דלק קבוצה

משקיע88

Well-known member
קלישאה אבל נכונה. הם היו שמחים אם היו מגייסים בשנת 2019 סכומים גדולים. סביר שיתקשו למדי בגיוס לאיתקה בשל דרישת 25% שאינם בעלי עניין. אלה סכומים גדולים.

yel5

Well-known member
הבחור קצת איטי.
בשיא משבר הקורונה הוא הספיד את מניית דלקב.
היום הוא נותן לה שווי חיובי.
אולי עוד שנתיים הוא ימליץ עליה.

די משעשע. בזמן שהספיד הצטיידנו באופ 10+12 כדי לקדם את המבול...

אם אהיה רגע רציני, רוצה לקוות שהאנליזה לא נועדה לשרת צורך סמוי כמו לאסוף את מניות דלקב היורדות.

משקיע88

Well-known member
זאת לא עוד הנפקה אלא הרחבה של הסדרה הקיימת כמו שמסר dw. למוסדיים אישרו 250 מליון אני משער שלציבור עוד 50. צירפתי את ההודעה למאיה.

משקיע88

Well-known member
זה לא אפשרי בשל השעבוד של 15% מדלקד. הכמות המקסימלית כרגע עם שעבוד 100% היא כ 830 מליון.

בורסה 2008

Well-known member
אז אם אנחנו חוזרים לתזמז החזוי מדוח רבעון ראשון, אפשר לראות כמה דברים(מתייחס רק למהותיים):
1. דיבידנד/פרעון מאיתקה חזוי 1024M ש"ח ל-2021 ו-0 ל-2022. כבר הוחזרו כ-850M ש"ח לאחר המימון מחדש. האם בשנה וחצי הקרובות איתקה תחלק רק 200M ש"ח דיבידנד? במחירים הנוכחיים גם 200M$ זה שמרני.
2. מימון כנגד שיעבוד יחידות דלק קידוחים- חזוי 260M ל-2021 ו-250M ל-2022. בפועל, כבר עכשיו גוייסו מעל 750M.
3. חלוקת דיבידנדים מדלק קידוחים- חזוי 0 ל-2021 ו-141M ב-2022. את עניין חלוקת הדיבידנדים מדלק קידוחים אני כבר מתקשה להבין. למה שומרים שם מיליארדי שקלים בדיוק? חברה שמרוויחה מעל 100M$ ברבעון חלש ועוד צפויה מכירת תמר שאולי תניב כמה גרושים של רווח הון. ברור שיכולה להיות כאן הפתעה לטובה, אך קטונתי מלהבין את מדיניות החלוקה שם.
4. למעט כל מיני מהלכים קטנים או מהלכים עם סבירות גבוהה מאד(קרקע בעכו-190M, גיוס הון-147M) נשארה רק הפעולה ההונית באיתקה. זאת חזויה להביא 962M ש"ח שלפי 25% זה נותן שווי של 3848M או 1180M$. גם כאן יש אפסייד(בין גדול לענק).

הימורים על מועד אפשרי לדיבידנד ראשון מדלק קבוצה? :)

משקיע88

Well-known member
אכן קבוצת דלק מקדימה את תחזית התזרים וזה מצוין. לגבי דלק קידוחים, אתה חושב שתשובה לא פועל ככל יכולתו למקסם דיבידנד? יש להם השקעה הונית בלוויתן וסכסוך עם אנרג'יאן. זה מה יש. המכשלה הגדולה היא לדעתי הנפקת איתקה. אני מנחש שסבירה יותר הכנסת שותף לשם, על חשבון חלק מרווחי ההון הצפויים. לא ראיתי באחרונה מגמת הנפקות בחברות הפקת גז ונפט, אבל תמיד ניתן לאתר משקיעים שינצלו הזדמנות למחיר אטרקטיבי. מה שדי ברור הוא שוולס דוחף לפעילות זריזה ואיננו מתעכב על ניסיון למקסם מחירים. זה ממש מעולה לאג"ח.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
דלק קידוחים עם יתרת עודפים של מעל 1B$. לזה אמור להתווסף רווח הון מתמר ורווחים של יותר מ-100M$ כל רבעון. השקעות הוניות גדולות אם יהיו יצביעו על ביקושים עודפים, מה שיצביע על המשך רווחים הולך וגובר. זה עדיין נראה לך הגיוני? יש תכניות להר הכסף הזה? אז לפחות תנו תחזית קצת יותר מפורטת ושקופה. ההשקעה הרצינית היחידה שזכורה לי פורסמה לא מזמן ואם אני זוכר נכון עומדת סביב ה-200M$ ומתוכננת רק ל-2022.

