דמבלדור המסתורי...

אלאסטור

New member
דמבלדור המסתורי...

א. בסוף הספר הרביעי, כשהארי מספר לדמבלדור וסיריוס ז"ל, שפיטר פטיגרו הלא הוא זנב תולע, דקר אותו ע"מ להוסיף את דמו ליורת האבן, שניהם קופצים מיד להסתכל על ידו, ואז מופיעה לשניה הבעת ניצחון מוזרה על פניו של דמבלדור, אחרי כל התיאוריות שקראתי עד היום, עדיין לא מצאתי לכך שום הסבר הגיוני, אינני יודע אם זה קשור אבל בסרט הסצנה קצת שונה ובה קראוץ` חושף את האות האפל שעל ידו, ומבקש לראות את החתך, ורק אז דמבי מסתכל על ידו, אגב בסרט יצאתי מבולבל לחלוטין כי משום מה הבנתי שהחתך הוא האות האפל, (אם טעיתי לא להרביץ לי בבקשה..) ב. לאחרונה קראתי את הספר השישי בפעם השניה בצורה מסודרת, וחוץ מזה שאני בהלם מהעוצמה של הספר כי בחיים לא קרה לי שחטפתי צמרמורת(!) בפעם השניה שקראתי ספר, שמתי לב שכשדראקו מתלבט ואומר, `אבל הגעתי עד כאן והשרביט אצלי ואתה נתון לחסדי`, דמבי אומר לא חסדיך הם שיקבעו אלא חסדי, משהו כזה שנשמע כהתפארות, המשך בתגובות

אלאסטור

New member
המשך

ודמבלדור לא חשוד בעיני בטיפשות או בהתרברבות ריקה, ומיד אומר שהתיאוריה שדמבי חי לא כ"כ נראית לי ע"פ התיאור של הריגתו ע"י סנייפ: אמר ברור אבדה קדברה וראו סילון ירוק פוגע בחזהו של דמבלדור, ובכן מספיק להיום, מי שיכול לעזור לי אני מפרגן לו שיקרא את הספר השביעי לפני...

תראה

סנייפ לא אמר אבדה קדברה, אלא ראו רק אור ירוק. ומזה יש תאוריה שסנייפ עשה אולי לחש אילם.

סנייפ לא אמר אבדה קדברה.

תראי את הציטוט שמלאכית טובה22 הביאה. כתוב רק אבדה קדברה. נכון שזה מובן שסנייפ אמר את הקללה אבל זה לא כתוב במפורש!

meital f

New member
סנייפ כן אמר

מה אתם לא רואים רשום בפירוש אבדה קדברה והוא אמר את זה כי הוא הרג אותו רשום בפירוש, ואני מצטטת סניפ הרים את שרביטו בלה בלה בלה "אבדה קדברה"

אבל לא כתוב..

סנייפ הרים את שרביטו ו"אמר" אבדה קדברה. כתוב שסנייפ הרים את שרביטו ואבדה קדברה. ולא כתוב את המילה "אמר"

black robe

New member
הקורא אמור להסיק את זה.../images/Emo63.gif

זה לא כלכך קשה להבין שסנייפ אמר את זה. לא הכל בחיים מוגש אלייך עד הפה, היית אמור להסיק את זה לבד. אם כתוב שסילון אור ירוק יצא מהשרביט של סנייפ, אז סביר להניח שהוא אמר את הקללה ולא מישהו אחר. אבל מה שאני חושבת זה שהוא עשה לחש אילם שיש לו גם אור ירוק, תוך כדי אמירת הלחש "אבדה קדברה".

לא הבנת אותי

אני מסיק לבד שסנייפ אמר אבדה קדברה, ואני בטוח שהוא אמר. אבל זה משאיר פתח שאולי כמו שאת אומרת שסנייפ עשה לחש אילם.

אלאסטור

New member
אם הייתם בודקים בספר...

בגירסה העברית, הייתם חוסכים לעצמכם את כל הויכוח, כתוב בפירוש שסנייפ *אמר אבדה קדברה*.

אתה לא מבין...

לא כתוב, סנייפ "אמר" אבדה קדברה. כתוב כך: סנייפ הרים את שרביטו וכיון אותו היישר אל דמבלדור אבדה קדברה סילון אור ירוק וכו`... לא כתוב את המילה "אמר", אני לא יודע מאיפה ראית שכתוב! שלא תבין אותי לא נכון: ברור שסנייפ אמר והרג את דמבלדור, אבל לא כתוב במפורש במילים פשוטות את המילה "אמר". אגב, אני מאוד בטוח בזה ולכן אני כותב תגובה. מה שכן, אני חושב שאתה צריך לעשות שיעורי בית ולקרוא עוד פעם את הקטע הזה ואז תיהיה בטוח שתתנצל על מה שאמרת!

אלאסטור

New member
אם גם לך ברור שסנייפ אמר והרג...

אז לא ברור לי מה רצית, כדאי שתעיין בתגובה שכתבתי קודם תחת הכותרת "התפלספות מיותרת!", ותבין מה הבעיה שלי עם דבריך, אגב אל תיקח דברים מדי קשה, לא התכוונתי לפגוע, פשוט אני היום במצב רוח עוקצני, וחשבתי שהקטע של ה"אמירה" מובן מאיליו, כאמור הסברתי בתגובה ההיא בדיוק למה.

אני לא לוקח דברים

קשה. ובאמת אני מתנצל אם הרגשת לא בנוח עם מה שכתבתי. ואתה צודק שזה התפלסות מיותרת, רק רציתי לומר שאם רולינג תרצה לספר שדמבי לא מת, אז היא יכולה לתרץ בזה שסנייפ לא "אמר" את הקללה ושהוא אולי עשה לחש אילם! וזה בסדר שאתה עוקצני אין לי בעיה עם זה!

אלאסטור

New member
קיים צורך דחוף שתקרא את השישי שוב!

המינימום שצריך לעשות לפני שכותבים תגובה זה לבדוק בספר אם אתה צודק במידה ואתה לא זוכר.

אלאסטור

New member
התפלספות מיותרת!

ההתפלספות הזאת ממש מיותרת א. אין לחש מגן לקללת הרג כדבריו של מודי בספר רביעי, ב. כשמישהו שולח קללת הרג אילמת לא כתוב בשום מקום אבדה קדברה אלא מתואר סילון ירוק, כאן כתוב מפורשות את המילים אבדה קדברה, אם היה לחש רחף אילם שיוצר סילון ירוק, לא היו כתובות המילים אבדה קדברה, אלא התיאור הרגיל של קללת הרג אילמת.

Chugworth

New member
אתה מתכוון שמישהו אחר אמר את זה?

כי זה כן היה סנייפ. אפילו הארי מספר אח"כ לאחרים במרפאה: "more death eaters arrived... and then snape... and snape did it... the avada kedavra" עמ' 614 בגרסא הבריטית.

אתה לא מבין אותי.

סנייפ אמר והרג את דמבלדור ז"ל. על זה אין ספק. רק התווכחנו אם כתוב מילה במילה את המילה "אמר". ולא כתוב מילה כזו.

למעלה