דמבלדור המסתורי...

האם אני צריכה משקפיים? ../images/Emo22.gif

אני רואה בעמוד 537 ציטוט:"סנייפ הרים את שרביטו וכיוון אותו ישר אל דמבלדור: "אבדה קדברה" סילון אור ירוק נורה מקצה שרביטו של סנייפ ופגע בדמבלדור ישירות בחזה..
אבל כאן מגיעה הפואנטה האומנם? לחלקיק שניה נדמה היה שהוא היה תלוי באוויר מתחת לגולגלת ואז הוא צנח באיטיות כמו בובת סמרטוטים.
כן, נראה לי שיש משהו עם הקטע הזה אולי דמבי וסנייפ איך אומרים את זה שיחקו אותה ייתכן שאחד מהם עשה לחש הגנה יהיה תחיית מתים????. הלוואי אמן סלה דמעות זולגות בשתי עיני ואני אומרת שובה אלי....

Chugworth

New member
יש דבר כזה שנקרא "כוח המשיכה" (-:

להבנתי הוא פשוט הגיע לקצה התנופה של ההתרוממות ואז נִדְמָה לרגע כתלוי באוויר לפני שהתחיל ליפול בחזרה. בהקשר הזה, אני גם לא חושב שכל ההתרוממות והנפילה האלה אל מעבר לצריח היו בעלות איזו משמעות נסתרת. ראיתי שאנשים מניחים כך, כי הרי האבדה קדברה פשוט הורגת, בלי כל מיני אפקטים מיוחדים, היא לא מעיפה אותך באוויר תוך כדי הפגיעה ההורגת. אבל נראה לי שזה סתם היה בשביל האפקט הדרמטי. או אולי בגלל שדמבלדור היה קוסם כ"כ חזק ומוכשר, מכת-המחץ שהרגה אותו העיפה את הגוף שלו באוויר. מין פיצוץ אנרגיה שכזה.

אלאסטור

New member
אני לא אופטומטריסט אבל...

ההתפלספות הזאת ממש מיותרת א. אין לחש מגן לקללת הרג כדבריו של מודי בספר רביעי, ב. כשמישהו שולח קללת הרג אילמת לא כתוב בשום מקום אבדה קדברה אלא מתואר סילון ירוק, כאן כתוב מפורשות את המילים אבדה קדברה.

אלאסטור

New member
המשך

ודמבלדור לא חשוד בעיני בטיפשות או בהתרברבות ריקה, ומיד אומר שהתיאוריה שדמבי חי לא כ"כ נראית לי ע"פ התיאור של הריגתו ע"י סנייפ: אמר ברור אבדה קדברה וראו סילון ירוק פוגע בחזהו של דמבלדור, ובכן מספיק להיום, מי שיכול לעזור לי אני מפרגן לו שיקרא את הספר השביעי לפני...

הסרט והספר

הם שני עולמות שונים לגמרי. התסריטאים עושים סלט מהספר אל תקח ברצינות את הסרטים שלהם כי העלילות בספר ובסרט שונים לגמרי את זה ראיתי מהסרט השלישי אחרי 4 פעמים. הנה למשל דוגמא: כשהארי נתקל בפעם הראשונה בסהורסן ברכבת ג'יני ונוויל לא הופיעו בזמן הזה.... ועוד דברים... בשאר הדברים אני נוטה לחשוב שזה לא היה לרעה.

הסרטים שווים לתחת

מדלגים שם על הרבה פרטים חשובים גם אם יש זמן.2 הדברים היחידים שעוד ניראו לי בסרטים זה: -מוזיקת הרקע. -זה שזה הארי פוטר בכל זאת.

רולינג אמרה.

שהחדוות נצחון הזו בעיניו של דמבלדור היא מאוד משמעותית ושיום אחד נבין.

Chugworth

New member
לא הבנו כבר? חשבתי שזה ההורק'ים.

או שאולי אני מתבלבל ברגע המדויק שדמבלדור אמר את זה, ואחרי איזה נקודה בדיוק בדבריו של הארי הוא אמר את זה. אבל חשבתי שהמבט הזה בעיניו הוסבר לנו עכשיו בספר השישי - זה היה כשהארי סיפר על אמירתו של וולדמורט ש"הרחקתי לכת בדרך אל האלמוות יותר משכל קוסם אחר הלך אי פעם" (לא ציטוט מדויק כמובן). = קוסמים אחרים בעבר עשו תמיד רק הורקרוקס אחד (דמבלדור אומר זאת בספר 6). = "הרחקתי יותר מהם" משמעו שוולדמורט עשה יותר מהורקרוקס אחד. = ברגע שהארי מספר את זה, דמבלדור מבין שהניחוש שלו משכבר הימים על אופי האלמוות של וולדמורט הוא נכון. אבל אולי אני טועה.

Chugworth

New member
בעצם, המבט לא היה אחרי שהארי מספר

שוולדמורט יכול עכשיו לגעת בו (בהארי) בלי כאב? אולי זה באמת משהו שאנחנו עדיין לא יודעים, שקשור לכוח הטמון בהארי, ויתקשר לכל הקטע של העיניים וכו'.

אלאסטור

New member
המבט היה אחרי שהארי סיפר על החתך

שזנב תולע עשה לו עם הפגיון ע"מ להוסיף מדמו ליורה

אולי.....

אולי זה בגלל שהמשפט שמהדהד לי כל הזמן "ההיסטוריה חוזרת על עצמה" כלומר הארי "מחייה" את וולדמורט כמו שזנב תולע אמר בזמן שחתך את הארי "דם האויב שנלקח בכוח אתה... תחייה את אויבך" יש משהו פילוספי בזה.. שעל מי שהוטל למגר את הרשע נאלץ לקחת משהו מהטוב שנוא. משהו כמו חסד אולי זה הסיבה שדמבלדור אומר לדראקו שהוא נתון בחסדיו ובטוב לבו כי אם לא, הוא מצבו של דראקו היה רע וגם של הוריו.... יש משהו עם החסד והחמלה כאן.. מורכב ביותר

אלאסטור

New member
באמת מורכב...

כ"כ מורכב שיש לי חשש שאפילו את לא הבנת.. ולענינינו כל הפילוסופיה הזאת על חסד וחמלה, עדיין לא מסבירה מדוע דמבלדור חש שמחת ניצחון, או מדוע אמר לדראקו, שחסדיו הם שיקבעו.

למעלה