אני דווקא חושב שאם מחזיקי האג"ח לא היו נושפים בעורפו, וולס לא היה מזדרז ובטח לא מתפשר על מחיר. יש לו עוד מספיק זמן ומספיק יכולת לעמוד בתשלומים גם בלי לוותר על חלק באיתקה. במקרה של הכנסת שותף ובשל ההפתעות לחיוב בתזרים החזוי, אפשר להיפרד מחלק קטן יותר משמעותית מאשר 25% גם אם יהיה במחיר יותר אטרקטיבי, וגם זה יתרון.

משקיע88

Well-known member
טוב, השתכנעתי. דלק לא מחלקת כי תשובה לא רוצה. הוא מעדיף למכור נכסים באיתקה בזול, להשמיד השקעה מדהימה שהייתה לו בהפניקס, למכור באישי נדלן מובחר בעבור נעליים. אז עם בעל שליטה כל כך משונה ובלתי רציונלי אתה ממליץ להשקיע במניה?

בורסה 2008

Well-known member
לפעמים נראה לי שאתה כמו הכרכרה בסינדרלה רק במחזור חודשי. פעם או פעמיים בחודש אתה הופך לדלעת ומתחיל עם ההערות האטומות שלך.
אני טענתי על חוסר שקיפות וחוסר הגיון באי חלוקת הרווחים. את נתת תשובה לא מספקת, וכשזו לא הספיקה, עכשיו נתת תשובה מטומטמת לגמרי.

תהיה בריא ותחזור אלינו כרכרה בבקשה

משקיע88

Well-known member
חזרת לאסוציאציות שלך? מחזור חודשי? ישבנו של תשובה? מה בדיוק עובר עליך?

בורסה 2008

Well-known member
נשמע שישבנו של תשובה יושב לך חזק מאד בראש. מציע שתפנה למישהו מקצועי בנושא.

משקיע88

Well-known member
בוא נסכים שעונים לגוף העניין ולא לגופו של אדם. כינוי תגובה כמטומטמת איננה לכבודך, גם אם אינך מסכים. אינני מציע לך טיפולים שונים גם אם לכאורה תפיק מהם תועלת. כדאי פשוט לחזור למישור הדיון הרגוע, אחרת אעבור לפורום תחרות הקללה המקורית.

בורסה 2008

Well-known member
אני תמיד עונה לך עניינית ולגופו של עניין, עד שאתה מתחיל עם ההערות הסרקסטיות שמטרתן להנמיך ולהגחיך את שכתבתי. כל עוד תכבד, תקבל את מלוא הכבוד בחזרה.

משקיע88

Well-known member
קבוצת דלק מנפיקה היום 300 מליון באגח לה'

בורסה 2008

Well-known member
ממש באופן מקרי, יום אחרי הדיון פה בנושא, נתקלתי בזה בפורום אחר(כנראה אני לא היחיד שמחפש הסברים בנושא):

לקראת האסיפה השנתית בדלק"ד, שזומנה ל 10.8.2021, העבירו מחזיקים לשותפות ולמפקח את הפניה המצ"ב - להעלות לאסיפה החלטה שהשותפות, או לחילופין המפקח, ידווחו לציבור בעניין ההחלטות לחלוקת רווחים (שזה הנכס הכלכלי היחיד של המחזיקים).

להלן תגובת השותפות שמסרבת להעלות את ההחלטה לאסיפה, לדווח למחזיקים על סמך איזה מידע ואלו שיקולים מתקבלות החלטות החלוקה.

