אבל הוא אמר "אבדה קדברה"
ועוד אמר את זה עם כל השנאה שכזכור נדרשת כדי להטיל את הקללות שאין עליהן מחילה. רולינג טרחה להדגיש את השנאה שהוא חש לדמבלדור באותו רגע, גם אם הסיבות האמיתיות לה עדיין לא ידועות. היא ידעה שזה יהיה הדבר הראשון שאנשים יבדקו. כך שנדמה לי שזה קצת יותר מדי מאמץ של סנייפ ליצור רושם כאילו הוא באמת הורג אותו, מכדי שזה יהיה איזה קסם אחר. אבל אני זוכר כמובן את הקסמים האילמים. אי אפשר לשלול את זה שהוא יאמר קסם אחד ויטיל אחר, למרות שעם קללה כזו לא נראה לי שזה כ"כ קל לעשות, בגלל השנאה הנדרשת, וחומרת הקללה וכו'. אבל זה תמיד יתכן. אבל לא נראה לי סביר. "מעיף את האדם ולא פוגע בו" - אבל למיטב ידיעתנו דמבלדור כן נפגע וכולם רואים את זה, כשהוא מוטל למרגלות המגדל הוא מת, כך לפחות כל הצופים במחזה מניחים. אולי עם כל ההלם, אף אחד לא חשב לבדוק לו את הדופק? P-: "משגר אותו למקום אחר ויוצר אשליה שהוא פוגע באדם" - זה כבר נשמע קסם קצת מורכב, אפילו יותר מדי. זה היה מצריך תוכנית ערוכה היטב מראש, אולי באמת בשביל להתאמן על קסם חדש כזה מראש כדי לשלוט בו ברגע האמת. ואין לנו שום רמז לכך שהיתה תוכנית כזו. וקשה למצוא משהו שאפשר לפרש אותו כאילו דמבלדור חי.