיף את האדם ולא פוגע בו, או שמשגר אותו למקום אחר ויותר אשליה שהוא פוגע באדם או משהו..?

בהחלט ייתכן ../images/Emo4.gif

אבל דבר אחד אני חושבת שאם עושים קסם חדש יש "להתאמן" על זה אי אפשר סתם להמציא קסם על מישהו צריך שיהיה לזה עובדה (בכלל הקללה שהארי הטיל בטעות על רון היא עובדה וסימן שסנייפ עבד עליה) כן בהחלט ייתכן שהוא היה מומומומחה בשיקויים ובקסם אבל צריך להיות לזה עובדה. התחלתי להיות הרמיוני
אחלה תיאוריה!

Chugworth

New member
אבל הוא אמר "אבדה קדברה"

ועוד אמר את זה עם כל השנאה שכזכור נדרשת כדי להטיל את הקללות שאין עליהן מחילה. רולינג טרחה להדגיש את השנאה שהוא חש לדמבלדור באותו רגע, גם אם הסיבות האמיתיות לה עדיין לא ידועות. היא ידעה שזה יהיה הדבר הראשון שאנשים יבדקו. כך שנדמה לי שזה קצת יותר מדי מאמץ של סנייפ ליצור רושם כאילו הוא באמת הורג אותו, מכדי שזה יהיה איזה קסם אחר. אבל אני זוכר כמובן את הקסמים האילמים. אי אפשר לשלול את זה שהוא יאמר קסם אחד ויטיל אחר, למרות שעם קללה כזו לא נראה לי שזה כ"כ קל לעשות, בגלל השנאה הנדרשת, וחומרת הקללה וכו'. אבל זה תמיד יתכן. אבל לא נראה לי סביר. "מעיף את האדם ולא פוגע בו" - אבל למיטב ידיעתנו דמבלדור כן נפגע וכולם רואים את זה, כשהוא מוטל למרגלות המגדל הוא מת, כך לפחות כל הצופים במחזה מניחים. אולי עם כל ההלם, אף אחד לא חשב לבדוק לו את הדופק? P-: "משגר אותו למקום אחר ויוצר אשליה שהוא פוגע באדם" - זה כבר נשמע קסם קצת מורכב, אפילו יותר מדי. זה היה מצריך תוכנית ערוכה היטב מראש, אולי באמת בשביל להתאמן על קסם חדש כזה מראש כדי לשלוט בו ברגע האמת. ואין לנו שום רמז לכך שהיתה תוכנית כזו. וקשה למצוא משהו שאפשר לפרש אותו כאילו דמבלדור חי.

MrGreenGesture

New member
ויש עוד שני דברים "בעייתיים"...

הראשון הוא קינת עוף החול-אני לא חושב שרולינג הייתה כותבת כזה פרק במידה ודמבי היה (לכאורה) בחיים. והשני היא העובדה שדמבי כבר נכנס כדיוקן של אחת התמונות של מנהלי העבר של בית הספר... הלוואי שאני טועה אבל נראה לי לצערי שלא...

בחיי... עד עכשו אני לא מבינה

את הפרק של קינת עוף החול.. מה זה היה? האם זה כאילו הארי "הזמין" את זה או שקשור איכשהוא לדמבי (תיאורית תחיית המתים)? זה אחד הפרקים הכי מתוסבכים שנתקלתי.... מישהו מוכן להסביר לי את זה?

Chugworth

New member
הקינה? זה פשוט פוקס מקונן על בעליו.

למרות שאולי עוד תהיה לזה משמעות עמוקה טיפה יותר. כל הקטע של השיר העצוב הרי הודגש, וגם ראינו בספר השני את הפוטנציאל שביגון ובבכי של עוף החול. בהחלט יתכן שזה יחזור, גם אם לא בתור חלק מאיזה גילוי חשוב. אבל זה בכל מקרה לא אומר שדמבלדור חי.

HVD

New member
שלום אני חדשה בפורום

קודם כל רציתי להגיד שמאוד נהנתי לקרוא את כל התיאוריות על דמבי וולדמורט וכל השאר.. יש לי כמה תגובות להוסיף, סה"כ אחלה פורום! כנסו לאתר שלי על הארי פוטר(וכל השאר) יש שם מ-ל-א חומר שעשוי (מאוד)לעניין אתכם קיצר שווה קליק: HVD.TIPO.CO.IL תודה!

אלאסטור

New member
למען האמת..

חשבתי על כך, אבל לדעתי, אם קוראים שוב את הפרק ההוא, יותר שמים לב לכל מיני סימנים שהוא בעצם מת, א. קינת עוף החול, ב. התיעוב על פניו של סנייפ בשעה שהרג, ג. תחושת האבל הקשה שרולינג מעבירה שם, וחוסר התקוה המוחלט, אגב אני לא קונה את התיאוריה שמה שדמבלדור אמר בתחינה:`סוורוס`... כשסנייפ נכנס, הוא התכוון לרמוז לו שלא ישנה את התוכנית ולא ינסה להצילו, כי נימה מסכנה כזאת של תחנונים לא מתאימה לחלוטין לכזאת תיאוריה.

למעלה