שלום,

בהתייחס לבקשתכם להוספת נושא לסדר יום האסיפה הכללית וקבלת החלטה בנוגע לפרסום דיווח תקופתי בקשר עם חלוקת רווחים, דלק קידוחים - שותפות מוגבלת מתכבדת להשיבכם, כדלקמן:

א. על פי הוראות פקודת השותפויות, סדר היום באסיפה כללית נקבע בידי דירקטוריון השותף הכללי, ומחזיק יחידות רשאי לבקש מהדירקטוריון לכלול נושא בסדר היום של האסיפה, ובלבד שהנושא מתאים להיות נדון באסיפה כאמור (סעיף 65ל' לפקודה).

ב. לאור האמור, דירקטוריון השותף הכללי בחן את הבקשה שהוגשה על ידכם להוספת הנושא הנ"ל לסדר יום האסיפה, בעזרת יועציה המשפטיים של השותפות, ולאחר דיון בנושא בהשתתפות המפקחים החליט הדירקטוריון לדחות את בקשתכם, מן הטעם שהנושא האמור אינו מתאים להיות נדון באסיפה, זאת, בין היתר, מן הטעמים המפורטים להלן בתמצית:

· ככלל, לא ניתן להעלות לסדר יום האסיפה הכללית הצעת החלטה בנושא אשר לאסיפה אין סמכות לקבל לגביו החלטה. לפיכך, יש לבחון אם קבלת החלטה בדבר פרסום נתוני חלוקה כמבוקש על ידכם היא בסמכות האסיפה הכללית.

· בבקשתכם לא הצבעתם על מקור סמכות כלשהו של האסיפה לקבל החלטה המחייבת את השותף הכללי לפרסם דיווחי חלוקה מיוחדים, או כל דיווח אחר שאינו נדרש על פי דין או על פי הסכם השותפות.

· באופן כללי יותר יש להדגיש כי לאסיפה הכללית של מחזיקי היחידות אין סמכות להתערב באופן ניהול השותפות על ידי השותף הכללי או להטיל עליו באופן חד-צדדי חיובים חדשים, לרבות בכל הנוגע לפרסום מידע לציבור, או בכל נושא אחר שנתון על פי דין או על פי הסכם השותפות לסמכותו הבלעדית.

בשותפות ציבורית, הזכויות והחובות של השותפים קבועות בהסכם השותפות המוגבלת, ושינוי של ההסכם אפשרי אך ורק בהסכמת השותף הכללי, ולא ניתן לכפות שינוי כאמור בהחלטת אסיפה.

· לאסיפה הכללית של מחזיקי היחידות אין סמכות לשנות עקרונות תאגידיים אלו, ונובע על כן שאין בסמכותה להטיל על השותף הכללי חבות חדשה או להטיל עליו אחריות נוספת כלשהי באופן חד-צדדי, בין אם בדרך של תיקון הסכם השותפות המוגבלת או - בבחינת קל וחומר - בדרך של החלטת אסיפה אשר עוקפת כביכול את הצורך בתיקון הסכם השותפות.

· לפיכך, הואיל ולאסיפה הכללית של מחזיקי היחידות אין לדעת הדירקטוריון, על פי הייעוץ המשפטי שקיבל, כל סמכות לקבל החלטה חד-צדדית בנושא הנ"ל, ממילא נושא זה לא מתאים לדיון באסיפה.

· הנימוקים המפורטים לעיל יפים, בשינויים המחויבים, גם לעניין ההחלטה החלופית שביקשתם, שנועדה לחייב את המפקח, באופן חד-צדדי, לפרסם מידע בדבר נתוני החלוקה.

ג. מבלי לגרוע מן האמור לעיל, במסגרת האסיפה הכללית הקרובה, כמו באסיפות כלליות קודמות, תינתן למחזיקי היחידות אפשרות להפנות לשותפות שאלות הבהרה, לרבות בנוגע להחלטות חלוקה.

למעלה